- Konu Sahibi evarologlu
-
kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil ki bu ne ya evlen kaynananın işini yap olduuuu. biizm evinkini kim yapcakya
bence seni bal gibi kızkanıyorlar canım takma görüşme sıklığını en aza indir. boşver duymazdan gel ve kimseye malzeme verme
bende yılbaşında yapmıştım,
siz elim elim üstüne oturmuşsunuz bakıyorum da, desen..
tam yerine gidecek laf ama
olmuyor işte..
çok gerektiğinde,
şakayla karışık, izin alıp gelir, hatta senin evinin işini bile yaparım de barii..
çekememezlik var bariz..
aynı şeyleri yaşıyorum ben de 8 aylık evliyim.bayramlarda toplanılır. onlar oturur ben hizmet ederim.herşeyi yaparım. gene de hep iğneleme,hep laf sokma. kaç yaş büyükler benden halbuki. düğün günümde başladılar "artık biz oturcaz,yeni gelin çalışacak demeye".aynen senin gibi sırf onlarla oturmamak için,kayınvalidenin evinde mutfaktan çıkmıyorum.
sadece bunlarla kalsalar öpüp de başıma koyucam bana yapmadıkları kalmadı. düğünümü rezil ettiler.hala huzur vermemeye çalısıyorlar.sırf sinir olayım diye gözümün içine baka baka eşimle sıkı fıkı olmaya ,ona sarılmaya falan çalısıyor bir tanesi,resmen agzına düşüyor.var sen hayal et kötülüğün boyutu..
sana gelince bence,en mantıklısı mümkün oldugunca az görüşmek.bayrmdan bayrama gör yzülerini. bizim aramızda 12 yas falan var bunlarla. kendilerini kayınvalide sanıyorlar.
değil çalışan bir bayan ev hanımıda olsanız kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsiniz,bir yere gidilir nezaketen mutfakta yardım edilir bunlar gayet normal ama kimse kimsenin kölesi değil başkalarını örnek vereren sizi sindirmeye calışıyorlar.aman dikkat edin...
eşiniz egerki çok agresif ve siz evlendikten sonra degişimi güzel bi şekilde yakalamıssa ne güzel , sizi takdir etmel lazım, ama seni çok kıskanıyorlar, çekemiyorlar diye sürekli konuşuyorlar.
bence cok gidip gelmeyin bu eltinlerinizle, bellki ayarınız değiller.
aynen canım benim eeşimle çok samimi olmaya başladılar bence sorun yok olsun benimkilerde en fazla 10 yaş var diğerleri yaşıtlarım ama erkenden evlenmişler 5,10 yıllık evliler banada mesala kayınvalidem arar kızım eltilerinle köye gidicez denir benimde işim olduğundan gidemem ama asıl kaynana eltilerim ya eşimi ararlar neden karını göndermedin köye diye eşime hesap sorarlar
canım bütün herşeyi söylemişsin biri hariç seninle aynı yaşta olanlar çok çabuk evlenmişler ve akraba evliliği yapmışlar senin yetişme tarzında büyümemişler okumamışlar (bunu küçük görmek için sölemiyorum) yani okumadıkları için kendilerini senin kadar güçlü görmüyolar ve bunun için seni kıskanıyorlar. hatta kocanın sana yardımcı olması ve sorununuzun olmaması onları çıldırtıyordum eminim çünkü ne yazık böyle kadınlardan çok var kendi kocalarında görmediklerini başkalarında görünce kıskanıyorlar sen bu şekilde davranmaya devam et bazen insanın dilinin ucuna gelir bazı şeyler ama söylemezsin sen de öyle bir durumdasınki onlara bişey söylesen onu bile anlamazlar boşver uzak dur sen senden istediklerini alamadıklarında emin ol üzerine gitmemeya başlarlar yeterki sen duruşunu bozma
Gelinlere hizmetçi mantığıyla bakıldığı sürece bitmez bu gelin-kaynana-elti-görümce çekişmeleri
kızlar ben kendi memlektimden 14 saat lik biryere evlendim bölge değiştirdim çalışan bir bayanım ve 7 aylık evliyim durum şu ki sabah 7 de evden çıkar akşam 8de evde olurum cmtside çoğu zaman çalışırım kayınvalideme gititğimde sürekli mutfakta olurum zaten eltilerimle pek ortak noktamız olmadığından içerde onlarla oturmaktansa ben mutfakta iş olmasa bile iş çıkartırım yılbaşında eltimdeydik 4 eltiyiz ve diğer 3 eltim eli boş gelmiş olabilir hiç lafını etmem ben mezeler birde çok kalabalık diye 2 tane pasta yaptım götürdüm hadi vaktim vardı yada olmadığı halde atıyorum ütümü yapmadım zaman yarattım yapıp götürdüm önemi yok ama ertesi gün o gittiğimiz eltim beni arar yok elleri boş gelmiş yok yardıma gelmemiş çekiştirir benden malzeme çıkmaz konu kapanır akşama görümcemin oğlu askerden geldiği için orda toplanır oğlana takılınır evlende gelsin gelin bize hizmet etsin yeni gelinler hizmet eder yok efendim onların yeni gelini çalışmazmış yardım etmezmiş(beni kastediyorlar) benle aynı zamanda evlenen komşuları varmış o gelin hizmet edermiş ben atıyorum kayınvalideme temizliğe giderler ee haliyle ben işte olurum mesala köyde bir iş olur orda olur eltilerim ee haliyle ben işte olur ve onların o ortamlarına katılamam ki bir pazarım var kendi evimin işine bile yetişemezken ben ordayken akşamları işten gelince yorgun argın demem elimden geldiğini yaparım vicdanım rahat olsun diye ama onların bana o ortamda yok ben hiç onlarla köyde iş yapmıyormuşum ama falancanın gelini aynı dönemmiş o yaparmış o gelinde ev hanımı bu arada benle onu kıyasladılar ve kızlar tek kelime etmedim ve gündüz beni arayan diğer eltilerimi çekiştiren eltim yok bana gelirken elleri boş geldi diyen eltim o akşam diğerleriyle birlik olup benim üstüme gelir ne çirkinlik ben atıyorum işteyken onlar bir iş için toplanmışsa işten izin alıp gitmek mecburiyetindemiyim ben onlara hizmet etmek zorundamıyım kendileri ev kadını olduğundan benim halimden pek anlıcaklarını sanmıyorum ama birgün fena patlıcam ve ben onlarla birlikte olmaktan çok soğdum her buluşmamızda benle uğraşırlar yok efendim eşim benim her dediğimi yaparmış önceden eşim çok sinirliymiş ama evlenince siniri geçmiş hep sinirleri onlaraymış bana ev işlerinde yardımcı olur eşim yok ben her ay eşimin eline 1,500 lira verdiğim için yardım ediyormuş her ortamda benle uğraşmaktan bıkmadılar ama ben nezamana kadar dayanıcam bilemiyorum eşim takma diyor ama bir ortamda 60 dknın 50 dksıda benle uğraşılmaz inanın o ortamda bulmaktan kaçınıyorum oturup onlarla konuşsam anlamazlar ve sülalece dedikodu mevzusu çıkar ne yapıcağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?