yine bir erkek şiddetine, iğrençliğine kurban gitmiş gencecik bir kadın. haberi gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm, o dakikadan bu yana öylece gerildim kaldım. böylesi bir caniliği ilk defa duyduğumdan ötürü değil. bu memlekette yaşayan bir kadın olarak, daha birkaç gün evvel geç saatte taksiye bindiğimde yaşadığım korku ve sonrasında kendimi saçmalıyorsun erleichda ya! nolcak sanki? diye teskin ettiğim için. saçmalamadığımı çok kötü bir şekilde gördüğümden ötürü.. daha dün gece arka mahalledeki bir arkadaşımdan beş dakikada evime geri dönmeye çalışırken kalbim adımlarından hızlı atarak, korkarak, anahtarı çevirip eve rahatça varabildiğim için şükrettim. niçin yaşadım bu endişeyi? çünkü başımıza ne nerede ve ne zaman gelebilir hiçbir garantisi yok. başımıza bir iş geldiğinde arkamızda duracak bi yargı sistemi bir adalet yok. çıkıp hakkımızı arayacak bizi savunacak bir devlet erkanı yok. ne var? o saatte sokakta ne işi varmış diyecek sapkın bir güruh var. ne olacak? annemin yüreği yanıp tutuşacak. başka da bir şey olmayacak. bu memlekette yaşayan kadınlar olarak ne bi minibüste, ne bi köşe başında, ne bi mekanda hiçbir yerde can güvenliğimiz yok. kadınlar olarak biriyle sevgili olup evlenmeye daha sonra terk etmeye de hakkımız yok. onu terk ettik diye bizi kırk yerimizden şişleyebilir, sokak ortasında dövebilir sonra elini kolunu sallayarak ortalıkta dolanabilir çünkü o erkek. bize tecavüz edip, o da bana baktı ama tahrik oldum deyip paçayı kurtarabilir.
bu gençliğinin baharını yaşayan kadına bunu yapanlara da eminim hiçbir şey olmayacak. mahkemede ezber edilen laflarla yine en mağdur olan onlar olcak. belki bir kaç sene içerde besleyip, sonra yine vatandaşların arasına salacaklar. belki seneler sonra lanet olsun ki senin benim evladımız karşılaşacak bunlarla. akıl sır ermiyor önce tecavüz et, sonra bıçakla ve yak! bu nasıl canavarlık? sen kimsin söyle, o annenin babanın ne emeklerle bu yaşa getirdiği biricik evlatlarına bunları yapacaksın? ortada bir insan göremediğim için, insan hakları falan anlamıyorum kusura bakmayın. lime lime etmek istiyorum bu şerefsizleri, bu cinayet üzerinde hala din, siyaset, ırk sömüren ruhsuzları, primcileri. idam tatmin etmez beni, közlerin üzerinde yürüteceksin, ciğerlerini kezzap dayayıp dağlayacaksın. yine gelmeyecek özgecan ama en azından caydırıcı olacak. çünkü bu potansiyele sahip milyonlarcası var ve malesef hala aramızdalar, aramızda olmaya devam edecekler.