- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 13.452
- 408
- Konu Sahibi elacicegim23
Doğalgaz fiyatları uçuyor, daha doğrusu temel yaşam giderleri masrafları çok fena; elektrik, su ve doğalgaz+ gıda. Neyse ekonomi iyi kimseye dokunmaz bence :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet iki cocugum. var onlar icin endiseliyim zaten cunku evimiz gerçekten cok soguk ve onlarda surekli hastaÇocuk varmi ozaman çok zor olur siz nasıl işi isnyrsnz ve taşınma sansiniz yokmu bende eşime diyorum taşınalım diye yazı bekleyelim diyor bende daha ustelemedim
BOSCH yoğusmali yaziyorKombiniz vaillant yogusmalimi
Hemde ne berbat allah yardmcmz olsn dubleks galiba eviniz bizde dubleks taşınacaktık eşim orayı ısıtamayız. Demistiaynen iki gün açtım 51 TL geldi. Evim iki katlı . Geçen sene 508 ödedim en fazla . Bu yıl 750 olur . Kara kara düşünüyorum ben de . Üst katı yakmasam olmaz .Arada kapı yok alt katın ısısından çalacak . Havaya verdiğim para . Yeriz arkadaş o parayı çatır çatır bu ne ya . Vallahi baca olsaydı binada şömine yaptıracaktım üst kata ...
Bu yıl ödeyemeyen insanlar kesin soba kuracak . Millet gırtlağına mı baksın ısınmaya mı ?
Vaziyet berbat ...
uygun dediginiz ne kadar geldi mesela kacta yaktiniz evimiz alt kat ve hic gunes almadigi icin cok soguk ben bile dizlerimden aşağısı buz icindeydi sanki. biri 1 yasinda digeri 5 yasindaGecen sene cok soguk havalar haric en dusukte yaktik . Uygun geldi fatura , bir onceki seneye gore.
Dogalgaz cok yuksek durumun yoksa , en dusukte yak . İlik olur hava . Yun atlet al cocuklara. Bende giydiriyorum. Kizlarimin hep ustu acik.
Kullanmadigin oda varsa kapat. Altinada sunger koy.
Cocuklar kac yasinda?
esime diyorum oda diyor gece kapat sabah ac oylede ev isinmaz bide daha cok gelir dusuncesindeyim300 e yakın gelir, kapatıp açmayın sürekli kısıkta açık kalsın. Radyatörlerin havasını alın. (Minik anahtarları vardır ya da tırnavida da uyuyor bazen) salon kapalı isekapı altınıda sıkıştırın
Yalıtımımız iyi bizim . Yakıyorum ısınamıyorum diye bir şey söyleyemem .ama masrafı çok dublex evin .H
Hemde ne berbat allah yardmcmz olsn dubleks galiba eviniz bizde dubleks taşınacaktık eşim orayı ısıtamayız. Demisti
yasadigimiz yer soguk evimiz dahada sogukÜzgünüm bunun ucuz yolu yok. Çünkü doğalgaz pahalı. Çocuktan önce hiç açmazdık neredeyse..
Yaşadığınız yeri bilmiyorum ama ben gece oğlum için yakıp gündüz kapatıyorum. Gündüz burada daha ılıman şu ara.
Oğlum gece üstünü açıyor buz gibi oluyor. Kalın da giydiremiyorum bu sefer terliyor.
Bir ara odaların vanasını kapatmayı denemiştik. Ama uzmanlar bunun aksine daha yüklü faturaya sebep olacağını söylemişlerdi. Diğer odalardaki soğuk hava nedeniyle kombi daha çok gaz yakarmış.
Biz de çareyi hep minimumda tutmada bulduk..
Gece gündüz surekli yakarsanız eğer 200/250 rahat gelir
bende hesaplamayı denicem simdilik 40 soguk oldugu zaman burda 55 60 a kadar açıyorlarÖnceden ben doğalgazı hesaplayabiliyordum. Doğalgaz sayacım kapımda asılı fatura geldiği zaman ilk endeks ile son endeks arasındaki farkı buldum . Diyelim ki ilk endeks 10 son endeks 20 ise o ay 10 metre küp harcamışsınız. Toplam faturayı kullandığım metreküpe böldüm. Böylece 1 metre Küp doğalgazın vergiler dahil halini buldum. Geçen sene 1 tl di burada ama bu sene aşırı zam geldi . Şuan hiç doğalgaz açmadık daha açmayız da . Fatura gelsin hemen bakıcam hesaplıcam. Faturanın durumunu kombinin kalitesi de etkiliyor mesela yoğuşmalı kombiler var eğer onlardansa kullandığı doğalgazı çevirip yeniden kullanır böylece faturanız düşer . Ki 40 derece her zaman yeterli olmaz gibi
Aynen cok doğru söylüyosun derece dusuk olunca boyle gelir diye tahmin ettim ama zamda geldi artık fiyatlar uçmuşturAh keşke 200/250 ile kalsa. Ki bu minimum ayarı..
Geçen kış 80m2 2+1 evime 350tl den aşağı fatura gelmedi. Bu sene 450 bekliyoruz..Hayırlısı![]()
Bizim apartmanda sıfır yalıtım var . Oturma odasının 2 duvarı sokağa bakıyor ve buz gibi olur .pimapenlerden soğuk üflüyor üşüyoruz yaksam da ısınmıyor bende yakmamaya karar verdim![]()
hadi ya. cok fazla degilmi kacta yakiyordunuz acaba.Ah keşke 200/250 ile kalsa. Ki bu minimum ayarı..
Geçen kış 80m2 2+1 evime 350tl den aşağı fatura gelmedi. Bu sene 450 bekliyoruz..Hayırlısı![]()
aynen iki gün açtım 51 TL geldi. Evim iki katlı . Geçen sene 508 ödedim en fazla . Bu yıl 750 olur . Kara kara düşünüyorum ben de . Üst katı yakmasam olmaz .Arada kapı yok alt katın ısısından çalacak . Havaya verdiğim para . Yeriz arkadaş o parayı çatır çatır bu ne ya . Vallahi baca olsaydı binada şömine yaptıracaktım üst kata ...
Bu yıl ödeyemeyen insanlar kesin soba kuracak . Millet gırtlağına mı baksın ısınmaya mı ?
Vaziyet berbat ...
Sobaya nazaran çok iyi ama masraflı kat kaloriferi daha iyi sanki teras vardıda cam balkınla kapatmislarYalıtımımız iyi bizim . Yakıyorum ısınamıyorum diye bir şey söyleyemem .ama masrafı çok dublex evin .
Altından kalkarım derseniz keyfi paha biçilemez . Teras varsa tadından yenmez :)
Ama yakıt x2 demek
Temizlik için gelenler ya iki kişi gelir ya çift ücret ister haklı olarak .
Yazın serinletmek içinde x2 elektrik :)
Ama benim gözüme hiç bir şey şu doğal gaz kadar batmaz nedense. Havaya para ya , havaya para ...
Benmki vaillantBOSCH yoğusmali yaziyor
Benmde 3 tane var inşalalh hasta olmazlar bu kisevet iki cocugum. var onlar icin endiseliyim zaten cunku evimiz gerçekten cok soguk ve onlarda surekli hasta