Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Eğer evin masrafını üstüne düşen mirasın tamamıyla çıkardığın kanıtlı olursa o konuda eş kişisi hak sahibi olamıyor. Ama mirasın üstüne katkısı olursa koyduğu kadar hak sahibi oluyor. Yani her halukarda mirasçının hakkı yenmiyor
Ne bileyim onunla uğraşmak da zor
Ev alırsak kendi emeğimizle alalım istiyorum
Diğerleri de varsın oğluma miras kalsın

Yani mesela bi gayrimenkul sattın diyelim. Hesaba geçen parayı başka bi bankaya aktarmadan aynı hesaptan ödeme yaparsan hesap hareketlerini takip edip kanıtlamak çok kolay. Benimde eşime çok miras var. Ama söz hakkım olmadığı için varmış gibi hissetmiyorum yoklar benim gözümde. Birlikte seçip birlikte emek verdiğimiz bi evin manevi değeri başka olur anlıyorum.

Yani mesela bi gayrimenkul sattın diyelim. Hesaba geçen parayı başka bi bankaya aktarmadan aynı hesaptan ödeme yaparsan hesap hareketlerini takip edip kanıtlamak çok kolay. Benimde eşime çok miras var. Ama söz hakkım olmadığı için varmış gibi hissetmiyorum yoklar benim gözümde. Birlikte seçip birlikte emek verdiğimiz bi evin manevi değeri başka olur anlıyorum.
Kesinlikle öyle.
Mesela eşim arabasını evlenmeden önce almıştı. Hep eşimin arabası diyordum hiç sahiplenmedim. Şimdi arabayı değiştirdik ve artık o "arabamız" oldu

Annen haklı! Herkes büyük aşkla evleniyor. Erkekler boşanırken çocuklarını bile atıyor. Velev ki ayrıldın 5 parasız dımdızlak kalırsın. Bir de iftira atan versiyonları var. Sakın deme nişanlım öyle biri değil diye hepsi öyle biri

Kayın ailenin yerinde olsam o evi oğlumun üzerine bile yapmam kendi üzerime alırım parasını ben veriyorum çünkü ana baba olarak o parada diğer kardeslerin hakkıda var hatta ev bile almam.

Önce baslık parası istensin başlık yok deyince kına,düğün, evin bütün esylarını siz alacaksınız deyin sonra karşı tarafa ev şartı koşulsun ama yarısı sizin olacakmış oh ne güzel .

Kesinlikle öyle.
Mesela eşim arabasını evlenmeden önce almıştı. Hep eşimin arabası diyordum hiç sahiplenmedim. Şimdi arabayı değiştirdik ve artık o "arabamız" oldu
Aynen öyle şu anda her şey eşimin arabası eşimin evi. Benim bişeyim yok. Yani şimdi bile bana söz hakkı veriyo ama bana doğru gelmiyo. Babasının büyüklerinin çalışıp didindiği şey beni ilgilendirmiyo ki 🤷🏻‍♀️ umarım bi gün bizimde bi arabamız olur bende aynı şekilde hissediyorum

Aynen öyle şu anda her şey eşimin arabası eşimin evi. Benim bişeyim yok. Yani şimdi bile bana söz hakkı veriyo ama bana doğru gelmiyo. Babasının büyüklerinin çalışıp didindiği şey beni ilgilendirmiyo ki 🤷🏻‍♀️ umarım bi gün bizimde bi arabamız olur bende aynı şekilde hissediyorum
Allah bana senin gibi gelin versin 🫠

Sizin maddi olarak bir katkınız yok böyle bir talepte bulunmayın bile. Hiç hoş görünmezsiniz. Bunuda geçtim nişan atabilir karşı taraf biraz uyanıklığa giriyor bu. Sonuçta tüm para nişanlınız ve ailesinden çıkacakmış. İlerleyen sayfalarda açıklamışsınız bunu.

Evlilik öncesi adamın kendi parasıyla alınan şeye ortak olmak istemek hiç iyi niyetli bir durum değil. Annenizin arkasına sığınmayın. Dik duruş gösterip ailenize böyle bir şey istemiyorum deyin. Yukarıda birinin dediği gibi evlenmeden önce eşimin arabası vardı asla benim/bizim gibi bir cümle kurmadım. Eşim her fırsatta bu bizim istediğin gibi kullan demesine rağmen. araba tapusunu benim üzerime vermeyi teklif etti düğün hediyesi olarak asla kabul etmedim. Evlendik üzerine kendi birikimimizi ekledik, yeni araba aldık onu benim üstüme yaptı bunu kabul ettim, bende üzerine para koydum çünkü. Evi olsaydı onu da kabul etmezdim. İnsanlar salak mı kendi aldığı evi başkasının üzerine versin. Hiçbir maddi katkısı yokken. Ev bu kıyafet ayakkabı değil. İnsan hayatında alırsa bir kere zor alıyor.
Babamın evlenmeden önce evi varmış kendi üstüne. Yıllarca anneme senin üzerine vereyim dedi annem kabul etmedi.
30 yılın sonunda ev eskidi, sattılar yeni ev aldılar babam onu annemin üzerine aldı zorla o da.
Bilmiyorum ne tuhaf aileler var.

Hiç uğraşma, yok şu tadilatı yaptık, buna katkım oldu diye talepte bulunabilir yine. Yıllarca mahkemelerde uğraşır durursun.

Hiç uğraşma, yok şu tadilatı yaptık, buna katkım oldu diye talepte bulunabilir yine. Yıllarca mahkemelerde uğraşır durursun.
Aynen öyle, değmez.
Muhtemelen şimdi eşime sorsak babamdan gelen malları satıp ev almamız durumunda bir gün boşanırsak o evi bana vereceğini söyler.
Ama insanoğlu çiğ süt emmiş, kimseye güven olmaz. Hele de boşanma aşamasına geldiğin adama hiç

Çok ayıp, hiçbir katkınız olmayacak;aile çocuklarına ev alacak siz de tapu ortak olsun mu diyeceksiniz?

Cidden arsızlıktır bana göre.Anneniz kendi ev versin size,damadı da tapuya ortak etsin çok biliyorsa.

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Şöyle diyebilirsin: anne evin yarı parasını çıkar götürüp söyleyeyim tapunun yarısı üstüme olsun diye. Neden olmasın dimi? Annen de kabul edip para verirse ortak yapın çok güzel olur

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Iki kişi değil daha fazla kişi üstünde olur.
Evlenmeden once alinacaksa ve sizde para koyacaksınız annenizin dediği mantıklı

Kredi falan mı çekecek nisanliniz almak için?
Iki kişi değil daha fazla kişi üstünde olur.
Evlenmeden once alinacaksa ve sizde para koyacaksınız annenizin dediği mantıklı
Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.

Şöyle diyebilirsin: anne evin yarı parasını çıkar götürüp söyleyeyim tapunun yarısı üstüme olsun diye. Neden olmasın dimi? Annen de kabul edip para verirse ortak yapın çok güzel olur
Annem hiçbir şeyi kabul etmiyor o eve benim bir katkım olmayacak ben bunu dememe rağmen yok diyor beni ilgilendirmez

Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
Anneniz çenesini kapamazsa kocasız kalacaksın muhtemelen

cesit cesit hayatlar var burada okuyoruz sizde de baslik parasi varmis dogrudur bilmedigim konuda yorum yapamam ama bu kadari sizce cok abarti degil mi? Anneniz plaza, yat, ozel ucak,yurt disinda bir ev de ister mi bir sorun bence.

Bir arkadaşım var, evlenmeden önce ailesi (erkek tarafı) ev aldı, ortak tapu yaptılar. Evlilikleri bir iki ay ya sürdü ya sürmedi, kız da evin yarısını istedi ve hukuken de uygun olduğu için aldı. Erkek ailesi hala konuşuyor bizim emeğimizi aldı diye. Erkekleri bilmem de aileleri bu işe sıcak bakmaz gibime geliyor.

Back
X