Kızlar şimdi durum şu: eşimle İş yerlerimiz birbirine çok yakın. Şu an oturduğumuz ev kira. Çıkmayı istediğim ev yine kira olacak. Bir gelir-gider hesabı söyleyecek olursam 8 bin TL civarı gelirimiz var. Giderimiz de 7 bin TL civarı. Şu an oturduğumuz ev 3 senelik, biz inşaat bittiği gibi girmiştik yani evde ilk oturan kişi benim. Ev sahibim de kamuda memur. Kiram 950 TL. Her sene 100 TL zam yapıyor ev sahibi. 3 bloktan oluşan bir sitedeyiz. Aidatımız öyle yüksek değil. 120 metrekare filan büyüklüğünde 3+1, en üst kat ve kuzey Doğu cephede. İş yerine uzaklığı ortalama 1,5 km filan. Şehrin minibüs hattının saçmalığından dolayı benim kurumuma buralardan minibüs geçmiyor. Kuruma gidebilmem için önce şehir merkezine gidip oradan yeni bir hatta binerek iş yerine gidebilirim. Bu da tahminen 1 saatimi alır. Hatta mesai trafiğinden 1 saati de geçer.
Her neyse, bugün benim kuruma uzaklığı tahminen 200-300 Mt, eşimin de işine 100-150 mt olan bir ev buldum sahibinden’de. Ev, 6-7 yaşlarında. Altında kapalı otoparkı olan yüksek giriş bir ev, 135 metrekare. 3 cephede de odası mevcut.
Şu anki evin eksileri: kesinlikle ısınamıyoruz. En küçük odaya geçip battaniye ile filan kışı geçiriyoruz. Kazak, çetik ne varsa giyip oturmamıza ve termostat kullanmamıza rağmen doğalgaz faturası 500-600 TL geliyor. İşe uzak. Benim ayak problemim olduğu için yürüyemiyorum. Eşimin en geç 8.15’te işte olmasını istiyorlar. Her sabah bunun kavgasını yapıyoruz. Ben işe erken gitmiş oluyorum.
Artıları: konumuna göre bulunduğu semtin Merkezi yerinde. Bir sürü market var, çarşıya inen minibüs bir üst sokaktan geçiyor, park, hastane, pastane, pazar filan çok yakın.
Taşınmak istediğim evin tek iyi yanı işime çok yakın olması. Öğlen evime gelebileceğim, işe yürüyebileceğim keza eşim de öyle. Araba boşuna yıpranmayacak ve benzin yakmayacak. Isınma problemini bilmiyorum. Otopark üstü olması beni düşündürüyor. Markete, hastaneye kısacası her yere çok uzak çünkü yeni yapılanan bir bölgede.
Taşınmaya kalksak şu an çıkacağım evi badana yapmak zorundayım, ev sahibi ile öyle anlaşmıştık. Tüm abonelikler iptal olup öbür ev için açılacak, koşturulacak. Nakliye parası ödeyeceğiz. Kısacası bize tahminen 7-8 bin TL’ye patlayacak. Kredi kartına veya ek hesaba girmek zorunda kalacağız.
Bana bir akıl verin lütfen. Eşime yarın evi görmeye gidelim diyorum ama o taşınmaktan yana değil. Bense iş yerime yakınlığından dolayı taşınmayı çok istiyorum. Çünkü geç kalma derdimiz, sen erken gittin ben geç kaldım problememiz olmayacak. Tüm bu strese, koşturmacaya değer mi sizce? Siz olsanız ne yapardınız?