tassarruf.

Bence de mantiken oyle ama kime sorsam ayni seyi soyluyor deneme yanilma da yapmadim acikcasi
Butun petekler acik olunca devir daim daha mi iyi oluyormus ne, kapaliykenden cok farkli olmuyor hatta daha bile az gelir diyorlar
Ben banyonunkini yakmak istiyorum ama korkuyorum valla daha da artacak fatura diye
Banyo zaten isinmiyor havalandirmadan oturu ama havlu kurutmak bir ölüm, en azindan havlulukta kurur mis gibi

Biz de bazı odaları kapatınca daha az geldi.Sanırım burada önemli olan sürekli açıp kapatmamak.Kullanmadığımız odaları kapatıyoruz.Yada antreyi açıp yanındaki mutfağı kapadık mesela ve pek sorun olmadı.

3+1 140 m2 evimize gecen yil en fazla 200 tl fatura geldi, ben tum petekleri acip, en kisikta 7/24 kapatmayanlardanim, evde tisortle oturuyoruz.

peki kac derecede yakıyorsunuz. mutfak koridor bunlari yakmıyor musunuz

Mutfagimda ve koridorda petek yok oyuzden banyodaki petegim hic kapanmaz kapisida
Eger cok soguksa hava ve ben ginlerdir evde yoksam tum kapilari kapatir petekleri acar mutfaktada su kaynatirim ev hemen kiriliyo
Canim benimki eski kombi dereceden degil numara var 1-2-3-4-5-6 oyle ayarliyorum cogunlukla 3 te cok soguklarda 4te
Petekler kombi ayarina geldiginde kombi otomatik kapaniyo zaten sogudugunda tekrar aktif oluyo

öncelikle merhaba arkadaslar. araniza yeni katıldım ilk konum yanlisim olursa simdiden kusura bakmayin. benim şöyle bir sorunum var. evimiz bu yil dogalgaz oldu yaptık bir kac gündür kombiyi actim cocuklarim oldugu icin. ancak maddi yonden sıkıntımız oldugu icin şimdiden düşünüyorum faturalari. evim 3+1 3 odasını yakıyorum 40 derecede. surekli yaniyor kapatmiyorum yani. bu sartlarda sizce ne kadar fatura gelir ortalama ve nasil dusurebilirim. yardımcı olursaniz cok sevinirim

Hangi şehirde, hangi katta, alt ve üst katının yakıp yapmamasına göre degisir faturan...ama 400 TL nin altını bekleme 40 derece ile....

Henüz şu havalarda 40 derece fazla...

Doğalgaz masrafını azaltmak istiyorsani;

_Çocukları kalın girdir, ayaklarında sürekli çorap ve kışlık terlik olsun...

_Evde her yeri halı ile kapla, evin sıcaklığını önemli miktarda yüksek hissettiriyor...

_ Banyonun havalandırma penceresini sürekli kapalı tut.

_Banyo ve tuvaletin kapılarını kapali tut...

_Pencere ve kapılar için hava girmesini önleyici sünger al yapıştır...

Hangi şehirde, hangi katta, alt ve üst katının yakıp yapmamasına göre degisir faturan...ama 400 TL nin altını bekleme 40 derece ile....

Henüz şu havalarda 40 derece fazla...

Doğalgaz masrafını azaltmak istiyorsani;

_Çocukları kalın girdir, ayaklarında sürekli çorap ve kışlık terlik olsun...

_Evde her yeri halı ile kapla, evin sıcaklığını önemli miktarda yüksek hissettiriyor...

_ Banyonun havalandırma penceresini sürekli kapalı tut.

_Banyo ve tuvaletin kapılarını kapali tut...

_Pencere ve kapılar için hava girmesini önleyici sünger al yapıştır...
onlari yapacagim zaten ama 400 bize gore cok cok fazla

Mutfagimda ve koridorda petek yok oyuzden banyodaki petegim hic kapanmaz kapisida
Eger cok soguksa hava ve ben ginlerdir evde yoksam tum kapilari kapatir petekleri acar mutfaktada su kaynatirim ev hemen kiriliyo
Canim benimki eski kombi dereceden degil numara var 1-2-3-4-5-6 oyle ayarliyorum cogunlukla 3 te cok soguklarda 4te
Petekler kombi ayarina geldiginde kombi otomatik kapaniyo zaten sogudugunda tekrar aktif oluyo
anladim canim cevabin icin tesekkurler

Bence de mantiken oyle ama kime sorsam ayni seyi soyluyor deneme yanilma da yapmadim acikcasi
Butun petekler acik olunca devir daim daha mi iyi oluyormus ne, kapaliykenden cok farkli olmuyor hatta daha bile az gelir diyorlar
Ben banyonunkini yakmak istiyorum ama korkuyorum valla daha da artacak fatura diye
Banyo zaten isinmiyor havalandirmadan oturu ama havlu kurutmak bir ölüm, en azindan havlulukta kurur mis gibi
benjm banyonun normal petek oldugu icin acmadim acikcasi

Kapısını hiç açmadığınız yerin peteğini kapatsanız mantıklı. Kapının altına sünger yapar daha az m2 yi ısıtırsınız. Ama giyinme odası ve banyonun kapısı gün içinde açılış kapanıyordur. Diğer yerlerden ısı çektiği için oralar daha güçlü yanmaya başlar.

Kapısını hiç açmadığınız yerin peteğini kapatsanız mantıklı. Kapının altına sünger yapar daha az m2 yi ısıtırsınız. Ama giyinme odası ve banyonun kapısı gün içinde açılış kapanıyordur. Diğer yerlerden ısı çektiği için oralar daha güçlü yanmaya başlar.
O zaman petekler kapali olursa en iyi ihtimalle ayni gaz harcanir, ben acayim o zaman ya bosuna sogukta eziyet cektigime degmez
Cok tesekkur ederim:KK50:

Kizlar komik gelecek ama size sobayi oneririm :) ben de simdiye kadar hep dogalgazli evdeydim gecn yil.memlekete kendi evimize tasindik malesef sobali ama herseyiyle esim ilgileniyor, o yakiyor temizliyor odun komur faln getiriyor...bol bol yakiyor sabahtan butun.odalari aciyorum sicacik oluyor bana da keyfi kaliyor :) diger evlerimiz dgazliyfi inanin fatura donemi strese giriyorduk simdi rahatim..Allahtan komurude pahalanmadan cok once almistik :)

kombiyi açıp kapama yapmayın
kapatmak yerine 30 derecede sürekli bırakın
bizde sürekli 30 derecededir ev akşam saatine kadar kimse olmamasına rağmen
90-140 TL civarı gelir ama akşamları 30-40-50 derece olurdu 2 yıl önce
geçen yıl alt kat boşdu geçen kış
hep 30 derece ama akşamları 50 derece olurdu karlı hava geçen yıl çoktu(istanbul) 5 yılda ilk defa 248 TL gördük
alt kattakinin yakıp yakmaması çok etkiliyor maalesef
biz 2 yıl öncesine kadar gayet sıcakdık geçen kış alt boştu 50 derece yetmedi ve önceki senelerde rahat giyinirdik geçen kış evde giymeye hırka aldık
bana göre
kesinlikle mantoloma çok etkiliyor ve alt kattaki komşu etkiliyor
Üst komsunun etkisi var mı sizce?

Kizlar komik gelecek ama size sobayi oneririm :) ben de simdiye kadar hep dogalgazli evdeydim gecn yil.memlekete kendi evimize tasindik malesef sobali ama herseyiyle esim ilgileniyor, o yakiyor temizliyor odun komur faln getiriyor...bol bol yakiyor sabahtan butun.odalari aciyorum sicacik oluyor bana da keyfi kaliyor :) diger evlerimiz dgazliyfi inanin fatura donemi strese giriyorduk simdi rahatim..Allahtan komurude pahalanmadan cok once almistik :)
bizim onceden sobaydi zaten cok zor bana oda disinda heryer buz gibi cocuk pesinde bir is yapamazsin. ayrica esim odun felan birseye elini surmezdi

Benimki eski model oldugundan derecesi yok, 1-2-3-4-5 ayarlari var, rutinde kis boyu 1 de kaliyor, nadiren cok soguk havalrda 2 ye getiriyorum, kasimdan mart sonuna kadar nerdeyse hic kapatmiyorum.

Benimkide öyle derece diyenlerinkine göre kac oluyo acaba
Basıncın üstünde 60-90-120 bişeyler var ama sanırım derece değil o

Back
X