Takılan takı hakkında

Valla cimriliginize mi kilif uydurmaya calisiyorsunuz anlamadim. Yegeni olmus abisinin. Durumlari da var. Ki kardesi yani zora girse yine birbirlerine yardim ederler. Elaleme almiyor altini yani
Cimri miyim bilmem, bütçem neye elverirse o. Kendimden ya da kendi ailemden kısıp kardeşime gücümün üstünde bir şey takmam. Çocuğu yaparken bana sormadılarsa bakarken de destek beklemeyecek kimse.

Ha kardeşim zor durumda olur, yardım ister, elimden geleni yaparım. Ama çocuğu olunca beşi bir yerde yerine çeyrek taktım diye lafını edecek kardeşi de kardeşten saymam.

Alırken soruyorlar yeni tarihli mi eski tarihli mi diye. Arada biraz fiyat varki var ben hep eski tarihli seçiyorum:)
Buna bakıp alınan da beni hayatından çıkarsın, daha mutlu olurum
Valla benim kuyumcu sormadı Aman dertsiz heralde bunlara takılacak kadar :)

Valla cimriliginize mi kilif uydurmaya calisiyorsunuz anlamadim. Yegeni olmus abisinin. Durumlari da var. Ki kardesi yani zora girse yine birbirlerine yardim ederler. Elaleme almiyor altini yani
Durumu olan insan hiç kocakarinin tekiyle yaşar mi üç kuruş yardımı var diye? Halanin emeklisi varmış, 7500 lira, bozdur bozdur harca zaten o para komple kadına gidiyordur. Yaslilarin masrafı çok olur, kremleri hapları , doktorları hep para. Anne çalışmıyor, iki de çocuk var. Baba ise gidiyor, demek gecinemeyecek gibi ki halanin desteğini alıyor. Ha bir de iki tane kirada ev. O da birkaç sene önce kiraya verildiyse enflasyon karşısında az bir rakamdır. Olsun olsun iki evden 15 bin alsalar iyi ihtimalle,yine anca normal bir aile gibi yaşayabilirler . Bir de süper Mario gibi altın ki sacsinlar?
Az realist olursaniz bu ulkede cocugun gelecegini yuzde yuz hazirlamak diye bir sey olmadigini bilirsiniz. Insallah kimseye muhtac olmadan yasarsiniz ceyreklerinizle
Benim verdiğim ceyrekle hayatı mi kurtulacak çocuğun, o kadar masrafından korkan doğurmasın. Hamama giren terler
Ben valla kolay kolay kimseye çeyrek takmam. Kaldı ki daha fazlasını oneriyorsunuz. Bugün bir çeyrek 3,5 bin. Aynı paraya (hatta bir tık daha ucuza) Orta Asya'ya bilet aldım gidiş dönüş, bayramda tatile gideceğim. Arkadaşım, kuzenim evleniyor diye , biri çocuk doğurdu diye para verecegime zaten az olan paramı kendime harcıyorum. Oh mis gibi de hayatım var. Herkese tavsiye ederim . Zaten Verince de yaranamiyorsunuz . Ya bu konudaki yenge gibi hakkınızda konuşuluyor ya da konu sahibi gibi - yaptığınız şeyler size aynı oranda dönmeyince dolup tasiyorsunuz. Ne gerek var?
En guzel yatırım kendine yaptığın yatırımdır
Yıllardır konuşmadığın, tüp bebek sürecinde bile yanında olmadığın ablan yeni doğum yapınca gitme lütfen. Kadının stresten sütü kesilir bunca zor zamaninda yanında olmayan kardeşi görünce. Yarardan çok zararın olur.
Ayrıca tüp bebek süreci bebekten daha desteğe ihtiyacın olduğu bir süreç. En azından bebekte bir sonuca ulaşmanın rahatlığı var, geleceğe dair bir umut var. Her tupbebek negatifindeyse hayal kırıklığı.

Kıyafete birşey diyemem de çeyrekte yanlış düşünüyorsunuz. Kuyumcudan alıp gelse 2012 tarihli olsa be fark edecekki? Elinde varmış getirmiş işte. Satarken de bir kaybınız yok. Gereksiz yere takılmışsınız.

1800'lü yıllardan kalmış olsa bile altın altındır ve değeri değişmez.Kıyafeti de giydirmezsiniz olur biter.Belli ki kadın elindekini avcundakini size getirmiş ve şu ekonomik ortamda çeyrek getirmiş kadın,sizin yerinize ben utandım şu düşüncenizden.

Ceyrek ceyrektir tarihi eski olsa ne olur demekki elinde bulunduruyor ve gerektiginde hediye ediyor sizde ne acayipsiniz illa 2024 model ceyrekmi olacakti kiyafet konusunda haklisiniz ben olsam ama bu giyilmis falan derdim

Burda takıldığım en büyük nokta halanızın abinizle yaşiyor olduğu Yengeniz nasıl kabul ediyor bu durumu çok ilginç

Yaziyi alnindan öpmek istedim

Ceyreklerin tarihi mi yaziyor uzerinde? Simdiye kadar hic incelememistim. Eskiyse degeri mi dusuyor noluyor anlamadim. Ben de bazen birine ceyrek takacaksam evdekilerden goturuyorum. Ne farkediyor? Oldukca kotu niyetli gibi geldiniz bana.

Çeyreğin rengini dert eden de ilk defa duyuyorum. YouTube da videolar var. Eski paraları birkaç şey sürüp pırıl piril yapıyorlar. Sipariş edin netten siz de patlatın cegreginizi parlak olsun ama tarih için bir şey diyemem. Tarihi değişmez yani!

Yegenlerinize en iyisini yenisini, size de gelsin diye yaptıysanız keşke yapmasaymissiniz. Aynı karşılığı beklemissiniz resmen. İyyy evlerden uzak! İnsanlar neleri hesap ediyor da dert ediyor!

Yanlış düşünüyorsun. Eski veya yeni farketmez ikisinin de değeri aynı

Ayriyeten babannrnizden kalanları bile bile takmış olsa bile göze batacak bir hareket değil..bende yapmak yerine elimde olanı takardim böyle basit şeyleri dert etmeyin lütfen

2012 de çok eski değil çocuklarıma 2019 da 2003 bile takılmıştı kuyumcular daha eski tarihlerde mevcut yani

Ceyreklerin tarihi mi yaziyor uzerinde? Simdiye kadar hic incelememistim. Eskiyse degeri mi dusuyor noluyor anlamadim. Ben de bazen birine ceyrek takacaksam evdekilerden goturuyorum. Ne farkediyor? Oldukca kotu niyetli gibi geldiniz bana.
Kuyumcudan satin Alırken yeni eski tarih diye fark isteyebiliyor kuyumcu önceden yeni eski arasında 10 lira fiyat farki vardı şuan ne kadardır bilmiyorum

Abiniz neden anlamasın?
Erkekler bizim kadar anlamayabilir ama bukadarda değil. Kardeşinin çocuğuna hediye giden şeyleride görür heralde. Yengeniz abinizden çekinse zaten kullanılmış kıyafet getirmez, demekki abinizde umursamamış.

Ablamada biri böyle birşey yapmıştı. O kıyafetleri sakladı ve o şahış doğum yapınca tekrar ona götürdü

Altın konusunda birşey diyemem. Yapmaya durumu olmayabilir. Yeni eski fark etmezdi sonuçta altın.

Ama kullanılmış kıyafet getirdiyse o benim için sıkıntı olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…