Taşındık ama kaynanamlar zırt pırt bizde

Aynen katılıyorum, onlar hic

Herkesi ayrıntıları ile anlatmışsınız, ama ben eşinizin tepkisi ile ilgili hiç bir şey göremedim. Annesi oğluna10 yaşında gibi davranıyor demişsiniz ama oğlu gerçekten 10 yaşındaymış gibi davranıyor ozaman. Hiç mi kocanız hadi bir film izleyeyim karımla, hadi öğlene kadar yatalım pazar günü, ya da karımla sevismek istiyorum demiyor??
Eşim ne desin ki bir haftalık gelmişler gidin biz yatcaz mi?? Zaten o yapması gerekeni yapiyor ben belirttigimde söylerim ablamlara giderler dedi daha ne desin ki defolun evimden mi? Onların anlamasi gerek düşünüp akıl etmesi gerek

Yok Allahtan eşim bana hak veriyor bende ilk dile getirdigimde korkmuştum hani ailemi istemiyorsun gibisinden konuşur beni anlamaz diye ama bugün artık ablanda kalsınlar görür dedim tamam dedi bişey demedi zaten gelmeden önce bazen istemiyorsan gelmesinler der de nasıl istemiyorum diyim ki kaynanam telefon açıyor gelcez diyor hiç soran yok gelelim mi diye
Diger gelinleri nasıl cevap veriyorsa öyle cevap verin. Siz aman benim hakkımda kötü düşünmesinler, konuşmasınlar derken içinizde tuta tuta en sonunda olan evliliğjnize olur. Kocanız söyleyin gelmeyin desin. Siz gerekirse telefonlarını açmayın. En baştan hiç yüz vermemeniz lazımdı. Okadar seviyorsa evlendirmeseydiniz sizin koynunuzda yatsaydım oğlunuz deyin. Cevap vermedikçe sizi ezerler. Eşek olursanız semer vuran çok olur. Gerekirse kavga çıkartın

Ben saygısızlık yapamam eltilerim özel alanını falan korumuyor bildiğin saygisizlar kayinbabasina herşeyi geçtim büyüğüne siz gerizekalisiniz diye bağıran saygisizdir benim için zaten belirttiğim gibi ben onları istemiyorum demiyorum sadece bu kadar uzun kalmalarına anlam veremedim acaba birlikte mi yaşamak istiyorlar benden bunu mu teklir

Benim de özel alanıma kayinvalidemler bu şekilde girmek isteseler gerizekali direk demem ama demiş kadar olacak imalarda bulunurum . Senin kayinvalidenler normal değiller o lafı da hakediyorlar.
Saygı büyüğe değil kişiye verilir bunlar bence haketmiyor.

Eşim ne desin ki bir haftalık gelmişler gidin biz yatcaz mi?? Zaten o yapması gerekeni yapiyor ben belirttigimde söylerim ablamlara giderler dedi daha ne desin ki defolun evimden mi? Onların anlamasi gerek düşünüp akıl etmesi gerek
Diğer gelinler demiş iste gelmeyin diye , gidemiyor onlara. Akıl edemiyor değil, onlar canlarının istediğini yapıyor.

diğer gelinler çirkef değil, kendi haklarını savunan kişiler. biraz sesinizi cıkarın bu ne be? böyle evlillk mi olur. 40 dk mesafede evi olan yatılıya mı kalır? ben olsam gemileri yakarım tamamen bozusurum gerekirse
Yaşlılar günü birlik gidemiyorlar araçları da yok o yüzden geldiklerinde kaliyolar kendileri köyde oturuyor

Benim de özel alanıma kayinvalidemler bu şekilde girmek isteseler gerizekali direk demem ama demiş kadar olacak imalarda bulunurum . Senin kayinvalidenler normal değiller o lafı da hakediyorlar.
Kaynanam bizde kaldığında bana hakaret etmiyor kötü söz söylemiyor yada başka bişey yapmıyor tek problem uzun kalmaları

Ben saygısızlık yapamam eltilerim özel alanını falan korumuyor bildiğin saygisizlar kayinbabasina herşeyi geçtim büyüğüne siz gerizekalisiniz diye bağıran saygisizdir benim için zaten belirttiğim gibi ben onları istemiyorum demiyorum sadece bu kadar uzun kalmalarına anlam veremedim acaba birlikte mi yaşamak istiyorlar benden bunu mu teklir
Onlar sana saygısızlık yapıyorlar, sen sadece cevabını vereceksin. Eltilerini kızdıracak ne yaptılar bu kadar acaba . İyi insanlar olsalardı, sen dahil diğer gelinler böyle sinir olmazdı davranışlarına. Demekki büyüklük yaşla olmaz.

Kaynanam bizde kaldığında bana hakaret etmiyor kötü söz söylemiyor yada başka bişey yapmıyor tek problej
Diger gelinleri nasıl cevap veriyorsa öyle cevap verin. Siz aman benim hakkımda kötü düşünmesinler, konuşmasınlar derken içinizde tuta tuta en sonunda olan evliliğjnize olur. Kocanız söyleyin gelmeyin desin. Siz gerekirse telefonlarını açmayın. En baştan hiç yüz vermemeniz lazımdı. Okadar seviyorsa evlendirmeseydiniz sizin koynunuzda yatsaydım oğlunuz deyin. Cevap vermedikçe sizi ezerler. Eşek olursanız semer vuran çok olur. Gerekirse kavga çıkartın
Öyle mi diyosunuz ben resmen kaynanama ima ettim o cumartesi mi gideriz pazar mi kızıma gibi bişey dedi ortaya bende misafir gibi son dakka mi gitceksiniz dedim yüzlerine de gidin diyemem ki bana yakışmaz sonuçta kötü davranışları yok sadece uzun kaliyolar işte

Eltilerimin konusunu açma o coook ayrı bı konu 😂 kaynanamın Allah var öyle kötü bı kadınlığı yoktur sessiz bı kadındır yani zaten kalkıp hiç onlarda da kalmamıstir hani biktiklarini bahane etseler desem biri zaten kaynanamla hiç gorusmez yabancı gibi biri desen bağırır çağırır durduk yere sebep de şu küçük gelini kıskanmak ben geldim geleli öyleler çünkü benim ailem uzak olduğu için kaynanam benimle biraz daha ilgilendi haliyle zaten eltilerim ezelden beri kavgaciymis sadece kaynanamla değil herkesle dediğim gibi çirkeflik işte
Siz sonra gelensiniz ne oldugunu sadece duyarsiniz.
Eltilerinizin de bir geçmişi vardir belki kv ile.
Anlatilanlara pek inanmayin derim.
Mış eki kullaniyorsunuz yani görmediniz duydunuz.

Ayni binada otururken nasildiniz hep bir arada miydiniz ?

Yuh artık cidden hayretle okudum.çirkeflik iş yapıyorsa sende çirkef ol arkadaşım.bu nedir yahu 40dk lık mesafeye zırt pırt gelinip okdr süre kalınırmı .sımdıden tedbir almassan koyun koyuna bir yaşam seni bekliyor.gidecekleri zamanı bekle tekrar gelecekleri zamn ararlarsa şayet evde değiliz de planımız var de .evlerine ziyarete gittiğinizde laf sokusturursa ee bizde evliyiz bir yuvamız hayatımız var de hiçte çekinme kırılanda kırılsın bu kdr suistimal ediyorlarsa sende lafını çekme.hasta vs olsalar neyse keyfiyede yapmasnlar bi zahmet.herkesin bir yuvası düzeni var.senden yüz bulmuşlar baya

Bana "gelinimiz bize hizmet etsin o kadar dugun vs masraf ettik karsiligini alalim" kafasindalarmis gibi geldi. Yazdiklarinizdan cok genc oldugunuzu dusundum yani hic bu islerden anlamiyor gibisiniz. Esiniz ailesine diyecek ki "biz yeni evliyiz birbirimizle biraz yalniz vakit gecirmek istiyoruz".

Kaynanam bizde kaldığında bana hakaret etmiyor kötü söz söylemiyor yada başka bişey yapmıyor tek problem uzun kalmaları
Kötülük yapmıyor derken?Ortada hiçbir sebep yokken gelip eve kuruluyorlar oğuldan ayrılamam diyerek duygu sömürüsünün dibine de vuruyor size de biricik oğlunu güvenmiyor ki gitmek bilmiyor.Ve siz hala yaşantınıza saygı duymayan kişiye iyi diyebiliyorsunuz🤔

Ben olsam eşim baktım ses çıkarmıyor ailemi çağırırdım 1 ay kalın derdim.Eşiniz empati yapsın diğerleri de misafir gelecekmiş diyip gitsin diye.

Aynı evde yaşamanın ayagını yapıyorlar...
İlk evlendıgımde kaynanamla aramda yurume mesafesı 20 dk vardı..Habersız gelmemelerını tembıh ettım...Ki bir keresinde çocugum yenı dogdugunda bırgun ev halıyle uyuyup kaldıgımda zart zart calan kapıya bakmayarakta ne kadar cıddı oldugumu gosterdım...Kimse kimsenin kölesi değil ve herkesin kendine ait bir hayatı var ve herkes ister seve seve ister sevmeye sevmeye de olsa SAYGI GÖSTERECEK net..!!! Sizin mizacınızı bılmıyorum ama" yok ben dıyemem, ben edemem" gibi geldiniz bana...Yakında onlar derler size ona göre davranın hadlerını aşmışlar ayar gerekıyor..Canımı sıktı bu konunuz gercekten sizi tahmin bile edemiyorum...:kızgın:

İcim sisti. Surekli onlari hakli goruyor, bizzat yasamadigin olaylardan cok emin konusuyorsun. Şöyle diyemem, böyle yapamam, yaşlılar köyden gelip kalıyorlar, haklılar hemen gidemezler, gidin diyemem,istemedigimi belli edemem, eşim hakli.
E ne diyelim dua et o zaman bol bol.

Önceden kaynanamla altlı üstlü oturuyorduk şimdi taşındik arada 40 dakka mesafe var kaynanam kötü biri değildir ama daha taşinali 4 ay anca oldu kayinbabam ameliyat oldu bir ay bizde kaldı kızları olmasına rağmen onlara gitmedi bizim evde çocuk yok rahatmıs neyse hastalık dedim bir ay olmadan yine çıkıp geldiler bir haftadır kalıyorlar aramızda da şehirler yok yada yıllardır gorusmedigimiz aramadigimiz falan da yok kızları var onlarda degil her geldiklerinde bende kalıyorlar ve ben kısa zaman önce çok zor tramvalardan geçtim hâlâ da etkisindeyim eşimle baş başa olmak bana iyi geliyordu ama sürekli kaynanamlar bize gelip kalarak nefes aldirmiyolar kızlarıyla da aynı yerde oturuyoruz gidip onlarda da kalalım bunlar yeni evliler demiyolar gelme sebepleri de kışın doğalgaz elektrik parası fazla gelirmiş eşime maddi destek olcaklarmis ne alaka ordan para gonderilmiyormu yada geldin diyelim haftalarca mi kalmak gerek ben saygısızlık etmem hizmetimi de yaparım ama gerçekten çok zor bı süreçten geçtim kafa dinlememe fırsat verilmiyor onlar evdeler diye doğru düzgün eşimle yan yana bile gelemiyoruz örnek veriyim eşim beni görmek için işten geldi sarilcakti tam annesi uğurlamak için kapıda bekledi resmen sanki onun bı eşi yok sanki o bekarmis gibi. Zaten kendi de şunu söyledi diğer çocukları aramam onları karilarina bıraktım naparlarsa yapsınlar ama eşimin yeri onda ayriymis onu merak ediyormuş falan resmen eşimi paylaşmak istemiyor istiyor ki eski günlerde ki gibi aynı evin içinde olsunlar falan bende grip oldum hâlâ bizdeler yarın yataktan çıkmayı düşünmüyorum zaten halim de yok kendi evimde misafir gibiyim uzanamiyorum çünkü kaynanam da Kayinbabamda oturduğumuz odada akşama kadar uzaniyolar onların yanında da uzanamiyorum haliyle ve ben şunu seziyorum ben desem ki gitmeyin beraber yaşayalım kaynanam muradına ericek çünkü eşime hâlâ 10 yaşında çocuk gibi bekar gibi davranıyor eğer böyle sürekli kalmaya devam ederlerse benim çocuğum olunca evin içinden çıkmazlar çünkü alıştılar gibi düşünüyorum onların rahatlari yerinde burda başka gelinleri de var onlar çirkef olunca onlardan yüz bulmuyorlar zırt pırt da rahatsız edip her gün her gün naptınız ne ettiniz diyemiyolar haliyle yanlış anlamayın ben ailesini hiç istemiyorum demiyorum ama daha taşinali yeni olmuş durmadan bizde kalmaya başlamaları ve sadece bizde kalıp diğerlerinde kalmamaları benim canımı sıkıyor sonuçta bizimde bı özel hayatımız var en basitinden eşimle uzanıp da TV karşısında keyif yapamaz olduk kendi evimizde yabancı gibi sarilamiyoruz bile iki üç gün bende üç gün diğerlerinde kalsalar zaten problem yok sıkıntı gelip gitmek istememelerinde hatta kaynanam kıyafetlerimi burda birakiyim gelirken tasimiyim bile dedi resmen yerini ayarlıyor 🙄 dedim ya ben kalın kalın desem bidaha kendi evine donmuycek ve biz daha iki üç senelik evliyiz asıl olay şu şimdi iyice yüz bulup sonra evimden gitmek bilmezlerse ben böyle bişey istemiyorum tabiki anne baba ama zaten yatalak değiller hasta değiller gidip tabiki hal hatır sorcaksin ama ben sürekli aynı evin içinde olmak istemiyorum daha dün bir bugün iki taşinali gelip haftalarca kalmaya başladılar çünkü dediğim gibi kaynanam eşimle sürekli beraber olmak istiyor napsam bilemedim benim halimden anlayan biri bu gidişatın çiğ gibi buyumemesi için ne yapabileceğimi söyleyebilir mi amacım onları kırmak yada istememek falan değil sadece bir tek bizde sürekli kalmaları kendi evimde misafir gibi olmak rahat edememek kalacak çocukları varken sadece bizde kalmaları canımı sıkıyor hepsi bu napcagimi bilemedim eşime dedim o da bişey demiyor haklısın diyor
Yanlış anlama ama sen kaynanani karşına alip konussan bile arkandan gelin beni evden kovdu der kendimden biliyorum çünkü diger gelinlerine canim kizim derlerdi ki canim kizim dedigi eltimde kaynanayi 2 sene önce dövdü ama nedense gözlerinde değerli bana gelincede melek söyle böyle evlendik evleneli huzur vermemislerdi en sonunda sokağa çıkma yasağı varken bana melek sen çok kötüsün dedi kayinbaba niye baba dedim karisini doven eltim iyiymiş ben kotuymusum ben evime almak zorundaymisim ben kimmisim ki eltimi eve sokmuyormusum bende dedimki defolun gidin evimden kayinbaba üstüme yürüdü eşime diyoki karini döv yoksa ayagimin altina alicam bende ortalığı yıktım kocam bugüne kadar bana elini sürmedi sizin yüzünüzden mutlu olamadık 8 yıldır etmediginiz kalmadı bana diger gelinleriniz sizi karakola sikayet bile etti yapmadiginiz halde sizi hirsiz tuttular ötekisi de karını dövüp sokağa atti bugüne kadar benim size yaptığım gelinliği hiçbir gelininiz yapmadı anam babam yok diye içimden geçtiniz sizde onur gurur şeref olsa bana bu lafi demezdiniz burasi benim evim şimdi defolun gidin dedim eşimle beni rahat birakin sizin yüzünüzden kari kocaligimiz kalmadı hergun kavga ediyoruz ben bıktım dedim eşiminde yüzüne karşı bana yapilan zulmü görmezlikten geleceksen sende defol dedim bana yapılanları bildiği için ailesiyle defalarca oda yüz göz olduğu için beni savundu tabi ki bak kizim dovecem seni dedi bi daha bana vur dedim cadde üzerindeki polislere sesleneyim seni içeri attirayimda gör bakalim gelin nasil oluyormuş dedim beni dedim cildirttiniz defolun dedim eşimlede ertesi gün ayrılık karari aldım valizimi aldim tam ciktim karakola gidecem anam babam yok siginma evine gidecem esim yolda beni yakalayip bana diz çöküp agladi kim ne derse desin ben seni seviyorum diye sen haklısın dedi ama bu kadar sanslida olmayabilirdim çünkü ailesinin yüzünü defalarca kez gördü baskasi olsa benim yerimde defalarca ayrılırdı ben sevdim ve susmustum ama en sonunda patlamistim yani demem o ki daha sonra melek beni evden kovdu diye adimi cikartti bende millete bana neler yaptığını söyledim millet kayinbabayi kinadi kaynanayi kınadı karşımda duran insanlar bile bana hak verdiler ama bu kadar şanslı olmayabilirdim bunu size örnek olarak veriyorum sizde ona göre hareket edin bana sorarsanız kendileri elbet gidecekler gittiklerinde geri gelmek isterlerse bahaneler üretin benim gibi yüz göz olmayin kimseyle biraz uzun oldu ama kusura bakmayin

X