Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Ocakbasinda elimde kepçe konuyu takipten aç kalacam sonunda farklı bir avukatla bir daha konuşun bence konu sahibi. Bebeğiniz küçük onu sizden zaten alamazlar. Çekişmeli dava olsa dahi büyük ihtimalle 4,5 yaşındaki küçüğü de size verirler ilk aşamada. İlerde de ortak velayet olur gibi geliyor. Hayır yemek vakti olmasa sizin için ben avukat tanıdıklara danisicam artık.

Boşanma davasını bu adam üzerinden açarsan düşer avukata sadece bunu anlattıysan o yüzden düşer demiştir.

seni temsil edebilecek gerçek bi avukat bul bu uğraşmak istememiş. Çünkü zina şiddet cana kast vs olayları yok dolayısıyla tazminat ve müvekillik ücreti de buna bağlı olarak az olacak.

Kendinden emin bi şekilde bu adamla hayatını devam ettiremeyeceğini açıklarsan geri çevrilmezsin bir dahakine.

Şu yeğenle mesaj olayını falan öne süremez misin? Yani o mesajlaşmaları ortaya çıkaramaz mısın?

Heralde en mantıklısı eşini takip etmek olacak bu gidişle. Adam sır küpü baksana.
Bana bu normal deyip geçeceklerdir eminim.yeğen amcasını sevemez mi ne kadar köyü niyetlisin diyen bile olur
Avukatın söylediği dava süreci değildi. Avukat uzaktan akrabam aslında ama başka avukata gitmeliyim sanırım
valla çok komplo teorisi gelmezse sizin avukatta bu amcanın el verdiklerinden olmasin
Benim akrabam ve onlar tanışmıyor
uğraşmak istememiş bence de.daha kesin davaları almak varken demiş olabilir

Akrabaysa davayı almak istememiş.

Siz başka avukatla görüşün mutlaka.

Bak sana bişey soracağım dürüstçe cevap ver olur mu?
Sen amcalarını hergün arayıp "Seni seviyorum" diyor musun?
Amcalarında "al özlemişsindir" diyerek sana foto atıyorlar mı?
Sen telefonuna şifre koyduğun için eşin senden şüpheleniyor mu?
Ve son olarak çevrende kaç defa şahit oldun böyle birşeye?
Tüm bunlara içtenlikle cevap ver. Bak bu olayın sonu bize yine dokunmaz olan sana olur. Hepimiz burda senin için uğraşıyoruz. Ben gerçekten çok üzülüyorum bu durumuna. Keşke diyorum kv, görümce çekişmesi falan olsaydı da böyle bi konuyla gelmeseydin buraya ruhum daraldı gerçekten.

Bak ben üvey ailede büyüdüm ama benim için öz ailemden farksızdılar. Ben küçük abimi o kadar seviyorum ki anlatamam. Ama ben liseye geçtim geçeli abime düzgünce sarılmadım bile. Neden biliyor musun? Hiç birimizin içinde kötülük yok elbette biliyorum ama yengem belki olur ya yanlış anlar diye. Çünkü kadın kıskanır eşini.
Ben dayım için ölüürüm ama ergenliğe girdiğimden beri o kadar samimi değilim. Yengem olur ya belki bir gün ters tarafından kalkarda yanlış anlar diye. Yani ergenlik deyip geçmeyin. O sapık adam eşiniz üstünde nasıl bir baskı kurdu bilemiyoruz. Ama yeğen-amca ilişkisi sineğin bile midesini bulandırır. Düşüncesi bile iğrenç çünkü.

Dava sürecinde çocuklar alınacak diye yazmadım ben çocukları alıp evi terk edecek olursam ve eşim de razı olmayıp polise yansırsa bunu yapabilirlermiş avukat tam olarak bunu dedi.durumu anlattım ama hiçbiri somut delil değil dedi.bahane üretmiyorum.şakin durum dışardan bakılınca öyle görünse bile olaya şahit olanlar hiç böyle bi ikazda bulunmadı.

Zaten siz evi terketmeyin.
Boşanma davası açıp eşinizin evden uzaklaştırılmasını isteyin.
Çocukların düzenini bozmayın.

İyi de midem almasa bile böyle bir şey varsa hiç mi benden başka kimse şüphelenmez.kimsenin böyle bi rahatsızlığı yok kalkıp ben deyince iftira diyecekler, varsa ki hala yakıştırmıyorum bunu kanıtlamadan ortaya dökmem daha gizli kapaklı iş çevirmelerine sebep olur
Konu sahibi kardeşim acaba millet ne der hususunu çok mu düşünüyorsunuz?!! Yahu sokakta kediye köpeğe hallenen bı millet var etrafta endişeniz sizi garip yapmaz dikkate almayanları garip yapar.
Milletin ne diyeceği umrumda değil lakin elinizi vicdanınıza koyun böyle bir şeyin varlığından emin olmadan yetim çocuklara bunu nasıl yaparım.kaldı ki ikisi de aklı başında çocuklar(dı)
işte bu konuda haklısın ama benim kanıta ihtiyacım var

Bak ne dedim ben sana önceki mesajlarımda? Kanıtları bul önce çaktırma aynı çatı altında sonra vur poposuna tekmeyi. Kimse sana kanıt bulmadan git söyle herkese demiyor.

Mune gece konuşmalarından, Kv ye gelince akşam 22.30 da gidip gece 3 ye gelmesinden, eldeyken gece bu adamla 3 e 4e kadar konuşmasından tut da beni yok saymasına kadar bir çok şey anlattım. Ne yapabilirim peki dedim şahit bulmanız duşunda tavsiyem yok dedi
Yukarıda yazdım canım
Mune çok hakli konu sahibi acaba nasıl anlatınız avukata gerekçeleri? Çünkü saç rengini değiştirdiği için bile bosanabilmis tanıdığım var
Hadi canım, iyi de bu avukat niye böyle dedi off kafam bi milyon oldu düşünemiyorum artık
Gece o adamla konuştuğunu, elimde gizli kayıt olduğunu ama bunun delil olmayacağını bildiğimi söyledim.dilekçe verince dinleme yapılabiliyorsa adamın yönlendirmesi çoklar dedim. Dinleme sadece suç davalarında suça yönelik yapılır diyor, aile davasında olmazmış doğru mu?
kabul etmiyor boşanmayı

Etmesin bu bir etken değil. Aaa adam kabul etmiyor diye devlet sizden almaz çocukları. Okumuş, eğitimci insansınız araştırın. Tanıdık avukatlara gitmeyin. Çekişmeli boşanma adı üstünde. Uzun da sürse bir sonuca mutlaka varılır. Kaldı ki çocuklar anaya muhtaç yaşta. Anne bir ahlaksızlık yapmamışsa, eşini aldatmamışsa, kötü alışkanlıkları yoksa geçici velayetle alır çocukları. Sonrası ortak velayet olur ki yinede alamaz çocukları sizden.
Çocukları alacak diye korkuyorsunuz ama o çocukları daha kötü bişey içinde bırakıyorsunuz. Bu ülkede devlet var kanun var nerde görülmüş eş boşanmak istemiyor diye devlet alsın çocukları. Devlet öncelikle çocukların aile ortamında büyümesini istiyor. Yani her şeyde tutupta almazlar elinizden merak etmeyin.

Bunu yazınca aklıma geldi.daha önce boşanma mevzusunu açtığımda çocuklar var diye bu kadar rahatsın, çocukları bana karşı kullanıyorsun demişti
Başka birileri yapsa ben de çevrem de ters karşılar lakin karakterinden dolayı kimsenin aklına gelmiyor.dedim ya sevilen sayılan diye
Hayır tabi ki
Eş çocukları vermeye yanaşmıyormuş, onun da çözümü var artık ortak velayet.
İlk kez duydum???
Sansar tam bur sansar bu adam..
En zayif aninda yakalamis iste esinizi..
O adami biran once esinizden uzaklastirmaya bakin.
ben artık kendimi ve çocuklarımı uzaklaştırma derdindeyim

Siz bence bizle dalga geçiyorsunuz? Ortak velayeti nasıl ilk defa duyuyorsunuz?

Ortak Velayet nedir?

Ortak velayetle boşanan anne-baba çocuğun sağlık ve eğitim ile ilgili kararlarını ortak alacak giderlerine ortak katılacak ve eşit şartlarda çocukla görüşecektir. Ortak velayet gönüllük esasına dayalıdır. Evliliğin boşanmayla sonlanması halinde ortak velayet asıl olup velayetin eşlerden birine verilmesi istisna olandır. Aile mahkemesince ortak velayet konusunda idrak çağındaki çocuğun görüşü alınmalı gerekirse uzman görüşüne başvurulmalıdır. Çocuğun giderlerine taraflar kural olarak eşit şekilde katılırlar. Talep halinde her bir eşin yapacağı katkı miktarı mahkemece belirlenir. Tarafların ortak velayet talebi çocuğun güvenliği ve üstün yararına aykırı ise velayet eşlerden birine verilmeli, her ikisi de elverişli değilse vasi atanması için vesayet makamına ihbarda bulunulmalıdır. Mahkemede görülmekte olan boşanma davası sırasında ‘ çocuğun güvenliğine ve üstün yararına’ aykırı olduğuna dair yeterli kanaat, olgu ve delil bulunmadığı anlaşıldığı takdirde velayetin ana ve babaya ortak verilmesi artık mümkün olacaktır. Uygulama ülkemizde yeni olup yavaş yavaş örnek Yargıtay kararları da çıkmaktadır. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Türkiye’de ortak velayetin mümkün olduğuna dair 20.02.2017 tarihli ilk kararını vermiştir.

Bence avukat tanıdık diye geri çevirmiş işinde iyi biri ortak mortak demeden alır o çocukları zaten yaşları küçük bunları anlatırsan görme sıklığını azaltacak bi çözüm dahi bulur sana

Hiç değilse koruma tedbiri mi ne diyorlar ya ondan çıkartır.

Uzaklaştırma için somut delil yok anca ayrı yaşamaya başlar arama ve mesajlarla rahatsız edici davranışlarda bulunursa öyle çıkar. Şimdiye kadar yaptığı tek şey evden kovması onun da şahidi kv tanıklık yapacağını hiç sanmam bunca şeye sessiz kalmış kadın.

10 yıldır avukatlık yapıyorum, dava sürecinde kadın çocuklarla birlikte evi terk etti diye çocukların esirgeme kurumuna verildiğini ne duydum, ne gördüm, yani o kadar abest bir şey ki söylediğiniz bunun doğru olmadığını anlamak için hukuk okumaya gerek yok, mantık kuralları çerçevesinde düşünmek yeterli. Boşanma davası ile birlikte çocukların geçici velayetini talep edeceksiniz bu kadar. Çocuklarınızı söylediğiniz nedenle hiç kimse elinizden alamaz. Hala bu yönlendirmenin bir meslektaşım tarafından yapıldığına inanmıyorum ve inanmak istemiyorum. İlk mesajım da yazdığım gibi anlattığınız somut olayda bir çok boşanma nedeni de mevcut, soyut bir durum söz konusu değil. Başka birine danışmanızı öneririm.

Öncelikle öğretmenliğime laf ettirmem bunu bilin. kişinin özel hayatı ile mesleği birbirini etkilese de ayrıdır.kaldı ki ben psikolojimin bozuk olduğu bu sürecin hiçbirinde çalışmıyordum.
öğretmwnliğine laf eden kim
ben değilim arkadaş
gerçekten bir yardım almalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…