- 27 Ocak 2018
- 490
- 449
- 28
-
- Konu Sahibi Suskunhanim
Eşiniz sizi korkutuyor çocuklar üstünden. Halt etmiş.. o kimmiş ki de devlet öyle bir adama verecek çocukları. Vallahi dellendirmesin gider yolarım bak ben bu adamı. Sen inanma bunun lafına. En fazla karakolluk olursuun ordada herşeyi anlatırsın şikayetçi olursun dava açılır. Ertesi günde gidersin sende açarsın boşanma davanı.Öncelikle öğretmenliğime laf ettirmem bunu bilin. kişinin özel hayatı ile mesleği birbirini etkilese de ayrıdır.kaldı ki ben psikolojimin bozuk olduğu bu sürecin hiçbirinde çalışmıyordum.Kaldı ki yansıtacak olsam hemen ayrılırdımzne duygudaşım diye neyse ki çalışmadığım döneme denk geldi.
Bugüne kadar ailemizi bilen çok kişiden. Yardım istedim bu konuda ve bir çoğuna da bahsettim ama hiçbiri kalkıp da durum çok vahim demedi.toplum içinde sevilen sayılan insanız her ikimiz de. Bu tarz ihtimallerden biri bile bahsetse bu konuyu daha önce açardım, ben doğumumdan sonraki 6 ayı ağlayarak ve sürekli kendimi sorgulayarak geçirdim.
Şimdiyse kararlıyım ama avukat bana davan düşer diyor ne yapmalıyım?kocam çocukları alamazsın diyor ben avukata polis çağırsam dedim o direkt yetiştirme yurduna verilir anlaşmazlık halinde diyor.çocuklarımı bırakıp gitmem mümkün değil
kapı orda git diyor ama ne çocukları vermeye yanaşıyor ne de boşanmaya
Tanıyan çok kişiye anlattım ama hiç bu yöne yormadılar böyle kişiler olmadıkları için o adamı tanımıyorlar sadece. Önerilerinizi dikkate alacağım ama isteyen istediğiyle samimi olur ahlak polisi misin deseler ne diyeceğim?
İşte dün gidecem diye çektim ama hala barışmak için adım atmasını bekliyorum, nasıl sevdiysem.Kalbim kurusun diyesim geliyorduygusal bağ değil de şeyhlik müritlik gibiymiş aralarındaki bağ ama ondan bahsederken gözleri parlıyor resmen. Lakin o duruma varacak olsa mutlaka fark ederdim uzun zaman dinledim
Bunu söylemedi avukat, hafta içi fırsatım olur sadece.ilk fırsatta gidip başka bi avukatla görüşeyimKatılıyorum, sürekli git kapı orada diyen eşe şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle çekişmeli boşanma davası açılabilir, şiddetli geçimsizliğin tanımı geniştir zaten.
Bence değil ama onlara göre çok normal, eşim onlar benim kızım diyor. Ben de muneyle aynı şeyi düşünüyorum koca kişisi şu an adamın yönlendirmesiyle yetimlere kol kanat gerdiğini düşünüyorPeki bişey sorcam yegenin amcaya öyle mesaj atmasi normal mi sizce?
Şifresi var nasıl yükleyeceğimNe demek somut şeyler değilmiş. Şu telefona yükleyin programı diyoruz. O ses kayıtlarını kanıt gösterin , yeğeninizin mesajını o fotoğrafları ve evinize gelip az demişsin diyen arkadaşlarınızı şahit gösterin. Avukat hiç akıl vermedi mi size
Bunu eşimi tanıyan bir doçent arkadaşım da söyledi.Aynen, konu sahibesini kırmak istemiyorum ama acı gerçekler bunlar, adam zaten birinin etkisi altında kalmaya müsait bir yapıda, eskiden abisinin düşüncelerine değer veriyormuş, abi iyi biriymiş ki onun fikirlerini uygulaması dikkat çekmiyormuş, abinin ölümüyle bu adam dizginleri ele almış, şu konunun benim gözümde kumar bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığından hiçbir farkı yok, diğer adam gözde fazla büyütülüyor, keramet o adamda değil, eşin kendine ait fikrinin olmamasında.
Boşa dil dökmüyorsunuz kararımı verdimHayır o kadar kızdım ki şiddetli geçimsizlik aklıma gelmedi, Mune hatırlattı. Tabiki sadece şiddetli geçimsizliği öne sürerek dava açılır. Sadece eşiniz mahkemede polyannacılık oynar biz birbirimizi çok seviyoruz falan derse dava ertelenir. Bakın düşer demiyorum .
Davacı davadan vazgeçer ve davalı kabul ederse ancak o zaman dava düşer . Ki sizin eş dediğiniz adam muhtemelen neticesine vara vara boşanmayı kabuk edecek sizden. Siz velayet için kanıt toplayın bu çarpık ilişkiyi öne sürerseniz işiniz kolay olur. Başka bir avukata gidin mümkünse işini bilen biri olsun
Valla biz daha çok dil dökermişiz gibi geliyor Asetil , sanki konu sahibi yakınımızmış gibi çırpınıyoruz farkında mısınız
Hadi delil yok diye suçlamalar yapılmaz haklı olarak.
Ama boşanmak isteyeni geri çevirmez avukat.
Yani bu dava düşer demez.
Eş çocukları vermeye yanaşmıyormuş, onun da çözümü var artık ortak velayet.@yolcukardelen oku bak sırf şu mesajı oku allah aşkına. Senin boşanmana sebep çok şey var ortada. Bence sen uzayacak diye girmiyorsun bu işe. O zaman eşinle konuş anlaşmalı boşanın. Çocuklar yine yaşından dolayı size verilir.
Aynen öyle. Bu dünyada bir ölüme çare yok. Gerisine ohoo.... Yeter ki insan istesin.Eş çocukları vermeye yanaşmıyormuş, onun da çözümü var artık ortak velayet.
O zaman boşanma kararımdan vazgeçmemi istiyorsan paikoloğa gidelim mi demeliyim?
Abisi ile adamın arası bi ara açılmış.uzun zaman konuşmamışlar.sonra eskisi gibi olmasa da barışmışlar. Abisi bu adamla görüşmesini istemezmiş eşimin ve bunu kendisi söylüyor eşime. Tabi kılıfını da uydurarak.Eşim benimle paylaşmadı ama abisiyle küslüğü mevzusunda da bu adamın anlattıklarına hak veriyor.
Aklıma gelmişken şunu da ekliyeyim: abisine çok düşkündü eşim ama vafatından önce bi kaç kez eleştirdi abisini benimle konuşurken.Ben de “Ne oldu da bi adamın sözüyle abini eleştiriyorsun.Aile dışından biriyle paylaşmamalısın, nihayetinde abin “ dedim. O da bu adam için .... abi aile dışı olabilir ama abimin de bi insan olduğunu, hata yapabileceğini gösterdi bana dedi.
Yani bu adamla muhabbeti cenaze öncesi başladı ama bu raddeye gelmesi cenaze sonrası oldu
Öncelikle öğretmenliğime laf ettirmem bunu bilin. kişinin özel hayatı ile mesleği birbirini etkilese de ayrıdır.kaldı ki ben psikolojimin bozuk olduğu bu sürecin hiçbirinde çalışmıyordum.Kaldı ki yansıtacak olsam hemen ayrılırdımzne duygudaşım diye neyse ki çalışmadığım döneme denk geldi.
Bugüne kadar ailemizi bilen çok kişiden. Yardım istedim bu konuda ve bir çoğuna da bahsettim ama hiçbiri kalkıp da durum çok vahim demedi.toplum içinde sevilen sayılan insanız her ikimiz de. Bu tarz ihtimallerden biri bile bahsetse bu konuyu daha önce açardım, ben doğumumdan sonraki 6 ayı ağlayarak ve sürekli kendimi sorgulayarak geçirdim.
Şimdiyse kararlıyım ama avukat bana davan düşer diyor ne yapmalıyım?kocam çocukları alamazsın diyor ben avukata polis çağırsam dedim o direkt yetiştirme yurduna verilir anlaşmazlık halinde diyor.çocuklarımı bırakıp gitmem mümkün değil
kapı orda git diyor ama ne çocukları vermeye yanaşıyor ne de boşanmaya
6 aylık bebekte ortak velayet nasıl olur kiEş çocukları vermeye yanaşmıyormuş, onun da çözümü var artık ortak velayet.
X adam Eltiyle ilişkisi var
( Belki abinin ölümünde payları dahi vardır. )
Eşinin büyük yeğeni ile münasebeti var.
15 yaşındaki yeğenide annesi ile ilişkisi olduğunu bilmemesinin rahatlığıyla X kişisi münasebet halinde.
İki kazık kadar adam iki kızı istismar ediyor. Kızlar başlarında baba yok ana desen ne olduğu belli değil ergenler
akıllar bir karış havada yazık
Diğeri 4,5 yaşında belki onun için diyordur6 aylık bebekte ortak velayet nasıl olur ki
Azıcık saçım vardı benimde gittii az önceO avukatında dişlerini dökmek lazım. Ya çocukları niye alsınlar. Aksine eşiniz sizi ve onları alıkoyduğu için uzaklaştırma bile alabilir .Mune seni daha iyi savunur valla. Sen ona danış bırak bunları , ayyy çıldırıcam dostlar, saç baş yoldurttunuz bana
Bacımm daha neler neler yazıyor buralarda ah bi bilsen. Akıl sağlığın için okumanı tavsiye etmemoha
nerede yazıyor bunlar ya
Bunu söylemedi avukat, hafta içi fırsatım olur sadece.ilk fırsatta gidip başka bi avukatla görüşeyim
Bence değil ama onlara göre çok normal, eşim onlar benim kızım diyor. Ben de muneyle aynı şeyi düşünüyorum koca kişisi şu an adamın yönlendirmesiyle yetimlere kol kanat gerdiğini düşünüyor
Şifresi var nasıl yükleyeceğimburda yazanlardan sonra yakışsın yakışmasın yapsam diyorum ama
Bir de o gizli kayıtlar delil olmuyor ne yazık ki
Bunu eşimi tanıyan bir doçent arkadaşım da söyledi.
Boşa dil dökmüyorsunuz kararımı verdim
Delil yetersizliğinden reddedilirmişÇekişmeli dava açamıyor musunuz dava niye düşüyor anlamadım
Yok dava esnasında değil.Ben çocukları alıp gitmeye kalktığımda eşim kabul etmez ve anlaşma sağlanamazsaNe alakası var hanımefendi. Boşanma davası neden düşsün. Ben boşanmak istiyorum diyen bir taraf var ortada .Bir sene de olmaz üç senede biter dava. Ayrıca cocuklarin yurda alınması ne demek ? Siz eminmisinjz avukata gittiğinize? Hangi boşanma davası sırasında çocuklar yurda veriliyor? Aklımda soru işaretleri oldu şu yazdiklarinizdan sonra. Çünkü hiçbir avukat boşanma davası sırasında çocuklar yurda verilir demez. Çalışmayan anneden bile çocuklar alınmıyor.
Avukat bunu yeterli görmedi işte. En azından şahit olmalı geçimsiziğe diyor ama eşim bana hep iyi davranır başkalarının yanında,kötü davranışına şahit olacak kimse yok. Kötü davrandığı zamanlarda kimse yoktuBosanmak istedikten sonra bosanirsin merak etme... kanit illa bulursun... yazisma konusma hangisi delil kabil ediliyorsa artik... bi kere adam kotu yerlere cekmiyorsa bile evinizin huzurunu bozuyo... bu bile yeterli...
bozuldu bozulacağı kadarEvet, hepimiz çokca çırpınıyoruz. Tek derdimizde kalan sağları kurtarmak. Bu kadınında psikolojisi bozulur kötü şeyler gelir başına. Çocukları düşünmek dahi istemiyorum. Yüreğim sıkışıyor.
Düşünsene konu sahibi ya babası olacak o herif birgün senin çocuklarınıda o adamın eline bırakırsa? Sen davanı açmadan önce aynı çatı altında ne kadar delil toplayabilirsen topla. Bak burda onlarca insan yapabileceğin güzel fikirler verdi. Sonra aç davanı isterse 10 yıl sürsün. Çocukları vermez bence devlet o adama.
Özellikle o yeğenle olan konuşmayı ortaya çıkartırsan yüzünü dahi göremez o pis herif.
Örgüt olayını da geçtim aile içi ilişki yapısı var bence bu olayda gerçekten normal şeyler değil bunlar ya
Paytakcığım biz elimizden geleni yapalım en azından vicdan azabı yaşamayız bacım
O avukatında dişlerini dökmek lazım. Ya çocukları niye alsınlar. Aksine eşiniz sizi ve onları alıkoyduğu için uzaklaştırma bile alabilir .Mune seni daha iyi savunur valla. Sen ona danış bırak bunları , ayyy çıldırıcam dostlar, saç baş yoldurttunuz bana
Bak sen şimdi bi elini yüzünü yıka kendine gel otur düşün taşın. Ben napıyorum neyin içindeyim diye. Hayıflanmayla olmaz bu işler.Delil yetersizliğinden reddedilirmiş
Yok dava esnasında değil.Ben çocukları alıp gitmeye kalktığımda eşim kabul etmez ve anlaşma sağlanamazsa
Avukat bunu yeterli görmedi işte. En azından şahit olmalı geçimsiziğe diyor ama eşim bana hep iyi davranır başkalarının yanında,kötü davranışına şahit olacak kimse yok. Kötü davrandığı zamanlarda kimse yoktu
bozuldu bozulacağı kadar51 kiloya düştüm ki kızıma 58 el hamile kalmıştım
Ya cekerse çeksin onumu düşünecek kadın kazık kadar adam olmuş hallere bak çocukları için bu adamdan ayrılmalı ve görüştürmemeli bile o adamamı götürür çocukları napar belli değil bu herifGeceden bei konunuzu takip ediyorum Allah yardımcınız olsun .ama ben farklı bişey söylemek istiyorum. Siz şu aşamada ayrilirsaniz kavga ederseniz adam eşinizi dahada çok çekmiş olcak bak ben haklı çıktım bu kadın yuvanizi yiktiya getircek durumu .acaba düşmanını yakın tut felsefesiyle bi süre yakın mi olsanız esiniz o adam ve siz yemege falan mı ciksaniz? Yada eve yemege cagirsanız? Bilmiyorum yani bir samimiyet mi kursaniz ne varmıs bu adamda bu kadar görmek için .çünkü normal degil bu durumlar esiniz eltiniz yegenleriniz normal bir durumun içinde değil malesef .ve hissiyatim şu yönde eltiniz kendini ve çocuklarını kurtarir olan eşinize olacak gibi o yüzden biraz daha cabalayin sabrinizı koruyun derim size. Eşinize o adamı kotulemeyin bence
Ya aslında hepimizin demek istediğini çok güzel açıklamışsın hukuki boyutuna kadar. Sırf senin yorumları okusa yeter aslında.
Valla ben buradaki konuları okuya okuya hukuki boyutlarına kadar araştırır hale geldim, çenem de mübarek boyumdan büyük, konudaki adam, konu sahibesinin eşi dahil hepsini çiğ çiğ yerim de işte diplomasız avukatlıktan sürüm sürüm süründürürler :)