merhaba arkadaşlar.
uzun süreli bir çıktığım var.allah nasip ederse seneye yaz evleneceğiz.
dün akşamüzeri buluştuk muhabbet ediyoruz.düğünün nerde nasıl olacağı hakkında da konuşuyorduk.
bilmiyorum bu adet sadece bizde mi var ama canım çok sıkıldı.
bizde erkek tarafı düğünde kız tarafına kızın ailesinin belirttiği kadar altın takar.misal bizdekiler genelde 12 bilezik + 8 büyük altın ister.erkek tarafının durumuna göre karşılıklı anlaşılır.zaten bu takılan takılar da gelinle damat içindir,onlara verilir.ailelerden hiçbiri almaz,yani burdaki maksat yeni evlilere sermayedir.
biz konuşurken ben bunu ona söyledim.ama benim ailem o kadar abartmaz 8 bilezik 5 altın isterler(ablamdan öyle istedikleri için biliyorum) dedim.onlar hep şehirde yaşamışlar o yüzden bu ona abest geldi ve şaşırdı,nasıl yani dedi güldü,fakat benim ciddi olduğumu görünce o da ciddileşmeye başladı.ben nerden bulacağım ben sanki işadamımıyım görüyorsun halimi işte dedi.ben de ailen yardım eder kız tarafı düğünden önce mutlaka bunu ister dedim.
baya bi bu laf çekişmesi uzadıktan sonra ağzından dökülen son cümleler şunlar oldu;;seninle elbette evlenmek isterim.elbette takı takılır ama bunun pazarlığı yapılmaz,herkes gönlünden kopanı verir dedi(sert bir şekilde)..benim suratım asıldı,çünkü duymak istediklerim bunlar değildi,o da çoğu erkek gibi bir odun olduğu için surat asmama anlam veremedi ve üstüne bir de;;sen bende para olmazsa evlenmeyeceksin heralde benle,ne biçim adet bu;neden bizim sermayeyi benim aile karşılıyor,damata neden bişey takılmıyor madem dedi.
benim sinirlerim iyice bozuldu,buluşmamız bitip eve gelinceye kadar surat astım ve sonra eve geldim.
düğünde onlardan böyle bişey istemek gerçekten tuafmı olacak arkadaşlar,yoksa haklımıyım?yaşadığınız veya etraftan bildiğiniz kadarıyla erkek evinden takı istenirmi istenmezmi?tabi bu arada benimkinin konuşmalarına da çok kırıldım.bu konuda tavırlarım nasıl olmalı?yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden tşkler