- 5 Mart 2017
- 198
- 203
- 23
- 32
Bizzat içindeyim. Tanık olarak gösteriliyor ve gitmiyorsa ne olacağını sanıyordunuz. Size biraz önce dediklerimde ciddiyim. Kanun danışmanlarınızla aranızdaki sırları korumakla yükümlü kılar; ama tanık olarak gösterilediğinizde sır sahibi rıza gösteriyorsa tanıklığa mecbur oluyorsunuz. Zorla getirilme olayı da herkese uygulanan bir muamele. Psikologların mahkemede ayrıcalığı var falan mı sanıyorsunuz?
İzinsiz tanık gösterilir mi?? Yani danışan psikoloğa sormadan gidip onu tanık yazar mı? Meseleye çok yanlış yerden bakıyorsunuz. Öncelikle boşanıyorum tanık olur musun der degil mi? Bu durumda psikolog okey canın sağolsun gelirim mi der sizce? Demez. Bakın konunun altını avukat psikolog savaşına çevirdiniz. Ben diyorum ki konu sahibinin hayatı tehlikedeyse ve tanıklık istiyorsa psikolog tanıklık yapar. Siz diyorsunuz ki zorla mahkemeye getirilir. Hayır efendim o psikolog bu tür bir davada tanıklık yapmaz, dolayısıyla konu sahibi mahkemede psikoloğum tanıklık yapacak diyemez ve bu sebeple zorla mahkemeye falan götürülemez.