hiç bir şeydoğumgünlerinde napıyosunuz?
İnsan özel olduğunu hissetmek ister haklısın konu sahibesi arkadaşım.Bu her kadının doğasında olan bir şey.
Ama....
Aması var işte,şu an içinde bulunduğun durumda sana çokça hak vereceğim dersem yalan söylerim.Ben 14 yıllık (olacak 3 ay sonra )evliyim,senin içinde bulunduğun durumları evliliğimin ilk yıllarında bende yaşadım,bende tartışmalarına girdim...Ama baktım ki eşim bana bu özel (neresi özelse benim için tabi)günler dışında bana o kadar özel ve tek insana olduğumu hissettiryor ki...Anneler babalar sevgililer evlilik doğum günü safsatalarının boş günler olduğunu toplumun bu günlere çılgınca hazırlanıp nasıl aptalca para harcadığını ve sadece bu durumdan satıcıların karlı çıktığını görünce ''keşke eşimle evliliğimizin ilk yılları bu aptalca günler için kötü geçmeseydi'' dedim.(Bunlar benim düşüncelerim sana ve düşüncelerine saygı duyarım)
Eşin belkide bu günleri her erkek gibi sevmiyor,çünkü doğalarında yok...Seninde 2 yıllık evliliğini bu konular yüzünden neden zor duruma sokuyorsun ki.Bu günler dışında sana bu adam hiçmi Seni Seviyorum,özlüyorum,bugün çok güzelsin,bu kıyafet sana çok yakışmış,saçlarını böyle yap daha güzel oluyorsun,iyiki seninle evliyim,iyiki benim eşimsin,evladımın anasısın..hiçmi demez böyle laflar.Yani sen hiç böyle kelimeler duymadın mı eşinden...
Şu an senin hatan bu olayı bu kadar büyütüp 4 aylık evladını da alıp anneni araman bavulları toplayıp yollara düşmen hemde 1 gün için bence hata.
Bir yuva kolay kurulmuyor canım.Bizim ananemizde hiç böyle günler yoktu ki.Neyin kavgasını yapıyorsun eşinle.Bu adam yontulmamış odunsa ona lafım yok ama sana seni özel hissetirecek cümleler kuruyordur mutlaka.
Ana evine insan evlendikten sonra zor sığıyor.Ailen sana destekçi olsada insan eşini evini komşusunu kapısını özler(en azından ben öyleyim)
Benim eşim bu özel diye tabir edilen günlere hiç önem vermediği gibi o gün umursamaz durur.Ama bana hediye alacaksa bunu sadece doğum günü evlilik yıldönümü sevgililer günü diye değil gerçekten o an onu almak istediği,benim mutlu olacağımı bilmek istediği,bana değer verdiği için almıştır.Bir gün bakmışım elinde bir paket borcamla,bir kıyafetle,yada birşeylere ihtiyacımın olduğunu hissetiğinde ne lazımsa alıp gelmiştir.Yani kadına hediye denilince akla tek taşlar çiçekler illa değişik şeylermi almak lazım ki...
Bıraksaydın yarın kutlasaydı.Yılda bir kere dediğin şey bunlar ise,o zaman eşine söyle yılda bir kez sana sarılsın.öpsün,hediye alsın kalan 360 günü sana senin özel olduğunu hissetirmesin..
Belki ben yanlış düşünüyorum ama insan yılda bir kaç gün değil eşinin yanında her daim özel olabilmeli,sevgi sözcükleri duymak mumlar yakmak için belirlenmiş günler olmamalı,hediyeler karşıdakinin beklenti içine girdiği günlerden çok hiç beklemediği anlarda gelmeli ki..İnsan değerni anlasın.HEM KENDİNİN HEM EŞİNİN..
Bence olayı büyütmüşsün,4 aylık evladına yazık.Eşinle kötü olduğun ve şu mutsuz geçirdiğin günlere yazık.
Ilk önce sizin tavriniz pek hosuma gitmiyor. Sanki konu sahibi yardim etmekten daha çok kendi evliliginizi, kendi mutlulugunuz reklam yapmak amaciyla yaziyorsunuz.
Ben konu sahibine hak veriyorum, neden biliyormusunuz? Konu burda bir özel gün kutlamak degil, konu burda esinin deger verdigi birseye, mutlu olabilcegi birseyi bilerek yapmamak ve bilerek esini üzmek. Bu benim için vicdansizliktir. Adam hem suçlu hem güclü, bide utanmadan konu sahibini dövmeye kalkismis. Böyle davranislarda bulunan bir erkek, bir koca, diger günlerde canim cicim demis neye yarar? (Eşini dövmeye kalkmış kısmını görmemişim.Bu konuda erkek yada kadın yada bir insan haklı veya haksız dayak,şiddet yanlısı olmadığım bir durumdur.Buna hak vermiyorum,ama hayatın gerçeği dilin kemiği elin sabrı yoktur,malesef her evlilikte yaşanılan şeylerdir.Önemli olan hatayı anlamak ve tekrarlanmamak üzere kırılan kalbi onarmaktır )
Burdaki kadinlarda sanki bütün erkekler geri zekaliymis gibi davraniyor. Sanki erkekler beyinsiz, duygusuz tiplermis gibi. Hangi normal erkek esinin aglamasina, mutsuz olmasina dayinabilir? Eger kadinlar bir evlilik için gayret gösteriyorsa, bazen hatta sevmedigi seyleri yapmayi göze aliyorsa, erkekler niye yapmasin?
Hangi normal erkek esinin aglamasina, mutsuz olmasina dayinabilir? Eger kadinlar bir evlilik için gayret gösteriyorsa, bazen hatta sevmedigi seyleri yapmayi göze aliyorsa, erkekler niye yapmasin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?