• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanıklık yapmak istemeyen psikolog ve en iyi(!) arkadaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Den
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bakın öncelikle üslubunuz çok kötü. Siz mahkemelerde de cidden yoruldum diyorsanız yazık. Başından beri diyorumki psikolog tanıklık yapmaz. Tutturdunuz tanık yazılır da zorla götürülür de bilmem ne. Tamam yasalar buna müsaade ediyordur, izni dışında tanık yazılır hukuki olarak yaptırımı yoktur ama psikolog seve seve hadi öyle olsun diyip gidip tanıklık yapmaz. Resmen anlamamakta direniyorsunuz. Tanıklik yapacagi durumlar bellidir. Bunun dışında izni dışında o mahkemeye adı verilir ve gitmek zorunda kalırsa tanıklık falan yapmaz. İyi ezberlemişsiniz yahu yasalar yasalar diye. İki saattir bu işin etik standartları var diyorum. Yasalar onu mahkemeye adı verildigi takdirde gitmeyi zorlasın diyorum ama o psikolog o geçimsizlik davasında tanıklık yap-maz.
Size göre yapmaz. Kanunen bu konuda bir sakınca yok. Kanun size sır saklama yükümlülüğünü sır sahibini korumak için veriyor, böyle durumlarda da sır sahibinin menfaati gerektirdiği için yine kanun sır sahibi rıza veriyorsa herkes gibi sen de tanık olacaksın diyor. Avukatlar bu konuda istisna; çünkü hukuku daha iyi bildiği için sır sahibinin menfaatini sır sahibinden daha iyi öngörebiliyor. Ben işin kanuni boyutunu konuşurum ve evet bıktım, siz nasıl biliyorsanız öyle yaşayın, karışan mı var size? Istediğim yerde de cidden yoruldum derim, bu da kimseyi ilgilendirmez. Robot değilim en nihayetinde hem dişimle hem burayla ilgileniyorum ve yoruldum.
Bir gün bir dilekçeye tanık olarak yazılırsınız ve o zaman yapmıyorum derseniz, yapmazsınız. Benim şu anda yapabileceğim bir şey yok sizin için.

Onceki konularını okudum,çok gençsin ve cidden yipranmissin. Psikologlar gitmeye karar verisini,aldığın destekten sagladigin faydayı önceki konularında anlatmissin.Yani destek almak istemenin nedeni gideyim iki dertlenirim sonrasında da elimde bosanirken lehime olur diye gitmemissin.Danisan/Psikolog, psikolojik danışman ,terapist iliskisinde mahremiyet protokolü tek taraflıdır.Siz mahkemeye bu iliskiyi tüm ayrintilari ile sunabilirsiniz.Tanik olarak çağırabilirsiniz ama sanırım psikolog arkadaş hastane ortamında çalışıyor ve üstleri ile sıkıntı yaşamak istememiş ve ya uğraşmak istememiş.Ama hersekilde fayda saglamissiniz aldığınız psikolojik destekten.Buna odaklanin. Hakkınızda hayirlisi olsun

• Beğen
Reactions: Den
Konudan bağımsız olarak merak ettim
Hayatında hiç çalışmayan adam o kadar tazminatı nasıl ödeyecek ya
Babasından kalan miras falan mı var
Varsa bile bu boşanmaya dahil olmaz ama tazminat ödemesine karar verilirse mirastan mı ödeyecek
Kafamda deli sorularo_O
Maddi durumu müsait. Miras vs var yani.istese para bulur da tembel sadece

Arkadaşınızın çekincesi tam da eşi Jandarma olduğu içindir.Esinin sonrasında göreviyle ilgili bir iftiraya uğramasından bile korkuyor olabilir.

• Beğen
Size göre yapmaz. Kanunen bu konuda bir sakınca yok. Kanun size sır saklama yükümlülüğünü sır sahibini korumak için veriyor, böyle durumlarda da sır sahibinin menfaati gerektirdiği için yine kanun sır sahibi rıza veriyorsa herkes gibi sen de tanık olacaksın diyor. Avukatlar bu konuda istisna; çünkü hukuku daha iyi bildiği için sır sahibinin menfaatini sır sahibinden daha iyi öngörebiliyor. Ben işin kanuni boyutunu konuşurum ve evet bıktım, siz nasıl biliyorsanız öyle yaşayın, karışan mı var size? Istediğim yerde de cidden yoruldum derim, bu da kimseyi ilgilendirmez. Robot değilim en nihayetinde hem dişimle hem burayla ilgileniyorum ve yoruldum.
Bir gün bir dilekçeye tanık olarak yazılırsınız ve o zaman yapmıyorum derseniz, yapmazsınız. Benim şu anda yapabileceğim bir şey yok sizin için.

Ahahahah tartışma stilin ve argümanların nefis. Konuyu egon uğruna çok çok çarpıttın. Başından beri savunduğum şey psikolog bu konuda tanıklik yapmaz, etik degil, mesleki degerlere aykırı ama sen tutturdun tanık yazılırsa zorla mahkemeye götürülür, tanıklık yapar, yasalar, kanunlar vs vs. Söyledigimin arkasındayım, polis zoruyla götürülse dahi danışanın hatrına tanıklık olmaz. Sen diyorsun ki inatla zorunda :halay::halay::halay:

Ooeeefff paşa paşa gelecek yoruldum robot degilim dişim agriyor zaten!!!!! den fazla bir sey söyleyesin varsa özel mesaja beklerim. Bahsettigim etik kuralları red ediyorsan veya hala neden psikilog taniklik yapmaz dedigimi anlamadiysan gün içinde kaynaklarla özelden yazarım. Daha fazla inan mahkemeye cikar-cikmaz muhabbeti icin yokum.

terapiye gittigin kisinin taniklik yapmasi etik degil cunku insan bazen terapide kendi icindeki celiskileri, fantezileri vs her seyi anlatabilir ve mahkeme ortaminda bu tarz seylere psikolog cevap verme durumunda kalabilir. ben de olsam ben de taniklik etmek istemezdim, adli konularda uzman psikiyatristleri konunun disinda tutuyorum, genel olarak dogru bir tutum bu.

ikincisi psikologunuzla arkadas oldugunuzu whatsup ta yazistiginizi vs soylemissiniz, yani terapist hasta iliskinizin sinirlari malesef cok genislemis, bunun sonucu olarak da bir takim sorunlar ortaya cikmis. bir hasta olarak bunu siz bilemezsiniz, psikologunuzun bunu bilmesi ve daha cok sinir cizmesi gerekirdi. bunu kibir vs den degil, sizin tedaviniz
icin yapmasi gerekirdi. insan arkadasi olarak gordugu birisinin tedavisinde her zaman dogru kararlar veremeyebilir.

Canım geçen yıl arkadaşın eşi kumar borcu nedeniyle adlı bir olaya karıştı .Bu bağimliligini geçmişte ve o süreçte tedavi olmak için gittigi, aynı zamanda bir kamu ünv.bolum başkanından aldığı belgeyle destekledi.Dava aleyhine sonuçlandı o ayrı,ama süreçteki mahremiyet tek taraflıdır.Meb.de rehber öğretmenim görüşme kayitlarimizin raporlastirilarak velayet /boşanma davalarında resmi yolla istenmesi sık yaşadığımız bir durum

• Beğen
Ahahahah tartışma stilin ve argümanların nefis. Konuyu egon uğruna çok çok çarpıttın. Başından beri savunduğum şey psikolog bu konuda tanıklik yapmaz, etik degil, mesleki degerlere aykırı ama sen tutturdun tanık yazılırsa zorla mahkemeye götürülür, tanıklık yapar, yasalar, kanunlar vs vs. Söyledigimin arkasındayım, polis zoruyla götürülse dahi danışanın hatrına tanıklık olmaz. Sen diyorsun ki inatla zorunda :halay::halay::halay:

Ooeeefff paşa paşa gelecek yoruldum robot degilim dişim agriyor zaten!!!!! den fazla bir sey söyleyesin varsa özel mesaja beklerim. Bahsettigim etik kuralları red ediyorsan veya hala neden psikilog taniklik yapmaz dedigimi anlamadiysan gün içinde kaynaklarla özelden yazarım. Daha fazla inan mahkemeye cikar-cikmaz muhabbeti icin yokum.
:)
Bakın hanım efendicim, cidden hastaydım bugün ve cidden beynim zonkluyor. Buraya sıra beklerken kafamı dağıtmak için girdim ve bildiklerimi size üstün körü aktarmaya çalıştım, kafamı zaten zor toparlıyorum.
Bence olayı ego yapan sizsiniz; çünkü ben hukuksal anlamda bu verdiğiniz bilgi yanlış diye alıntı yaptım, zaten düzeltmeye çalıştığım şey hukuksal bilgiydi, hukuksal boyutunda kanıtladım mı yanlış olduğunu, evet. Benim şu anda egoma yediremeyecek bir olayım da yok o yüzden. Sürekli mesleğimden vurmaya çalışmanıza da anlam veremiyorum. Yok mahkemede de böyle mi diyorsunuz bilmem ne. :)
Bu kişilere hak olarak verilmiş mi verilmiş, gerektiğinde hakkımı kullanır mıyım, kullanırım. Ben hukukçu olarak bunun hak boyutu ile ilgilenirim.
Siz olması gerekeni, bense olanı anlatıyorum. Yapmaz değil, yapmamalı demeniz gerekiyor o yüzden; çünkü yapmak zorunda aksine. Etik kurallarına göre yapmamalı derseniz, işte o zaman doğru ifade kullanmış olursunuz.
Açıkçası şu an kafamı yoracak zerre bir şey okuyacak halim yok, çok da merakım da yok.
Tekrar diyorum, birisi sizi tanık diye sizden habersiz yazarsa gidip, yapamayacağınızı gerekli mercilere bana ne diyecekseniz, aynen o şekilde anlatırsınız.

Onceki konularını okudum,çok gençsin ve cidden yipranmissin. Psikologlar gitmeye karar verisini,aldığın destekten sagladigin faydayı önceki konularında anlatmissin.Yani destek almak istemenin nedeni gideyim iki dertlenirim sonrasında da elimde bosanirken lehime olur diye gitmemissin.Danisan/Psikolog, psikolojik danışman ,terapist iliskisinde mahremiyet protokolü tek taraflıdır.Siz mahkemeye bu iliskiyi tüm ayrintilari ile sunabilirsiniz.Tanik olarak çağırabilirsiniz ama sanırım psikolog arkadaş hastane ortamında çalışıyor ve üstleri ile sıkıntı yaşamak istememiş ve ya uğraşmak istememiş.Ama hersekilde fayda saglamissiniz aldığınız psikolojik destekten.Buna odaklanin. Hakkınızda hayirlisi olsun
Teşekkür ederim, eski konularımi da usenmeyip okumuşsun onun için de teşekkür ederim. Evet haklısın, biraz üzülmüştüm ama şu an daha iyiyim zaten.

Psikolog haklı, tanıklık yapsa da doğru bilgi veremez, çünkü sadece sizin anlattığınızı biliyor. Bir boşanmada tanıklık yapmak için o çiftin hayatına şahit olmuş olmak gerekli, sadece sizin anlattığınızla tanıklık olmaz
Arkadaşınızın da haklı çekinceleri olabilir, eşinizin başına bela olmasından korkmuş olabilir, çok da medeni bir ülkede yaşamıyoruz. Annemle babamın boşanma davasında babamın annemin şahidini dövdüğünü hatırlıyorum mesela, ben 6 yaşındaydım o zaman, büyük olay çıkmıştı, insanlar bu tür şeylere karışmak istemeyebilirler haklı olarak
Yorumlara saydığınız sebeplerin olmadığını yazmıştım.psikologun da şahitlik yapacağı konu farklı.

konu sahibinin avukatı var zaten. ondan hukuki yardım alıyordur.
psikolog, eğer kocayla ilgili bir sırra da vakıfsa tanıklıktan çekinebilir.
ama konu sahibiyle ilgili tanıklık yapabilir.
hukuk davasında ne kadar yararı olur?

sır sahibi sadece psikologa danışan mıdır?
Hukuk davalarında bu tip tıkanıklıkların çok faydası oluyor.ama biz zaten hastaneden kayıtları isteyeceğiz.ama kendisi bizzat tanıklık yapsaydı daha iyi olurdu

Hımm bu başka işte adam emniyet gücüne dahil daha bilinçli
O arkadaşın işine gelmemiş. Ex arkadaş diyoruz artık :KK43:
Evet aynen ben niye üzülüyorum işlerine gelmediği zor geldiği için üzülüyorum: ( arada kalmış pardon görmemişim mesajını şimdi cevaplıyorum

Valla brn yapardım
Sonuçta arkadasım dediğm insan iyi kötü gününde birlikte olurum
Ya insanlar tanıklık deyince korkuyorlar neden anlamıyorum
Sixin eski eşiniz piskopat mı bu insanlara saldırsın
Neden korkmuşlar bu kadar ??
Korkmak değil canım da işlerine gelmemiş zor gelmiş anlaşılan

Psikolog bana da haklı geldi ama ötekini at çöpe gitsin. Ne kıymetli kocaları var bunların, lafa bak kocasının gözünde eksi olurmuş, sanki hep birlikte çıplaklar adasına gidelim demişsiniz. Bende arkadaşım boşanırken tanık oldum ne var ki bunda. İki kelime bir şey soruyor hakim bitiyor. Sanki cinayet davası tövbe tövbe.

Psikologun taniklik yapmasi etik olarak uygun degildir, yapmak gibi bir zorunlulugu da yoktur. Sadece mahkeme bilirkisi olarak psikolog atayabilir bunu da o kisinin psikologunu gorevlendirerek degil adliyelerde calisan ya da bu konularda bilirkisilik gorevlendirmesi bulunan psikologlarla yapar.
Kimsenin tanıklık yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur. Benim durumumda adli psikologluk bir durum yok. Mahkemede her iddiayı ve söylediğin her şeyi ispatlamak zorundasındir.ben de eşim yüzünden oluşan ruhsal olumsuz durumu ve psikolojik destek aldığımı ispat etmesi için psikologuma sordum. Ha bunun artık davaya bir etkisi yok; çünkü biz bunu hastane kayıtları yoluyla ispat edeceğiz.

Psikolog bana da haklı geldi ama ötekini at çöpe gitsin. Ne kıymetli kocaları var bunların, lafa bak kocasının gözünde eksi olurmuş, sanki hep birlikte çıplaklar adasına gidelim demişsiniz. Bende arkadaşım boşanırken tanık oldum ne var ki bunda. İki kelime bir şey soruyor hakim bitiyor. Sanki cinayet davası tövbe tövbe.
Hahaha aynı annem ağzıyla yazmışsınız o da aynen böyle demişti :))))) sonra ardından da o x i çıkar hayatından zaten hiç gözüm tutmamıştı en başından beri dedi

Anlıyorum tamam. Kalpten soyluyorum gecmis olsun. Boşanmak zor.
Teşekkür ederim siz psikolog ya da psikoloji öğrencisi falansiniz galiba öyle anladım.
Sizin saydığınız sebepler zaten zorunlu sebepler.bu sebeplerde psikolog zaten tanıklık yapmak zorunda.
Siz de bu işin içinde birisiniz diye yazıyorum. Psikolog çok zor bir meslek anlıyorum. Ancak kişilerin zor zamanlarında söz ile sadece ağızdan destek olup, iş realiteye geldiği zaman geri adım atmak çok kötü oluyor. Tam ne güzel güvenilir biri var diyorsun, bana yardımcı oluyor diyorsun. Sonra bir şey oluyor; görüyorsun ki aslında o yardım yokmuş. Benimle konuşurken, boşanman gerekir derken, bana tabiri caizse gaz verirken iyiydi, iş tanıklığa gelince ne oldu şimdi?? Gaz verme demeyelim de telkin etmek diyelim.
Bir de yalan uydurmak kivirmasi hiç hoş olmadı. Önünde hukuksal ve mesleki hiçbir engel yokken tanıklık yapmaması hiç hoş olmadı.
Kendisi önce hukuksal engel olduğunu söylemişti, onu avukat ile curuttum. Sonra da mesleki etik dedi; onu da şu an gittiğim psikologun açıklaması yoluyla curuttum.
Yani yapmak istemiyorum diyebilirdi, kimse kimseye tanıklık yapmak zorunda değil.ama beni arayıp senin arkandayim, bu süreçte seninle birlikteyim, askerde olsam bile her konuda bana danisabilirsin deyip böyle davranması bana göre çok çok ama çok ayıp oldu....

Canım geçen yıl arkadaşın eşi kumar borcu nedeniyle adlı bir olaya karıştı .Bu bağimliligini geçmişte ve o süreçte tedavi olmak için gittigi, aynı zamanda bir kamu ünv.bolum başkanından aldığı belgeyle destekledi.Dava aleyhine sonuçlandı o ayrı,ama süreçteki mahremiyet tek taraflıdır.Meb.de rehber öğretmenim görüşme kayitlarimizin raporlastirilarak velayet /boşanma davalarında resmi yolla istenmesi sık yaşadığımız bir durum
Değil mi işte ben de öyle biliyorum.tanıklık yapsa yapar resmen zor gelmiş

Back