• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.273
2.525
133
Merhaba hanımlar :)

Ben 30 yaşındayım. Geçenlerde karşı cins ile bir konuşma oldu. Tatile nereye gidiyorsun dedi. Ben de genelde X şehrinde(yaşadığım şehir) geçiriyorum zamanımı dedim. Çok fazla tatile çıkmıyorum dedim. Bizimkilerin tatil kültürü pek yok dedim. Aslında tek başıma da bir yere çok göndermezler biraz tutucular. Fakat bunu söylemedim. Adam sanki ben çok anormal bir şey söylemişim gibi bir tavra girdi. Nasıl tatil yapamazmışız? Ailen tatil zamanlarında napıyor o zaman? Sen kendin çık git. Hiç tatil yapmadın mı? Yani bu şeyleri ben de düşünüyorum o düşünüebiliyorsa. Ama cidden sıkıldım. Yani herkes gibi ben de isterşm fakat olmayınca olmuyor :). Kimse aikesini seçerek gelmiyor malesef. Ayrıca oteller zaten şuan ateş pahasına. Herkesin durumu olabilir olmayadabilir. Bu sorular beni sıkıntıya soktu. Sanki ben de bir eksiklik var gibi hissettim. Ben mi farklı düşünüyorum acaba? Bu arada bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum.

Güncelleme : Bu arada karşı tarafa günübirlik tatilleri sevdiğimi ya da hiç gidilmeyen farklı bir yere gidilerekte tatil yapmayı sevdiğimi söyledim. Sadece ailemin tatile çıkamadığını benim düşüncemin ise insan nerede mutluysa tatil oradadır kafasında olduğumu da belirttim. Fakat aynı tepkiler devam etmişti. Kusura bakmayın ben eksik yazdım konuyu :)

Son düzenleme:
Boşverin gitsin.Durumunuz gayet normal.Asıl o kişi biraz prens modunda sanırım.Sanki ülkemizde refah seviyesi herkesin tatile koşmasina uygun.Size böyle hissettiren bi karsı cins olmasa da olur hayatinizda bence.Yine de siz bilirsiniz.

Boşverin gitsin.Durumunuz gayet normal.Asıl o kişi biraz prens modunda sanırım.Sanki ülkemizde refah seviyesi herkesin tatile koşmasina uygun.Size böyle hissettiren bi karsı cins olmasa da olur hayatinizda bence.Yine de siz bilirsiniz.

Teşekkür ederim :)

Konuşma sosyal medyadan galiba. Orada kendini havalı göstermeye çalışan çok kişi vardır eminim. Hatta bir adım sonrası da gel beraber gidelim tatile olabilir 😊

Birisi sosyal medyadan birisiydi, diğerini yüz yüze tanımaya çalıştığım birisiydi. İki farklı kişide böyle benzer şeyler söyleyince şok oldum. Zaten ikisiyle de artık görüşmüyorum

Ilk tatilim balayimdi.
26 yaş..

Ailemde tatil kültürü yoktu evet.
Kalabalık bir aileydik ekonomi istiyor tatil.
Ayrica tek başına tatile yollamazlardi.

Evlendikten sonra iş hayatımla birlikte tatil ne tanıştım.

Bu kadar tuhaf bir durum değil kötü hissetmeyin yani :)

Ilk tatilim balayimdi.
26 yaş..

Ailemde tatil kültürü yoktu evet.
Kalabalık bir aileydik ekonomi istiyor tatil.
Ayrica tek başına tatile yollamazlardi.

Evlendikten sonra iş hayatımla birlikte tatil ne tanıştım.

Bu kadar tuhaf bir durum değil kötü hissetmeyin yani :)

Teşekkürler :) sizin anlattığınız duruma çok benzer benim ailem :)

Herkesin aile yapısı farklı, eski aileler (hatta şu dönemde bile bu öküzlerden var) kök ailesini akrabalarını köyünü ziyaret etmeyi tatil olarak görüyorlar. Haliyle çocuklarını tek başına tatile göndermiyorlar. Ama keşke en azından birlikte tatil yapmak icin biraz baskı yapsaydınız ailenize.
Çünkü herkesin ihtiyacı var ve tatil lüks değil ihtiyaç, söylediğin kişiler o yüzden şaşırmıştır

Tatil sadece çok bütçe isteyen birşey değil ki.
Ucuz pansiyonlar,kültür tur tatilleri hepsi bu kapsamda. 1500 liraya 2-3 günlük turlara katılabilirsiniz. Yine az bütçeyle 2-3 gün Deniz tatili yapabilirsiniz. Herşey uhd tatiller değil, 30 yaşında da kendi kararlarının arkasında olmayıp tek başına bir yere gidememek bana da tuhaf gelirdi açıkçası.

Ne eksiklik hissedecen ya kapitalizmin dayattığı tatil anlayışına uymak zorunda mısın? Denizli story atmayinca değerimiz düşüyor sanki. Ben anne babamla pikniğe giderek geçiriyorum tatilimi mesela.

9 yaşımda ilk tatilimi ailemle yaptım.

19 yaşıma kadar da öyle devam etti. Üniversite zanınca kendi başıma gezmeye çok gittim. Babam bu konuda çok destekçiydi.

Ama bunun aksini çok gördüm.
Bu ülkede çoğu kadın benzer imkanlara sahip olamıyor .

Bunda sasirilacak ne var ben anlayamadim. Çok çapsız insanlarla görüşüyorsunuz .

Tv de bile en düşük bütçelisinden en yüksek bütçelisine kadar yapılan tüm dizi ve filmlerde bu cografydaki kadınların karşılaştığı kısıtlamalar göze çarpıyor zaten, tv de mi izlemedin öküz?

Sanki finlandiyada doğmuş, kadınların en ufak bir kısıtlama ve zorbalıkla karşılaşmadıkları bir gezegende büyümüş gibi birtakım artistik patinaj yapan görgüsüz ayılardan nefret ediyorum.

Bizde tatil kulturu yok derseniz adam sorgular yani.
Bana da bir adam yasadigim sehirden cikmiyorum, bizim ailemizde tatil kulturu yok dese bir sorgularim cunku oyle bir insanla evlenmem veya sevgili olmazdim acikcasi anlaşamayiz cunku.

Adam ne bilsin sizin imkaninizin olmadigini, tatil kulturu yok demek baska imkani olmadigi icin gidememek başka.

Ben 30 yaşındayım. Geçenlerde karşı cins ile bir konuşma oldu. Tatile nereye gidiyorsun dedi. Ben de genelde X şehrinde(yaşadığım şehir) geçiriyorum zamanımı dedim. Çok fazla tatile çıkmıyorum dedim. Bizimkilerin tatil kültürü pek yok dedim. Aslında tek başıma da bir yere çok göndermezler biraz tutucular. Fakat bunu söylemedim. Adam sanki ben çok anormal bir şey söylemişim gibi bir tavra girdi. Nasıl tatil yapamazmışız? Ailen tatil zamanlarında napıyor o zaman? Sen kendin çık git. Hiç tatil yapmadın mı? Yani bu şeyleri ben de düşünüyorum o düşünüebiliyorsa. Ama cidden sıkıldım. Yani herkes gibi ben de isterşm fakat olmayınca olmuyor :). Kimse aikesini seçerek gelmiyor malesef. Ayrıca oteller zaten şuan ateş pahasına. Herkesin durumu olabilir olmayadabilir. Bu sorular beni sıkıntıya soktu. Sanki ben de bir eksiklik var gibi hissettim. Ben mi farklı düşünüyorum acaba? Bu arada bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum.
Yani 30 yaşına kadar hiç tatil yapmamış olmak şaşırtıcı benim için de açıkçası .Ama bunu karşısındakine eksiklik gibi hissettirmek (aslında bu yada başka bir konuda) karşısındaki insanı küçümsemek daha şaşırtıcı ve asıl küçümsenmesi gereken bu kendini bilmez kişilikler

Belki de kafa yapınızı, bakış açınızı, aile yapınızı vb tanımak için muhabbetini açıp kurcalamıştır. Ben de karşımda bir erkekle muhabbet ederken sizin cevapları duysam açıkçası yadırgardım çünkü tek başıma bile olsa mutlaka tatile gitmişimdir. Bana göre muhafazakar bir yapısı olduğunu düşünür muhabbeti de ilerletmezdim çünkü birbirimize ayak uyduramazdık. Siz de muhabbet ilerlesin istiyorsanız daha samimi olabilirdiniz. "İsterdim ama maalesef imkanım olmadı" diyebilirdiniz. Ya da gerçekten içinizden geçenleri yazabilirdiniz. Yani amaç birbirini tanımak değil mi? Bu kadar kasılıyorsanız bence bu kişiyle konuşmaya devam etmeyin. Rahat olduğunuz, gerilmediğiniz insanlar size daha iyi gelecektir.

Davul dengi dengine diye doğru demişler bence.

Önemli olan bu yaşa kadar tatil yapmamış olman değil bundan sonrasında ne düşündüğün?

Ben olsam “evet bu yaşıma kadar tatil yapmadım, ama ileride ayaklarım yere bastığında, kendime yetebilecek duruma geldiğimde Antalya’da tatil yapmak istiyorum, inşallah her sene farklı bir yere giderim” gibi cümleler kurardım.

Tabii sen de tatil seviyorsan.

Yani insan tatile gidemeyebilir ama tatil sevmiyorum diyen insanla mutlu olamazdım ben

Adam İzlanda’da yaşıyor sanki. Alooo kendine gel burası Türkiye, bu ülke insanının geneli bu şekilde zaten diyeydiniz. Birkaç senedir şirketlerin kampanyalarıyla, bankaların taksit imkanlarıyla, sosyal medyanın da teşvik edici etkisiyle insanlar tatil ihtiyacını daha çok gidermeye çalışıyor ama biz çocukken bunu yapabilen aile sayısı çok çok azdı.

Bir sürü açı var .
Maddiyat kültür aile herşey etkili.
Bizim ailenin maddiyati yoktu.
Ama ben ataninca kültür turizmlerine katıldım.
Arkadaşlarımla kardeşimle...
Ama tek parasız gitmek bu topraklarda kadın için zor.
Siz çalışıyor musunuz bu önemli mesela.
Çalışıyorsanız ve aileniz enazindan arkadaslarinizla bile gitmenize hala karşıysa adam bunu öğrenmek isteyebilir.
Tam anlamıyla şartlara bagli.

Her birimizin sosyallik anlayışı farklı olabilir. Flört dediğimiz dönem işte bunları anlamak için var zaten. Karşımızdakinin tatile gidiyor yada gitmiyor oluşu aşağılamak yada yüceltmek için bir gerekçe olamaz. Aslında bu anlamda benim de karakterini analiz imkanım olur.

Bu arada tatil anlayışı çok önemlidir mesela ben otel tatili sevmem eşim de tam tersi otel tatili sevseydi vay halimize. :D ki burada görüyoruz tatil anlayışı farklı olan çiftlerin yaşadığı sorunları.

Çok uzun yıllardır ekonomik özgürlüğüm var ama çıktığım tatil sayılıdır
Herkesin dinlenme anlayışı farklı ; hadi otele gidelim, kan sıcakta tıklım tıkış havuza girelim, yemek saatinde kuyruğa girelim modu beni dinlendirmekten çok yoruyor. Tatil yapacaksam ya sonbaharda ya da kışın yaparım, insanlardan uzak kalmak benim için tatil, ıssız ses duymayacağım, az insan göreceğim yerler tercihim, kırk yıl girmesem denizi aramam ... İki yıldır pandemi var zaten gitmiyorum bir yere, tatile gitmedim diye isyanda değilim, bir eksiklik hissetmiyorum. Demem o ki herkesin keyif aldığı birşeyler var, bu konu kişinin kendisine has, tatile gitmemek acayip bir durum değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back