Takı mevzusu..

Ben de 2 aylık arkadaşım için uzun yol gidip çeyrek takmıştım. İçimden gelmişti. Geri dönüp dönmemesi umrumda değil. Hala seviyorum kendisini. Ama o ortamda daha uzun süredir tanıdığım halde toplu paraya katıldığım çok insan oldu. Bence bu arkadaşı için içinden böyle gelmiş. Büyütmeyin bence.

Takcak durumu varsa takmamak ayıp olur fazla abartıyorsun bence
Takacak durum yok işte onu anlamıyor. Takarsa sıkıntı çekeceğiz görmek istemiyor aynı ay 2 adet çeyrek yapmak eminim ki bir çok insanı zorlar

Ben düşünmüyorum

Yani benim taktığım sizin deyiminizle bana dönmeyen de var

Önemli olan o andaki ilişki

Yarının garantisi mi var ya ölürsek diye kimseye hediye yapmayalım mı
Sen düşünmüyor olabilirsin canım da mutlaka düşünen de vardır

Demek ki eşiniz değer vermiş çeyrek takmak istiyor. Sizin söylediklerinizi kınamıyorum, siz de haklısınız. Ama bazen mecbur kalırsınız, ayıp olmasın diye demek ki çeyrek takmayı uygun görmüş.
İstiyorsa taksın artık napcaksınız. Yarın yeri gelir siz de birine çeyrek götürmek zorunda kalırsanız, başınıza kakar...

Çevre baskısı değilde kendi egosu diyelim. Evet o yüzden. Bıraksam hem fırın alır hem altın takar. Mikrodalga yok evet ama hiçte ihtiyaç duymadım. Yerimiz yok zaten mutfakta. Örneklendirmek istedim.
Mikrodalga yokken ihtiyaç yok gibi gelen, varken de sürekli kullanılan bir alet. Bence güzel de bir hediye. Mısır bile patlatıyor

Zaten alcam demiş bi nevi söz vermiş almamak olmaz bi daha böyle birşey yapmaması için uyarı yaparsınız artık yapcak birşey yok

hicbir zaman taktigim altinin geri donecegini dusunerek takmadim , bu dusunceyi de 39 yasimda bdv sayesinde ogrendim ve cok sasirdim
durumum iyiyse altin takarim , sıkısık bi animdaysam hediye alirim yada nakit takarim ( evlenen ve bebek sahibi olanlar icin )
konu sahibi sizin durumunuzda imkaniniz yoksa esiniz ceyrek yerine 100 tl taksin ama calistigi yer kurumsal bir yerse para toplanir , senelerdir biz evlenene ve bebegi olana aramizda para toplar tam altin takariz

eşinizin üstüyüm diye bahsettiği müdür şef konumu ise bizim şirkette kimi üstler altın takar
eşinizin içinden geldi demek ki
normal biz personeller aramızda para toplar ona göre bişey yaparz

Ertelemeyin derim siz erteledikçe gereği yok olsada olur olmasada olur şeklinde düşünüyodur.

Daha geçen hafta arkadaşı evleniyo diye bin lira yolladı eşim . Arkadaşın annesi bize bin lira takmıştı ama 3 çocuğu var hepsiyle samimiyiz ben üçe böler tskarız diye düşünüyodum onlarda nişanlı söuleyince düşünemedim dedi

Biraz kıt erkekler yüzüne yüzüne söylemeden anlamıyolar. Ocağı beklemeyin zora girin az yesin az konuşsun aldıklarınızı ödemrye başlayın

Söz vermiş artik fırın için alması gerekiyor bence.

Ama soylemeseydi eğer çeyrek değilde gram altın daha mantıklı olurdu.

Evet kağıt poşet içinde yağlı tuzlu mısırlar satılıyor, paketi atıyorsun patlayıp çıkıyor :) harika bişey bence
Bi araştırayım böyle çeşitli işler yapıyorsa bende alayım ben gereksiz diye hiç düşünmedim :)

Zaten alcam demiş bi nevi söz vermiş almamak olmaz bi daha böyle birşey yapmaması için uyarı yaparsınız artık yapcak birşey yok
Alıcam demiştir. Nasıl dediğini de biliyorum. Benim eşimi tanıyan herkes eli açık cömertlikten ziyade bu konularda saf olduğunu bilir. Konuşmalara bakılırsa zaten evlenecek adam istemiş fırını

eşinizin üstüyüm diye bahsettiği müdür şef konumu ise bizim şirkette kimi üstler altın takar
eşinizin içinden geldi demek ki
normal biz personeller aramızda para toplar ona göre bişey yaparz
Şef değil bir mağazanın müdürü. Ama eşimde huydur o başkaları ne diyecek diye para düşünmez. Benzin alacak parası yoksa bile bulur buluşturur illa arabayla gider( elalem neden acaba bugün arabayla gelmedi demesin diye) biri evlenir birşey ister almam demez (elalem yoksa fakir mi yada neden demesin diye) asla itiraf etmez ama egolarına kibirine yenik düşer. Tamam düşkün değiliz ancak kendi yağında kavrulan bir aileyiz. Kimseye olduğumuzdan farklı görünmek gibi bir derdimiz yok. En azından benim

Siz de haklısınız biz sıktıkça erkekler akıtmaya mutlaka bir yer buluyorlar

Alıcam demiştir. Nasıl dediğini de biliyorum. Benim eşimi tanıyan herkes eli açık cömertlikten ziyade bu konularda saf olduğunu bilir. Konuşmalara bakılırsa zaten evlenecek adam istemiş fırını
Eşin de değer veriyor demek bi anda ben alırım demiştir. Olan olmuş artık alsın. Bi daha da böyle birşey yapmaması konusunda uyar. İnsan bazen ilk duyunca sinir krizi bile geçirebilir. Benim ihtiyacım varken sen neden millete söz veriyorsun diye ama biraz sakinleşince düşününce söz vermiş artık yüzyüze de bakacaklarını düşünüyorsun birşey demek anlamsız geliyor.

Ama onun ailesine karşı olan sorumlulukları iş arkadaşlarına karşı olan sorumluluklarından daha fazla. Siz olsanız önce ailenizi mi yoksa iş arkadaşınızı mı düşünürdünüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…