• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze gelin tripleri...

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar ben kendi memlektimden 14 saat lik biryere evlendim bölge değiştirdim çalışan bir bayanım ve 7 aylık evliyim durum şu ki sabah 7 de evden çıkar akşam 8de evde olurum cmtside çoğu zaman çalışırım kayınvalideme gititğimde sürekli mutfakta olurum zaten eltilerimle pek ortak noktamız olmadığından içerde onlarla oturmaktansa ben mutfakta iş olmasa bile iş çıkartırım yılbaşında eltimdeydik 4 eltiyiz ve diğer 3 eltim eli boş gelmiş olabilir hiç lafını etmem ben mezeler birde çok kalabalık diye 2 tane pasta yaptım götürdüm hadi vaktim vardı yada olmadığı halde atıyorum ütümü yapmadım zaman yarattım yapıp götürdüm önemi yok ama ertesi gün o gittiğimiz eltim beni arar yok elleri boş gelmiş yok yardıma gelmemiş çekiştirir benden malzeme çıkmaz konu kapanır akşama görümcemin oğlu askerden geldiği için orda toplanır oğlana takılınır evlende gelsin gelin bize hizmet etsin yeni gelinler hizmet eder yok efendim onların yeni gelini çalışmazmış yardım etmezmiş(beni kastediyorlar) benle aynı zamanda evlenen komşuları varmış o gelin hizmet edermiş ben atıyorum kayınvalideme temizliğe giderler ee haliyle ben işte olurum mesala köyde bir iş olur orda olur eltilerim ee haliyle ben işte olur ve onların o ortamlarına katılamam ki bir pazarım var kendi evimin işine bile yetişemezken ben ordayken akşamları işten gelince yorgun argın demem elimden geldiğini yaparım vicdanım rahat olsun diye ama onların bana o ortamda yok ben hiç onlarla köyde iş yapmıyormuşum ama falancanın gelini aynı dönemmiş o yaparmış o gelinde ev hanımı bu arada benle onu kıyasladılar ve kızlar tek kelime etmedim ve gündüz beni arayan diğer eltilerimi çekiştiren eltim yok bana gelirken elleri boş geldi diyen eltim o akşam diğerleriyle birlik olup benim üstüme gelir ne çirkinlik ben atıyorum işteyken onlar bir iş için toplanmışsa işten izin alıp gitmek mecburiyetindemiyim ben onlara hizmet etmek zorundamıyım kendileri ev kadını olduğundan benim halimden pek anlıcaklarını sanmıyorum ama birgün fena patlıcam ve ben onlarla birlikte olmaktan çok soğdum her buluşmamızda benle uğraşırlar yok efendim eşim benim her dediğimi yaparmış önceden eşim çok sinirliymiş ama evlenince siniri geçmiş hep sinirleri onlaraymış bana ev işlerinde yardımcı olur eşim yok ben her ay eşimin eline 1,500 lira verdiğim için yardım ediyormuş her ortamda benle uğraşmaktan bıkmadılar ama ben nezamana kadar dayanıcam bilemiyorum eşim takma diyor ama bir ortamda 60 dknın 50 dksıda benle uğraşılmaz inanın o ortamda bulmaktan kaçınıyorum oturup onlarla konuşsam anlamazlar ve sülalece dedikodu mevzusu çıkar ne yapıcağımı şaşırdım

kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil ki bu ne ya evlen kaynananın işini yap olduuuu. biizm evinkini kim yapcakya:27:
bence seni bal gibi kızkanıyorlar canım takma görüşme sıklığını en aza indir. boşver duymazdan gel ve kimseye malzeme verme

kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil ki bu ne ya evlen kaynananın işini yap olduuuu. biizm evinkini kim yapcakya:27:
bence seni bal gibi kızkanıyorlar canım takma görüşme sıklığını en aza indir. boşver duymazdan gel ve kimseye malzeme verme

aynen canım bende öyle düşünüyorum kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil ama üslupları hiç hoş değil ailem en başından beri kıskanırlar seni hazırlıklı ol diyorlardı hepsi akraba evliliği yapmış aşk evliliği yapan tek benim kendileri ilkokul terk biri lise mezunu ben geldim aralarına ünv mezunu çalışıyorum birde hepsi ya eş zoruyla ya aile baskısıyla yada kaynanam zoruyla kapanmış ben açık ve kimse birşey diyemiyor eltilerimde haliyle kıskanırlar olabilir bunlar ben en başından beri beklediğim şeylerdi ama ben artık her buluşmamızda benle uğraşmalarından bıktım görüşmemeye çalışıyorum ama muhakak görüşülüyor

bende yılbaşında yapmıştım,
siz elim elim üstüne oturmuşsunuz bakıyorum da, desen..
tam yerine gidecek laf ama:9:
olmuyor işte..:50:

çok gerektiğinde,
şakayla karışık, izin alıp gelir, hatta senin evinin işini bile yaparım de barii..
çekememezlik var bariz..

çekememezlik var bende farkındayım ben kendimle ilgili hiçbirşeyi anlatmam zaten çok farklı yapıda insanlar onların doğru geldiği şey bana yanlış bana yanlış gelen onlara doğru geliyor ben saygı duyup sesiz kalmaya çalışıyorum ama sanırım çokta sesiz kalmamak lazım ama şöyle birşey varki acayip dedikoducular normal olgun insanlar olsa alıp karşıma konuşucam sizin sorununuz ne benle diye ama bu olay benim alehime çevirirler biliyorum tüm sülaleye de dedikodu kapısı açılır

bende yılbaşında yapmıştım,
siz elim elim üstüne oturmuşsunuz bakıyorum da, desen..
tam yerine gidecek laf ama:9:
olmuyor işte..:50:

çok gerektiğinde,
şakayla karışık, izin alıp gelir, hatta senin evinin işini bile yaparım de barii..
çekememezlik var bariz..

aynen öyle ama ben onalra yılbaşında yapmıştım sizde eli boştunuz desem onların seviyesine düşmüş olurum ben kimse kimseye yapmak mecburiyetinde değildir diye düşünüyorum şayet bende olmuş olsalardı o gece banada eli boş gelse hiçte farketmezdim bile ama ben eli boş gitseydim ooo ooo 1 sene çekerdim

aynı şeyleri yaşıyorum ben de 8 aylık evliyim.bayramlarda toplanılır. onlar oturur ben hizmet ederim.herşeyi yaparım. gene de hep iğneleme,hep laf sokma. kaç yaş büyükler benden halbuki. düğün günümde başladılar "artık biz oturcaz,yeni gelin çalışacak demeye".aynen senin gibi sırf onlarla oturmamak için,kayınvalidenin evinde mutfaktan çıkmıyorum.
sadece bunlarla kalsalar öpüp de başıma koyucam bana yapmadıkları kalmadı. düğünümü rezil ettiler.hala huzur vermemeye çalısıyorlar.sırf sinir olayım diye gözümün içine baka baka eşimle sıkı fıkı olmaya ,ona sarılmaya falan çalısıyor bir tanesi,resmen agzına düşüyor.var sen hayal et kötülüğün boyutu..
sana gelince bence,en mantıklısı mümkün oldugunca az görüşmek.bayrmdan bayrama gör yzülerini. bizim aramızda 12 yas falan var bunlarla. kendilerini kayınvalide sanıyorlar.

Bence de hiiiç takma arkadaşım, sen takarsan amaçlarına ulaşmış olurlar. Umursamazsan daha da beter çatlarlar.

değil çalışan bir bayan ev hanımıda olsanız kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsiniz,bir yere gidilir nezaketen mutfakta yardım edilir bunlar gayet normal ama kimse kimsenin kölesi değil başkalarını örnek vereren sizi sindirmeye calışıyorlar.aman dikkat edin...
eşiniz egerki çok agresif ve siz evlendikten sonra degişimi güzel bi şekilde yakalamıssa ne güzel , sizi takdir etmel lazım, ama seni çok kıskanıyorlar, çekemiyorlar diye sürekli konuşuyorlar.
bence cok gidip gelmeyin bu eltinlerinizle, bellki ayarınız değiller.

aynı şeyleri yaşıyorum ben de 8 aylık evliyim.bayramlarda toplanılır. onlar oturur ben hizmet ederim.herşeyi yaparım. gene de hep iğneleme,hep laf sokma. kaç yaş büyükler benden halbuki. düğün günümde başladılar "artık biz oturcaz,yeni gelin çalışacak demeye".aynen senin gibi sırf onlarla oturmamak için,kayınvalidenin evinde mutfaktan çıkmıyorum.
sadece bunlarla kalsalar öpüp de başıma koyucam bana yapmadıkları kalmadı. düğünümü rezil ettiler.hala huzur vermemeye çalısıyorlar.sırf sinir olayım diye gözümün içine baka baka eşimle sıkı fıkı olmaya ,ona sarılmaya falan çalısıyor bir tanesi,resmen agzına düşüyor.var sen hayal et kötülüğün boyutu..
sana gelince bence,en mantıklısı mümkün oldugunca az görüşmek.bayrmdan bayrama gör yzülerini. bizim aramızda 12 yas falan var bunlarla. kendilerini kayınvalide sanıyorlar.

aynen canım benim eeşimle çok samimi olmaya başladılar bence sorun yok olsun benimkilerde en fazla 10 yaş var diğerleri yaşıtlarım ama erkenden evlenmişler 5,10 yıllık evliler banada mesala kayınvalidem arar kızım eltilerinle köye gidicez denir benimde işim olduğundan gidemem ama asıl kaynana eltilerim ya eşimi ararlar neden karını göndermedin köye diye eşime hesap sorarlar

değil çalışan bir bayan ev hanımıda olsanız kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değilsiniz,bir yere gidilir nezaketen mutfakta yardım edilir bunlar gayet normal ama kimse kimsenin kölesi değil başkalarını örnek vereren sizi sindirmeye calışıyorlar.aman dikkat edin...
eşiniz egerki çok agresif ve siz evlendikten sonra degişimi güzel bi şekilde yakalamıssa ne güzel , sizi takdir etmel lazım, ama seni çok kıskanıyorlar, çekemiyorlar diye sürekli konuşuyorlar.
bence cok gidip gelmeyin bu eltinlerinizle, bellki ayarınız değiller.

hiç hiç canım ayarım değiller mesala bir odada onlar bir köşede toplanır birinin dedikodusunu yaparlar ama ben taa odanın diğer köşesinde onlardan farklı bir yerde otururum yada mutfakta zaman geçirim gidip gelme yapmıyorum zaten bayram bayrama ama onada laf sokuyorlar gecen yılbaşında görştük işte aaa siz buralardamıydınız yurtdışına taşındığınızı duyduk diye laf soktular

takma bence boşyere kafana.
yanında seninle ilgili hoşuna gitmeyen bir konu açarlarsada hanımlar kusura bakmayın ben bu konulardan hoşlanmıyorum kapatalım deyip çıkarsın kenara.

aynen canım benim eeşimle çok samimi olmaya başladılar bence sorun yok olsun benimkilerde en fazla 10 yaş var diğerleri yaşıtlarım ama erkenden evlenmişler 5,10 yıllık evliler banada mesala kayınvalidem arar kızım eltilerinle köye gidicez denir benimde işim olduğundan gidemem ama asıl kaynana eltilerim ya eşimi ararlar neden karını göndermedin köye diye eşime hesap sorarlar

aynı durumdayız canım. üstelik biz hepimiz üni. mezunuyuz. benimkiler cahil de değil. ama görgü,anlayış,yaşam tarzı,vizyon eğitimle de olmayınca olmuyormmuş. ben de bunu gördüm evlenince. hem onca kötülük yaptılar,hem de tavır ve davranış olarak bana uygun değilller. ben hiç karışmadım işlerine. onca kötülüklerini,hatta iftiralarını bile yuttum. yüzlerine vurmadım. tek istediğim rahat bırakılmak. bu seferde onları beğenmiyormuşum da yanaşmıyormuşum gibi davranıp aşağılık kompleksine girdiler.kayınvalidem de kendini idare edemeyen bir tip,bunların aklına uyuyor.hiç geçinemeyen tipler,ben söz konusu olunca voltranı kurdular.kayınvalidem ilk günden basladı eşime şikayete;biizmle gülmüyor,sohbete girmiyor diye.belden aşağı konusurlar,dedikodu yaparlar,birbirlerine laf sokarlar,kim daha zengin bunun üzerine kafa patlatırlar.üstüne bir de laf yeme,zarargörme korkusu var ben de. nesine gireyim bu muhabbetin.
Sana tavsiyem,eşinle bir sorunun olmasın.biz çok tartıştık.beni hiç suçlamadı eşim ; haklıyı haksızı;onlara ne kadar olgun davrandığımı biliyordu.ama idare et ,duyma demesinden ötürü,öfkemi ondan çıkardım.en güzel cicim aylarımız berbat oldu. eğer onlar eşini arayıp seni şikayet ediyorlarsa eşin agızlarının payını verecek,susturacak;kırsın demiyorum annesini ama lafı gediğine koyması gerekiyor. onlar da 1 yapar 2 yapar ,kabullenir susarlar.

canım bütün herşeyi söylemişsin biri hariç seninle aynı yaşta olanlar çok çabuk evlenmişler ve akraba evliliği yapmışlar senin yetişme tarzında büyümemişler okumamışlar (bunu küçük görmek için sölemiyorum) yani okumadıkları için kendilerini senin kadar güçlü görmüyolar ve bunun için seni kıskanıyorlar. hatta kocanın sana yardımcı olması ve sorununuzun olmaması onları çıldırtıyordum eminim çünkü ne yazık böyle kadınlardan çok var kendi kocalarında görmediklerini başkalarında görünce kıskanıyorlar sen bu şekilde davranmaya devam et bazen insanın dilinin ucuna gelir bazı şeyler ama söylemezsin sen de öyle bir durumdasınki onlara bişey söylesen onu bile anlamazlar boşver uzak dur sen senden istediklerini alamadıklarında emin ol üzerine gitmemeya başlarlar yeterki sen duruşunu bozma

canım bütün herşeyi söylemişsin biri hariç seninle aynı yaşta olanlar çok çabuk evlenmişler ve akraba evliliği yapmışlar senin yetişme tarzında büyümemişler okumamışlar (bunu küçük görmek için sölemiyorum) yani okumadıkları için kendilerini senin kadar güçlü görmüyolar ve bunun için seni kıskanıyorlar. hatta kocanın sana yardımcı olması ve sorununuzun olmaması onları çıldırtıyordum eminim çünkü ne yazık böyle kadınlardan çok var kendi kocalarında görmediklerini başkalarında görünce kıskanıyorlar sen bu şekilde davranmaya devam et bazen insanın dilinin ucuna gelir bazı şeyler ama söylemezsin sen de öyle bir durumdasınki onlara bişey söylesen onu bile anlamazlar boşver uzak dur sen senden istediklerini alamadıklarında emin ol üzerine gitmemeya başlarlar yeterki sen duruşunu bozma

bende kimseyi küçük görmüyorum burdada yazdığım gibi ailem bile diyordu hazırlıklı ol sen onlardan çok farklısın direk içlerinde göze batıyorsun gerek duruşun gerek kültrün gerek farklılığınla eşimde diyor çekememezlik olur idare et duyma takma ama ama nereye kadar senin dediğin gibi birşey söylesen anlamazlar bile sadece dedikodu malzemesi çıkar onlara ama ben gerek ailemde yetişme tarzımda birşeyden rahatsızsam bunu karşımdakiyle rahat rahat konuşup hoşlanmadığımı söyleyen biriyim bunu ben kendi babamla annemle de konuşup tartışan biriydim böyle yetiştim ama evlendim böyle bir ortama girdim çok çokk farklılık var ben herşeye rahmen onlara saygı duymaya çalışıyorum ama malesef onlar bana duymuyorlar ama benimde saygım ve sabrım nereye kadar onuda bilmiyorum

Gelinlere hizmetçi mantığıyla bakıldığı sürece bitmez bu gelin-kaynana-elti-görümce çekişmeleri :19:

benimde erkek kardeşim var ve yarın öbürgün bende görümce olucam ve bugüne kadar ne annem nede ben aman gelin gelsede yardım etse iş yapsın demedik yapmak mecburiyetinde değil ki normal gelir mutfakta yardımcı olur tamam he ölüm hastalık bu durumlarda bile yapmak mecburiyetinde görmüyorum bu karşıdaki insanın vicdanı ile ilgili görgüsüyle ilgili ama yapmıyor diyede eleştirmem ama benim görümcemin kızı 20 yaşında daha hımmm ben çok kötü görümce olucam gelsin hele gelin çalıştırıcam sıkıysa yapmasın ne kadar çirkince seviyesizçe o an düşündüm ben 27 yaşındayım erkek kardeşim var hiç böyle düşünmemiştim değişik bakış açıları

seni kıskanıyolar
o kadar çok gidip gelmeyin canım siz de
ne kadar samimi olunursa o kadar problem oluyo malum
hele böyle dedikoducu insanlarla yerinde olsam haftada bir kez bile görüşmekten kaçınırım

kızlar ben kendi memlektimden 14 saat lik biryere evlendim bölge değiştirdim çalışan bir bayanım ve 7 aylık evliyim durum şu ki sabah 7 de evden çıkar akşam 8de evde olurum cmtside çoğu zaman çalışırım kayınvalideme gititğimde sürekli mutfakta olurum zaten eltilerimle pek ortak noktamız olmadığından içerde onlarla oturmaktansa ben mutfakta iş olmasa bile iş çıkartırım yılbaşında eltimdeydik 4 eltiyiz ve diğer 3 eltim eli boş gelmiş olabilir hiç lafını etmem ben mezeler birde çok kalabalık diye 2 tane pasta yaptım götürdüm hadi vaktim vardı yada olmadığı halde atıyorum ütümü yapmadım zaman yarattım yapıp götürdüm önemi yok ama ertesi gün o gittiğimiz eltim beni arar yok elleri boş gelmiş yok yardıma gelmemiş çekiştirir benden malzeme çıkmaz konu kapanır akşama görümcemin oğlu askerden geldiği için orda toplanır oğlana takılınır evlende gelsin gelin bize hizmet etsin yeni gelinler hizmet eder yok efendim onların yeni gelini çalışmazmış yardım etmezmiş(beni kastediyorlar) benle aynı zamanda evlenen komşuları varmış o gelin hizmet edermiş ben atıyorum kayınvalideme temizliğe giderler ee haliyle ben işte olurum mesala köyde bir iş olur orda olur eltilerim ee haliyle ben işte olur ve onların o ortamlarına katılamam ki bir pazarım var kendi evimin işine bile yetişemezken ben ordayken akşamları işten gelince yorgun argın demem elimden geldiğini yaparım vicdanım rahat olsun diye ama onların bana o ortamda yok ben hiç onlarla köyde iş yapmıyormuşum ama falancanın gelini aynı dönemmiş o yaparmış o gelinde ev hanımı bu arada benle onu kıyasladılar ve kızlar tek kelime etmedim ve gündüz beni arayan diğer eltilerimi çekiştiren eltim yok bana gelirken elleri boş geldi diyen eltim o akşam diğerleriyle birlik olup benim üstüme gelir ne çirkinlik ben atıyorum işteyken onlar bir iş için toplanmışsa işten izin alıp gitmek mecburiyetindemiyim ben onlara hizmet etmek zorundamıyım kendileri ev kadını olduğundan benim halimden pek anlıcaklarını sanmıyorum ama birgün fena patlıcam ve ben onlarla birlikte olmaktan çok soğdum her buluşmamızda benle uğraşırlar yok efendim eşim benim her dediğimi yaparmış önceden eşim çok sinirliymiş ama evlenince siniri geçmiş hep sinirleri onlaraymış bana ev işlerinde yardımcı olur eşim yok ben her ay eşimin eline 1,500 lira verdiğim için yardım ediyormuş her ortamda benle uğraşmaktan bıkmadılar ama ben nezamana kadar dayanıcam bilemiyorum eşim takma diyor ama bir ortamda 60 dknın 50 dksıda benle uğraşılmaz inanın o ortamda bulmaktan kaçınıyorum oturup onlarla konuşsam anlamazlar ve sülalece dedikodu mevzusu çıkar ne yapıcağımı şaşırdım

tek kelime ile KISKANILIYORSUN CANIM....ben de benze rolayları yaşadım...ama benim görümceler kıskanç...sakın moralini bozma sen kocanı daha çok şımart evliliğinin tadını çıkar kıskananlar da çatlasın...ev hanımları çalışan bayanın halinden anlamaz hiç bir zaman.

Back