Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

Zaten yeni evli çiftin ilk 1,5 yılı böyle geçerse sonra o evlilikten bir daha hayır gelmez.
Aynen. Biraz yanlarında kalıp sonra diğer kalınacak evlere gidebilirler, duruma göre arada gelip kalabilir falan ama azıcık düşünceli bir insan tabi evli çiftin evinde bu surenin tamamını geçirmez. Ortada evlilik falan kalmaz o süreç sonunda.
Torununa el koyan kadından da düşünce beklemez zaten.

Anneme bunlardan bahsetmek için aradım, babam utanmıyor musun sen dedi bana. İnsanlar tanımadıkları insanlarla 10 kişi bir evde yaşıyor. İdare ediver kayınvalideni de 5-6 ay ne olacak dedi. Bana bağırdılar. Ben de kendimi kötü hissedip kapattım.

Al işte. Sen onları evden atmıyorsun ki ev bulana kadar tabiki idare edeceksin onlar da ailen artık senin. Ev tutma vs niyetleri olsa zaten sen belli süreye kadar idare etmelisin. Ama ucu açık bir durum. Sen ailene onlardan rahatsız olduğunu değil sadece bu durumun ucu açık olduğu için ortada bir plan program olmadığı için çekincelerin olduğundan bahset. Ben istemiyorum felan fıstık dediysen ailen o yüzden tepkili yaklaşmıştır. Ailen konusunu o şekilde düzene sok tamam mi.

Eşin de bir süre daha oyalansın araba hayaliyle bırak şimdi onu hiç dile getirme. Bu karmaşada ne arabası allasen. Araba seçerse eğer ciddi ciddi beğenmedim der ötelersin.

Senin öncelik konun eşinle aileni rahat ettirelim biz de yeni evliyiz nasıl bir çare bulsak nasıl destek olsak eşyalar depoda mahvolur yazık olmadı biz ödeyelim senelik kiralarını vs diye yapıcı bir dille yönlendirmeye çalış. Sen değil eşin desin bir senelik kiranızı ödeyim rahat edin vs diye. Şikayet eden tavra değil de yapıcı tavra bürün. 1 senelik kiralarını da ödeyin ne olacak şu aşamada en azından eşyalar depoya inmeden bir eve yerleşse hem kayınvaliden içinde iyi olmaz mı. Hem sende yeni evlisin.

Ben kayinvalidenizi ve eşinizi hatalı buldum Eşimin ailesi bu durumda olsa bir süre idare ederdim en fazla. Ama bir yandan da kendi ailem olsa şu durumda, ya bilemedim başımın üstünde yerleri olur laf eden kocayı da kapıya koyardım. Ay kafam karıştı. Karar veremedim.

Herkes etkilendi depremden. Ben ona baglayamam çünkü sevisiolar mi acaba diye milletin kapı kilidine karışacak kadar fesat aklı başındaymis cok şükür. Senin kayinvalidenin karakteri bozuk bunun depremle bi ilgisi yok. Bencil olmayi ogrenmen lazim yoksa bu naiflikle bu kadin seni çiğ çiğ yer. Eşin ne diyor bosta ev bile varmis tabiki bizde kalsinlar falan demiyo heralde dimi?

Ne demek eltinizin çocuğuna el koymak sizin orda okula yazdırmak falan?tövbe ya Rabbim sinirlerim bozuldu. Ne hakla aile boyle bir olayı normal görebilir. Her konuda anlayışlı olmaya çalışırım oldum da oluyorum da fakat evlat bu, kimsenin haddine değil. Evladımı benden sokup almaya çalışan kim olursa olsun tırnaklarımı etine geçiririm,yıkarım ortalığı. Asla taviz vermeyin bu kadına. Henüz çok basindasiniz. Saygınız sonsuz sinirlariniz keskin ve net olsun yoksa çocuğuna annesinden daha iyi bakabilecegini iddia eden bir kadınla ömür boyu uğraşırsınız.

Annesi iyi bakamıyor diye toruna el koymak ne demektir yahu?
Kendisi çok mu iyi bakıyormuş neye göre kime göre iyi ya da kötü?
Yani bu durumda ne yapılır bilmiyorum ama eşinizde acayip anneci geldi bana yok otururken eline sağlık yok kalkarken eline sağlık falan bunun tartışmasını yapan bir adamla bilmiyorum nasıl gider.
Ben yemek yapmasında bir sakınca görmedim valla kv benim yemeklerimi yapsa milyon defa eline sağlık derim gerçi memnuniyetten 😅
Sizde sürekli kalma gibi bir durumları olacaksa tepkinizi de koymanız gerekecek bunu sakın kabul etmeyin.
Ya ben sanırım böyle bir aileye çocuk yapmakta istemezdim çünkü kv normal değil.
Yarın öbür gün sen çalışıyorsun bu çocuğu ben alıyorum derse büyük olay çıkar eşinizde annenize ses çıkaracak biri değil belli ki.

Bence haklısınız. Ama bu zamanlar zor zamanlar asla kendinizi açıklayamazsınız. Ne deseniz suçlu olursunuz. Zaten evden uzaklaşabilme gibi durumunuz da var. akışına bırakın,yorumsuz kalın. Zaten taksanız da takmasanız da şuan aksiyon alması gereken taraf onlar.

en büyük kızına el koymuş kayınvalidem. Annesi iyi annelik yapamıyor diye kendi büyütüyor
Ben bir kez yemek yapsam tamam artık yarın sıra bende diyor. herkesin içinde dedi ki bana gece yatarken kapınızı kilitlemeyin. Sana diyecem diyecem ama korkuyorum kızarsın diye dedi. Sanki ben her şeye kızıyorum gibi. Bir de diyor ki burası da deprem bölgesiymiş korkuyorum buradan gitmeye ben yokken deprem olur da başınıza bir şey gelir diye diyor.
Eşimin yeğeni 23 nisana hazırlanıyormuş burada yazdırdığımız okulda. Burada olursak müsamere yapacağız diyor. Bu arada kızın annesi çok mutsuz çocuğunu götüremedi diye.

Beni kimse yanlış anlamasın ama daha biri sürü ufak şeyler oluyor. Biliyorum çok adice belki şu an bazı düşünecelerim. Bu insanlar mağdur, onlara karşı saygım sonsuz. Yüzlerine kötü davranamam da. Ama yerleşik kalmalarından ya da kayınvalidemin durumları kullanıp 2-3 sene yaşamasından nedense çekiniyorum. Çocuğum olsa onu da kaynımın çocuğunu doldurduğu gibi doldurmasından.. eşime her şeyi sorup bana sormamasından. Gece kapı kilidi meselesinden… tüt kapıyorum. O kadar insan ölmüşken, yer yerinden oynamışken ne küçük şeyleri dert ediyorum belki. Ama nefsime karşı koyamıyorum. Mesajımı sabırla okuyan herkese bana sabır vermesini dilemesini istiyorum. Dediğim gibi çok detaylar da var ama yazamadım.

Kötü bir insan değilim ben tabii hakları kalmak. Hele de böyle bir olayda.. ama geçmiş de zihnimi bırakmıyor.. bana ilk zamanlar devamlı diyordu ki evlenirken yardımcı olmadık şimdi geldik üstünüze. Bu ağır hasarlı ev aslında kaynımdan aldığı kıza verilecek evmiş.. öyle diyor arada. Allah beni affetsin ama etkileniyorum. Her manada kötüyüm. Bu durumda bunları düşündüğüm için bile suçluyum…

Bu arada ben eşimin ailesine de kendi aileme de 15-17 saat uzaklıkta bir şehirdeyim normalde. Burada memuruz. İki aileye de uzak olması işimize gelmişti. Bir de alternatif olarak bir ara bizim binanın girişindeki evi tutmayı falan düşündüler. Boş diye. Onu da ben pek istemedim.. tabii istemedim diye bir şey demedim kimseye ama içimden istemiyorum.
Orada kalmak için yer yapıyorlar gibi geldi.. Kv fena

Siz haklısınız. Yaşanan acılara esas saygısızlığı, krizi fırsata çeviren kayınvalideniz yapıyor. Açık açık konuşun. Ne demek sıra sende, evin hanımı benim diyiverin gülerek örneğin. Evsiz barksız kalmış onca acıdan geçmiş kadının dert ettiği şeylere bak ya.

Lütfen eşinizle konuşun,o kızcağızı annesinin yanına gönderin.Ne kadar özlüyordur anne babasını varsa kardeşlerini.Yarın bir gün sizin evladınızı da alıkoyar.Çok tehlikeli bir kadın sizin kayınvalideniz.
Bir bankadan kasa kiralayın.Bileziklerinizi kimseye söylemeden oraya koyun.Haberiniz olmadan eşiniz alıp kullanır.

Lütfen eşinizle konuşun,o kızcağızı annesinin yanına gönderin.Ne kadar özlüyordur anne babasını varsa kardeşlerini.Yarın bir gün sizin evladınızı da alıkoyar.Çok tehlikeli bir kadın sizin kayınvalideniz.
Bir bankadan kasa kiralayın.Bileziklerinizi kimseye söylemeden oraya koyun.Haberiniz olmadan eşiniz alıp kullanır.
Bileziklerimi eve getirmedim bilerek çok güvendiğim bir aile üyemin evinde saklıyorum.

Eşimle konuştuğumda yengesi için o iyi anne değil dedi. Ben dedim ki senin anne mi iyi anne sadece. Tartıştık konu kapandı maalesef,

Geçmişi düşünüp kendinizi doldurmayın. Kimse istemezdi böyle bir felaket olmasını. Deprem olalı daha 20 gün olmadı. Karşınızdaki insanların psikolojileri kim bilir ne halde? Alternatif evlerde yaşamak istememiş olabilirler. İnsanlar böyle durumlarda evlatlarının yanında olmak isterler. Normal bir süreçte değiliz. Üç dediklerinden ikisini duymayın siz. Sizin ailenizböyle bir şey yaşasa, eşiniz de yeni evliliğimizin tadını çıkaramadık hadi gitsinler dese ne hissederdiniz? Biraz zaman geçsin, daha enkazlar kalkmadı. Kira desteği de var, bir ev tutulması için araştırmalara başlarsınız. Eşyaların hepsi de gitmemiş, maaş da var. El birliğiyle düzen kurulur.

Bileziksiz alamaz ama arabayı. Nasıl bir cevap vermem lazım sizce. Kırmak da istemiyorum.
Ay şu kimseyi kırmak istemiyorum lafına ayar olmaya başladım. Herkesin dilinde aynı şey. Yahu kocanız sizin kırılmanızı önemsiyor mu ki siz onu önemseyesiniz. Sizin altınlarınızla plan yapıyor,size dâhi sormadan. Hâlâ aman ağzımızın tadı bozulmasın. Gidin deyin " Devlete göre ziynet eşyaları kadına aittir, benim rızam olmadan altınları alman hırsızlığa girer. Sen kendine hırsızlığı yakıştırıyorsan buyur al."

Bu olaydaki en üzücü şey o sabinin annesinden babasından ayrılması, üstelik annenin iyi anne değil diye yaftalanmasi akil alir gibi degil. Çocuk ya da elti şikayet etse çocuğu alikoymaktan suçlu bile olursunuz...
Keşke öyle bir şey olsa.Veya çocuk polise gitse beni annemin babamın yanına götürün dese.

X