tassarruf.

bizim onceden sobaydi zaten cok zor bana oda disinda heryer buz gibi cocuk pesinde bir is yapamazsin. ayrica esim odun felan birseye elini surmezdi
Enerjiyi kullanacağınız zaman kombiyi kapatın,kombiyi kullanacagınız zamanda enerjiyi kapatın enerji taşar yoksa şarıl şarıl akıtır aynı anda ikisi açık olunca böyle oluyor,sıcak su devreye girince fatura kabarır birazcık, en uygun ocak oluyor.

Ben de akdenizdeyim sıcak yerlerde metreküpü daha yüksek bence,deneme yanılma ile öğreneceksin sen de benim gibi :) ilk sene en düşükte bütün petekler yandı kapatmadık hiç çok yüksek fatura ödedik,ertesi sene açıp kapatma yaptık daha düşük ödedik ve her odayı yakmadık,aynı şekilde bütün petekleri yakan hiç kapatmayan komşularımız yüksek ödedi.

Benimkide öyle derece diyenlerinkine göre kac oluyo acaba
Basıncın üstünde 60-90-120 bişeyler var ama sanırım derece değil o

Basinc baska onun da belli bir aralikta kalmasi gerekiyor :) simdiki kombiler hep dereceli, en dusugu de 30, bizim 1 numara 30 a denk geliyor sanirsam.

bizim onceden sobaydi zaten cok zor bana oda disinda heryer buz gibi cocuk pesinde bir is yapamazsin. ayrica esim odun felan birseye elini surmezdi
Yok ya bizm salon mutfak kapisi hep acik olur esim sag olsun herseyini yapar, heryer gayet sicak oluyr...gerci bizm.bulundugumz sehir ilik genelde onunda etkisi var

maalesef herşey cok pahali ve bizler gibi cocuk sahibi olanlar için cok daha zor ihtiyaclar bitmiyor alabildiğimiz kadar tabi.peki siz kac derecede yakiyorsunuz eviniz ne kadar buyuklugu

Evim 3+1 benim. En düşük 35 derece kombi de 35 de yanar banyo hariç salondaki petek ler tam açık çocuk odası küçük oda ve yatak odamda yarım açık petek ama ben ısınma sorunu yaşamıyorum. Ben deneme yanış a yoluyla öğrendim 2 sene önce ilk petek yaptırıp kullanmaya başladık hiç kapatmadık 35 te yandı 285 ödedik sonra ki aylar geceleri kapattık 175 TL ödedik geçen senede en fazla 200 ödedik ama ben aç kap yapıyorum sürekli

Evim 3+1 benim. En düşük 35 derece kombi de 35 de yanar banyo hariç salondaki petek ler tam açık çocuk odası küçük oda ve yatak odamda yarım açık petek ama ben ısınma sorunu yaşamıyorum. Ben deneme yanış a yoluyla öğrendim 2 sene önce ilk petek yaptırıp kullanmaya başladık hiç kapatmadık 35 te yandı 285 ödedik sonra ki aylar geceleri kapattık 175 TL ödedik geçen senede en fazla 200 ödedik ama ben aç kap yapıyorum sürekli
Aynen deneme yapılma yöntemiyle öğreniliyor bana görede en iyisi aç kapa.

Enerjiyi kullanacağınız zaman kombiyi kapatın,kombiyi kullanacagınız zamanda enerjiyi kapatın enerji taşar yoksa şarıl şarıl akıtır aynı anda ikisi açık olunca böyle oluyor,sıcak su devreye girince fatura kabarır birazcık, en uygun ocak oluyor.

Ben de akdenizdeyim sıcak yerlerde metreküpü daha yüksek bence,deneme yanılma ile öğreneceksin sen de benim gibi :) ilk sene en düşükte bütün petekler yandı kapatmadık hiç çok yüksek fatura ödedik,ertesi sene açıp kapatma yaptık daha düşük ödedik ve her odayı yakmadık,aynı şekilde bütün petekleri yakan hiç kapatmayan komşularımız yüksek ödedi.
zamanla dediginiz gibi ogrenecegim galiba ama ozelikle maddi sıkıntımız olduğu için dikkat etmek istiyorum. tesekkurler yorymunuz için

Basınca dikkat edin. Peteklerin havasını sık sık kontrol edin. Yeniyse biraz fazla hava yapabilir.
Bizim merkezi sistem ama annemler kış boyu sabit yakıyo ve yüksek gelmiyo. Pencere ve kapı aralıklarını kontrol edebilirsinz. Soğuk gelen yerlere çözüm üretin mutlaka. Yani mesela pencerenin dibi hafif açık o bile evin ısısını etkiliyor.

Back
X