İnş cnm amin yok cnm dogumumda bi problem yoktu çocuk dort buçuk kilo dogdu ve bu yuzdenmidir bilmiorum ama çok sanci çektim ama basarılı bi dogum oldu bunda bir ay once flan doktora gittim neden olmuyor die baktı çok saglklısın yumurtlamalrnda çok duzenli oluyor bi sorun yok dedi yumrtlama gunum 12 gunmuş biz hep 13 ten sonra ilişki oluodu gunleri tutturamadık 13 ten sonra olmasınn sebebide erkek çocuk istedgmz için tam yumurtlama doneminde omuodu ondan oncki vunler korunmalydı ama uç ay yanlş,denemişizTahmin edebiliorum cnm çokk zor gunler geçirmişsin ama hepsi geçmiş bak ewlenmişsin hani derlerya beterin beteri war die genede bi çaresi war cnm allah çaresiz dert wermesin ben sennde bi hun çocuk sahibi olacgna inaniyorum benmde bi çocugm var imdi ikinciyi istioruz ama 3 aydır tık yok ilk çocugumuzn hemn olmssına ragmen bu birsz ugrastrk galiba allah sanada nasip eder inş cnm kiçsenn dedgne aldrma yernde olmyn anlymz me gerekyosa yaptrn çaresi warken çaresine bakın[/QUOTE. Hayirlisi neyse o olsun hakkimizda. Ilki olduysa ikincinin olmama sebebi ne ki acaba.. Belki de zamani tutmuyodur. Dogum esnasinda rahminizde bir komplikasyon olusmadi degil mi? Umarim en kisa zamanda ikinci meleginize kavusursunuz
canlar öncellikle inş derdinizi çözecek yol bulursunuz ama aynı dertte olsaydım eğer kesin evlat edinirdim. arkadaşımın biri edindi daha 1 aylık küçük elleri parmakları savunmasız onu bırakıp gitmişler yetimhaneye ne ana var ne baba. arkadaşım aldı onu besledi büyüttü nur topu gibi şimdi yürüyo konuşuyo onlara anne baba diyo. ne farkederki biyolojik anne baba olmak ha olmuş ha olmamış eğe bakıcak gücüm olsa ve hamile kalamasaydım seçeceğim tek yol buydu benim
Canim sen burada yazilanlari umursama. Anca gunah derler akil vermeyr calisirlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya o kadar aliskin ki ne yazik ki toplumumuz moralin daha fazla bozulmasin.
Madem imkanin var, kibrisa gidip konus birebir.
Canim sen burada yazilanlari umursama. Anca gunah derler akil vermeyr calisirlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya o kadar aliskin ki ne yazik ki toplumumuz moralin daha fazla bozulmasin.
Madem imkanin var, kibrisa gidip konus birebir.
Ben de seninle aynı düşüncedeyim..günah diye bişey söyledimmi hangi yollardan geçip hamile kaldığımı bilmiyosun. hemen insanlara karşı savunmaya geçip insanlara tü kaka yapmayın. böyle yapın demedim de ayrıca. zaten kızın acısı var sende iyice kışkırtıyorsun.
ayrıca bebek istemenin neresi yanlış. taşıyıcı veya değil tüp veya normal sonuçta Allahın bize bahşettiği akıl ve yöntemlerle yapılıyor ne günahından bahsediyorsun. kim çıkıp günah diyebilir.
bende hastane de çalışıyorum mesleğimi tahmin ediyorsundur. ben sadece evladım olmasa idi tercih edeceğim ve ucundan döndüğüm yolu anlattım. ben bunu yapardım sizde bunu yapın demedim. hemen yok canım böyle toplum şu bu diye yargılama lütfen.
Ben de seninle aynı düşüncedeyim..
O kadar çok terk edilmiş, sevgiye muhtaç bebekler, çocuklar var ki..
Allahım anasız babasız çocuklara sevgi verecek bir aile, çocuksuz ailelere de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..
günah diye bişey söyledimmi hangi yollardan geçip hamile kaldığımı bilmiyosun. hemen insanlara karşı savunmaya geçip insanlara tü kaka yapmayın. böyle yapın demedim de ayrıca. zaten kızın acısı var sende iyice kışkırtıyorsun.
ayrıca bebek istemenin neresi yanlış. taşıyıcı veya değil tüp veya normal sonuçta Allahın bize bahşettiği akıl ve yöntemlerle yapılıyor ne günahından bahsediyorsun. kim çıkıp günah diyebilir.
bende hastane de çalışıyorum mesleğimi tahmin ediyorsundur. ben sadece evladım olmasa idi tercih edeceğim ve ucundan döndüğüm yolu anlattım. ben bunu yapardım sizde bunu yapın demedim. hemen yok canım böyle toplum şu bu diye yargılama lütfen.
Sen neden ustune alindin anlamadim? Ben konuyu acan arkadasa yazi yazdim. İyice anlamadan konusan, yorum yapan sensin.
Benim de 7 yil cocugum olmadi emin ol ne oldugunu gayet iyi biliyorum.
merhaba ben vajinal egeneziyim rahmim çok küçük bu yüzden adet göremiyorum doğal yollarla anne olamıyorum.. tek çare taşıyıcı annelik. evliyim bu işlemi yaptırmaya karar verdik ancak güvenilir bir hastane istiyoruz.. kıbrıstakilere açıkcası pek güvenim yok. lütfen bu konuda bilgisi olan ya da uygulamış olan varsa cevap yazabilir mi? bıktım bunaldım artık bunu düşünmekten. rahatsızlığımı öğrendiğim yaştan beri eksik hissediyorum kendimi.. artık her gün her gece bu dertlerle değil bebeğimle olmak istiyorum
Cnm bence çok dogru bi karar almişin basına gelmeyen kimse anlayamaz ben olsam bende kesin boyle bi karar alırdım bazı arkadaslar ewlatlk alsaniz falan demişler ama kendi genetik ozelligini tasıyan kendi canindan çocuk sahibi olma imkann warken neden ewlatlk alcksınki hani hç bi çozum yolu olmaz çaresiz kalirsn o zmn alırsın ama çaresi war kendi içinde buyumeyecek sen dogurmayack olssanda sonuçta genetik annesi sen olcksın bu daha mantklı ve dogru bi karar cnm bide kıbrısa neden guwenmiosun sonçta yumurtlkların warmiş saglklymiş senn yumurtalarını alıp dolleyp tasıyıccıya yerlştrckler benm halamda kıbrısta yaptrdı ama onnki yumurta donasyonuydu bu sayede bi kızı oldu
Canım , gecen gün internetten Gülben Ergen nin programında DR.Murat Vural isminde dr konuğuydu.Konuda taşıyıcı annelik.İnternetten bulup izleyeilirsin.Belki bi fikir verir.Bol şans.
evet izledim o programı. güvenebileceğim bi klinik bulamıyorum ben. bu işlem baya masraflı birşey. klinikler önden yüklü bi meblağ istiyorlar. tamam verdik ama ya olmadı diyip geri yollarlarsa o da var. umut tacirleri çok. bu yüzden kafam çok bulanık.. kıbrıs gürcistan yunanistan hepsini araştırdım. ama kolay kolay güvenemiyo insan. bu parayı böyle umut tacirlerine kaptırırsam bir daha biriktiremem. ondan korkuyorum. güvenilir bir yer olması şart :/
birde donasyon ile anne olanlar diye bi forum var, oradada bulabilirsin, ordada kızlar bayağı yazıyorlar.Genelde kıbrısa gidiyorlar.Ama dediğin doğru, yumurta ve sperm donasyonu 4.500 eurolardayken, taşıyıcı annelik 25.000 euronın altında görmedim.Birde 9 ay senin embriyonu taşıyacak kadının aile yaşantısı da önemli, yani kontrol etme şansın çok zor... ne diyim arkadaşım bol şans.
canım inşallah umutların gerçek olur konuyla ilgili bir bilgim yok ama yaptıracak merkez buldukdan sonra taşıyıcı anneyi tanımadığınız biri yerine (kafanızın rahat olması açısından ve maddi anlamda daha ucuza mal olması açısından) yakınlarınızdan birisi taşıyıcı anne olmayı kabul etmezmi? böyle bir durumuda yoklayın derim ne bileyim anneniz gençse anneniz bile olabilir
annem 50ye dayandı. o ben yapayım diyo da benim yüzümden ona bişey olursa asla affetmem kendimi. o yüzden hiiç olmaz diyorum. diğer akrabalara gelince de yakınımda olmasın istiyorum taşıyıcının. bebek doğduktan sonra onu görmesin dokunmasın istiyorum. aralarında bi yakınlık falan olmasın. çok içim acır yoksa.. tamam sağlıklı olab tanıdık birinin yapması ama sonrasında bu gibi durumlar var. ilerde neler yaşanacağını bilemeyiz.yıllar sonra taşıyıcıyla aramız bozulursa hinlik yapar çocuğu kendine çekmeye çalışırsa kadın ya da etrafa söylerse.. çok zor işler bu işler.. allah kimseye böyle dert vermesin.. çok zor
Canım diğer yakınlar konusunda sana katılıyorumda annen konusunu bence düşün 50 ye dayandı diyorsun tam 50 mi bilmem ama ben kızımı tam 40 yaşında doğurdum benim anneannem dayımı 47 yaşında bundan 55 yıl önce doğurmuş sezeryan bile yokdu ozamanlar yine bir teyzem aynı yaşlarda doğurdu kuzenimi yani annenin yaşı çok değil bunun için.Zaten böyle bir seçime gidersende hamile olduğunu söylersin etrafa ve geri kalan 6 ayı gözlerden uzak geçirirsin ne bileyim annelerle farklı şehirdeyseniz eşin etrafa hamileliği sorunlu annesigilin yanında kalıyor der yani bir yolu bulunur diye düşünüyorum.Canım ne diyeyim inşallah Allahım sanada mucizesini göndersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?