takı sorunsalı

kırıldığım nokta kuaför değil orada kullandığı cümleler belki çagırır dedim ama orda bak sen düğün günü gelme demeye getirdi bence onu geçtim ben neden 4 saat bekledim takıldıgım nokta bu sonra tüm geçmişe baktıgımzda dedim demek benim kadar samimi görmüyor beni o zaman yanlış davranıyorum neyse öyle davranayım o zaman

Kiminle gideceksiniz? Şu yüzden soruyorum gelin ve kendi çevresi sizi önemsemiyorsa o kalabalık gürültüde kimse sizi görmeyecek yapayalnız hissetmeyin bir de ?
Ha gidecek ortamınız varsa gidin bu şartlarda ben olsam gitmezdim. Zaten ne takacaksanız parasını ailenizden alacaksınız. Böyle bir "arkadaş" için ailenize yük olmaya gerek yok.
Gitmezdim ve bahane bulmaya da çalışmazdım, canım istemedi demek yeterli bir sebep.

iminle gideceksiniz? Şu yüzden soruyorum gelin ve kendi çevresi sizi önemsemiyorsa o kalabalık gürültüde kimse sizi görmeyecek yapayalnız hissetmeyin bir de ?
arakadaş ortamım yok orda tek gidicem ailesiyle ve bir iki kız arkadaşıyla ayak üstü tanıştım yani yalnız kalma olayını pek düşünmemiştim heralde arkadaşlarının yanına oturtur diye düşünüyorum beni , arada oyanaya bilirimde
Zaten ne takacaksanız parasını ailenizden alacaksınız
evet orası kesin yada biriktirdiğim paradan bişeyler takmayı düşünüyorum

Bence kendini çok zorlamışsın seninle yakın arkadaş olsun diye. Bana çok zorlama geldi.
Ha bir de sizi işi düşünce arıyor, kullanıyor gibi hissettirdi.

Bence kendini çok zorlamışsın seninle yakın arkadaş olsun diye. Bana çok zorlama geldi.
Ha bir de sizi işi düşünce arıyor, kullanıyor gibi hissettirdi.
belkide zorladım ama farkında degilim çünkü samimi oldugumuzu düşünüyorum ya mutalaka işi düşmediğinde aradığı oldu genel hatlarıyla arkadaşlığımız böyle anneme göre de ben abartıyorum

Mesela şuan bile beklenti içindesiniz, arkadaşlarının yanına oturtur, diye velev ki öyle olmadı sizi fark etmedi o halde ne yapacaksınız?
Sizi üzmek istemem ama okuyunca şöyle hissettirdiniz bana, sosyalleşmek için arkadaşınızın çevresine girmek istiyorsunuz aslında şuanda da arkadaşınızı değil kendinize bir çevre edinmeyi düşünüyorsunuz.. böyle hissettim kusura bakmayın. Yoksa kullanıldığınızı düşünmenize rağmen düğüne gitmek istemeniz bana iyi niyetlilikle ilgili gelmedi...

öyle değil inanın zaten o akşam tanışsam ne olacak sonrasında arkadaşlarıyla sürekli görüsebilecek miyim ? orda ne kadar tanışıp muhabbet edicem ki şöyle açıklayayım direk kestirip atamıyorum annem bile bugün haksız oldugumu gitmesem ayıp olacagını çünkü çok kısa süre kaldı düğününe bahane bulsam anlayacak tamam buldum gitmedim bekleyecek takı evine çagırıcak tamamen soguk yapıp ilişkimi kesersem ne oldu neden eskisi gibi değil çagırıyorum gelmiyosun sorgulayacaktır bu yüzden mesafe koyup ilerlemeyi düşünüyorum soru sordugum da da gitmeli miyim gitmeme limiyim diye sormadım ki dedim ya kendi ailem bnile durumdan haberdar aylardır ama bu ara ekstra beni üzen bir hareket yaparsa o zaman gitmem

Mesela şuan bile beklenti içindesiniz, arkadaşlarının yanına oturtur, diye velev ki öyle olmadı sizi fark etmedi o halde ne yapacaksınız?
diyelim ki böyle oldu haklısınız bu konuda evet beklentiye girmişim oturma konusunda tek kaldım masa da o yaşıt grubumda ki masa da degilim sıkıldım tabi ki o durumda ilgilenemz benimle takıyı bile beklemeden erken çıkarım

O halde yanınızda hem çeyrek götürün hem nakit duruma göre takarsınız. Ha çeyrek fiyatı yüksek gelmiyorsa zaten hazırsa o zaman ayrı, başımın gözümün sadakası olsun deyip çeyrek takın.

Düğüne gitmezdim

yok hazır değil o yüzden konu açtım nakit veya altın olarak ne takabilirim işte onda karar veremedim çeyrek takmayı düşünüyordum tabi böyle olmasaydı ama belki şuan gram veya yarım gram yada nakit çünkü 100tl 200 tl de gitmesen daha iyi kendi üzerime de o lafı getirmek istemem yani şerifimle takarım dediğiniz gibi geçerim

Niye ya neden yani seni istemiyor önemsemiyor etrafında kimse yoksa o anda özür dilerim ama yalnız kalmamak için kullanıyor. Neden gideceksin ne şerefini kanitliyorsun

Niye ya neden yani seni istemiyor önemsemiyor etrafında kimse yoksa o anda özür dilerim ama yalnız kalmamak için kullanıyor. Neden gideceksin ne şerefini kanitliyorsun
açıkçası bende ilk bu olay olduğunda çokça neden dedim üzüldüm sorguladım yaptıgım kötü birşey yok nedenin cevabı bende yok şeref meseleside başta herkes 50 100 tl tak dedi onuda takacagıma ayıp bence gitme daha iyi ama sonra takı tabi ki bekleyecek evime gel der vs gitmesemde ne oldu ne yaptım vs yani düğünde 100tl takıp arkamdan konuşturacağıma şerefimle takarım

Değer görmediğiniz ve önemsenmediginiz bu arkadaşlığı devam ettirmeyi mi düşünüyorsunuz?
Yani düğüne gitme derken biz arkadaşlığı soğutarak bitir demek istedik aslında.

Değer görmediğiniz ve önemsenmediginiz bu arkadaşlığı devam ettirmeyi mi düşünüyorsunuz?
Yani düğüne gitme derken biz arkadaşlığı soğutarak bitir demek istedik aslında.
pek devam ettirme niyetinde degilim zaten 2 haftadır soguk yapıyorum ama kendisi arıyor tabi düğüne kadarda arar heralde

L Lilirac daha önce de sormuştum yanıt vermemiştiniz. Kaç yaşındasınız ?

Yazdığınız ilk mesajda aylardır çalışmadığınızı yazmıştınız. Ailenizin maddi durumuna dayanarak takı takacak ve ailenize yük olacak olmanızı mantıksız bularak yorum yaptık çoğumuz.

Takı adetinin ilk çıkışını okumanızı öneririm. Yeni evlilere küçük bir hediye ve dayanışma olarak başlayan adetin , takı takan insanların şerefini ölçmek gibi bir amacı ve işlevi yoktur.

Ailenizin maddi durumu ailenizi bağlar. Size kendi bütçenize uygun öneriler veren ; para takmanızı öneren tüm yorum sahiplerinin şereflerine dair farklı görüşleriniz mi mevcut ?

Takılan takı miktarı kimsenin şerefini belirlemez. Maddi durumunuz o anda takı takmaya müsait değilse , arkadaşınızın mutlu gününde tebrik etmeye gitmek sizin şerefinize gölge düşürmez.

L Lilirac şu anda işsiz , aylardır çalışmıyormuş. Ailesinin parasıyla çeyrek altın ( 1650 tl civarı, gram altın fiyat değişikliğine göre rakam değişebilir ) takıp , kendini de "başımın gözümün sadakası olsun" diyerek mi avutacak ? Ya da bu şekilde egosunu mu tatmin edecek ?

Sadakalarınızı gerçekten ihtiyacı olan insanlara verebilir ; sokakta yiyecek bulmaya çalışan hayvanlar için evinize mama alıp , o hayvanları az az besleyebilirsiniz.

Bilemedim benim içime sinmedi gibi.
Olmuyorsa zorlama, kıymet bilen biri çıkar elbet karşına.

Başka türlü içi rahat etmeyecek, düğüne gidecek... Gitmese daha iyi ama belli olmaz belki böylesi iyi olur sonuç kötü olursa da hata yapa yapa öğreniyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…