canım yaşlarınız kaç öncelikle bu bir
ailesi size ev verecek sanırım ve erkek arkadşaında altta kalmamak için düğün takılarını vermek istiyor
öncelikle para göndermeyi bırak madem ailesinin durumu gayet iyi onalr göndersin sen gönderme
kardeşlerinin kredi borçlarını falan düşünüyorsa öncelik sen değilsin bunu unutma bu iki
sen bilirsin diye sana cevap veriyormuş ya bu adam seni umursamıyor bu üç
evleninde bu adam değişmeyecek ve katlanarak artacak sen buna dayanabilecek misin bu dört
sana saygısı yok gibi geldi ve özelliklede ailene karşı o zaman senin babanda versin ne demek siz şirket mi kuruyorsonuz senin ailenin durumunu bilerek 4 sene çıkmşısınız ben çok hoşlanmadım bu tavırdan hiç hoş değil
vallahi ablacım iyi düşün taşın eğer ikinci planda olmayı göze alıp evlenirim ve susar katlkanırım dersen hiç düşüğnme evlen
ama yok ben şimdiden borca mı evlenicem dersen düşün derim
evlilik öyle laylaylom değil yeri geliyor insan en ufak bir şey yüzünden bile birbirne girebiliyor kş
i bu sebep genelde aileler oluyor
İnancınızı bilemem ama dine göre altınlar kadının mihridir.Aşağıdaki ayete göre de günaha girmiş oluyorlar böyle bişey yaparak
Soru: Düğünde, nikâhta takılan altın ve takıların hükmü nedir? Bu altın veya takılar üzerinde kadının hakkı olur mu? Yoksa erkek bu takılar üzerinde kadının rızası olmaksızın istediği tasarrufu yapabilir mi?
Cevap:
Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir.
Müminler! Kendilerinden hoşlanmadığınız halde[1] kadınlara mirasçı olmaya kalkmanız size helal değildir. Onlara verdiğinizden herhangi bir şeyi geri almak için baskı da yapmayın; ispatlanabilir bir fuhuş yapmış olurlarsa o başka. Onlarla marufa uygun geçinin. Eğer onlardan hoşlanmadıysanız bakarsınız ki, siz bir şeyden hoşlanmıyorsunuz ama Allah onda birçok hayırlar yaratacak olabilir. (Nisa 4/19)
(Alıntı)
canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda
canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda
Aslında erkek arkadaşınızın üslubunu bi kenara bırakırsak söylediği çok garip değil.
Ev vereceklerse altın almayabilirler, takıları da verebilirsiniz, peşinatı sizden gerisi onlardan gibi.
Ev sahibi olmak çok kolay değil.
Ama onların ev düşünceleri sizin ailenizin geri plana atılmasına sebep olamaz.
Ayrıca ev aldılar diye yok kardeşleri okutacaksınız yok kredilerini ödeyeceksiniz.
Belki ailesinin bu düşüncelerden haberi yok.
Ev verdiler diye hayat boyu minnet duyacaksanız ne anladım bu işten.
Kimseden tek kuruş almam, kimseye de minnet etmem.
Ama işte işin içine erkek arkadaşınızın üslubu girince çirkinleşiyor durum.
Saygı duymuyor size ve ailenize.
Kesinlikle size katılıyorum... Değişti gibi gözükür evlendikten sonra daha beter olur...
Canim evlilik bu çok iyi düşün.. Erkek senin aileni düşünmez diye birsey yok dusunenide mevcut maddi olmasa bile manen dusunmesi lazim.. Ki sen ömür boyu onun ailesi için calisamazsin bugün okulu der yarin vay evlencek kardeşim der derde ser yani.. yüz verme derim ben.. baba evine dönmek cok zordur evlendikten sonra.. Emin olmadan evliliğe kalkisma derim once bi yola getir takilar senin kimsenin hakkı olamaz.. cok uzattim canim ama seni düşünüyorum inan..
samsung Galaxy s3mini - rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr !
bn 24 yasındayım sevgilim 26 yasında. ben memurum kendisi özel bir şirkette çalışıyor. onlar ev verdi bizde takılari vermeliyiz zihniyetinde bnm babam ev vermek zorunda degil diye düşünüyor. vermesinler madem kiraya cıkariz diyorum babasi ev dururken kiraya cıkartmaz bunu biliyo ya inatlaşıyor. kendisi annemle falan tanıştı bize oturmaya geldi cok sevdi ailemi boyle düşünmesine cok şasırdım
ya aile yapılari farklı biraz durumlari iyi ama cocuklari hep idare ediyor kardeslerini görüyorum onlarda aynı şekilde. bizde mesela varsa hep beraber gezeriz harcariz darda olunca idare de ederiz borcumuzu beraber oderiz ama bunun babasi asiri disiplinli babalarina korku ve saygı karisik. sevgilim şimdiye kadar hep babasini memnun etmeye calişmiş birazda yaranmak mi istiyor napıyor bilmiyorum. adam az para gönderiyor bitiyor parasi ama cidden yetecek kadar göndermiyor yetmemesi normal bnde orda sıkıntı cekmesin diye bitince biraz bn yolluyorum haklısın fikirlerinizde cok sagolun beni çok zor kararlar bekliyor farkındayım
merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diyegecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam
Ailesinin durumu iyiymiş ne diyor para gonderiyorsun ?merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diyegecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?