Tatar Paylasim Alani

merhaba arkadaşlar,

Dün akşam Eskişehirden döndük. Çok güzeldi Büyük otelde kaldık , porsukta tekneye bindik , papağanda çiğ börek yedik (ama hiç beğenmedim, nerde bizim evde yaptıklarımız ) pool & bristoda bilardo oynadık , içkilerimizi içtik çoookkk eğlendikk. Odunpazarı evlerini dolaştık , Osmanlı evinde kahvelerimizi içtik. Çok hoşumuza gitti bizim buralar çok kalabalık hiçbirşey yapılmıyor , gece yarıları bile sokaklarda dolaştık ne it kopuk var ne de serseri . Hatta polise bile rastlamadık çok enteresan geldi. İnşallah göç alıp güzel Eskşehir de İstanbul gibi bozulmaz. Eskşehirden önce Bursadaydık ama bursa çok kalabalıklaşmış ve çok çirkinleşmiş bulduk. Uludağa çıktık 3 saat teleferik sırası bekledik Araplar doluydu, dönüşte taksiyle indik, Fazla kar yoktu ufak çocuklar yanlızca kızaklarla kayıyorlardı.
Umarım sizlerde güzel bir tatil geçirmişsinizdir . Yarın işbaşı keşke hergün bayram olsa :))

Sevgiler

selam karmen hoşbulduk ve diger arkadaşlar uzun süre bi soun dolayısı ile siteye giriş yapamadım ee hiç tatarca konuşmuyonuz ki bende zaten urfalılara evliyim unutçam yakında

ceylasya hoşgeldin canım....

önceki sayfalara baktınmı bilmiyorum bi ara hep tatarca yazıyorduk..bu ara biraz ihmal ettik sen bizi takip etmeye devam et:)))

güzel paylaşımlar diliyorum

umarım herkes güzel bir bayram geçirmişsinizdir kızlar . musrancım üzülmene gerek yok canım. buradada dernek var fakat ben gidip gelme işlerine bir süreliğine ara vermek durumunda kaldım.

ceylasya bizi yakından takip etmeye devam et. arada sırada patlatıyoruz tatarca bişiler. lalecim sende iyisin dimi. savlukman kalnız kızlar.

karmen selaam katesin aruvmusun kadam..tatarcanı yazmaz bolduk..
şükür bayramımız bek aruv geşti..kıdırgıman telaşemen atlattık..rabbim yenilerine erdirsin hepımıznı inşallah..
siznin yaktada dernek bar demek bek aruv...mına bek yaman süyündüm...tepreş te yasanamı siznin yakta merak ettim men...

öpemen seni kadam savlıkman kal

merhaba arkadaşlar,

Dün akşam Eskişehirden döndük. Çok güzeldi Büyük otelde kaldık , porsukta tekneye bindik , papağanda çiğ börek yedik (ama hiç beğenmedim, nerde bizim evde yaptıklarımız ) pool & bristoda bilardo oynadık , içkilerimizi içtik çoookkk eğlendikk. Odunpazarı evlerini dolaştık , Osmanlı evinde kahvelerimizi içtik. Çok hoşumuza gitti bizim buralar çok kalabalık hiçbirşey yapılmıyor , gece yarıları bile sokaklarda dolaştık ne it kopuk var ne de serseri . Hatta polise bile rastlamadık çok enteresan geldi. İnşallah göç alıp güzel Eskşehir de İstanbul gibi bozulmaz. Eskşehirden önce Bursadaydık ama bursa çok kalabalıklaşmış ve çok çirkinleşmiş bulduk. Uludağa çıktık 3 saat teleferik sırası bekledik Araplar doluydu, dönüşte taksiyle indik, Fazla kar yoktu ufak çocuklar yanlızca kızaklarla kayıyorlardı.
Umarım sizlerde güzel bir tatil geçirmişsinizdir . Yarın işbaşı keşke hergün bayram olsa :))

Sevgiler

ebrucum anlaşılan çok güzel bir bayram tatili geçirmssin..fotolarıda gördüm hepsi süper...
eskişehir güzel memleket diimi...keşke görüşme imkanımız olsaydı da ben yapsaydım sana çibörekleri...sağlık olsun bir daha ki sefere inşallah...ama memleketimi gezip görmene ve memnun kalmana çok sevindim her zaman bekleriz...
senide diğer tüm arkadaşlarımıda...

öpüyorum arkadaşlar

aruv karanız özünüzge savlıkman kalınıza.s.

herkese iyi akşamlar kızlar. burada pek dernek faaliyeti olmuyor musrancım. şu aralar evet pek tatarca aytamayman türkçesine çeviri yapmak hem zor geldi hemde boşamı gidiyor diye düşünmeye başladım. Çünkü bir tek sen bu beklenti içerindesin yoksa başkalarımıda var bunu kestirebilmiş değilim henüz. Ama elimden geldiği kadarıyla devam ettirmeyede çalışacağım. Musrancım sana yeni bir link daha vereyim. Kültürümüzü ve yapılan aktiviteleri gözlemlemen adına. belki biliyorsundur ama yinede paylaşmak istedim. savlukman kalınız.

Biz Ural’da yaşaymız,aşuvre aşaymız
Ne tüs kaldı ne şıray,ölüge usaymız
Tırnavuşum senegim armanda kaldı
Bas bermegen aygırlarım Ural’da kaldı.
Sarımsagım soganım tarlada kaldı
Ballarıma askan kazan oyşakta kaldı.

KALGAY DERGİSİ / Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği

karmenciğim musrancığım bu aralar hiç giremiyorum affedin tatarcada sizin yazdıklarınızı anlıyorum ama yazamıyorum nedenide sık sık gelemediğimden çocuklarım yanıma döndü onların kayıt işleriyle filan uğraştım işte yoğun eskişehire umarım sömestride gelirim bende çok özledim hepinize kocaman sevgilerimle savlukman kalın.....

Laleciğim çocukların neredeydi ki? gözün ayındı o zaman. sanırım bundan sonrada çok zor olacak siteye girmen. bizim kızı ve eşimi bilgisayarın başından kaldırana aşkolsun. Ama sağlık olsun canım, gönüller bir olsun.

selamlarr
karmenciğim tatarca yazma konusunda hak veriyorum sana ve türkçeye çevirip tekrar yazmakta hakkaten bazen zor geliyor belkide yeterli ilgiyi görmüş olsaydık bu zor gelmiyecekti bize ama neyse çabasının boşa gittiğini düşününce insanın hevesi kalmıyor diimi...

zaten bu topike takılan sen ben ve lale bizlerde anlıyoruz..istediğimiz zaman yazarız boşver...linkler için sana minnettarım gerçekten senin bu ilgili davranış çok mutlu ediyor beni....

laleciğim sorun değil yüreğinin bizlerle olduğunu hissettirdin bize...ailenle bir aradaymışsın yaa bu daha önemli ne mutlu .....işlerine tam anlamıyla düzene koyduktan sonra bekliyoruz yine arada ihmal etmeden bizleri bır selam ayt yeter:)

aruv karanız özünüzge

Balaban balaban avlular
Işınde tolu ballar
Aile Kutsal bışıy
Solmasın sakın yapraklar

Kışta kar cavmasa
Yazda kuneş aşmasa
Bırde cavun cavmasa
Kelışmıy be gaday

Taktım tokuznu boynuma
Şıktım en balaban bayırga
Bakırdım saga solga
Tuyacak kışı kayda

Kurbanda kesilir Koy
Aşay aşay sende toy
Eskışer aruv ama
En aruvu kenede koy

Taşlukte kerbiş uyler
Balya tapsa uyeler
Karpuznu bılmem ama
Kavunnu bek suyerler

Bir tapmaca aytayım
Tabınız kızlar.

-Ak sagındım açıldı, İçinden nurlar saçıldı.

Bir ana, birde baba Ekisinde yüz bin bala ....

Başı bar, beti yok Ortası bar ceti yok

Bir caş selam berip bir kartnın katından geşe:
-Selammalekim kartım, diy.
Kart:
-Alekim selam cümle alemnin gülü, dep cevap bere.
Keşikmiy caş nişanlana. O kartnı bir taa rastlay:
Kart ayta:
-Alekim selam bir kişinin gülü, diy.
Caş soray:
-Neşün bonday aytasın?
-Nişanlının bir gülüsün, onun üşün, diy kart.
Caş tüşüne kete. Köp keşmiy, aklı aylanıp, ayıra nişanlısın.
Bir kaş gün geşken son kartnı gene rastlay:
Kart oga:
-Alekim selam cümle alemnin maskarası, diy. :)))

kadam aruv bır şıyler atgasın savbol kuluna savluk. men tapmacalardın cevapların tabamadım meraklandım bayağa. ananem bizge tapmaca sorganda bız bazen tabamaz edik bizge, maga Ankaradı berniz yada istanbuldu sizge aytayım der edi. sen kaysın istiysin.::)) savlukman kalnız.

Kırım Ansambli - 1 on Vimeo

ayy nasıl mutlu oldum bu başlığı ve altındaki onlarca mesajı okuyunca. bende öz be öz tatarım övünmek gibi olsun. annem romanya babam bulgaristan göçmeni ama netice itibariyle kırım tatarıyız. bizler çok fazla örf adet ve dilimizi yaşatamıyoruz günümüzde. ama böyle bir forumda dilimizden birşeyler okumak beni çok duygulandırdı. bu konu başlığında sıklıkla görüşmek dileğiyle.:dance:

kadam aruv bır şıyler atgasın savbol kuluna savluk. men tapmacalardın cevapların tabamadım meraklandım bayağa. ananem bizge tapmaca sorganda bız bazen tabamaz edik bizge, maga Ankaradı berniz yada istanbuldu sizge aytayım der edi. sen kaysın istiysin.::)) savlukman kalnız.

Kırım Ansambli - 1 on Vimeo

kadamm senın berdiğin linkler barya maga ne ankaranı ne istanbulnu karatmay...o linkler anuvular kadar aruv kele maga savbolasın...

bu son bergenin linkteki videonun başındakı halk oyunları ekibni seyretip turaekende cılayacakedim nerdeyse...tüylerim diken diken oldu gözlerim dolu dolu izledim nerelere götürdü beni ..(benim yazacağım tatarcada bu kadar işte yarı tatarca yarı türkçe idare et bazı kelimeleri hatırlayamadığım için:))

savlukman kal kadam sevgilerimi ciberemen sağa eskişehirden:1hug:

ayy nasıl mutlu oldum bu başlığı ve altındaki onlarca mesajı okuyunca. bende öz be öz tatarım övünmek gibi olsun. annem romanya babam bulgaristan göçmeni ama netice itibariyle kırım tatarıyız. bizler çok fazla örf adet ve dilimizi yaşatamıyoruz günümüzde. ama böyle bir forumda dilimizden birşeyler okumak beni çok duygulandırdı. bu konu başlığında sıklıkla görüşmek dileğiyle.:dance:

hoşgeldin arkadaşım aramıza ....
her zaman bekliyoruz..
savlukman kal..a.s.

Köylümen Suw Anası

Bir köyli baltasın kölge tüşürgen de, suw kenarında kaygısından cılamaga başlagan. Suw anası onu eşitken, acıgan ve yardım etmek istegen. Suwdan altın bir balta şıgarıp: Bo seninmi dep? Soragan. Köyli: “Yok, menim tuwul”, degen. Son, Suw Anası, gümüşten yasalgan bir balta şıgargan, köyli bonı da almagan. En sonında, köylinin baltasın şıgargan. Köyli, baltasın körer- körmez tanıgan ve: “İşte, menim baltam bodır” degen. Köylinin bo dogrılıgın körgen Suw Anası, oga altın ve gümüşten yasalgan baltalarnı bagışlagan. Köyli, üyüne kaytıp kelgende, kuwanganından, arkadaşlarına anaw algan baltalarnı körsete, kölde bolup keşkenlerin anlata. Başka bir köylide ep onday yapmaga istiy. O kölge bara, baltasın aseleten suwga atıp cibere. Son suw kenarına oturup cılamaga başlay. O zaman Suw Anası oga da altından bir balta şıgarada: “Bo senin baltan mı?” dep soray. Köyli körer-körmez kuwanıp: “Elbet, bo menim baltamdır” dep cevap bere. Suw Anası, yalan aytkanı üşün onı cezalay. Anav şıgargan baltanı köylige bermiy ve yalandan suwga aktan baltasın da geri kaytarıp bermiy.

selamaleykim dadaylarım , kadaylarım katesiniz aruvsunuzmu...
akıs kaydasınız şoo..bek kop işiniz bardır taa coytuldunuz..
niyse öpemen sizlerni savlukman kalnız...

musrancım savbol kolunga savluk. mende bek yoğun edim ancan kırebildim. canı cılındı şimdiden kutlayman kadam. özüne aruv kara kene kirermen . şimdilik savlukman kal.

karmen tora aytasın kadam sizler çalışıp bırde üyde uğraşasınız...men boş kaldıkça mında vakit keşiremen tabi sizlerni de sagınaman ondan sitem etkenim ....

savbolasın kadam mende hepiniznin canı cılınnı kutlayman şimdiden...

sevgiler..............

Arkadaşlar benimde annem tarafından gelen tatarlığım var ama dillerini hiç bilmem ayrıca eşiminde hem anne tarafı hem baba tarafı kırımdan göç etmişler ama onlar mesela hiç benzemes tatara eşim sarışın ve yeşil gözlüdür. Ama benim annem tarafı japon askerleri gibidir doğan çocuklarda çekik gözler geniş elmacık kemikleri vardır yani.

X