Takı Meselesi

Fahreye

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2020
4
-3
Merhabalar, benim de bir sorum olacaktı. Nişanlıyım, yakında düğünüm olacak, virüs nedeniyle uzattık tarihi. Bizim isteme olayı biraz sorunlu gerçekleşti. Ben Trabzon işi hasır takımı istemiştim. Nişanlımın ailesi istemede sorun çıkardı, çok itiraz etti. Mecbur vazgeçtik biz de. Sonradan öğrendim ki 2009'da yaptıkları geline gram olarak daha fazla altın yapmışlar. Ona 165 grama yakın altın yapılmış, bana 100 gram yapılıyor. Bunu dert etmeli miyim sizce? Benim bir evim var, nişanlımın ailesi de bir ev veriyor. Eski geline ev falan verilmemiş. Bu konu da var. Nişanlıma soruyorum o da abisinin evleninceye kadar maddi olarak sömürüldüğünü, eşyaya hiç yardım edilmediğini, evlenince eşya borcunu onlara yıktığını söylüyor. En azından kendisine maddi olarak dokunulmadığı için daha şanslı olduğunu söylüyor. Maaşıma dokunulmadığı için şimdiden eşyayı ödeyebiliyorum diyor. Babası evliliklerine altın dışında hiç destek vermemiş yani eskisine. Şimdi ben bu altın mevzusunu kapatmalı mıyım? Nişanlımın anlattığına bakılırsa biz altın dışında daha şanslıyız.

Merhabalar, benim de bir sorum olacaktı. Nişanlıyım, yakında düğünüm olacak, virüs nedeniyle uzattık tarihi. Bizim isteme olayı biraz sorunlu gerçekleşti. Ben Trabzon işi hasır takımı istemiştim. Nişanlımın ailesi istemede sorun çıkardı, çok itiraz etti. Mecbur vazgeçtik biz de. Sonradan öğrendim ki 2009'da yaptıkları geline gram olarak daha fazla altın yapmışlar. Ona 165 grama yakın altın yapılmış, bana 100 gram yapılıyor. Bunu dert etmeli miyim sizce? Benim bir evim var, nişanlımın ailesi de bir ev veriyor. Eski geline ev falan verilmemiş. Bu konu da var. Nişanlıma soruyorum o da abisinin evleninceye kadar maddi olarak sömürüldüğünü, eşyaya hiç yardım edilmediğini, evlenince eşya borcunu onlara yıktığını söylüyor. En azından kendisine maddi olarak dokunulmadığı için daha şanslı olduğunu söylüyor. Maaşıma dokunulmadığı için şimdiden eşyayı ödeyebiliyorum diyor. Babası evliliklerine altın dışında hiç destek vermemiş yani eskisine. Şimdi ben bu altın mevzusunu kapatmalı mıyım? Nişanlımın anlattığına bakılırsa biz altın dışında daha şanslıyız.
Bu altin para konusunu konusmak, konusabilmek, acik acik daha fazla istemek ya da az takabilmek icin çabalamak bana cok basitçe geliyor. Neden yarışa giriyorsunuz siz de? 65 gram altinin derdine düşülüyor. Size karisip huzur bozmasinlar siz de esinizle mutlu olun. Daha onemli ne var? Eviniz olduguna gore Maddi sıkıntı da olmayacak belli ki. Boyle seylerin pesine dusmeyin.

İnsanların alacak yapacak gücü imkanı varsa içinden gelirse alır sizin diretmenizi anlayamadım açıkçası. Ev veriyorlarmış daha ne yapsın bu insanlar bütün malını mülkünü sizemi versin evlilik mi yapıyorsunuz yoksa TİCARET mi

O zaman durumları vardır yapmışlardır şimdi ki durumları bunu karşılıyordur

Ayrıca ev de veriyorlarmış

Bu doyumsuzluk neden🤔🤔🤔

Çok saçma değil mi yok ona şu kadar altın bana bu kadar altın. Illa kiyaslama yapacaksanız tabiki siz daha karlisınız sonuçta siz bir ev veriliyor. Siz aradaki 65 gr altını mi tercih edersiniz yoksa evi mi?

Usenmedim baktim 2009da altinin grami 45 liraymis. Su anda 378 lira. Soyleyecek baska bir sey bulamiyorum size.
Altındaki aşırı yükselişten dolayı normal bir durum demek istiyorsunuz. Ben de öyle düşünüyorum ama ailemi ikna edemedim. En azından sizin fikrinizi sormak istedim. Eski geline yapılan neyse gram olarak aynısı yapılır diyor ailem. Ben kıyaslama yapmıyorum ama karşı taraf ona yapılandan fazla yapamayız diye reddedince bunu da ailem öğrenince problem oldu. Önceden tanışmamıza rağmen isteme ve nişana gelmedi eski gelinleri. Ailem bu konuyu sorguluyor. Altın dışında kendisine doğru dürüst bir şey yapılmadığı için karşı taraf tavır koymuş. Adetimizde yok denilmiş ve birçok şey kendisine eksik yapılmış, salon düğünü yapılmamış. Salon düğünü yapılmadığı için erkek tarafında akrabaların taktıkları altınlar da alınmış. Şimdi benim isteklerimi yaptıkları için sanırım aile ile iletişimini tümden kesmiş. Nişanlım sana düğünde takılan altına kimse dokunamaz diyor. Ben sebep olmak istemezdim ama ona yapılan yanlışların sorumlusu ben değilim. Süreç sorunlu gidiyor zaten. Hayırlısı. Fikrinizi söylediğiniz için teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çoğunluğun olaya nasıl baktığını merak ettim. Hepiniz aynı şeyi söylüyorsanız doğrusu budur. Ev verilmesi konusu onların ikisi de memur. Zaten öylevolduğu için yardımcı olunmamış anladığım kadarıyla. Nişanlımla ben asgari ücretle çalışıyoruz. Bir de onlar erken yaşta evlenmişler. Nişanlımın abisi 8 yaş küçük biriyle evlenmiş. Nişanlım 38 yaşında ben de 40 yaşında olduğum için bu saatten sonra ev alamayız diye ev bize layık görülmüş ve verilmiş. Ben de birikimimle bir ev aldım daha önce. Birinin kira geliri olur en azından. Ailem evi artı olarak görmüyor. Sonuçta senin de evin var diyor. Evi ona karşılık düşünüyorlar. Ama dediğiniz gibi ticarete dökmemeli bu işleri.

Altındaki aşırı yükselişten dolayı normal bir durum demek istiyorsunuz. Ben de öyle düşünüyorum ama ailemi ikna edemedim. En azından sizin fikrinizi sormak istedim. Eski geline yapılan neyse gram olarak aynısı yapılır diyor ailem. Ben kıyaslama yapmıyorum ama karşı taraf ona yapılandan fazla yapamayız diye reddedince bunu da ailem öğrenince problem oldu. Önceden tanışmamıza rağmen isteme ve nişana gelmedi eski gelinleri. Ailem bu konuyu sorguluyor. Altın dışında kendisine doğru dürüst bir şey yapılmadığı için karşı taraf tavır koymuş. Adetimizde yok denilmiş ve birçok şey kendisine eksik yapılmış, salon düğünü yapılmamış. Salon düğünü yapılmadığı için erkek tarafında akrabaların taktıkları altınlar da alınmış. Şimdi benim isteklerimi yaptıkları için sanırım aile ile iletişimini tümden kesmiş. Nişanlım sana düğünde takılan altına kimse dokunamaz diyor. Ben sebep olmak istemezdim ama ona yapılan yanlışların sorumlusu ben değilim. Süreç sorunlu gidiyor zaten. Hayırlısı. Fikrinizi söylediğiniz için teşekkür ederim.
Onun gelip gelmemesinin ne onemi var? Evlendikten sonra cok istersen davet edersin. Bakarsin samimiyse samimi davranir. Kıskançlik sezersen cagirmazsin. akli basinda bir insansa sana tavir almaz. Görüşmek isterseniz görüşursunuz. Sana ev veriliyor. altin veriliyor kizin düğünü bile olmamis. Ailen cok simarik ve bu tavirlar cok ayip geliyor bana. Sevginin sayginin geri planda oldugu, paranın maddiyatin ön planda oldugu iliskiler midemi bulandırıyor.

Eğer huzur arıyorsan bütün seslere sağır olman lazım zaten her ağızdan birşey çıkıyor evlenme aşamasında damat tarafına milyoner gibi bakılıyor ne istiyorsunuzki daha huzur mu 65 gram altın mı bunumu gerçekten ??

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çoğunluğun olaya nasıl baktığını merak ettim. Hepiniz aynı şeyi söylüyorsanız doğrusu budur. Ev verilmesi konusu onların ikisi de memur. Zaten öylevolduğu için yardımcı olunmamış anladığım kadarıyla. Nişanlımla ben asgari ücretle çalışıyoruz. Bir de onlar erken yaşta evlenmişler. Nişanlımın abisi 8 yaş küçük biriyle evlenmiş. Nişanlım 38 yaşında ben de 40 yaşında olduğum için bu saatten sonra ev alamayız diye ev bize layık görülmüş ve verilmiş. Ben de birikimimle bir ev aldım daha önce. Birinin kira geliri olur en azından. Ailem evi artı olarak görmüyor. Sonuçta senin de evin var diyor. Evi ona karşılık düşünüyorlar. Ama dediğiniz gibi ticarete dökmemeli bu işleri.
Profilinizde 42 yaziyor. Umarim hikaye fake değildir. Bosuna sinir olmus olmak istemem.

Ben 2009 geliniyim ozaman ki altın ve şimdiki altin değerinin arasında dağlar kadar fark var sana alacakları altın daha pahalıya mal olacak illa kıyaslama yapılacaksa bunu da hesaba katın..
Ozaman altın okadar değersiz geliyordu ki bütün ceyreklerimi bozup ev kirasını ödemiştim şimdi olsa hayatta bozmazdım..

Ailenize şunu söylemeyi deneyin. Onlar aynı gram altın verecekmiş ama evden vazgeçmişler çünkü abiye ev vermemişlerde. Bakalım kabul edecekler mi? Kusura bakmayinda ailenizin yaptığı çok büyük aç gozluluk. Ben de nisanlıyım bizim burada adettir. Oğlan tarafı gelir ne istiyorsunuz diye sorar. Benim ailem gücünüz neye yetiyorsaBiz size karışmayız dedi. Karşı tarafta ellerinden ne geliyorsa yaptı. Ki ben takılan altının ne gramini bilirim ne ayarını. Ben nişanlımı bilirim o da beni. Böyle şeyler çok yanlış

Yalnız değilsin arkadaşım. Ama kendini salak diye nitelendirme ben öyle görmüyorum. Bizim yaptığımız doğru olan

İşin içine sayılar ve modeller girdiğinde ticaret yapiyormuşuz gibi geliyor. Ben sevdiğim için onunla aile olmak için evleniyorum. Varsın hiç takmasınlar. Kişi kendine yakışanı zaten yapacaktır.

X