Tatar Paylasim Alani

Cer astında maylı kayıs
Yer altında yağlı kayış (yılan) ıııııy bende çok korkarım yılandan ebrucum.

Korantam ala koyde oturadılar musrancım er sene kettimmı bir depterim bar oga yazaman malum bılesin koy yerinde bek bırşıyler unutulmağan üşün kartiylerden soraman. Köbüsüde unutulup ketedi. Ama bu tapmacalardı bır amcamız bar bır forum sitesine atgan ondan karap yazdım.

Ailem hala köyde oturuyorlar musrancım her sene gittiğimde bir defterim var oraya yazıyorum malum biliyorsun ki köy yerinde pek bir şeyler unutulmadığı için teyzelere soruyorum. Çoğu unutulup gidiyor
Ama bu bilmeceleri bir amcamız var bir forum sitesine atmış oradan yazdım.

Cevapları bekliyorum. Savlıkman kalnız kızlar.

sen onun için bu kadar döktürüyorsun taracayı falan...:))
köyünüzle hala bağlantın olması ne güzel
oralarda tabiki hala unutulmuyor ve yaşatılıyor bir çok adetlerimiz...
bizim bırak köyle bağlantıyı evde tatarca konuşan bile kalmadı..annem rahmetli olmadan önce babamla çok konuşurlardı..akrabalarlada her zaman bir arada olamıyorsun birde benim eşim tatar olmadığı için bizim yanımızda tatarca konuşmazlar..

yani bende unutmaya başlamıştım tatarcayı iyi oldu bu topik..unuttuklarımı hatırlatıyor bana..

öpemen senı savlukman kal kadam

slm bayanlar bende geldim ne zamandır bakmıyordum topige nasılsınız bakalım evliyim 2 cocuk annesiyim bi kızım var cokkkkk yaramaz bi oglum var cok uslu 10 yaşında

tatarım hoşgeldin...a.s.
bir selam verdin bir daha kayboldun arkadaşım
seni tekrar aramızda gördüğüme çok sevindim:sm_cool:

ay karmencim boyle devam et hem tatarca hem turkce cok guzel oluyor ogreniyoruz valla musrancim sende oyle yap yazdiklarini birazda turkce tercume edersen sevinecegim canim guzel gidiyorsunuz arkadaslar devam hadi opuyorum sizi haaaa bu arada hosgeldin lalecim ablam olur kendisi hadi hoscakalinnnnnhihoyyyt

selam kızlaar nasılsınız keyifler iyidir inşallah..

laleye tekrar hoşgeldin diyorum

sebeyza sen aramızdasın zaten hala bunun farkında değilmisin canım..ben senin mesaajlarına hep cevap yazıyorum....

dilberay bundan sonra dikkat edeceğim canım kusura bakma

bu tatarca olayını geliştirmek için yani bilmeyen arkadaşlarımız için nasıl bir sistem geliştirsek bir

önerisi olan varmı...

karmen sende bir eğitimci gözüyle ne dersin...

kelimeleri tek tek yazıp karşılıklarınımı yazsak yoksa bilmeyen arkadaşlar merak ettiklerini sorsa biz cevaplasakmı???

ne dersiniz arkadaşlar

mınavılar katında aytmadan başka bildiğim tatarca cümle yok ne kadar isterdim öğrenmeyi suç bende 5 yılda eskişehirde yaşadım insan öğrenmezmi teşekkürler musrancığım hoşbuldum

tatarım,dilberay,sebetza ve lale epiniz Koşkeldiniz kelinşekler, koşkeldiniz apakaylar.
tatarım,dilberay,sebetzave lale hepiniz hoşgeldiniz gelinler, hoşgeldiniz hanımlar.

Tatarca konusunda göstermiş olduğunuz ilginiz hakkaten beni çok sevindirdi. Tatarca konuşmak diğer dillerde olduğu gibi epey egzersiz gerektiren bir konu. Benimde zaman zaman unuttuğum güncel hayatta konuşurken zorlandığım ve hiç duymadığım kelimelerle karşılaşmaktayım. Ama bir başlangıç olarak. Kırım Tatarca Sözlüğü yazıp googleden çıkan sayfalardan kelime anlamlarını bularak bunları güncel hayatta kullandığımız türkçe cümleleri tatarca çevirerek çalışabiliriz. unutmayın ki bolca egzersiz gerekiyor. Google de bu konuda büyük bir yelpaze seriyor önümüze. Hatta tatar forum sitelerinden de yardımlar alabiliriz. dil, kültür ve tarihimiz konusunda kendilerini epey bir kanıtlamış bol bol sitelerimiz var.Ayı zamanda derneklerlede bağlantıda olmamızda büyük önem arzediyor bu anlamda Başka değişik önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Carık bolsun colunuz epiniz savlukman kalınız. (Aydınlık olsun yolunuz hepiniz sağlıkla kalın)

Babaannem kırım tatarı fakat ben hiç bir gelenek göreneğini bilmem.Laf aramızda Kırım tatrları da pek güzel oluyor.Selamlar herkese...

hosgeldiniz arkadaslar ne guzel butun tatarlar burdayiz farkindamisiniz cogaliyoruz cok guzel devam edelim hadi iyi gecelerrrhihoyyyt

Babaannem kırım tatarı fakat ben hiç bir gelenek göreneğini bilmem.Laf aramızda Kırım tatrları da pek güzel oluyor.Selamlar herkese...

hosgeldin aramiza bende yani annem kirim tatari bende bilmiyorum tatarca ama arkadaslar sayesinde ogreniyoruz yavas yavas.umarim iyi vakit gecirirsin :teytey:

selam kızlaar nasılsınız keyifler iyidir inşallah..

laleye tekrar hoşgeldin diyorum

sebeyza sen aramızdasın zaten hala bunun farkında değilmisin canım..ben senin mesaajlarına hep cevap yazıyorum....

dilberay bundan sonra dikkat edeceğim canım kusura bakma

musrancim sakin ha alinma benim cok hosuma gidiyor konusmalariniz hani sende turkcesinide yazarsan cok daha iyi olur diye dusundum o acidan ve anlamayan arkadaslar acisindan soyledim biraz yorulacaksiniz ayni kelimeleri bidaha yaz falan ama artik kolay gelsin size opuyoruma.s.

musrancim sakin ha alinma benim cok hosuma gidiyor konusmalariniz hani sende turkcesinide yazarsan cok daha iyi olur diye dusundum o acidan ve anlamayan arkadaslar acisindan soyledim biraz yorulacaksiniz ayni kelimeleri bidaha yaz falan ama artik kolay gelsin size opuyoruma.s.

canım benim alınırmıyım hiç çok haklısın ben hiç dikkat etmemeişim bu konuya uyarmış oldun beni teşekkür ediyorum ayrıca ....bi fayadamız olacaksa ne mutlu bize.

öpüyorum canım sevgiyle kal

nihavend p_aytar hoşgeldiniz arkadaşlar..

keyifli paylaşımlar diliyorum

sevgiler

rahmetli kayınvalidemde tatardı ama tatarca bilmezdi.yalnız acayip çiğbörek,kaşık börek ve tabak börek yapardı.bir de gözleri çekik ve küçüktü.3.5 yıl önce rahmetli oldu.
hepinize sevgiler...

rahmetli kayınvalidemde tatardı ama tatarca bilmezdi.yalnız acayip çiğbörek,kaşık börek ve tabak börek yapardı.bir de gözleri çekik ve küçüktü.3.5 yıl önce rahmetli oldu.
hepinize sevgiler...

hosgeldin sedefcik basin sagolsun oncelikle kayinvalidenide anmis oldun boylece biz tatarlar cekik gozlu oluruz mesela benimde kucuk ve cekiktir zaten tatarlar ilk gozlerden anlasilir ve ovunmek gibi olmasin pek guzel olur kizlarimiz.tekrar hosgeldin umarim iyi vakit gecirirsin:enbuyukkk:

sedefcik hoşgeldin aramıza..
Allah rahmet eylesin kayınvalidene mekanı cennet olsun..
sen öğrendinmi rahmetli kayınvalidenden bu börekleri yapmayı pek güzel olur hepside..

dilberay katesin aruvmusun arkadaşım keşe boldu endigi alaa mındamız
dilberay nasılsın iyimisin arkadaşım gece oldu artık hala burdayız

üyrengesindir endi tatarca bikaş bişikiler aytmanı yazavuy sende bişiyler endi
öğrenmişsindir artık tatarca birkaç birşeyler söylemeyi yazıver sende birşeyler artık

bekliymiz sendende bişiyler
bekliyoruz sendende birşeyler

savlukman kal
sağlıkla kal

X