tassarruf.

hadi ya. cok fazla degilmi kacta yakiyordunuz acaba.

Minimum 36-40 arası gösteriyor kombinin dijital ekranı.
Bizi mi kekliyor bilmem artık :KK45:

Biz bu ara gece yakıyoruz kv sabah gelip oğlum uyanıp giydirince söndürüyor..
Ama eminim kasım bitmeden tam gün yanacak.
Çocuklu evin ideal ısısı 25-26 dır. Termometre alın eve..

Eğer gündüz çok soğuk değilse kombiyi gece yakıp gündüz yelekle falan idare edin..

öncelikle merhaba arkadaslar. araniza yeni katıldım ilk konum yanlisim olursa simdiden kusura bakmayin. benim şöyle bir sorunum var. evimiz bu yil dogalgaz oldu yaptık bir kac gündür kombiyi actim cocuklarim oldugu icin. ancak maddi yonden sıkıntımız oldugu icin şimdiden düşünüyorum faturalari. evim 3+1 3 odasını yakıyorum 40 derecede. surekli yaniyor kapatmiyorum yani. bu sartlarda sizce ne kadar fatura gelir ortalama ve nasil dusurebilirim. yardımcı olursaniz cok sevinirim
Faturayı nasıl düşürebileceğiniz hakkında bir fikrim yok ama gece yatarken çocuklara uyku tulumu giydirirseniz hem onlar üşümez hem de üstlerini açtılar mı? Diye siz tedirgin olmazsınız.
Sağlıkla büyütün evlatlarınızı.

Eğer gündüz çok soğuk değilse kombiyi gece yakıp gündüz yelekle falan idare edin..
ya inanin ilk yakmaya basladigimiz gun 24 saat yandi ev anca ısındı siz düşünün bende şaşırmış durumdayim ama termometre alacagim insaallah

Faturayı nasıl düşürebileceğiniz hakkında bir fikrim yok ama gece yatarken çocuklara uyku tulumu giydirirseniz hem onlar üşümez hem de üstlerini açtılar mı? Diye siz tedirgin olmazsınız.
Sağlıkla büyütün evlatlarınızı.
amin cumlemiz icin cok sagulun guzel dilekleriniz için

Yazdım ama kimse yazmadı canm kaç derecede olmadi lazim yukselincemi çok geliyor yoksa yaktığın kadarmi geliyor

Termostat taktırırsanız çok daha fazla tasarruf yaparsınız. Gündüz dereceyi düşürüp gece yükseltirsiniz. Sürekli aç kapat olmayacağı için ve ısı sizin ayarladığınız derecenin altına düşünce kombi devreye gireceği için sürekli kombi yanmaz ve daha az fatura gelir. Şuanda termostatta istenilen derece 24,5 ama ev sıcaklığı 25,5 görünüyor dolayısıyla kalorifer çalışmıyor. Gece sıcaklık düşünce devreye girecek ısıtıcı.

22-23 derecedir.
25-26 derece sıcak havadır. Sıcak havayı solumak daha zordur, üst solunum yolu enfeksiyonlarını da arttırır.

Ben eylül ayında başladım. Geceleri soguk oluyor.. Akşam yakıyorum, saat 9 cıvarlarında kapatıyorum.. Mutfagımdaki kalofer yanmıyor ve evim 85 m kare. Faturam 100 tl gelmiş.. Eşim her sene havasını suyunu alıyor oda fark ediyor ısısını ve düşük derecede yakıyorum.. Kombim Dijital olmadıgından kac derece oldugunu bilmiyorum herhalde 35~40 arası oluyor.

kombiyi açıp kapama yapmayın
kapatmak yerine 30 derecede sürekli bırakın
bizde sürekli 30 derecededir ev akşam saatine kadar kimse olmamasına rağmen
90-140 TL civarı gelir ama akşamları 30-40-50 derece olurdu 2 yıl önce
geçen yıl alt kat boşdu geçen kış
hep 30 derece ama akşamları 50 derece olurdu karlı hava geçen yıl çoktu(istanbul) 5 yılda ilk defa 248 TL gördük
alt kattakinin yakıp yakmaması çok etkiliyor maalesef
biz 2 yıl öncesine kadar gayet sıcakdık geçen kış alt boştu 50 derece yetmedi ve önceki senelerde rahat giyinirdik geçen kış evde giymeye hırka aldık
bana göre
kesinlikle mantoloma çok etkiliyor ve alt kattaki komşu etkiliyor

kombiyi açıp kapama yapmayın
kapatmak yerine 30 derecede sürekli bırakın
bizde sürekli 30 derecededir ev akşam saatine kadar kimse olmamasına rağmen
90-140 TL civarı gelir ama akşamları 30-40-50 derece olurdu 2 yıl önce
geçen yıl alt kat boşdu geçen kış
hep 30 derece ama akşamları 50 derece olurdu karlı hava geçen yıl çoktu(istanbul) 5 yılda ilk defa 248 TL gördük
alt kattakinin yakıp yakmaması çok etkiliyor maalesef
biz 2 yıl öncesine kadar gayet sıcakdık geçen kış alt boştu 50 derece yetmedi ve önceki senelerde rahat giyinirdik geçen kış evde giymeye hırka aldık
bana göre
kesinlikle mantoloma çok etkiliyor ve alt kattaki komşu etkiliyor
alt katim yok maalesef en alt katta oturuyorum zaten bizim burasi sehir olarak zaten soguk bide evimiz gunes almiyor. isi yalıtım bu yil yaptik ama ayni bana gore degisen hicbirsey yok

uygun dediginiz ne kadar geldi mesela kacta yaktiniz evimiz alt kat ve hic gunes almadigi icin cok soguk ben bile dizlerimden aşağısı buz icindeydi sanki. biri 1 yasinda digeri 5 yasinda
Canım sen yakacaksın yapacak bi şey yok kaçta ısınıyorsa onda sabit tutacaksın çocukları hasta edip hastaneye ilaca para döküp üstüne eziyet çekeceğinize o parayı gaza vereceksin çocukların küçük en fazla yapacağın şey bazı odaları kapatıp hiç açmamak onun dışında pek yapacağın bi şey yok

Çocuklara uyku tulumu alın.
Biz henüz çok açamadık,bir kaç kez akşam çocukları banyo yaptırırken açtım ki bir baktım kapanmış bile ,merkezi sistem oldugu için,havalar da fena değil evimde sıcak ki bebeğim var 3 aylık ,6 yaşında kızımda var,üşütüp hasta olan yok şimdilik,yerlerde halı da yok bende,siz serebilirsiniz eviniz soğuksa,yerden alacakları soğuğu engeller.
Ben zaten kalin giydirmiyorum ikisini de ,terlemek üşümekten daha tehlikeli,özellikle terleyip üşümek bu sebeple henüz ısının açılmaması dert olmadı. Havalar soğuyunca yakarım evim 4+1 geçen sene 400-450 civarı öduyordum sıcak su ile birlikte, bu sene ne olur bilemedim.

Canım sen yakacaksın yapacak bi şey yok kaçta ısınıyorsa onda sabit tutacaksın çocukları hasta edip hastaneye ilaca para döküp üstüne eziyet çekeceğinize o parayı gaza vereceksin çocukların küçük en fazla yapacağın şey bazı odaları kapatıp hiç açmamak onun dışında pek yapacağın bi şey yok
dusuk isida yakacagim artik termometre de alacagim bakalim artik ne kadar gelecek

Çocuklara uyku tulumu alın.
Biz henüz çok açamadık,bir kaç kez akşam çocukları banyo yaptırırken açtım ki bir baktım kapanmış bile ,merkezi sistem oldugu için,havalar da fena değil evimde sıcak ki bebeğim var 3 aylık ,6 yaşında kızımda var,üşütüp hasta olan yok şimdilik,yerlerde halı da yok bende,siz serebilirsiniz eviniz soğuksa,yerden alacakları soğuğu engeller.
Ben zaten kalin giydirmiyorum ikisini de ,terlemek üşümekten daha tehlikeli,özellikle terleyip üşümek bu sebeple henüz ısının açılmaması dert olmadı. Havalar soğuyunca yakarım evim 4+1 geçen sene 400-450 civarı öduyordum sıcak su ile birlikte, bu sene ne olur bilemedim.
maasallah ne kadar güzel hangi sehirdesiniz acaba. ben bile üşüyorsam cocuklar hayli hayli üşür diye düşünüyorum ve zaten surekli hastalar simdiden basladilar bile

Back
X