tatil öncesi tartışma tatile gitme gitmeme ikilemi

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.105
133
Selam hanımlar. Aslında kendim siteye 2 gün önce üye oldum ama yonetıcılerden bırısı onaylayınca hesabınız aktif olacak. Maille bilgilendirileceksiniz diye bi yazı çıktı. Ondan sonra ses seda yok. Benim acilen fikir almam lazım, bu sebepten ötürü yiğenimin hesabından yazıyorum.
Akşam kayınvalidemlere gittik. Kv kardeşıde oradaydı otururuz cay falan içelim diye. Görümcem eltimle çocukları da oradaydı. Bende çocuklarımı aldım gittik eşimle. 10 yasında ikiz oğullarım 28 aylık kızım 7 aylıkta bi oğlum var. E çocuklar kuzenleriyle bir araya gelince oyun yaramazlık vs oluyor haliyle. Patavatsız terbiyesiz kv kardeşi aaayy x işin gücün mü yoktu da 4 çocuk yaptın ne gerek vardı bak Ayşe’yle Fatma’ya (elti görümce) ne güzel birinin bir birinin iki çocuğu var demez mi o kalabalıkta. Bende ay pardon teyzecimm madden maneven çocuklara sizle beraber bakıyoruz ya keşke yapmadan sizden izin alsaydık dedim o anki sinirle. Kızımı aldım mutfağa geçtim. Görümcem bi ara geldi gel falan dedi. Çocuk huysuzlanıyor abla uyutayım vs diyerek odaya geçtim. Neyse bu kadın kalkmış görümce bi hışımla geldi odaya bu yaptığın terbiyesizlikten tutun kadını kaçırdına kadar neler neler söylüyor bana yetmedi kayınpeder geldi kızım olmadı insanlar içinde böyle yaptığın ayıp falan filan. Kadının benim özel hayatımı sorgulaması ayıp değil ama ! Gözlerim doldu bi yandan kendimi savunuyorum ikisine karşı eşim olacak insan ablasının babasının arkasından izliyor. En son çocuklara seslendim oğlum montunuzu giyin çıkıyoruz. Bu esnada kv araya girdi kızıyla kocasına kızdı. Ne gerek var bu kadar üstüne gitmeyin tamam kapatın konuyu falan. Hadi kahve yapıp içelim dedi. Kızım ağlamaya başladı zaten yavrum ortamın enerjisinden. Küçük oğlum uyuyordu.
Kızımı giydirdim eşime yağızı da al gel çocuklarla aşağıda bekliyorum deyip çıktım. Eşim geldi yukarı çıkalım ayıp oldu annesi kahve demiş ben inmişim. Babanla Ablan bana saydırırlarken nerdeydin. (Erkek kardeşi olsa eşini korurdu)
Çocuk uyuyo indirmem gel ayıp oldu diyo. Çoçuğumu al bizi eve bırak yoksa rezil Edicem seni yeter 1 dakikan var dedim. Oğlumu aldı eve getirdi bizi. Konuşmuyo güya hem suçlu hem güçlü.
Arkadaşlar olay bu sorumsa 2 bebekle zor olmasın diye kv kp görümce eşi beraber tatil planı yapmıştık haftaya için. 4 günlük. Şimdi ben bu insanlarla gitsem nasıl gitmesem nasıl. Gitsem yardım vs istemem 2 bebekle. Gitmesem eşim büyük sorun çıkarır. Ne yapayım. tavsiyelerinizi bekliyorum
kızlar ben anlayamadım sizi gerçekten. yani görümcenin bana o çıkışı haklı mıydı?
yapmayın Allah aşkına size bu şekilde misafir olduğunuz bi yerde çıkışılsa tamam abla haklısın oturayım azarları hazmedeyim mi dersiniz. benimde kardeşimin eşi var ASLA ona karşı bu tavırda olamam. bi durum varsa dahi annem usulünce uyarır konuşur. benim haddime değildir. orada bana o şekilde çıkışamaz. söylediğim sözler beni bağlar.

Son düzenleme:
Olayı fazla büyütmeyin bence. Yaptığı elbette hoş değil, fakat büyüklük sizde kalsın. Olayın fazla üstünde durmayın. Eşinizin de üstüne gitmeyin derim. Bu arada ben de evlendiğimde çok çocuklarım olsun isterim :) Öyle insanları sallayın gitsin

O kadin patavatsizlik yapmis sizde abartmissiniz fakat kp ve gorumcede cok cok haksiz.sana kizim bosver yaa takma kafana diyeceklerine ustunemi geldiler pesss.esin olacak adamda acizmi bu kadar bi laf edemiyo sinir oluyom pasif erkeklere.sonuc olarak ben olsam aslaaa aslaa gitmem o tatile zevk almamki

Çocuklar nedeniyle farketmeden "işte dört çocuk olunca insan yetisemiyor" vari bir konuşma yapmadiysaniz teyze sacmalamis...ama başkalarının kaç çocuk sahibi olacagi hakkında kendini yorum yapma hakkına sahip hisseden o kadar çok kişi var ki !! En azından bir tanesinin ağzının payını vermissiniz Tatil meselesine gelince ben üç aile olarak tatili zaten kalabalık bulup gitmezdim.Ancak siz planlamışsiniz ve bu aşamaya gelip gitmezseniz de gemileri yakmış olursunuz.

Bu olayda kayınvaldeniz hariç herkes hatalı.
Tamam teyze patavatsızlık etmiş ama ille de ağzının payını vermek zorunda değildiniz. Sonuçta ailenin büyükleri ile konuşurken, hele ki eş ailesinin daha dikkatli olmak lazım.
'Teyzecim biz karı-koca çocuk seviyoruz' deyip gülümseyip odadan çıksaydınız.
Hadi diyelim kendinizi tutamadınız, kadını payladınız,o zaman da tepkilere hazırlıklı olacaksınız. Mantıken haklısınız ama tutumunuz sizi haksız hale getirmiş.
Eşinizden destek beklemeniz de yanlış, napsın adam? Teyzesinin ağzına biber mi sürsün?
Olay yaşanmış bitmiş, siz de altta kalmamışsınız.
Kalabalık ailelerde olur böyle vakalar, çok takılmayın, biraz da sinirlerinize hakim olmaya çalışın. Size iki güzel sözü hatırlatmak isterim.
1. Öfkeyle kalkan zararla oturur.
2. Beğendiğini söyleyen istemediğini işitir.
Hiç bir şey olmamış gibi gidin tatilinize, huzurunuzu kaçırmayın.

Fazla fevri davranmışsınız. Olaya eşiniz dahil olsaydı daha da büyürdü bence. Tatile de gitmezseniz işin içinden hiç çıkamazsınız. Tatilden önce mutlaka bi şekilde bi araya gelin derim. Mevzu açılacaktır sakin sakin kendinizi ifade edersiniz.

Benim de dört çocuğum var.
Şaka yollu herkes takılır. Bir çoğunun üstüne vazife değildir, farkındayım.
Ama tartışmaya ne gerek var.
Biz eşimin memleketinde yaşamıyoruz. Yazları gidiyoruz. Eşimin amcasının hanımı, teyzeler . Hiç biriyle samimiyetim yok üstelik. Daha yapma diyorlar.
Olmaz kızım tek kaldı diyorum.
Oğlumuza yazık gün görmedi diyorlar. Oysa çok bakmaz. He teyze gece uyumaz , gündüz kucağından hiç inmezler .
Sıcak bir kap yemeğe hasret zavallım diye gıcık ederim onları

Teyzenin ağzının payını çok güzel vermişsiniz bence. Bundan sonra kimsenin ne sıklıkta korunduğuyla ilgili yorum yapmaya cesaret edemez ömrü boyunca Bazı büyükler gençlerle istedikleri gibi konuşabileceklerini sanıyorlar. Kimse benden önce doğdu diye bana istediği her lafı söyleyemez. Söylerse alır cevabını.

Görümcenizin tavrını abartılı buldum. Teyze size patavatsızlık yapsın cevap verince siz suçlu olun ama görümce gelip "terbiyesizsin" deme hakkı bulsun kendisinde. Orada herkesi alttan alması ya da konuşmalarına dikkat etmesi gereken tek kişi siz misiniz? Kayınbaba daha yapıcı konuşmuş sanki. Kayınvalide ise en masumu.
Ama bence daha fazla uzatmayın. İlk görüşmeniz tatile giderken olursa iyi olmaz. Öncesinde görüşün, tavır yaparlarsa o zaman gitmezsiniz.

Bence çok yanlış davranmışsın.
Şöyle ki arkadaş ortamlarında çok kavga gürültü oluyor çocuklarda, ve haliyle çocuğu en yaramaz ve sayıca en çok olan göze batıyor. Hele ki anne dur demiyorsa.

Ben de bir kere söylemiştim. Aklından zorun mu var kız 3 tane yaptın diye.
Bunu söylerken amaç onların cinsel hayatına karışmak değildir ki.
Hani laf çakılıyor doguruyosun madem bak, bakamıyosun doğurma diye.
Ben öyle dusunuyorum şahsen

Kalkıp da bana yaparken sana sormadık dese çok ayıplardım. Hele ki kv kp ve büyük teyze yanında bu lafla bence çok ayıp etmişsin.

Bu olay olmasa bile bence maaile tatile gitmek çok gereksiz. Yani kendiniz bile rahat tatil yapamayız diye beraber gidecektik diyorsunuz. Gerekirse tatile gitmem. Ama bakamıyoruz yardım edin diye yanımda birilerini götürüp laf vermem. Sanki zemini siz hazırlamışsınız.

Bi bahaneyle iptal edebilirsiniz.

ben olsam futbol takımı kuracağım daha bu ne ki der gülerdim amma takmışsın. takılmış sana. tatile git bari kafanız dağılsın.

Bu olayın üstüne kimse beni o tatile götüremez .O tatil zehir olur sana söyleyeyim

56514269, member: 768813"]Bence biraz fazla tepki vermissiniz.kendinizi daha yumusak bi dille ifade edebilirdiniz.kucuk bi sorun krize donusmus.hakliyken ortaligi karistiran durumuna gelmissiniz[/QUOTE]
davranışlarınızla haksız duruma düşmüşsünüz, biraz asabi davranmışsınız , kp size kızım olmadı bu ayıp oldu demiş , bağırdı çağırdı mı ? Ben sizi biraz asabi buldum
Tatile giderseniz baya bi geri vites yapmış olacaksınız bence.
ne gerek var ortamı germişsiniz, ben böyle mutluyum Allah a şükür çok güzel de bakıyorum deseydiniz çok daha iyi olurdu. yaparken keşke sizden izin alsaydık denir mi büyüğe?
Gitmeyecek kadar büyük bir durum yok..
ben olsam futbol takımı kuracağım daha bu ne ki der gülerdim amma takmışsın. takılmış sana. tatile git bari kafanız dağılsın.
Arkadaşlar cevaplayabildigim kadar yazayım.
Öncelikle eşim teyzesiyle muhatap olsun demedim. Mesela kv araya girinceye kadar neyse uzatmayalım vs diyebilirdi ablasına. Neyse ben böyle demezsem içime dert oluyor ne bileyim sonradan buyuturdum içimde falan böyle değişik bir insanım. Zaten konu uzamasını diye mutfağa geçtim. O esnada kızım masaya tabaklarla falan oynamaya çalışıyordu. Bı rahatsızlık veriyordu. Bende alıp çıktım.
Kp sesini yükseltme di ama o anda görünceyle konuşurken zaten kızgın oldugum için dokundu bana. Görünceye de abla onun yaptığında ayipvs alttan alarak konuştum. Çünkü diğer küçük görümcem kızıma bakmıştı ise başlayınca oğluma da bakabilecegini soyledi. Allah için çok özenli baktı kızıma. Büyük şans bizim için kardeşini doldurmasını istemedim yoksa kadını kaçırdın terbiyesizlik oldu mu vs yi yedirirdim onada.
Toplu tatil planı yapmak çok sacmaydi ama çok geç. Bu tatilden sonra ailemin yazlığına gidicem 1 aylığına falan eşinde bir haftalığına gelecekti simdi oda gelmez misilleme yapar. İyice kötü oluruz. Tatile gitmeden Çarşamba gitcez bu arada. Kv lerini çaya mi sesliyim napayım. Görünceye asla seslemem de

E madem tatile gitmeye kararlısın Bide üstüne kv yi çaya çağıracaksın bize ne diye soruyorsun ?
Başlık açmak için açmayın ya
Oglanlarla eşimi yollayıp ben bebeklerle direk yazlığa geçerim diye dusunuyodum. Ama hemen hemen herkes beni hatalı bulunca bilemedim.

Bence ayıp etmişsiniz yani tamam kadın patavatsızlık etmiş ama yaşlılar zaten bekarsan da evliysen bir yorum yapıyor sizin bu şekilde cevap vermeniz hiç hoş olmamış.

Kadın haksız da sayılmaz ayrıca çocuğuma küçük görümcem baktı demişsiniz, tatile de birlikte gitceksiniz çocuklarla kendiniz başa çıkabiliyor olsaydınız zaten bence beraber gitmezdiniz. Çocuklarınızın bakımının bir kısmını bu insanlar yapmış bir şekilde size yardım etmişler siz de üstüne kime ne demişsiniz ya hiç öyle değil. Kime neyse bundan sonra kimseden yardım istemezsiniz olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…