Tatar Paylasim Alani

musrancım anladığına sevindim yazılarımın. Bende tatildeydim körüşürmüz artık taa mından savlukman kal.

ayse koşkeldin diyim men sağa...katesin aruvsun mu

körüşürmüz ta mında aydi kal savlukmanyerimseniben

Son düzenleme:
2 Yaşında kızım var . perşembe günü de sezeryana gireceğim.

canım Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq::Saruboceq:...
haberlerini bekliyoruz tamammı..yerimseniben

kızında daha küçükmüş canım yaa öpüyorum onu kocamanŞeniz

Ben de tebrik ediyorum seni hayırlı ve sağlıklı bir bebek olmasını diliyorum.

Allah sizi ve çocuklarınızı iyilerle karşılaştırsın , mutluluklar diliyorum.

Ayy kimi ne heyecanlısındır , allah yardımıcın olsun

Musran selam ne haber ? iyisindir umarım , senin bebişler de çok tatlıııı, maşallahh , hayatları da kendileri gibi güzel ve sevgi dolu olsun inşallahh

Sevgiler

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Amin. Hamileliğin bu dönemi biraz zor oluyor. Napalım bebişleri haketmek lazım. Daha önce sezeryan olduğum için stresliyim biraz.

kızlar selam bende tatar geliniyim kocam tatar bahsettiğiniz yemeklerin hepsini sizden daha iyi yapıyorum emin olun ayrıca kartiğiniz sizi şılapşıda cuvdumu naaaaabeeeer:teytey::teytey::lepi:

kızlar selam bende tatar geliniyim kocam tatar bahsettiğiniz yemeklerin hepsini sizden daha iyi yapıyorum emin olun ayrıca kartiğiniz sizi şılapşıda cuvdumu naaaaabeeeer:teytey::teytey::lepi:

sebeyza öncelikle hoşgeldin arkadaşım..a.s.
ne güzel bizim yaptıklarımızın nasıl olduğunu bilmeden kendinden emin olmana sevindim..a.s

senı kartiğin alaa şılapşıdamı cuvaa akıs..şılapşıda cuvunmamı kalgan endigikaydirigubbakcemile3:roflol::roflol:

kıslaaarr bu tatarca yazışmak benim çok hoşuma gitti....

bilenler böyle yazışsak bilmeyen arkadaşlar içinde yardımcı olmuş oluruz..

aydınız kalınız savlukman ...bek süyünemen men sizlerle mında aytışmaktan

aruv karanız kendinizge

valla musran men kıramayman bek forumga kırgenim kadar kırıp yazmaga şalışayıkman. Bu arada kaysı köyündensin Eskişehirdin. Mende gurbettemen Eskişehirde bolsam eken adetlerimiz onda taa kop yasaladı. Ama coytulup ketyatır endi.
Kızımga tatarca üyretemen ama konuşması azakay komik bolsada konuşkanlarımdı anlaydı. Ramazan keldimi kişkene ekende şeramazan aytar edik biliesindir bel ki... Üy üy dolanıp arkadaşlarman para, cemiş toplar edik... kayda kaldı o gunler sagınaman bazen...

Şeramazan ayları tuvdu ferman
El koterıp duva etmek canga derman,
Ol Muhammet Mustapa’ga bızden selam,
Ya Muhammed, Medine’de, ya Şeramazan.

Savlukman kalnız

ayyy ben hepinize imrendim valla ne guzel konusuyosunuz ben anlamiyorum neolacak simdi az anladim yani bende tatarim diye geciniyorum cok guzel arkadaslar bu sayede biraz olsun ogrenirim sizden:lepi:

valla musran men kıramayman bek forumga kırgenim kadar kırıp yazmaga şalışayıkman. Bu arada kaysı köyündensin Eskişehirdin. Mende gurbettemen Eskişehirde bolsam eken adetlerimiz onda taa kop yasaladı. Ama coytulup ketyatır endi.
Kızımga tatarca üyretemen ama konuşması azakay komik bolsada konuşkanlarımdı anlaydı. Ramazan keldimi kişkene ekende şeramazan aytar edik biliesindir bel ki... Üy üy dolanıp arkadaşlarman para, cemiş toplar edik... kayda kaldı o gunler sagınaman bazen...

Şeramazan ayları tuvdu ferman
El koterıp duva etmek canga derman,
Ol Muhammet Mustapa’ga bızden selam,
Ya Muhammed, Medine’de, ya Şeramazan.

Savlukman kalnız

selam karmen men eskışehirnin mahmudiyenin şerefiye koyundenmen...ama ataylar göçeli bek çok bolgan kalmagan küyümüzle bır ılışkımız...
karama mende yazmaga şalışaman ama unutkaman çoğusunu tatarcanın ..acaba toramı tuğulmu şaşaıraman :)) menım eşım tatar tuğul..ondan bek ballarıma tatarca aytmayman..senin balana üyretegenine bek kıvandım takdir ettim toğrası

kişkene ekende mende hatırlarman ta şeramazannı bek aruv bola edı..şımdı kayda kaldııı eskı ramazanlaarr..mende bek sagınaman..

sen taa aruv bilesin tatarcanı kadam...menım tilimin döndüğü ana bu kadardır..yarı tatarca yarı türkçe..

o tatarca aytmaga şalışkan kişkene balanıda öpüyorum kal savlukman

ayyy ben hepinize imrendim valla ne guzel konusuyosunuz ben anlamiyorum neolacak simdi az anladim yani bende tatarim diye geciniyorum cok guzel arkadaslar bu sayede biraz olsun ogrenirim sizden:lepi:

dilberaycım sen anlamadığını sor biz yardımcı oluruz sana elimizden geldiğince önemli olan kültüre hizmet:))

ebruuu kaydasın şuuuu..yazmagasın uğramagasın ana bu yerlerge son günlerde

bak tatarca aytışamız kelse sende mında..

(ebrucum umarım anlamışsındır yazdıklarımı)

ben hiç anlamıyorum ki

İlk defa duyuyorum bizimkiler ya bilmiyorlardı ya da hiç konuşmadılar.

Dediğim gibi benim büyükbabam tatardı ve ben büyüdüğümde zaten öldü , çünkü geç evlenmişti ve babamlar yaşlılığına denk gelmişti onlarla bile pek ilgilenmedi torunları gibiydiler..

Siz şanslısınız ....

Sevgiler

ebrucum sana son yazdıklarımın açıklamasını yapayım

ebru nerdesin yazmamışsın uğramamışsın buralara son günlerde

bak tatarca konuşuyoruz gel sende buraya

:))

ay kızlar çok sevindim gülümseyerek okudum pek bişeyde anlamdım ama dilberayın ablasıyım 5 yıl evvel eskişehirde oturdum şimdi alanyadayım annemiz kırım tatarı eskişehiri çok özledim bundan sonra takip edeceğim bu köşeyi hepinize kocaman sevgilerle...

nogay ne ola ki ? kırım tatarlarıyla ilişkisini biliyor musunuz ?

Annem bir kere nogay tatarları olduklarını söylemişti sanırım Babamların.

Büyük büyük dedemler kırımdan gelmişler , nogaylarmış sanırım.

Sevgiler

Merhaba arkadaşlar.. benim annemde tatar. anneannem ve dedem de tatardı. Kırım tatarı olduklarını söyledilerdi bana. benim gözlerimde de hafif çekiklik var ama çok yok. kızkardeşimde daha çok belli. biz aslında melez oluyoruzz :) çünkü babam tatar değil...

dilberay tipik tatar çekik gözlü kız nolacak
kızlarından biride tatarişko kızlar çiğ börek istedi canım ha bu arada bizimkiler bilmiyormuş ama eskişehirde duymuştum göbete nasıl yapılır bilen varsa tarifini verebilirmisiniz?

musracim kiz topğin hayirli olsun hemşom yen gördüm bak söylemyonda yakaladim seni seni öpyom cnm

X