- 10 Ekim 2015
- 541
- 784
- 103
Hangi altınlar ? Düğüne gelen davetliler altın takınca, düğün sahibi de onlara borçlanmış oluyor ve altın borcu almış oluyor bir nevi.Ben avukatın aktardığı bilgiyi söylüyorum. Biz bu şekilde biliyoruz.
Kadin belki altınları verecek bilemem. Ayrıca kocası yani mala tabi ortak olacak.
Çok emin olmayın sadece saklı pay o da 1/4 onda da kıyıda köşede kalan yerleri aha bu saklı payın diyorlar bizzat annemin başına geldi dedem dayımlara hibe etti direkt avukatın söyledikleri bu. Konuyla da alakası yok zatenHibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilir
Bir de başlık mevzusu var kınayı bile yapmak istemiyorlarOhooo. Hem çeyiz bile almayacaklar hem de eve mi ortak olmaya çalışıyorlar?? Bambaşka bir seviye
Babam bana ev verse ikinizin üstüne olsun derdi. Benim kültürümde es kök aileden oncelikli. Bu da benim fikrim.Hangi altınlar ? Düğüne gelen davetliler altın takınca, düğün sahibi de onlara borçlanmış oluyor ve altın borcu almış oluyor bir nevi.
Onlar da karşı tarafın düğün, sünnet vbsinde gidip, kendilerine takılanı iade edecek.
Bizde ev benim üstüme araba benim üstüme iyi dolandırmışım kocamıYa da alınan tüm mallar icin ortak tapu yapmak lazım
Tabi ki 25 senelik evlilik varmış çocuk yok ve ev de kadının hakkı. Çok iyi yapmışsınız. O kadar yıllarını vermiş hakkıdır kadınınSadece saklı pay onda da farklı şeyleri paylaşırlar vs bilmiyorum bu hibe durumu annemin ailesinde de var avukat çok zor bozulmaz dedi zaten eve mirascı girmeyi istemiyoruz kadının 25 senelik kocası çocuğu yok diye evden niye olsun sadece daha güvende hissetsin diye kayınpederim böyle yaptı
Bütün yorumları okumadım ama eşim biz evlenmeden önce ev almıştı 2012 senesinde biz sonra evlendik , ortak mi oluyorum bendeBu yüzden ortak değil 2002 sonrası ortak
Olmuyorsun senden önce edinilen mala ortak olmassın evlilik birliği içinde edinilen mallar ortakBütün yorumları okumadım ama eşim biz evlenmeden önce ev almıştı 2012 senesinde biz sonra evlendik , ortak mi oluyorum bende
Babanız size ev verse ikinizin üstüne olsun demezdi. Derse de muhakeme yeteneğinde azalma başlamış demektir.Babam bana ev verse ikinizin üstüne olsun derdi. Benim kültürümde es kök aileden oncelikli. Bu da benim fikrim.
Ayrıca altınlar da gelin ve damada kalıyor. Almıyoruz biz.
Evet eşimin akrabası vefat etti ev çocuklara kaldı kadına kalmadı orda öz çocuklar anne öz kadına 25 mi ne kalmış kiraya çık dediler böyle olunca kayınpederim bu kararı almıştı ki eşim yine istemezdi ama kardeş kardeşe giriyor malum insanoğluna güven olmaz. Bi kavgaya bakarTabi ki 25 senelik evlilik varmış çocuk yok ve ev de kadının hakkı. Çok iyi yapmışsınız. O kadar yıllarını vermiş hakkıdır kadının
Hayır değil eşinin sadeceBütün yorumları okumadım ama eşim biz evlenmeden önce ev almıştı 2012 senesinde biz sonra evlendik , ortak mi oluyorum bende
Aynen öyle valla düğünden sonra kim bize ne taktiysa bizde onlara aynısını takınca elimizde pekte bisey kalmadıBabanız size ev verse ikinizin üstüne olsun demezdi. Derse de muhakeme yeteneğinde azalma başlamış demektir.
Siz altınları alın, almayın. Düğüne katılan insanlar, düğün kiminse sonrasında altın borcu için onlara davetiye verir. Yani düğün takısı aslında havadan gelen bir bağış değildir.
Eğer evlenmeden önce alınacaksa sadece nişanlının üzerine olursa hiçbir hak iddia edemezsiniz fakat evlendikten sonra alınırsa sadece kocanızın olacaksa tapu sizinde hakkınız olur eşi olarak.Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Herhangi bir boşanma durumunda damat yeni hayatını rahat kursun diye yarı ev bağışlıyor yani.Babam bana ev verse ikinizin üstüne olsun derdi. Benim kültürümde es kök aileden oncelikli. Bu da benim fikrim.
Ayrıca altınlar da gelin ve damada kalıyor. Almıyoruz biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?