Takı mevzusu..

Ben işyerinde çalışılan zamana göre kıdem hesabı yapmıyorum. Bütçemiz elbet zorlanır. Geçirilen zaman+dar bütçe ile takmak istemiyorum kendimce haklı olarak

Ben 8.5 yildir calisiyordum herkesle esit mesafedeydim bana 100 tl takti gelenler esimde de cok samimi 2 arkadasi ayri ceyrek digerleri birlesip taktilar is arkadaslarina toplasip yapilir yani 7 ay kisa bir sure 100 tl verse yeter bence

Bizde genellikle eşim düşünür .
Sizin öneriniz ne ?
Hiçbirşey takmamak mı ?

Evet fiyatlar çok yakın ama ben bu kadar kısa süredeki samimiyete de eşya almayı yakıştıramıyorum. Kel alaka yani of bilemiyorum
Ya orasi oyle haklisin haksizsin demiyorum bak ben sana bise anlatayim calisiyorum patronun yardimcisi var iste disari isleri vs sirket calisanlariyla bir isi yok slm slm likbir tanisiklik her sirkette vardirya bir isguzar atti ortaya hayde altin alacaz para toplaniyor dusuk maaslilardanda biriyim ona gelene kadarda masa arkadaslarim var yani oyle bir uzaklik verdim cocuk oldu yine geldiler verdim birgun nasil hastayim midem deliniyor olucem agrisindan bembeyazim ecz uzak oda o tarafa gidecek duydum rica ettim banada donerken su ilaci alirmisin diye adam dondu bana ben patronun elemaniyim kusura bakma dedi aynen bu kelimelerle

Odur budur kimseyi kaile almiyorum kimin ne cins oldugu belli degil biseyi gelecek mantigiylada vermem lakin onceligim ailem akrabam arkadaslarim tanidigim insanlar isyeri cokta kaile alinacak bir yer degil cimri diyeceklermis desinler benim kredi kartimi onlar odemiyor

Birak versin yesin birkac kazik akillanir kazik tecrube olayi bu isler :)

Takmalı
Akşama kadar onunla
Ya da toplu hediye olabilir. Ama demiş artık almazsanız eşinizin lafı yerde kalır
Takı işi böyle size getirenlere siz gidemezsiniz bazen de gelmeyene gider.

Eşimde öyle kısa süreli tanışıklıkda olsa çeyrek götürmeyi yeğliyor. 2 gün önce iş arkadasının eşi doğum yaptı çeyrek götürdü mesela. Bence fazla.

Oysa bu devirde akraba düğünlerinde bile çeyrek fazla geliyor insanlara.

Kimisinin huyu bu değiştiremezsin.

Ben olsam karısmazdım. Karışmıyoruz da cidden bu konulara.
Eşimin evlenen iş arkadaşının düğünü için uçak bileti alıp başka şehre gittik,otelde kaldık,takısınıda taktık.
Benim arkadaşlarım evlendiğinde,nişanlandığında da gerekeni yaptık.
Geri gelirmi diye düşünmedim hiç açıkçası. Gelmezse de canları sağolsun. Takı hediyedir bence. Evlene destektir.
Ayrıca eşiniz dile getirmiş sana fırın alacağım diye,şimdi siz aldırmazsanız eşiniz zor durumda kalıp mahçup olacak.
Ha bundan sonrası için konuşun tabiki,sizinde elzem ihtiyaçlarınız olduğunu,borçların bitmesini beklediğinizi,hesapsız,plansız harcamalar konusunda dikkatli olması gerektiğini anlatın tabi muhakkak. Ama bu seferlik alsın eşiniz bırakın derim.

Ben işyerinde çalışılan zamana göre kıdem hesabı yapmıyorum. Bütçemiz elbet zorlanır. Geçirilen zaman+dar bütçe ile takmak istemiyorum kendimce haklı olarak
Büyceniz zorlanırsa haklısınız elbette

Benim esimde ayni evlenmeden once parasi bolken gidip yarimlari takip takip gelmis simdi evlendik dugume dogru duzgun gelen bile olmadi hadi gelmesinler bisey demiyorum ama esim 2 gun sonra cocuk olsa yine altin dicek biliyorum ama bu sefer ben varim sormadan yaparsa kiyamet kopar biliyor bende musade etmicem gelip dugune bisey takmadiklari icin degil adam yerine koyup gelmedikleri icin bu tavrimmm... zaten evlendik evleneli kimse esimi aramiyor benden once bekar diye kahvaltilar gezmeler hep esimi yemisler benim yanimda yapamazlar ondan uzak duruyorlar.... Esinize tavrinizi koyun ben olsam musade etmem benim evimde olmayani baskasina alamaz benim ihtiyacim varken ceyrek takamaz

Esiniz demek ki cok yakin o kisiyle.
Kader birligi yaptik vs dedigine gore.

Illa takmak istiyorsa yapacak birsey yok

Biliyo musun ben seni çok merak ediyordum.. eşinle boşanma aşamasına gelmiştiniz ve kendine 1+1 ev bakmıştın..

Boşanmamışsın.. hakkında hayırlısı.. hala kv ile beraber mi yaşıyorsun merak ettim..

Eğer durumunuz yoksa takmayın tabiki . Akrabalar bile çeyrek takıyor .
7 aylık arkadaşlık için bence de fazla.
Keşke eşiniz atıp tutmasaymış. Hem mikrodalga fırın çokta önemli bir eşya değil yani olmasa da olur.

Isyerinde para toplanirdi bizde. Ama mudurler ve genel mudurler ayri hediye yaparlardi. Misal ben evlendigimde benim mudur de beni 1 yildir taniyordu ama bana ceyrek takti. Genel mudurum de tam altin takti. Karsilik beklemediler cunku ikisinin de bir cemiyeti olmadi. Ben de dogum gunlerine ayni miktar para vererek borcumu odemis oldum.

Simdi esinizin is yerinde durum nedir bilmiyorum ama esiniz daha yuksek bir kadrodaysa cikarip 50 lira takarsa komik olur. Bence karismayin ne isterse alsin veya taksin durumu bilemezsiniz

Canim bence çok normal böyle bi hediye alması sizin bebeginiz olursa arkadaşı da çeyrek takar bu böyledir eğer bebeğiniz olmasada hediye olmuş olur

Sizin beyaz eşyalarınizda yeni sayılır daha benim 6 senelik makinalarm daha sıfır gibi duruyor maşallah

Beyaz eşyalar için 8 sene ćok değil

Benim Annem tam 27 senelik çamaşır makinasıni kullanıyor

Bence takmali hediyelesmek sunnettir guzeldir unutulmayacak tek seydir. Kucuk seyler icin caninizi sikmayin.

böyle ayrıntılara girme bogulursun çok iğrenç bir konu. veren el alan elden üstündür bu böyle. çalışan bir bayanım ama bir gün olsun böyle şeylerin hesabını yapmadım. yok firin yok çeyrek o halde esin 20 tl taksin gönlün olsun. o da rezil olsun sayende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…