• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tatil öncesi tartışma tatile gitme gitmeme ikilemi

ağzının payını vermişsiniz kadına bir daha tövbe yorum yapamaz böyle kimseye.Gidin tatile uzatmanın anlamı yok bence boşboğaz bir kadın yüzünden gerilmeye daha fazla

Aman ne sinirleniyorsun benim üç çocuğum var. Hemen herkes çalışan bi bayana üç çocuk fazla diyip akılsızlıkla suçlar. Bende ortamın durumuna göre şaka yollu cevap veririm. En son bir Hacı teyzeye ümmeti çoğaltmak sevaptır dedim.

Ağzının payını süper vermişsiniz. Bizimde evlilikte 5. Yılımız bebek yeni düşünmeye başladık. Öncelikle evliliğimizi oturtmak, kariyerime odaklanmak gibi hedeflerim vardı. Yaş 27 olunca tamam dedim bebekk yapalımm:)

Eltim ilk gece hamile kaldı. Bütün akrabaları kahvaltıya çağırdı 1 ay sonra idrar testi yapıp herkese hamileyim dedi.

Kaynanamda benn büyük gelinimden bekliyorum ama... saçma salak sırıtırak dedi ki 6 aydır deniyorduk zaten :)

Bende sen acemiliğini bi at bakalım kucağına bebek verdiğimde tutabilcek kıvama gelecek misin gözlemleyip ona göre sevişcem kocamla dedim :)))

Kendi olayımıda araya sıkıştırdım ama az bile yapmışsınız. İki daha söyleseydiniz. Tatil içinde keyfiniiz nasıl isterse onu yapın. Hiiç çekinmeyin onlar çekinsin size laf söylerken. Taktir ettim sizi.

Herkes herşeye burnunu sokmasa olmaz.Cidden ya neden karışıyorlar söylemeseler çatlıyorlar mı anlamıyorum. Bana da bi oğlanla kaldın evlenecek misin bi daha falan filan ben de şakayla karışık laf sokuyorum sen de öle yap canım şaka gibi değil gibi sinirlenmeden aklı olan anlar zaten. Onun dışında bence tatile git umarım herşey güzel olur

Arkadaşlar cevaplayabildigim kadar yazayım. Öncelikle eşim teyzesiyle muhatap olsun demedim. Mesela kv araya girinceye kadar neyse uzatmayalım vs diyebilirdi ablasına. Neyse ben böyle demezsem içime dert oluyor ne bileyim sonradan buyuturdum içimde falan böyle değişik bir insanım. Zaten konu uzamasını diye mutfağa geçtim. O esnada kızım masaya tabaklarla falan oynamaya çalışıyordu. Bı rahatsızlık veriyordu. Bende alıp çıktım. Kp sesini yükseltme di ama o anda görünceyle konuşurken zaten kızgın oldugum için dokundu bana. G[SIZE=6 .!.:
örünceye de abla onun yaptığında ayipvs alttan alarak konuştum. Çünkü diğer küçük görümcem kızıma bakmıştı ise başlayınca oğluma da bakabilecegini soyledi. Allah için çok özenli baktı kızıma. Büyük şans bizim için kardeşini doldurmasını istemedim yoksa kadını kaçırdın terbiyesizlik oldu mu vs yi yedirirdim onada. [/SIZE]
Toplu tatil planı yapmak çok sacmaydi ama çok geç. Bu tatilden sonra ailemin yazlığına gidicem 1 aylığına falan eşinde bir haftalığına gelecekti simdi oda gelmez misilleme yapar. İyice kötü oluruz. Tatile gitmeden Çarşamba gitcez bu arada. Kv lerini çaya mi sesliyim napayım. Görünceye asla seslemem de

Alttan almanızın tek sebebi küçük kardeşini doldurmasın yoksa çocuğuma bakmaz mı? cidden korkuyorum insanların gerçek fikirlerini duyunca şu iç planlarını okuyunca...

sanirim 4 cocuk muhabbettini ilk yapan kv kardesi deil. ona patlamissin gbi geldi bana. yaslilar kelimeleri biraz duz mantik secer fakat hakaret etmemis. rencide olduysan da bakan bnm iy ki de yapmisim diyip konuyu kapatabilirdin. dallandirip budaklandirmissin

Kp ve görümceye normal cevap verdiyseniz tek hatanız kalkıp gitmek olmuş bence.Usulen az daha oturup,o kahveyi içip (kv hatrına) öyle kalkabilirdiniz. Siniriniz bozulmuş tabi siz de haklısınız. Ama eş niye karışsın diyenleri anlamadım. Eş kavga edecek değil en azından tamam uzatmayın baba karım da ne söyledi sanki ne ayıbı yahu abartmayın alınan alınsın filan diyip dahil olabilirdi. Ama sanırım eş size hak vermediğinden öyle yapmıştır. Erkeklere göre genelde ‘ne var o lafta’ , ‘sen de alıngansın’ , ‘boşver geç’ gibi yorumlara tabi tutuluyor bu tarz konular. Tatile de gidin bence. Arada zaman var bu süre zarfında kv ile normal konuştunuz mu konuşacak mısınız? Onlar gitmek istiyor mu hala? Kv zaten iyi davranmış, onda bi soğukluk hissetmezseniz gidin hiç ağzınızın tadını bozmayın.

Canım calistigini bilmiyordum...İse dondugunde çocuklarindan birine gorumcen bakmış şimdi küçüğüne de o bakacaksa teyze eşinin ailesinin duygu ve düşüncelerini yansıtmış olabilir.

56514269, member: 768813"]Bence biraz fazla tepki vermissiniz.kendinizi daha yumusak bi dille ifade edebilirdiniz.kucuk bi sorun krize donusmus.hakliyken ortaligi karistiran durumuna gelmissiniz
Biraz sinsilik var sizde galiba

Arkadaşlar cevaplayabildigim kadar yazayım.
Öncelikle eşim teyzesiyle muhatap olsun demedim. Mesela kv araya girinceye kadar neyse uzatmayalım vs diyebilirdi ablasına. Neyse ben böyle demezsem içime dert oluyor ne bileyim sonradan buyuturdum içimde falan böyle değişik bir insanım. Zaten konu uzamasını diye mutfağa geçtim. O esnada kızım masaya tabaklarla falan oynamaya çalışıyordu. Bı rahatsızlık veriyordu. Bende alıp çıktım.
Kp sesini yükseltme di ama o anda görünceyle konuşurken zaten kızgın oldugum için dokundu bana. Görünceye de abla onun yaptığında ayipvs alttan alarak konuştum. Çünkü diğer küçük görümcem kızıma bakmıştı ise başlayınca oğluma da bakabilecegini soyledi. Allah için çok özenli baktı kızıma. Büyük şans bizim için kardeşini doldurmasını istemedim yoksa kadını kaçırdın terbiyesizlik oldu mu vs yi yedirirdim onada.
Toplu tatil planı yapmak çok sacmaydi ama çok geç. Bu tatilden sonra ailemin yazlığına gidicem 1 aylığına falan eşinde bir haftalığına gelecekti simdi oda gelmez misilleme yapar. İyice kötü oluruz. Tatile gitmeden Çarşamba gitcez bu arada. Kv lerini çaya mi sesliyim napayım. Görünceye asla seslemem de[/QUOTE]

Selam hanımlar. Aslında kendim siteye 2 gün önce üye oldum ama yonetıcılerden bırısı onaylayınca hesabınız aktif olacak. Maille bilgilendirileceksiniz diye bi yazı çıktı. Ondan sonra ses seda yok. Benim acilen fikir almam lazım, bu sebepten ötürü yiğenimin hesabından yazıyorum.
Akşam kayınvalidemlere gittik. Kv kardeşıde oradaydı otururuz cay falan içelim diye. Görümcem eltimle çocukları da oradaydı. Bende çocuklarımı aldım gittik eşimle. 10 yasında ikiz oğullarım 28 aylık kızım 7 aylıkta bi oğlum var. E çocuklar kuzenleriyle bir araya gelince oyun yaramazlık vs oluyor haliyle. Patavatsız terbiyesiz kv kardeşi aaayy x işin gücün mü yoktu da 4 çocuk yaptın ne gerek vardı bak Ayşe’yle Fatma’ya (elti görümce) ne güzel birinin bir birinin iki çocuğu var demez mi o kalabalıkta. Bende ay pardon teyzecimm madden maneven çocuklara sizle beraber bakıyoruz ya keşke yapmadan sizden izin alsaydık dedim o anki sinirle. Kızımı aldım mutfağa geçtim. Görümcem bi ara geldi gel falan dedi. Çocuk huysuzlanıyor abla uyutayım vs diyerek odaya geçtim. Neyse bu kadın kalkmış görümce bi hışımla geldi odaya bu yaptığın terbiyesizlikten tutun kadını kaçırdına kadar neler neler söylüyor bana yetmedi kayınpeder geldi kızım olmadı insanlar içinde böyle yaptığın ayıp falan filan. Kadının benim özel hayatımı sorgulaması ayıp değil ama ! Gözlerim doldu bi yandan kendimi savunuyorum ikisine karşı eşim olacak insan ablasının babasının arkasından izliyor. En son çocuklara seslendim oğlum montunuzu giyin çıkıyoruz. Bu esnada kv araya girdi kızıyla kocasına kızdı. Ne gerek var bu kadar üstüne gitmeyin tamam kapatın konuyu falan. Hadi kahve yapıp içelim dedi. Kızım ağlamaya başladı zaten yavrum ortamın enerjisinden. Küçük oğlum uyuyordu.
Kızımı giydirdim eşime yağızı da al gel çocuklarla aşağıda bekliyorum deyip çıktım. Eşim geldi yukarı çıkalım ayıp oldu annesi kahve demiş ben inmişim. Babanla Ablan bana saydırırlarken nerdeydin. (Erkek kardeşi olsa eşini korurdu)
Çocuk uyuyo indirmem gel ayıp oldu diyo. Çoçuğumu al bizi eve bırak yoksa rezil Edicem seni yeter 1 dakikan var dedim. Oğlumu aldı eve getirdi bizi. Konuşmuyo güya hem suçlu hem güçlü.
Arkadaşlar olay bu sorumsa 2 bebekle zor olmasın diye kv kp görümce eşi beraber tatil planı yapmıştık haftaya için. 4 günlük. Şimdi ben bu insanlarla gitsem nasıl gitmesem nasıl. Gitsem yardım vs istemem 2 bebekle. Gitmesem eşim büyük sorun çıkarır. Ne yapayım. tavsiyelerinizi bekliyorum
Ben de olsam sizinle aynı tepkiyi verirdim. Eğer o güne kadar aranızda düzelme olmazsa gitmeyin. Ama onlardan bir adım gelirse siz de azıcık geri vitese takin.

Bence gereksiz bir tepki olmuş. Öyle abartılacak birşey dememiş ki kadın. Sonrasındaki davranislarinizla da iyice kendinizi haksız durumuna düşürmüşsunuz. Bir de KV gelmiş sizi savunmuş, kahve içelim demiş ama çıkıp gitmişsiniz. Bu da hiç olmamış.
Benim bir arkadaşımın da üç çocuğu var. Ben de bazen takilirim ona. Bunun özel hayatla ne ilgisi var. O da bana aynı şeyi söylese bir daha konuşmam, net. Sanırım çocuklar sinirinizi bozmuş biraz.

Ben olsam ben de aynen öyle söylerdim. Tutamazdim kendimi. Ancak böyle yapmamamiz lazım azcık dizginlemek lazım sinirleri sanırım, sonradan bizim gibi yumuşak konuşamayanlar suçlu oluyor malesef. Bence gidin tatile, hatta gitmeden önce kvnizle ufak bi konuşun. Anne sinirim sana değildi kesinlikle dayanamadim patladim deyin. Sizi anlar bence.

Yani şimdi 4 çocuk benimde gözüme fazla geldi ama tutup da kimseye niye dört tane doğurdun demem patavatsızlık yapmış bazıları yaşlanınca çenesini düşürüyor ama bizim toplumumuzda yaşlıya cevap vermek terbiyesizlik olarak görüldüğü için siz bir sıfır geride başlamışsınız, bir de hareketlerinizle olayı çok büyütmüşsünüz, ama kp ve görümce daha da köpürtmüşler siz de haliyle sakinleşememişsiniz de kpye ne oluyor hayırdır baldızı mı korudu öfff ne mıç mıç ilişkiler benim başım ağrıdı ya.
Neyse kahve içelim denildiğinde içseydiniz olay biterdi şimdi tutup da tatile gitmek saçma olur.
Şimdi kvye de terbiyesizlik yapmış gibi olmuşsunuz, kvyi arayın anne dayanamadım çok alındım yaşı dolmamış bebeği olan kadına böyle denir mi zaten hassasım alttan alamadım size değildi sinirim ama tutamadım kendimi diyin kvyi de kahveye çağırın o arayı bulur

Erkek milleti ailesi her konuda kendini haklı görüyor hadsizler ne terbiyesizlik ya ama gitmek zorundasın gitmeden o görümce senden özür dilesin

Canım calistigini bilmiyordum...İse dondugunde çocuklarindan birine gorumcen bakmış şimdi küçüğüne de o bakacaksa teyze eşinin ailesinin duygu ve düşüncelerini yansıtmış olabilir.

Ben ikinci açıklamayı yapmasından önce konu sahibine hak vermiştim. Ama gerçekten de durum sizin söylediğiniz gibi olabilir. "Hem kendileri bakmıyorlar hem 4 çocuk yapıyorlar" diye konuştularsa teyze de dayanamayıp söylemiş olabilir. Ki o zaman da "Sizden izin mi alacaktık" demek çok yanlış oluyor zaten.

4 çocukla uğraşmak zaten sinirlerinizi yıpratmıştır. Üstelik bunun ikisi daha bebek. Kadıncağıza biraz yardımcı olalım diyeceğine “Niye 4 çocuk yaptın?” diye eleştiriyor. Pes doğrusu. Gayet güzel cevap vermişsiniz. Kendinizi kötü hissetmeyin. Haddini bilmeyen birine haddini bildirmişsiniz. Alttan alsaydınız bunu hep söylerdi sizi gördüğünde. Eninde sonunda dayanamayıp bu cevabı verecektiniz zaten. Madem büyüğünüzse o da büyüklüğünü bilsin. Gayet de yerinde bir tavır sergilemişsiniz. Kv, kp ve görümce de böyle saçma bir durum karşısında o insanı savunuyorsa duyduklarına da katlansınlar! Tatil konusundaysa sinirinizin yatışmasını bekleyin biraz. Bir iki güne kafanızda şekillenir zaten ne yapmanız gerektiği.

Evet ayıp etmişsiniz insanların içinde koca kadın yani kendince söylemiş zor oluyor diye ee kalabalığa girince de yaramazlık falan olunca deyivermiş ama sizin dediğiniz onunkini kat kat bastırmış bir de yetmemiş sanki kadın size hakaret etmiş gibi odaya gitmişsiniz gelmemişsiniz kadın gitmiş e görümcen de birşey dememiş ki ayıp oldu kadın gitti demiş ki haklı yani kadını kovmak gibi olmuş eşin ne desin her lafa böyle ortamda ağır konuşup odalara mı kapanacaksınız herkes bir laf der işte. Kaynanan zaten olayı kapatmaya çalışmış kahve yapalım demiş ama yok gitmişsiniz eşinizde haklı kusura bakmayın. Tatile gidebilirsiniz uzatmaya gerek yok

Kv kardeşi sanırım yaşlıdır. Yaşlı insanlar, bazen de büyükler, bazen öyle her işe karışırlar. Niye koca kadınla bir oluyorsunuz ki

Arkadaşlar evet kızıma küçük görümcem baktı çok iyi baktı inkar edemem. Ama ben talep etmedim. kendisi istedi beninde işime geldi. Hatta evlendi ben bakıcı bulabilirim şimdi böyle olmaz vs öneride bulundum ancak zaten borçlar var eşine destek iin ayrıcada kızıma çok düşkündü. 6 aylıkken bakmaya başlamıştı. Bende tamam dedim. Ki bu konuda hep minnettarligimi belirttim hem ona hem kv me.

İkinci husus bazı arkadaşlar bakamayacaginiz için onlarlar tatil planı yaptınız demişler ki evet konudada yazdım.ama bunu da ben teklif etmedim. Eşim geldi böyle böyle sana uyar mi. Bende tamam dedim eşimin ya da annesinin fikriydi bilmiyorum. Yoksa iki bebekle tatile gidemem zaten annemlerin yazlığına gidiyoruz. Orada da annemler yardımcı diye.

O akşam çocuklar hakkında herhabgi bir şikayette bulunmadım. Sadece kuzenleri kızım küçük onlardan oynamak istemciler oda masayla falan uğraşıyordu.
Teyze gayet ciddi bir ses tonuyla söyledi bazı arkadaşlar bizde takılıyoruz vs yazmışta bana da takılan arkadaşlarım var şakayı ayırt Edip ona göre tepki verebilirim.

Ayrıca sinsi falan değilim. Evet görümceme pek bişey demedim çünkü kardeşini doldurmasını istemedim. Neden bilmiyorum ama zaten rahatsız oğluma da bakacak olmasından. Bu zamanda güvenilir bakıcı bulmak kolay değil. Sonuçta ne gerek var onunla aramızda bozmaya ablası yüzünden.

Kayınvalidem den yana şimdiye kadar hiçbir sikintim olmadi severim onu zaten saat 11.30 falandı çocuklar 10 da uyuyor anne uykularu geldi bu seferlik mazur gör dedim. Oda tamam peki dedi. Eşimin isguzarligi yok çıkalım yok ayip oldu.

Görümcem özür falan dilemez benden özür bekliyordur bende dilemem işte tatile gidersek nasıl olur bilmiyorum. Yalnız kv kp olsaydı sorun olmazdı

Son düzenleme:
Back