• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tapu masrafı ne kadar olur

Bildiğim kadarı ile (yinede emin değilim) %0 20 si alıcı % 0.20 si satıcıya ait olmak üzere % 0.40 olarak satış bedeli üzerinden alınıyor olması gerekiyor. Bu durumda üsteki arkadaşın dedği gibi ev 500.000.tL ise bu miktar olur ancak. Bayağı bir abartmış sanırım mütahit. yada söylemediği başka masraflar var ise bilemiyorum. Belediye ile ilgili vs..

Bu konuda cok bilgim yok haziranın basında 3+1 120m2 ev aldık, 4.500 tapu masrafı odedik, baska bir para vermedik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim ben harita tapu kadastro mezunuyum soyledgn fiyat cok fazla tapu gayrimenkulun belediyedeki rayic medeli uzerinden alinir yani kaca aldnz kaca sattiniz pek onemli degil alici ve satici ya ayri ayri fatura cikartir tapuda. Bunu en iyi şekilde gayrimenkulun bagli oldugu tapu kadastroya gidip öğrenebilirsin

Yok artık astarı yüzünden pahalıya gelir. O kadar yüksek olsa ev falan alamazdık. Yarı parası bu. Başka bir şeydir o.
Biz tamamlanmış 2+1 daireye 1500~2000 civarı ödedik. Sadece tabu harç falan.

Tüketici kanunu değişti. Evi daha alamadıniz. Sözleşme vardır muhakkak. Sözleşmeden Cayma hakkınız var diye biliyorum. Begenmeseniz bile iade edebilirsiniz.

Ayrıntılı öğrenmek isterseniz nette telefon numarasi vardı bi arayın. Tüketici hakları diye arattırin.

Bildiğim kadarı ile (yinede emin değilim) %0 20 si alıcı % 0.20 si satıcıya ait olmak üzere % 0.40 olarak satış bedeli üzerinden alınıyor olması gerekiyor. Bu durumda üsteki arkadaşın dedği gibi ev 500.000.tL ise bu miktar olur ancak. Bayağı bir abartmış sanırım mütahit. yada söylemediği başka masraflar var ise bilemiyorum. Belediye ile ilgili vs..

Yok cnm nerdee o fiyata olsun 55 bine aldik Esenyurt ta suan kabası bitmis bi sekilde mütahit bide evlerin icini bitiremiyo kaba inssat halinde teslim edebiliyomus iflas etti ya yani ev Tamam'ı bitse bile en fazla 90 yada 100 bine satilir herhalde fiyapi filife projesi güya havuzlu spor kompleksli vs li bi site olacaktı kac aile magdur oldu

Yok artık astarı yüzünden pahalıya gelir. O kadar yüksek olsa ev falan alamazdık. Yarı parası bu. Başka bir şeydir o.
Biz tamamlanmış 2+1 daireye 1500~2000 civarı ödedik. Sadece tabu harç falan.

Internetteki yorumlari okudum katki payi adi altinda + tapu dagil istiyomus katki payu nedemekse toplam 22 bin istiyo iste

Internetteki yorumlari okudum katki payi adi altinda + tapu dagil istiyomus katki payu nedemekse toplam 22 bin istiyo iste

Katkı payı hani o tam bitiemediği evler varya onların içini yapması için ekstradan ödenen para.Kabasını alıp siz döşetseniz daha uyguna gelir.
İstenen çok fazla miktar.Bundan bile kar etmeye bakıyor anlaşılan.

canım evin tapuda görünen fiyatının % 4 ü tapu masrafıdır ama bu % 4 ün %2 sini alıcı %2 sini satıcı öder..
22 bin tapu masrafı milyonluk evlerde anca olur..
sizin eviniz en fazla 80-90 bin olsa (bölgeyi şehri bilmiyorum o yüzden ortalamanın altında ya da üstünde söylemiş olabilirim)

sizin tapu masrafınız 1.600 tl olur..

birde tapuda evler istenenin altında gösterilir tapu masrafı çok çıkmasın diye..
sizin 80 binlik ev tapuda 50 bin olarakta gösterilmiş olabilir..

Tüketici kanunu değişti. Evi daha alamadıniz. Sözleşme vardır muhakkak. Sözleşmeden Cayma hakkınız var diye biliyorum. Begenmeseniz bile iade edebilirsiniz.
Zk
Ayrıntılı öğrenmek isterseniz nette telefon numarasi vardı bi arayın. Tüketici hakları diye arattırin.

Biz caymak istiyoruzda adam parayi vermiyoki o yuzden davaligiZ

canım evin tapuda görünen fiyatının % 4 ü tapu masrafıdır ama bu % 4 ün %2 sini alıcı %2 sini satıcı öder..
22 bin tapu masrafı milyonluk evlerde anca olur..
sizin eviniz en fazla 80-90 bin olsa (bölgeyi şehri bilmiyorum o yüzden ortalamanın altında ya da üstünde söylemiş olabilirim)

sizin tapu masrafınız 1.600 tl olur..

Evin icini bitiremiyo ya o yuzden onuda tapu masrafinin icine katmis mutahut burdaki arkadaslar ve int deki yorymlardan o sonuç cikiyo

topraktan girilince bu tarz sıkıntılar malesef ki çoğu zaman yaşanıyor..
ya ev bitmez ya istediğin kat olmaz vb.
peki elinizde 4 yıl önce noterde yapılan bi sözleşme felan var mı?

Sözlesme varda noter onaylimi bilmiyorum annem aldı evi inşallah noter onaylidir degilsede soylicem onaylattirsin tabi geç kalmadiysak

Sözlesme varda noter onaylimi bilmiyorum annem aldı evi inşallah noter onaylidir degilsede soylicem onaylattirsin tabi geç kalmadiysak

yok değilse şu saten sonra o adam notere gelmez sizinle..
mahkemeye baş vurmuşsunuz..
elinizde ki kağıtlardada umarım herşey sizin lehinizedir..

Back
X