Takvimden çıksın istiyorum bu tarih= Evlilik yıldönümü

insan elbette evlilik yıl dönümlerinde doğum günlerinde küçükde olsa bir hediye bekler güzel şeyler duymak ister ne var ki bunda? o kadarını yapsınlar bari,çok zor şeyler değil bunlar.

hadi onu geçtim de üstüne yürümesi evden çek git demesi anneni azarlaması sokakta seni tehdit etmesi..keşke dönmeseydin o eve..

ayrıca konu hediye falan değil ki eşin tavırları..yani kusura bakma canım unutmuşum işte ya da frsatım olmadı demek var bir de yemek neyine yetmiyo diye hödükçe azarlamak var.ayrıca zaten iş hediyen çkmış artık evden kovmaya kadar dayanmış..

insan eşinden de bir tebrik bir yemek bir güzellik beklemeyecekse ne diyim ki ben.yani bu mu fazla beklenti içine girmek?
 
Son düzenleme:
hepinizin yorumunu tek tek okudum arkadaşlar hepsi çok değerli yorumlar. hem kendimi eleştirdim hemde eşimi bundan sonraki zamanlarda tanımaya ve beklenti içine girmemeye karar verdim.
benim zaten bu evlilikte en en büyük hatam aşırı beklenti içine giriyor olmam.ve ilk günden beri hiç bir zaman beklentimin krşılığını göremedim. ben beklerim eşim yapmaz ister istemez surat asarım sorar söylemem zoruma gider. söylerim küseriz arkamdan gelmez bu hep böyleydi.Bu saatten sonra değişir mi bilmem.
daha öncede belli tartışmalarımız oldu bana hep surat yapma gel konuş derdi. Artık tamam dedim yapmayacağım bu sefer güzel şekilde konuştum beklentimi dile getirdim. Mesele zaten huzursuzluk çıkacağını çok net bildiği halde umursamamasından çıktı.
sey_ren senin yorumlarında birçok noktaya hak verdim çok saol. Ben 24 yaşındayım eşim 32 aramızdaki yaş farknın sorunlarını hep yaşıyoruz. Bakalım hayırlısı bundan sonrası nereye varacak
 
Merhaba icetea benim de eşim seninki kadar olmasa da benziyorlar. Bir şeyler hazırlayan, hediyeler alan günler öncesinden düşünen onun için planlar yapan hep ben olurum ama ben bu inceliklerin hiçbirini göremem. 8 yıl oldu ama hiçbir değişiklik yok. İnsan 8 senede bari öğrenir biraz adap ama yok değişmiyorlar. Ben yine de ince düşüncemden taviz vermeyip onu mutlu etmeye çalışırım. Sonuçta ailemden böyle öğrendim. Ben de bir oğul yetiştiriyorum en azından benden görsün inceliği, sevdiğini mutlu etmenin verdiği mutluluğu. Yoksa o da babası gibi olur. Ben özel günlerin para tuzağıdır diye önemsenmemesinden hoşlanmıyorum. Neden sadece satıcılar kazansın ki? O yüzdeki tebessüm, sevdiğinin seni düşündüğünü ve sevdiğini görmenin yarattığı mutluluk bir kazanç değil midir? Monoton hayatlarımızda yılda birkaç günü diğerlerinden özel yaşamak neden sadece para tuzağı olarak görülüyor? Eşlerden görmeyince biz de duygusal naif yapımızı kaybediyoruz sanırım. Sana önerim şudur, o günü kendin için özel kıl, o yapmasa da sen o günü yaşa bir şekilde. O değişmeyecek ama sen de değişip inceliğini kaybetme. İyi intikam iyi yaşamaktır bence... Sevgiler...
 
zamanla sende esinde bir birinizin huyunu alirsiniz sen almamasina esinde almasina alisir sonra sen dersinki benim zevkime göre almiyor en iyisi ben alim
 

ah canım benim evlilik yıl dönümüm hemde doğum günüm adamdan çıt yok boşver bunlar adam olmaz bak basit bir olayı anlatayım bugün tartıştık adamla altı üstü çaydanlık istedim ya ihtiyaç oda tabiki boyun fıtığım var çaydanlığım var ama hepsi çok büyük koluma ağırlık yapıyor bir tane küçük alalım dedim dün çarşıya çıktık surat beş karışbuarada gurbetteyim komşularla filan görüşmüyorum anlayacağın yalnızımbe adam 5 gün sonra evlilik yıl dönümü bari onu bahane ette al alt üstü çaydanlık ya sanki adamdan killolarca altın istedim....tek başıma çıkıp alsaymışım bilmeme ne bende sinirden ağladım gurbetteyim seninle çıkmak zorundayım diyeaman odun geldiler odun gidecekler
 
Özel günlerde hatırlanmak, güzel sözler duymak, ufak hediyeler almak her kadının istediği mutlu olacağı şeyler evet ama her erkek yapmıyor işte ne yazık ki Yani bence bu tarz şeyler yüzünden evliliği bitirmek tartışmak yersiz, eğer tek sorun buysa büyütmemek gerekiyor diye düşünüyorum, sen de ona aynını yap, yapısı demek ki zorla güzellik olmuyor işte, bi bebeğin var bunun için kendini üzüp yuvanı yıkma bence
 
arkadaşım Allah yardımcın olsun. gerçekten zor bir durum.

yorumları okudum bazılarına çok şaşırdım gerçekten. arkadaş kendi 1-2 gün önceden hatırlatmış adam bir şey almadığı gibi birde üste çıkmış. burda mesele artık kutlama yapmamaktan çıkmış bence. insanın içinden gelicek lafına da hayranım hani.. öğrencilerde hep ders çalışmak içimden gelmiyor hocam diyorlar bana onu hatırlattı :)) hediyeye kafa yormayı sevmiyor olabilir bir erkek, her erkek çok dikkatli olamıyor maalesef. gitsin 1 dal çiçek alsın, parfüm alsın, basit bir tişört alsın. bunun için insanın içinden buram buram hediye almak isteği gelmesine gerek yok bence. hediyeyi de geçtim insan güzel bir söz söyleyemez mi? artık oda içinden gelmiyorsa evlilikte ciddi ciddi sorun var demektir.
kendi adıma konuşuyorum, eşim unutabilir insanlık hali der geçerim, hiç ihtiyacım olmayan bir hediye alır üzülürüm tabi ama yinede olabilir düşünmüş yeter derim. ama ben eşime böyle bir beklenti içine girdiğimi kendi ağzımla söyleyeceğim, evlilik yıldönümümüzü hatırlatacağım 2 gün önceden o umursamayacak, aynen bende konu sahibi gibi çok bozulurum ve tepkimi de ortaya koyarım.
kimseye bu nedenle evini terket ya da terketme diyemem, bu bence diğer yaşanmışlıkları da kapsayan bir karardır, kimse kolay kolay evini terk etmez bence.
 

arkadaşlar lütfen'!!!!
bu tür mahlukatlara öküz demeyin öküzün ne şuçu var.zavallı hayvancağız.bu zamana kadar kaç öküz canınızı yaktı? öküz eşek bunlar bu tüplerin yanında değerli inanın bana.
bu tip erkekleri tanımlayacak kelime bulamıyorum .
mahlukat diyelim.
 

Benim amacim asla polemige girmek degildi. Sadece sizi bir sekilde uyarmakti, cünkü verdiginiz cevap bana o mesaji vermisti.

Ve evet, esi mutsuzken, aglarken bunu hic umursamiyan erkek anormaldir. Beraber yasadigin biri, bu anne olabilir, es olabilir, insan elbette onu mutlu olmasini ister, aglamasina kesin gelemez. Bana çok tuhaf gelir, diger günlerde canim cicim denilmesi, ama ben gerçekten kötü, mutsuz oldugumda ve ona ihtiyaç duydugumda, diger odada tv izlemesi. Pek dengeli bir davranis degil bu.

Siz neden simdiki evlilikleri annelerimizin, hatta anneannelerimizin evliligiyle kiyasliyorsunuz?

O zamanin kadinlar bir çok seyi çaresizlikten yapiyorlardi, toplum onlara öyle dayatiyordu. 40 yil ayni yastikta yattilar diye demek degildirki çok mutlu olduklarina. Dolayisyla, böyle bir kiyaslama bana çok saçma geliyor.

Siz diyorsunuz "neden kadin esini mutlu etme derdinde olsun" diye, ama bak ayni zamanda 3 dakika olsa bile oturup maç izliyorsunuz, sirf gönlü olsun diye. Evlilik böyle birsey olmasi gerekiyor zaten. Karslilikli birbirini mutlu etme çabasinda olmaniz gerekiyor. Ve konu sahibinde bunu görmüyorum. Elbette hemen ayrilsin demiyorum fakat tavrini koymasi gerekiyordu. Esi hem bilerek konu sahibini mutsuz etti hem sonradan dövmeye çalisip, tehdit etti. Bunun yani sira birde esi, konu sahibin annesini aramis.

Konu sahibi hiç eve geri dönmiyecekti. Annesinin yaninda bir kaç gün kalacakti. Sirf göstersin böyle davranislarin yanlis oldugunu ki esi bir daha tekrarlamasin.
 


Bende polemiğe girme düşüncesi içinde değildim zaten ki girdiğimizi de düşünmüyorum,ama senin evliliğinden bahsederek reklam amacı güdüyorsun demen açıkçası kızdırdı beni.Öncede yazdım şimdide yazıyorum.İnsan en iyi şey yaşadıklarından ve birebir yaşayan samimi akraba ve dostlarından görerek yazar.En iyi kendini öyle ifade eder.Yoksa amacım reklam o bu değil.Hani millet bana imrensin düşüncesi güdüyorsam valla sana açıkça yazayım bende 4/4 lük evlilik yaşayan biri değilim daha doğrusu değildim.Aldatılma dayak vs olmadı ama konu sahibi arkadaşım gibi bu tür safsata günler için ve gerçekten şimdi düşünüyorum da(afedersin) boktan meseleler için birbirimizi çok üzmüşüz.O yüzden yaşayan biri olarak amacım kadın olarak anlayışlı olmak bize düşüyor demek.Ha bu demek değildir benliğimizden ödün verelim,herşeye amenna diyelim...Annem hep der tıngıraşmadık kap ayağa değmedik taş olmaz diye.
Evlilikte insan herşeyi yaşar.Çünkü iki farklı kişiliğe sahip insanları aynı çatı altına sokan kurumdur evlilik.İnsan evliliğin ilk beş yılını karşısındaki insanı tanıyarak,öğrenerek,huyunu suyunu benimseyerek tahammül sınırlarını zorlayarak geçirir.
Çünkü bir insan 10 yılda flört etse,20 yılda nişanlı kalsa asla aynı çatı altındaki gibi rahat olmaz.
İnsan evlenince asıl kimliği ortaya çıkar.Bir bakmışsın eşin yanında gaz çıkarıyor,geğiriyor,sevgili iken tahammül ettiği şeylere evlenince karşı çıkıp,evetleri hayıra dönüşüyor.
Evlilik bambaşka birşeydir.Bu yüzden konu sahibine biraz daha sabırlı olmasını ve doğal olarak fevri hareketlerini doğru bulmadığımı söyledim.Oda bir çok şeyde bana hak verdi.Bana hak versin diye değil bunlar gerçek olduğundan yazıyorum.
Siz evlimisiniz bilmiyorum ama inan evli değilsen hayat öyle sevgili olduğun zamanlardaki gibi evlilikte akmıyor.

Konu sahibesi arkadaşım,amacım seni yargılamak değil ama daha fazla üzülüp içinde bulunduğun durumu kaos ortamına sokmanı istemediğimden,minicik evladını bir hiç uğruna babasız kapılarda büyütmeni istemediğimden büyütme bunları diyorum.Sen benim nazarımda beklenti olarak Haklısın ama böyle şeyler içinde olmayan bir adama zoraki birşeyleri yaptırma düşüncesinin sonuçları işte hep yaşadığın ve yaşadığımız sona götürür insanı.Üzülme hayatı akışına bırak.Ve eşinle kavga etmeden özür dilemesini bekle.En azından bir araya geldiğinizde bağırıp çağırıp hakaret etmeden,yaşanılanı unuttuğunu belirtip sana karşı kaba tavrından dolayı bir özür beklediğini söyleyebilirsin.Çünkü siz severek evlenmemiş olsanız derim ki zaten severek evlenmemişsin neyin derdindesin.O adama karşı içinde zerre sevgi yoksa yazdığım herşeyi unut,bu olay bahanen olsun çek git annenin kapısına..İnşallah güzel haberlerle gelirsin buraya.
 
Son düzenleme:

hemen hemen aynı şeyleri yazacaktım.. tamamen aynı düşüncedeyim.. bu tarz konulara da anneni karıştırmasan daha iyi olur diye düşünüyorum.. yazarken farkında olmadın belki ama ince bi detay var demişsin ki eşimle birlikte alışveriş listesi yaptık.. eşi evin alışverişi kirası faturası mutfağı vs bu gibi şeylerle uzaktan yakından alakası olmayan erkekler var biliyor musun? Seyren'in de dediği gibi bence önemli olan bu özel günlerde seni mutlu etmesi değil, diğer günlerde seni mutlu etmeye çalışması.. elbette hepimiz bekliyoruz yapsınlar değişik sürprizler ama tam istediğimiz gibi olmuyor eminim senin eşinde zamanla öğrenir alışır.. yapacaksa içinden gelerek yapsın zaten öyle değil mi? üzme tatlı canını
 
tek sorun özel günleri önemsemesi olsaydi sana sende önemseme ve beklenti icine girme yazardim...
cünkü benim esimde sevmez hediye almayi, süpriz yapmayi... saolsun hic kirmaz beni ama özel günlerde
özel bi caba icine asla girmez... baslarda bende cok üzülüyordum, kiriliyordum...
ama baktim olmuyor, adamin yapisi bu istesemde degistiremem bosverdim bende...
hic bi beklnti icine girmiyorum, sadece dogumgünlerinde karsilikli hediye alriz o kadar.
ama bence senin evliligindeki sorunun esinin sana olan saygisizligi...
sana bagirmak, dövmeye calismak, zorla otogardan geri getirmek, annenin yüzüne telefonu kapatmasi
kusura bakma ama tam oduluk... :26:
 
Seneye ve sonraki seneler zaten böyle bir gününüz kalmayacak eşinizde amacına ulaşmış olacak. O yüzden bence bu kadar büyütmeyin zaten sizin mailinizden sonra birşeyler yapsa da gene içinden gelmiş olmayacaktı siz dediniz diye yapmış olacaktı ve onu da yapmamış. Bana hediye al bak demek gibi birşey olmuş hatırlatmak ta. Zorla olmaz bu işler adamın içinde yok demekki. Normalde iyi bir çiftseniz takmayın bunları kafanıza normal günlerinizi güzel geçirmeye bakın.
Anneniz de bir yönden haklı kendince diyorki bir gün kutlanmadı diye ev mi terkedilir sonuçta duygusal bakmaz olaya ki bunu kime derseniz diyin böyle düşünür (bunun için de ev mi terkedilir) ...
 
Keske huzurunu bozmasaydin bos yere,
Esinin yapisi böyle günleri kutlamaya uygun degil demekki...

Boyle bir bakış acısı yok ya. Aman erkekler mutlu olsun dıye kadınlar her seye boyun egsın, erkeklerin her istedikleri gönullerıne gore olsun ama kadın ne dusunur ne hisseder, ne ister, onun da kalbı dusunceleri var mı hıc bır onemı olmasın... Doğum da bile bir buket cıcegı cok görmüş... Yazık değil mi?

Konu sahıbı arkadaşım bence onunde ıkı yol var:
1) okuduğum kadarıyla kocana cıddı tepkıler vermıyorsun. Evden gıdıyorsun "hadı yuru" dıyor gerı geliyorsun. Icınden gecenlerı soyluyorsun senı dövmeye kalkıyor ozur dılıyorsun. Tutarlı davranmalısın ve bence koyduğun tepkılerın devamını getırmelısın. Gıdersem benı annemın evinden almaya gelmez demıssın. Gelmesın... Kendı bılır. Bu kadar değer vermıyorsa sana, ozur dileyecekken ustune yuruyorsa bırak bu adamı ne yaparsa yapsın.

2) bu hayatı onun ıstedıgı sekılde yasamyı kabul edıp susup oturacaksın.

Ben buyuk konuşmayayım ama sartlarım elverdıgı surece 2. sıkkkı asla uygulayamazdım.

Allah yardımcın olsun.
 

Evlimisiniz? ........
 
Arkadaşım senin bahsettiğin olaylar özel günü önemseme falan filandan çoookk uzak.senin eşinle özel günlerden daha önemli sorunların var,olmalı...eşinin tavırlarına bak!
 


olaya özel gün açısından bakıp cevap vereceğim.. aslında sizin özel günden daha fazla sorununuz var ama neyse!

sizin ne kadar mükemmel sofra hazırladığınızın, ne kadar özel süslerle evi süslediğinizin, kalplerin, balonların, ayıcıkların, çiçeklerin erkeklerin büyük bir kısmı için hiçbir önemi yoktur.. çünkü bunlar onun zevkine göre değil, kendi zevkinize göre yaptığınız şeylerdir.. şöyle düşünün; kaç kere eşinize maç bileti aldınız ya da tv de futbol kanal paketi hediye ettiniz? siz hiç sevmediğiniz halde eşinizin hoşuna gittiği için konusu action olan bir filme bilet aldınız mı? ya da ne bileyim işte, onun için araba dergisine üye oldunuz mu? genellikle erkekleri janjanlı paketler değil, içerik etkiliyor :) zaten genelde çoğunun hafızasında kalmaz özel günler.. ama siz kendi istediğiniz gibi kutlamasını istiyorsunuz sorun buradan çıkıyor.. bırakın bir sefer yemek ile kutlasın, başka bir sefer kendisi keşfedecektir yavaş yavaş.. ama siz özel günleri bile savaş haline getirirseniz hem kendinizi yıpratırsınız hem de uzlaşamazsınız.. iş şiddet boyutuna dönmüş, çok kötü olmuş..
 

Benim yorumumdan bakis acimdan size ne ? Bence var size gore olmayabilir,
sinir oluyorum böyle bakis acisi yok diye baslayan yorumlara
zorla insani polemige surukliyorsunuz hayret birsey... !
kendi yorumunuzu yapin baskasinin bakis acisi sizi ilgilendirmesin.......
orda demismiyim aman esin mutlu olsun aman herseye boyun ey diye ?
okudugunuzu anlamakta sikinti cekiyorsunuz sanirim...
esi daha once kutlamamis ve simdide soyledigi halde kutlamamis,
demekki adamin dna sinda kutlamak yok,
yapisi boyle esini boyle kabul etmek zorunda ki ,
icinden gelmiyen soylemeyle alinmis ciceginde bir onemi yok bana gore..
ve konu sahibi huzurunu bozduguyla kalmis zaten geride donmus eve yani
insanin degeri hediyeylemi biciliyor aman hediye aldi cok seviyor almadi sevmiyor ne sacma,
her insanin yapisi birbirinden farkli sevgi maddiyatla olculemez..
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…