Tatar Paylasim Alani

haklısın dilberay
sana bu soruyu sorduktan sonra kendi kendime düşündüm
orada insanlar kendi memleketlerinden bile eş dost zor bulabiliyorken
tatar adetlerini görmek gerçekten zordur diye...

Allah yardımcın olsun canım...

hep derler ya doğdun yer değil doyduğun yer diye...önemli olan ailelenle beraber bulunduğun yerde mutlu huzurlu yaşamak öyle değilmi...adetleri yaşamak ve yaşatmak sonrasında gelir...

evet arkadasim malesef yasatamiyoruz turkiyeye geldigimde onu yani adetlerimizi kulturumuzu ancak yasiyor ve goruyorum annem sagolsun hep tatarca konusur biz gulumseyerek onu dinleriz oyle iste burasi cok sevdigim ve yasamak istedigim bir yer degil ama ne yaparsin is guc burda cocuklarin okulu istesekte birgun hayal kursakta donecegimiz gunu olmuyor ,benim ablam 5 yil once eskisehirde oturuyordu daha oce 2 defa geldim cok begenmistim

Dilberay hem gurbet hem içine kapanıklık zor olsa gerek arkadaşım ...

şu bölümün ismini sen değiştirebilir misin musrancığım ? tatariler kim ola ki :))

sevgiler

Dilberay hem gurbet hem içine kapanıklık zor olsa gerek arkadaşım ...

şu bölümün ismini sen değiştirebilir misin musrancığım ? tatariler kim ola ki :))

sevgiler

ebrucum ben konuyu açarken böyle bir başlık yazmamıştım:KK43:(

daha sonra deeğiştirilmiş...şimdi isim değiştirme yetkisi bende değil malesef :KK43:( bu konulardan sorumlu moderatör arkadaşın değiştirmesi lazım

ben de çok rahatsız oluyorum aslında tatarlılar diye birşey yok....uygun olanı tatarlar dır...belki bu mesajımızı okur değiştirir moderatörümüz...

yada olmadı sorumlu arkadaşla ben iletişime geçerim...

evet arkadasim malesef yasatamiyoruz turkiyeye geldigimde onu yani adetlerimizi kulturumuzu ancak yasiyor ve goruyorum annem sagolsun hep tatarca konusur biz gulumseyerek onu dinleriz oyle iste burasi cok sevdigim ve yasamak istedigim bir yer degil ama ne yaparsin is guc burda cocuklarin okulu istesekte birgun hayal kursakta donecegimiz gunu olmuyor ,benim ablam 5 yil once eskisehirde oturuyordu daha oce 2 defa geldim cok begenmistim

övünmek gibi olmasın eskişehirliyim ve çok beğenirim memleketimi..heleki son yıllarda çok güzelleşti :jeyyar:

daha önce buraya gelmiş ve görmüş olmana çok sevindim dilberay....eskişehir tatarların çoğunlukta olduğu bir ildir...buraya gelipte çiböreğimizi yemeden gitmemişsindir inşallah..

umarım birgün sağlıkla kavuşursun sevdiklerine ve memleketine

Biz de bu sene Eskişehir'e gitmeyi planlıyoruz , resimlerini gördüm çok hoşuma gitti

sevgiler

çok sevinirim ebrucum bekleriz:))kaydirigubbakcemile5

resimleri benim sayfamdanmı gördün:uhm:

artık gezecek görecek bir çok güzel yeri var şehrimin...

hııı bu arada yine diyetteyim diyerek çibörek yemeden gitmezsin umarım:eek:klava:

Sende de gördüm bir de geçenlerde Tv 'de seyrettim üstüne de slayt gösterisi maili geldi arkadaştan

Bu ara çok popülersiniz , belediye başkanınız iyi umarım değişimez

sevgiler

Ben de başlığı görüyorum ne zamandır aaa tatarlıda ne dedim. Meraktan girdim. Ben de tatarım bu arada başlığı açan arkadaş moderatöre mesaj atarsa düzeltirler.

Bizimde atalarımız kırımdan oradan romanya'ya oradanda bandırma'ya göç etmişler...

Bu arada kaşık bbörek çorbasının hazırı çıkmış kaşık börek tabak böre(mantı) tatar yemeğidir.

Merhaba Nurdant hoşgeldin,

Hayırlı olsun bebeğin , kaşık böreğinin reklamını ben de dün gördüm , içimden düşündüm demek ki gerçekten tatar yemeğiymiş öğrenmemiz iyi oldu.

Sevgiler

övünmek gibi olmasın eskişehirliyim ve çok beğenirim memleketimi..heleki son yıllarda çok güzelleşti :jeyyar:

daha önce buraya gelmiş ve görmüş olmana çok sevindim dilberay....eskişehir tatarların çoğunlukta olduğu bir ildir...buraya gelipte çiböreğimizi yemeden gitmemişsindir inşallah..

umarım birgün sağlıkla kavuşursun sevdiklerine ve memleketine

hic yemeden gidermiyim musrancim bizim hayatimizda cig boregin yeri baskadir dileklerin icin sagol bu sene turkiyeme gelemedim o yuzden biraz duygusalligim on planda cok ozluyorum ulkemi sevdiklerimi kiymetini bilin yasadiginiz yerin inanhic bir ulke bizim guzel ulkemiz gibi olamaz:kahve:

selam arkadaşlar nasılsınız...

nurdant hoşgeldin arkadaşım..

hazır kaşık börek reklamını bende gördüm...denedinizmi hiç..nasıl olur acaba....

şu başlık konusu iyice rahatsız edici olmaya başladı değilmi ben moderatörle bi irtibata geçeyim ..olmayacak böyle...

sevgiler arkadaşlar

arkadaaaşşlaarr başlığımız düzeldi:)))

buradanda tekrar gülsemine (moderatör) arkadaşıma teşekkür ediyorum

teşekkürler gülsemine , teşekkürler musran, yeni başlığımız vatana millete hayırlı olsun

ne var ne yok oruç var mı ? nasıl gidiyor ramazan

sevgiler

selamlar nasıl keyifler

ebrucum hayırlı olsun tabi neydi öle tatarlılar:))

Allah kabul etsin ben ancak bugün başlayabildim oruca..şimdilik bi sorun yok bakalım:))

açlık bişey değilde sigara malesef:KK43:(

Ben tutamıyorum , sigara benim de problem , ağlama krizlerine giriyorum sinirlerim laçka oluyor
bir yandan bütün gün hesap kitap yapıyorum iş yerinde konsantrasyonum da bitiyor...

ne yapayım artık kefaretini veririm , allah kabul eder inşallah

sevgiler

Benim durumum malum tutamıyorum. Bir kaç senedir ramazanda ya emziriyorum ya hamileyim :))

Ben tutamıyorum , sigara benim de problem , ağlama krizlerine giriyorum sinirlerim laçka oluyor
bir yandan bütün gün hesap kitap yapıyorum iş yerinde konsantrasyonum da bitiyor...

ne yapayım artık kefaretini veririm , allah kabul eder inşallah

sevgiler
Allah kabul etsin arkadaşım...sonuçta sağlığını olumsuz etkiliyorsa ne yapabilirsinki...çok şükürki dinimizde bu tür telafiler ve kolaylıklar var...
Benim durumum malum tutamıyorum. Bir kaç senedir ramazanda ya emziriyorum ya hamileyim :))

kıyamam sana Allah sağlıkla kavuştursun bebişine...

bende öyleydim canımya son yıllarım hamilelikler emzirmeler çok huzursuz oluyordum...her zaman kefaretlede telafi edemiyorsun..Allah af etsin...

artık yok şükür böyle durumlarım...sende atlatacaksın nasıl olsa..o da Allah ın bir emri..sonuçta bu tür durumlarda da illaki tutacaksın diye bir zorlama yok

musrancım anladığına sevindim yazılarımın. Bende tatildeydim körüşürmüz artık taa mından savlukman kal.

X