- 20 Kasım 2022
- 222
- 1.048
- 28
- Konu Sahibi itsgalatea
-
Genelleme yapmayın lütfen! Evlenme diyenler sevdikleri adamı parası için sevse direkt bırak onu zengin koca bul der zaten. Ayrıca bu yorumları yapanlar bende dahil hepsi çalışan insanlar. Ne saçma sapan konuştunuz yahu. İnsanların iç dünyasını,sevgi anlayışını bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Burada kimse erkek kazansın kadın yatsın demiyor. Daha dün bir konuda eşinin maaşı eve çıkmaya yetmediği için bir kadına sende gir çalış dedi herkes.Siz kk kadınlarının yorumlarını hafife almayın bence,bu forum neler neler gördü. Kimi yaşayarak,kimi okuyarak yorumlayarak tecrübe kazandı. O yüzden boş hayal satmayın kimseye ki sonu mutsuzluk olmasın.evlenmeyin diyenler hangi kafada yaşıyor çok merak ettim. birlikte oldukların adamı parası için sevdikleri belli ona diyecek bir şeyim ama o adamın parası bitince şak diye ayrılacaklar mı acaba? valla herkes lafta feminist ama somut olaya gelince yok erkek kazansın kadın yatsın kafasında. ben ailenizin anlayışla karşılayacağına inanıyorum. karşılamazsa da bir şey olmaz. siz seviyorsunuz birbirinizi uygun bir zamanda evlenirsiniz.
Hemen yarın olsun nişan demiyorum ama süreç uzarsa üzülürüm de tabiki yapacak bişey yok.Ben aslında uzarsa diye üzülüyorum galiba sadece
Branş meslek olmadığı İçin zaten zorlanıyor . Ama mobbing çok yoksa kendi de farkındaBende uluslararası ilişkiler mezunuyum, maalesef evet bir mühendis / doktor gibi ünvanınız olmuyor. Ama çalıştığınız işte kalıcı ve uzun olursanız ünvana sahip oluyorsunuz. 38 yaşında birinin suan bu ekonomi de heleki ciddi bir ilişkisi varsa iş bulmadan çıkmayı düşünmesi bence olumsuz. İş işteyken bulunur. Kariyerinde çok fazla değişiklik yaptıysa bu süreçte onu iş bulmak zorlayacaktır.
bakın dediğim gibi kendileri ne zaman uygun görürse o zaman evlenirler. ikisi de sonuçta parasızlıktan ölmüyor. sadece bir nikah sade bir evle neden evlenemesinler. diyelim ki adam işten çıkmadı hiç işe sahip olmadı ama kadının 30000 tl geliri var aylık evlenmesinler mi yani. adam işten çıktı evlenmeyi ertelemek cinsiyetçilikten başka bir şey değil.Genelleme yapmayın lütfen! Evlenme diyenler sevdikleri adamı parası için sevse direkt bırak onu zengin koca bul der zaten. Ayrıca bu yorumları yapanlar bende dahil hepsi çalışan insanlar. Ne saçma sapan konuştunuz yahu. İnsanların iç dünyasını,sevgi anlayışını bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Burada kimse erkek kazansın kadın yatsın demiyor. Daha dün bir konuda eşinin maaşı eve çıkmaya yetmediği için bir kadına sende gir çalış dedi herkes.Siz kk kadınlarının yorumlarını hafife almayın bence,bu forum neler neler gördü. Kimi yaşayarak,kimi okuyarak yorumlayarak tecrübe kazandı. O yüzden boş hayal satmayın kimseye ki sonu mutsuzluk olmasın.
Bu ve benzeri sınavlar daha çok verilecek zaten sanırım evlilikte ama hayat bir sınav zaten ben üzüntümü paylaşmak istedim ve üzüntülüyken ona nasıl davranmalıyım ki aramız bozulmasın vsÜzülmeyin. Bundada vardir bir hayir. süreci ne kadar dikkatli ve sakin gecirseniz evliliginiz icin de daha iyi olur. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Konu sahibi neden tedirgin o zaman? Misal olarak söylediğiniz gibi 30 bini varsa iş ile alakalı konu açmasına gerek yok ki buraya. Direkt evlensin o zaman. Bakın siz bu forumun amacını anlamadınız sanırım. Konu sahipleri konu açar,insanlarda fikirlerini belirtir yorum yaparlar. Neyi ne zaman uygun görecekse kendi kararı o zaman konu açmaya gerek yok.bakın dediğim gibi kendileri ne zaman uygun görürse o zaman evlenirler. ikisi de sonuçta parasızlıktan ölmüyor. sadece bir nikah sade bir evle neden evlenemesinler. diyelim ki adam işten çıkmadı hiç işe sahip olmadı ama kadının 30000 tl geliri var aylık evlenmesinler mi yani. adam işten çıktı evlenmeyi ertelemek cinsiyetçilikten başka bir şey değil.
Bu ve benzeri sınavlar daha çok verilecek zaten sanırım evlilikte ama hayat bir sınav zaten ben üzüntümü paylaşmak istedim ve üzüntülüyken ona nasıl davranmalıyım ki aramız bozulmasın vs
Ayrıca şunuda belirteyim,eğer konu sahibi ben iş değiştireceğim deseydi yine evliliği biraz ertele durumunu toparla derdim. Yani bunun cinsiyetçilikle alakası yok.bakın dediğim gibi kendileri ne zaman uygun görürse o zaman evlenirler. ikisi de sonuçta parasızlıktan ölmüyor. sadece bir nikah sade bir evle neden evlenemesinler. diyelim ki adam işten çıkmadı hiç işe sahip olmadı ama kadının 30000 tl geliri var aylık evlenmesinler mi yani. adam işten çıktı evlenmeyi ertelemek cinsiyetçilikten başka bir şey değil.
Istediginizi yapmakta ozgursunuz benim yorumumda da tepki cekecek birsey yok. Zamanlama manidar sizde farkindasiniz ki konu acmissiniz. Sorumluluk sahibi biri bu zamanda is bulmadan ayrilmayi goze alamaz. Size tavsiyem bu sureci uzatin babanizla tanistiktan sonra soz nisan is bulduktan sonra yapilsin. Sizde davranislarina gore karsi tarafin evliligi isteyip istemedigine karar verirsiniz.Yani gerçekten yoruma bakar mısınız ya ? Sonra konu sahibi niye tepkili ?
Üzgünüm ve süreci nasıl yöneteyim diye sordum burada.Yani sevgilime nasıl davranacağım bizimkilere ne diyim? Ben ne ekmek yerim ilerde diye sormadım. Herkes konuyu anlamadan ezbere ayrıl iyi düşün falan yazıyor düzgünce okumuyor anlamıyor konuyu.Ben buna tepki gösterdim.Okumadan bile yazan vardır ayrıl diye.sizde benim konudan uzaklaşıp yardımcı olmayıp isteyen istediğini yazar laf çevirir diyorsunuz.Niye boş lafa gireyim ki, sorduğum sorunun yanıtını verenlerle konusurumKonu sahibi neden tedirgin o zaman? Misal olarak söylediğiniz gibi 30 bini varsa iş ile alakalı konu açmasına gerek yok ki buraya. Direkt evlensin o zaman. Bakın siz bu forumun amacını anlamadınız sanırım. Konu sahipleri konu açar,insanlarda fikirlerini belirtir yorum yaparlar. Neyi ne zaman uygun görecekse kendi kararı o zaman konu açmaya gerek yok.
Bak burada açıklamışım.Kafanda ne gibi bir plan var bilmediğimiz için seninde iyiliğin için ertele yorumunu yapmışız.Bu forum hemen aile ile tanıştırıp,tanışma yaptığı gün yüzük takıp,2 aya evlenenleride gördü. Biz konu sahibinin aklında ne var tam olarak bilmediğimiz için işini oturtmadan evlenme demek istedik. İş bulamamak başka bir şey,tembellik başka bir şey. Eğer konu sahibi sevgilim tembel çalışmıyor deseydi direkt ayrıl denirdi zaten. Farkındaysanız çoğu üye evlenme demiş. Kimse ayrıl demiyor. Bende yeri geldi işsiz kaldım,erkek arkadaşımda kaldı. Çok zor zamanlarda oldu. Birbirimizi hiç bırakmadık. Zaten böyle bir durumda kimseyi yarı yolda bırakmayı kendi adıma doğru bulmam. İşsiz kalmak,iş değiştirmek bunlar ayrılık sebebi değil. Ama bazı şeyleri bir süre ertelemek için mantıklı sebeptir. Dediğim gibi yine konu sahibinin zarar görmemesi adına söylüyoruz. Sırf geçim sıkıntısı yüzünden evliliği yıpranmasın. Yüz göz olmasınlar saygıları eksilmesin. Tanımasamda kimsenin kötülüğünü istemem şahsım adına.
Üzgünüm ve süreci nasıl yöneteyim diye sordum burada.Yani sevgilime nasıl davranacağım bizimkilere ne diyim? Ben ne ekmek yerim ilerde diye sormadım. Herkes konuyu anlamadan ezbere ayrıl iyi düşün falan yazıyor düzgünce okumuyor anlamıyor konuyu.Ben buna tepki gösterdim.Okumadan bile yazan vardır ayrıl diye.sizde benim konudan uzaklaşıp yardımcı olmayıp isteyen istediğini yazar laf çevirir diyorsunuz.Niye boş lafa gireyim ki, sorduğum sorunun yanıtını verenlerle konusurum
İşte süreci bazı şeyleri erteleyerek yürütebilirsin. Zaten cevabı veriyoruz saatlerdir ama anlatamıyoruz ki. Hem böylelikle erkek arkadaşında kendini baskı altında hissetmez,ailene karşı eksikli kalmaz. Tekrardan bir iş bulur işini oturtur ondan sonra babanın karşısına çıkar. Böylelikle ne babanın aklında bir soru işareti oluşur ne de erkek arkadaşın kendini kötü hisseder.
Hayır her insan zamanla şu mesleği yapabiliyorum diyebilmeli. Uzmanlaşmak zamanla olan bir şeydir ve deneyimle gelir. Ben grafikersem mesela tasarım değil de teknik konularda uzmanlaştım. Baskıyla ilgili tüm teknik konulara hakimim. Yarın bir gün iş arasam grafikerim diye aramam mesela, baskıyla ilgili ilanlara cevap veririm, her grafiker ilanına atlamam. Zaten iş aramama da gerek yok, uzmanlaşınca sektörde tanınıyor ve boşta kalmıyorsunuz. Evet grafiker tonla piyasada var ama 'benim gibisi nadirNeden hiçbir konuda uzmanlaşmamış olsun ki ne alaka yani
Kaç senedir sektörde olan bir insan.
Ben 10 senedir bir kurumda çalışıyorum yarın iş değiştirmek istesem uzmanlaşmamış mı olucam .
Gerçekten konuşmak için konuşuyorsunuz bazen.
Grafiker ve makina tasarımcılığı da çok garanti bir meslek değil tonla var piyasada.
Yarın kocanızın işsiz kalmayacağı ne malum.
Büyük konuşmayın bence siz
Yoo ayrıl demedim, hazır ol dedim. Ne demek istediğimi illa yaşayınca anlayacaksınız.Ok ayrılalım
Ne alaka yaa ne alakaevlenmeyin diyenler hangi kafada yaşıyor çok merak ettim. birlikte oldukların adamı parası için sevdikleri belli ona diyecek bir şeyim ama o adamın parası bitince şak diye ayrılacaklar mı acaba? valla herkes lafta feminist ama somut olaya gelince yok erkek kazansın kadın yatsın kafasında. ben ailenizin anlayışla karşılayacağına inanıyorum. karşılamazsa da bir şey olmaz. siz seviyorsunuz birbirinizi uygun bir zamanda evlenirsiniz.
Tamam bu adamın uzmanlaşmadığunu nerden bılıyorsun.boş bir adammış gibi konuşuyorsun.Hayır her insan zamanla şu mesleği yapabiliyorum diyebilmeli. Uzmanlaşmak zamanla olan bir şeydir ve deneyimle gelir. Ben grafikersem mesela tasarım değil de teknik konularda uzmanlaştım. Baskıyla ilgili tüm teknik konulara hakimim. Yarın bir gün iş arasam grafikerim diye aramam mesela, baskıyla ilgili ilanlara cevap veririm, her grafiker ilanına atlamam. Zaten iş aramama da gerek yok, uzmanlaşınca sektörde tanınıyor ve boşta kalmıyorsunuz. Evet grafiker tonla piyasada var ama 'benim gibisi nadir
Bu arada eşim geçen ay bölüm müdürü oldu sırf belli bir konuda deneyimi olduğu için. Ne iş olsa yapar müdürü değil, makina tasarım bölümü müdürü. Bu bilgi de kenarınızda bulursun hehe.
Bu adamın uzmanlaşmadığını konu sahibinin anlattıklarından anlamış olabilir miyim acabaTamam bu adamın uzmanlaşmadığunu nerden bılıyorsun.boş bir adammış gibi konuşuyorsun.
Sen nesin derler adama.
Valla tonla var piyasada.
İster inan ister inanma.
Ne grafikermişsin ya maşallah ne diyeyim.Bu adamın uzmanlaşmadığını konu sahibinin anlattıklarından anlamış olabilir miyim acaba
Sen nesin diyorsan, çok güzel bir yerdeyim. Hamile kalınca işten ayrılmaya karar verdim bebeğime kendim bakabilmek için. İşverenim al bilgisayarı evden çalış yeter ki bizden ayrılma dedi asdfkjl. Teee 7 senedir üzerimde pijamalarla önemli işleri çözüyorumBenden tonla varsa yarı maaşımla benden daha çok çalışan birini çok rahat bulabilirler. Ama tercih etmiyorlar. Bil bakalım neden
Gerçekler bunlar ne yapabilirimNe grafikermişsin ya maşallah ne diyeyim.
Herkes kendini dünyayı kurtarıyor sanıyor
Hadi sana hayırlı işler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?