Takı kavgası yaptık(Arkadaşlar bakarmısınız)?

:1shok::1shok::1shok::1shok:

babam dediki benim kızım mutlu olsunda altın gerekli değil dedi.
eşim ailesi bana 4 bilezik taktılar.onuda ÖDEMEMEK üzeree aldılar.:çok üzgünüm:
küpe,künye,yüzük[alyans hariç] almadılar yinede tatsızlık çıkmaasın diye sustukk.bence biraz abartmışsın.erkek arkadaşın haklı bence gönüllerinden ne koporsa o takılır.zorla yuapılan hiç bir şey MUTLULUK getirmezzz
:teselli::teselli:

Aman ya, takı dediğin akrabaydı, konuydu, komşuyduya karşı yapılan bişey. 2 gerçek 3 sahte alsın, gerçeğinden ayırt edilmiyo vallakaydirigubbakcemile3
Maksat konu komşu, aaaa bak gördüm mü takıyı tam yapmışlar desinkaydirigubbakcemile3
Sonuçta erkek arkadaşın o altınları borçla alacaksa ve borcunu evlendikten sonra sürünerek ödeyecekseniz ne anlamı var, çok saçma yeni evliyken göz göre göre tadınızı tuzunuzu kaçırmak
Bence dediğim gibi yapın, hem eş dost akraba mutlu olsun hem siz
Belki bu eş dost işini eleştirceksiniz ama malesef gerçek bu, dost var düşman var, bu durumlarda herkezin gözü üstünüzde oluyo, onlara neyse iştekaydirigubbakcemile

hem yarın öbürgün diyelimki kendini kastı buldu buluşturdu yaptı evlendikten sonra bunu yüzüne vurma ve seni aileni rencide etme hakkı doğar ona söliiiiimmmm e haklıda olur yani bazı şeylere mahal vermemek için ince düşünmek gerek şekerim .

Annenin babanın görevi evladınının mutluluğunu sağlamaktır.
Bu konuda kendilerince seni maddi garantiye almak istiyor olabilirler, ama önemli olan huzur olması bence.
Bu konu yüzünden huzursuzluk yaşayacaksan olmaz olsun öyle altın da, para da :1closedeyes:

kızlar her birinize ayrı ayrı cvp yazmak isterdim.çok güzel yorum yazanlar var.bilmediğim düşünemediğim yerlerde aydınlatıyorsunuz beni sağolun.
ablam çıktığıyla evleniyor bursalı bir çocukla,çocuğa da saçma gelmiş ama çocuk ortak bir karara varılır demiş.halam da kuzenim de farklı illere evlendiler ve onlar da aynı tepkiyi verirken benimki böyle konuşunca canım sıkıldı işte.

+ uzun bi yol var önünüzde evliliğe giden.
Eğer ciddi ömürlük bi evlilik istiyosan bu konuları bundan sonra daha dikkatli ele almalısınız.
Karşı taraf tepki vermese bile o akıllarına kazınabilir,
bi gün biyerde mutlaka çıkar karşınıza. 2 taraf için de geçerli.
Bu konular hiç bi zaman unutulmaz. Sadece üstü örtülür.
Anlayışla alakalı.

hayatım sen bu oğlanı seviyosan bu mevzu bile olmaz sen bakarsın bir çaresine seven adam filozof gibi olur valla sorunlar vız gelir o yüzden şimdiden sıkmayın o tatlı canlarınızı böle saçma konularla tadını çıkarın hayatın anı yaşayın romantizimle altın mevzusuyla birbirinize girmeyin derim ben ve size iiiiiiii akşamlar arkadaşlar bye .

En büyük hatan kocam diyeceğin adamı birileriyle
hem de akrabalarının (müstakbel) eşleriyle karşılaştırman!!
neden bunu yapıyosun?
neye göre karşılaştırıyosun?
bence seninki sana değer verdiği için
maddiyattan çok uzakta gördüğü için sevginizi ters bir tepki göstermiş.
Neden kendi açından bakıyosun?

"seninle elbette evlenmek isterim.elbette takı takılır ama bunun pazarlığı yapılmaz,herkes gönlünden kopanı verir "dedi

çok isabetli söylemiş canım..arkadaşının maddi durumunu bile bile şimdiden altın pazarlığı yapman hiç hoş olmamış..sizin adetleriniz öyle olabilir,oda size "bizim adetlerimizde böyle bişey yok,sende buna saygı göster" derse napıcaksınız? ne kadar güzel laf etmiş size sevgiliniz..sizin kafaya takıp surat astığınız mevzuya bakın bide..bilezik ve altın sayısı!!!! hemde daha çıkıyorken..onun canıda çok sıkılmıştır sizin konuşmlarınızdan,emin olun..ailesiyle paylaşmaz bu diyoloğu umarım..evlendiğinizde elinize geçicek sermayeyi düşünüceğinize,yaşıycağınız mutlu günleri,sevdiğiniz adamla geçireceğiniz bir ömrü düşünün..herkes 8 bilezik ,5 reşatla evlenmiyo..

hiç bu açıdan düşünmemişiim haklısın:asigim:

kız alıyolar kolay mı takçekler tabi..ama durumlara göre tabii diyimde kızlar fazla sinirlenmiş bana patlamasın a.s. bizim burda da 5 istenir düğün yapmaya niyetleniyosa erkek tarafıda önceden ayarlanması lazım böyle şeylerin sonra kalkışılması lazım ama durum yoksa napsınlar yapamazlar buda anlayışlaa karşılanır.Ama işte heryerin adeti var 12 banada fazla geldi 8 e indirmişler sağolsunlar..Bide demişler sözlü değilsiniz daha bu konuları konuşuyosunuz .ılle sözlü olmak gerekmez ciddi düşünülüyo belli ki herşey konuşuluyo böyle şeylerim şimdiden konuşulması daha iyi öbür türlü beklentiler beklenildiği gibi olmazsa daha kötü

canım bu adetler yüzünden okadar ınsanın evlılıgı bozuluyorkı anlatamam.önemlı olan ıkınızın anlasması mutlu olması degılmı?nekadar yapmaya gücü yetıyorsa okadar yapar.yok sukadar altın demek bana abes gelıyor.esımın ailesı benım aileme sorunca kendınıze yakısanı sız bılırsınız dedıler onlarda üstlerıne düşeni yaptılar bu işler böyledır zorla güzellik olmazkı.

heyttttt süper bravo alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Katılıyorum. Çocuk ne güzel cevap vermiş. Hiç kırıcı davranmamış bence.
Bence onla bunla karşılaştırmayı bırak sevdüceğini
gururunu adetleri de bi kenara bırak
ve en şirin halinle özür dile
bu bişey alıp götürmez ne senden ne gururundan
sadece sevdiğin adamın kırılan kalbini verir sana...
ben olsam öyle yapardım.
tabi sen bilirsin yine de...

valla ne yalan söyleyeyim şu kadar bilezik şu kadar altın falan bana da çok garip geldi ..başlık parası gibi ne o öyle.sonuçta şehir neresi olursa olsun düğünde zaten takı/altın takma olayları olur.tutup bi de siz 8 tane şundan 5tane bundan diye bunun pazarlığı mı olur?zaten aileler çocuklarının en mutlu gününde,bütçelerinin elverdiği en yüksek noktalarda herşeyi yaparlar..erkek arkadaşınız haklı gibi geldi bana :sm_confused:

ne alaka ya e kız alıyolarda çocukta birömürboyu ona bakmakla yükümlü oluyo bu neeeeee ozman öle kız erkek diye ayrılırsa ooooooooooooooooo yaş iş ben söliiiiim

sanada bi alkisalkisalkisalkisalkisalkis

bunun adı başlık parası, başka bir açıklaması yok benim için.
kızanlar olacak, kusura bakmayın ama ben bunun kadın için aşağılıyıcı birşey olduğunu düşünüyorum.
kızının geleceğini garanti altına adı altında altın pazarlığı etmek bence kötü.
hele de kızın buna karşı gelmeyip bizde böyledir diye durat yapması bence daha da acı..

yaa ksın elınde bsıey yokkkı sAdece adetlerını soylemıss fazladaa kısa yuklenmemmk gerekkk dedıgım gıbııı eger erkke tarıfına cok yuklenselerr elınde sonun o darlıgı zaten kızları yasıycakkkk yanı huzursuluga bıle deymesss

sonrada kadın erkek eşitliği için yırtarız biryerlerimizi hani nerde çocuga kaç bilezik kaç reşat canım sen alınma üstüne konunun şevkine geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…