• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze gelin tripleri...

benim eltim laf filan sokmadığı halde sinir oluyorum bazı hareketlerine. seninkiler laf soktuğunda sende güzelce ve nereye çekersen oraya gider kıvamında cevabı yapıştır. anlattığın kadarıyla sen onlara göre daha çok ortam görmüşsün hiç bilmedikleri laflarla sustur onları. bişey yaparsam bişiey söylersem sülalaye dedikodu malzemesi olur diyosun ama yanılıyosun asıl susarsan daha fazla dedikodu yaparlar yayılır gider. bi kaç defa cevap verirsen geri çekilirler dedikodu yaparken 2 defa düşünürler ya senin kulağına gelirse diye tırsarlar. tecrübeyle sabit. sakın ezdirme kibarca cevp ver ok mi yoksa onlar sefa sürer sende burda dert anlatırsın bize tatlım hadi kolay gelsin

Görüşmek zorunda değilsiniz. İşi, yorgunluğu bahane edip eltilerinizle görüşmeyin. Evlilik kendi işini, evini bırakıp kaınvalidenin işini yapma müessesesi değil :)
Kendinizi rahat hissettiğiniz gibi davranın iş hayatı oldukça stresli zaten

bence görüşün , görüşmek zorundasınız diye düşünüyorum kendi huzurunuz için akraba sonuçda.
ama kendinizide değiştirmeyin en iyisini yapmışsınız, gerekiyorsa birşeyler yapın götürün, gidince çaya servise yardım edin,
ama konuşılanları takmayın ve cevap vermeyin.bırakın zamanla kendilerini kötü hissedeceklerdir.
onlar değişmez, siz umursamaz olun. isteyen laf soksun anlamayın geçin
abartırlarsa cevabını verirsiniz:))

bir kere ortam içinde ağızlarının payını ver bak bakalım bir daha yapıyorlarmı

Ayy şiştim bu ne yaa resmen kıskanıyorlar sizi
Görüşsen bir türlü görüşmesen bir türlü
Allah onlara kendileriyle barışmayı nasip etsin
Kendiyle barışık olmayan insan başkasını çekemez üstüne bır bır bır dedikodusunu yapar
Ayrıca şu gelindir hizmet eder çile çeker gık demez mantığına tamamen karşıyım!

merhaba arkadaşım,BENZER OLAYLARI YAŞADIM,HİÇ UMURSAMA,BOŞVER,
BU DURUMDA EN GÜZEL ŞEY TINNNNN OLMAK,HİÇ TINLAMA SALLA GİTSİN.
BESBELLİ SENİ ÇEKEMİYOLAR,
VE SAKIN LAFLARINA KARIŞMA,HİÇ DEDİKODU MALZEMESİ VERME ELLERİNE
YOKSA KUYUNU KAZIVERİR BU TİPLER

kızlar ben kendi memlektimden 14 saat lik biryere evlendim bölge değiştirdim çalışan bir bayanım ve 7 aylık evliyim durum şu ki sabah 7 de evden çıkar akşam 8de evde olurum cmtside çoğu zaman çalışırım kayınvalideme gititğimde sürekli mutfakta olurum zaten eltilerimle pek ortak noktamız olmadığından içerde onlarla oturmaktansa ben mutfakta iş olmasa bile iş çıkartırım yılbaşında eltimdeydik 4 eltiyiz ve diğer 3 eltim eli boş gelmiş olabilir hiç lafını etmem ben mezeler birde çok kalabalık diye 2 tane pasta yaptım götürdüm hadi vaktim vardı yada olmadığı halde atıyorum ütümü yapmadım zaman yarattım yapıp götürdüm önemi yok ama ertesi gün o gittiğimiz eltim beni arar yok elleri boş gelmiş yok yardıma gelmemiş çekiştirir benden malzeme çıkmaz konu kapanır akşama görümcemin oğlu askerden geldiği için orda toplanır oğlana takılınır evlende gelsin gelin bize hizmet etsin yeni gelinler hizmet eder yok efendim onların yeni gelini çalışmazmış yardım etmezmiş(beni kastediyorlar) benle aynı zamanda evlenen komşuları varmış o gelin hizmet edermiş ben atıyorum kayınvalideme temizliğe giderler ee haliyle ben işte olurum mesala köyde bir iş olur orda olur eltilerim ee haliyle ben işte olur ve onların o ortamlarına katılamam ki bir pazarım var kendi evimin işine bile yetişemezken ben ordayken akşamları işten gelince yorgun argın demem elimden geldiğini yaparım vicdanım rahat olsun diye ama onların bana o ortamda yok ben hiç onlarla köyde iş yapmıyormuşum ama falancanın gelini aynı dönemmiş o yaparmış o gelinde ev hanımı bu arada benle onu kıyasladılar ve kızlar tek kelime etmedim ve gündüz beni arayan diğer eltilerimi çekiştiren eltim yok bana gelirken elleri boş geldi diyen eltim o akşam diğerleriyle birlik olup benim üstüme gelir ne çirkinlik ben atıyorum işteyken onlar bir iş için toplanmışsa işten izin alıp gitmek mecburiyetindemiyim ben onlara hizmet etmek zorundamıyım kendileri ev kadını olduğundan benim halimden pek anlıcaklarını sanmıyorum ama birgün fena patlıcam ve ben onlarla birlikte olmaktan çok soğdum her buluşmamızda benle uğraşırlar yok efendim eşim benim her dediğimi yaparmış önceden eşim çok sinirliymiş ama evlenince siniri geçmiş hep sinirleri onlaraymış bana ev işlerinde yardımcı olur eşim yok ben her ay eşimin eline 1,500 lira verdiğim için yardım ediyormuş her ortamda benle uğraşmaktan bıkmadılar ama ben nezamana kadar dayanıcam bilemiyorum eşim takma diyor ama bir ortamda 60 dknın 50 dksıda benle uğraşılmaz inanın o ortamda bulmaktan kaçınıyorum oturup onlarla konuşsam anlamazlar ve sülalece dedikodu mevzusu çıkar ne yapıcağımı şaşırdım

Vallahi arkadaşım ben de sana sinirlendim şu oturduğum yerde eltilerine değil.Senin adına aşinayım konuların hemen geldi aklıma.
Sen hep böyle susup oturacak mısın?Burada istediğin kadar derdini dök dur, sen karşındakine bir şey söyleyemezsen hiç bir şey çözülmez.
O eltinin yüzüne diyemedin mi "sabah öbürlerini bana çekiştiriyordun, baktın olmadı şimdi de beni mi çekiştiriyosun" diye?
Ha diyeceksin ki benim dememle ne değişecek, bişi değişmicek, "hatamı anladım ben ne çirkef biriymişim" demeyecek eltin ama senin de öyle ağzı var dili yok cinsten olmadığını anlayacak.Meydanı boş bulmuş, nasılsa kimse lafının üzerine laf demiyo konuşur elbet.

malesef akrabayız ben zaten çalıştığım için çok gidip gelemiyorum mesala bayramda görüştük birde yılbaşında beraberdik ama yarında doğum günü partimiz var gene buluşucaz ama allahtan biz başka yerede davetliyiz ondan duramayız ama akrabayız malesef düğünde dernekte görüşücez ama hadi bir çaya gidelim yada hadi bir çaya gelsinler durumu olmadı olmazda taviz vermiyorum ben eşimede dedim görüşmek istemiyorum çok sık mesala kayınvalidemi ararım eğer onlar ordaysa gitmem ertesi gün giderim

örneğin görümcem köyde nar ekşisi yapar gündüz eltimler ona yardım eder hatta bu süreçte orda kalırlar tabi ben çalıştığım için anca akşamları giderim ama o akşamı zehir ettiler içeri girer girmez yok ben gelmişim tüm işleri ben yapcakmışım işte video çekmişler nar ekşisinin yapılışı kaçısın yok sende öğreniceksin yok neden gelmedin etmedin ya mübarek insanlar evdeyim sanki çok üstüme geldiler yok zaten çalışıyormuşum da yırtıyormuşum bende dedim emin olun çalışmasaydım da yapmazdım bu lafım tüm sülaleye dedikodu olmuş görümcemi doldurmuşlar yeni gelin sana iş yapmak istemiyor görümcemi ve eşimi doldurmuşlar tabi eşim ağızların payını vermiş ama malesef yolda slm vermeyeceğim kişilerle akraba oldum

malesef akrabayız ben zaten çalıştığım için çok gidip gelemiyorum mesala bayramda görüştük birde yılbaşında beraberdik ama yarında doğum günü partimiz var gene buluşucaz ama allahtan biz başka yerede davetliyiz ondan duramayız ama akrabayız malesef düğünde dernekte görüşücez ama hadi bir çaya gidelim yada hadi bir çaya gelsinler durumu olmadı olmazda taviz vermiyorum ben eşimede dedim görüşmek istemiyorum çok sık mesala kayınvalidemi ararım eğer onlar ordaysa gitmem ertesi gün giderim

örneğin görümcem köyde nar ekşisi yapar gündüz eltimler ona yardım eder hatta bu süreçte orda kalırlar tabi ben çalıştığım için anca akşamları giderim ama o akşamı zehir ettiler içeri girer girmez yok ben gelmişim tüm işleri ben yapcakmışım işte video çekmişler nar ekşisinin yapılışı kaçısın yok sende öğreniceksin yok neden gelmedin etmedin ya mübarek insanlar evdeyim sanki çok üstüme geldiler yok zaten çalışıyormuşum da yırtıyormuşum bende dedim emin olun çalışmasaydım da yapmazdım bu lafım tüm sülaleye dedikodu olmuş görümcemi doldurmuşlar yeni gelin sana iş yapmak istemiyor görümcemi ve eşimi doldurmuşlar tabi eşim ağızların payını vermiş ama malesef yolda slm vermeyeceğim kişilerle akraba oldum

ne yazık ki öyle canım..selam vermeyeceğin kişilerle akraba oluyorsun,saygı göstermek durumunda kalıyorsun..
eş durumundan..:34:

tek kelime ile KISKANILIYORSUN CANIM....ben de benze rolayları yaşadım...ama benim görümceler kıskanç...sakın moralini bozma sen kocanı daha çok şımart evliliğinin tadını çıkar kıskananlar da çatlasın...ev hanımları çalışan bayanın halinden anlamaz hiç bir zaman.

çok yanlş düşünüyorsunuz
ben 4 yıllık üniv.. mezunu bir ev hanımıyım ve bu tarz genellemelerden hoşlanmıyorum
sadece sizin için söylemiyorum burada bazı arkadaşlar da -farkında olmadan- ev hanımlarını küçümser nitelikte yorum yapmış
görgü, kültür, anlayış, nezaket... Bunların hiçbirisi üniversiteyle veya çalışmakla kazanılmıyor malesef

çok yanlş düşünüyorsunuz
ben 4 yıllık üniv.. mezunu bir ev hanımıyım ve bu tarz genellemelerden hoşlanmıyorum
sadece sizin için söylemiyorum burada bazı arkadaşlar da -farkında olmadan- ev hanımlarını küçümser nitelikte yorum yapmış
görgü, kültür, anlayış, nezaket... Bunların hiçbirisi üniversiteyle veya çalışmakla kazanılmıyor malesef

güzel bi tespit..:13:

ben de, hem çalıştım, şu anda da evhanımıyım..
hangi kategoriye girerim acaba?
halden anlar mıyım? anlamaz mıyım?..

eltilerinin seni çekemediği ortada:31:daha yeni evlisin bir müddet seninle uğraşırlar sonra vazgeçerler ama bu süre zarfında çok da sesiz kalma canım.ara sıra sende şakayla karışık cevaplarını ver ve en az seviyede görüş:31:

çok yanlş düşünüyorsunuz

Kesinlikle çok yerinde bir yorum.
Kişinin özgüveni,kendini ifade biçimi,görgüsü,kültürü;
ev hanımı ya da çalışan bir bayan olmasıyla asla alakalı değildir.
Çok uzağa gitmeye gerek yok malesef;
konu sahibi arkadaşım çalışan bir bayan olarak bu tarz kişilerin
çirkin davranışlarına maruz kalıyor.
Bu da tamamen kendisi ile ilgili değil.
Karşısında ki kişilerin cehaleti ve dünyaya baktıkları dar pencere ile alakalı ama,
konu sahibinin bugüne kadar bu insanlara gereken tepkiyi vermemesi de biraz zemin oluşturmuş.
Bakın böyle durumlarda hiç onaylamadığım bir şey bu ''onların seviyesine düşemem''durumu.
Size ''saç saça kavgaya tutuşun''demiyoruz,ya da karşılıklı seviyeyi düşürün,inceldiği yerden kopsun da değil demek istediğim.
Ama siz o mesafeyi anlayacakları dilden koymayı başaramazsanız,bu tacizlere hayatınız boyunca maruz kalacaksınız.
Bu tip insanlar ''aman evaroloğlu suratını astı,kırıldı,soğuk durdu,ölçümüzü bilelim,susalım''demezler.
Aksine siz sustukça tacizlerine psikopatça haz alarak devam ederler.
Burada sizin yapmanız gereken görüşmelerinizi minimuma indirmek,
mesafeli durmak ve size laf soktuklarını hissettiğiniz an da zeki çalımlarla o lafları bertaraf etmek:)
Böyle de meydan muharebesin de gibi hissettim kendimi:)
Mesela,size x kişisini örnek gösterdiklerinde,
''ne güzel ev hanımı olduğu için yetişebiliyor demek ki,çalışan insanın başını kaşımaya vakti olmuyor elticim,sen de kendinden bilirsin evde olunca her yere herkese yetişir insan''
gibi...
tabi ki ev hanımları olarak herkese,her yere yetişme durumumuz yok, ama sen bu tarz savunmalarla kendini ufak ufak savunmaya başlasan iyi olur.
Yoksa bu psikolojik baskıya çok dayanabilecek gibi görünmüyorsun.

Back