Takı kavgası yaptık(Arkadaşlar bakarmısınız)?

evliliğe giden yolda bu mevzular ciddi anlamda aranızı açıyorsa ki tekrar söylüyorum çocuk çok haklı biraz daha düşünün derim canım yani maddiyat olmamalı en başından

ben hayatta boyle bir adet duymadim. cok sacmaymis. erkek arkadasina 100% katiliyorum bu konuda. sana kizmakta da hakli, ben olsam ayni davranirdim. bunun pazarligi mi olur? kim ne isterse onu takar, istemezse hic takmaz.

ben zaten budugunlerdeki taki isini hic anlamiyorum. benim dugunumde de takanlar oldu, hepsi cikardim kayinpederime verdim al senin olsun diyerek, sasirmisti yazik:) dugun denilen sey iki insanin hayatlarini birlestirmesini cevresiyle kutlamasindan ibarettir. evlenenler sermaye toplasinlar diye degil. bu benim fikrim tabii.

kesinlikle katılıyorum .

ben hayatta boyle bir adet duymadim. cok sacmaymis. erkek arkadasina 100% katiliyorum bu konuda. sana kizmakta da hakli, ben olsam ayni davranirdim. bunun pazarligi mi olur? kim ne isterse onu takar, istemezse hic takmaz.

ben zaten budugunlerdeki taki isini hic anlamiyorum. benim dugunumde de takanlar oldu, hepsi cikardim kayinpederime verdim al senin olsun diyerek, sasirmisti yazik:) dugun denilen sey iki insanin hayatlarini birlestirmesini cevresiyle kutlamasindan ibarettir. evlenenler sermaye toplasinlar diye degil. bu benim fikrim tabii.

sonuna kadar katılıyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

arkadaşlar çok sağolun.ona da hak vermeye çalışıyorum söyledikleriniz sayesinde ama görünüşe göre bizimkiler diretir,vermeyiz bile deseler şaşırmam.zaten annem çok tamahkardır böyle şeylere.
mutlaka onlarda kabul etmezler.peki arada kalan ben olacağım ben nasıl davranacağım?

merhaba arkadaşlar.
uzun süreli bir çıktığım var.allah nasip ederse seneye yaz evleneceğiz.
dün akşamüzeri buluştuk muhabbet ediyoruz.düğünün nerde nasıl olacağı hakkında da konuşuyorduk.
bilmiyorum bu adet sadece bizde mi var ama canım çok sıkıldı.
bizde erkek tarafı düğünde kız tarafına kızın ailesinin belirttiği kadar altın takar.misal bizdekiler genelde 12 bilezik + 8 büyük altın ister.erkek tarafının durumuna göre karşılıklı anlaşılır.zaten bu takılan takılar da gelinle damat içindir,onlara verilir.ailelerden hiçbiri almaz,yani burdaki maksat yeni evlilere sermayedir.
biz konuşurken ben bunu ona söyledim.ama benim ailem o kadar abartmaz 8 bilezik 5 altın isterler(ablamdan öyle istedikleri için biliyorum) dedim.onlar hep şehirde yaşamışlar o yüzden bu ona abest geldi ve şaşırdı,nasıl yani dedi güldü,fakat benim ciddi olduğumu görünce o da ciddileşmeye başladı.ben nerden bulacağım ben sanki işadamımıyım görüyorsun halimi işte dedi.ben de ailen yardım eder kız tarafı düğünden önce mutlaka bunu ister dedim.
baya bi bu laf çekişmesi uzadıktan sonra ağzından dökülen son cümleler şunlar oldu;;seninle elbette evlenmek isterim.elbette takı takılır ama bunun pazarlığı yapılmaz,herkes gönlünden kopanı verir dedi(sert bir şekilde)..benim suratım asıldı,çünkü duymak istediklerim bunlar değildi,o da çoğu erkek gibi bir odun olduğu için surat asmama anlam veremedi ve üstüne bir de;;sen bende para olmazsa evlenmeyeceksin heralde benle,ne biçim adet bu;neden bizim sermayeyi benim aile karşılıyor,damata neden bişey takılmıyor madem dedi.
benim sinirlerim iyice bozuldu,buluşmamız bitip eve gelinceye kadar surat astım ve sonra eve geldim.
düğünde onlardan böyle bişey istemek gerçekten tuafmı olacak arkadaşlar,yoksa haklımıyım?yaşadığınız veya etraftan bildiğiniz kadarıyla erkek evinden takı istenirmi istenmezmi?tabi bu arada benimkinin konuşmalarına da çok kırıldım.bu konuda tavırlarım nasıl olmalı?yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden tşkler

sevgiliniz çok doğru demiş.
herkes gönlünden kopanı takar, bunun pazarlığını yapmak bence hoş değil.
hele ki şu kriz döneminde bahsettiğiniz takılar ciddi bir meblağ tutuyor, ha denilince alınabilecek şeyler değil yani.

bu arada farkettim ki bedavaya gitmişim.delikafadulden
yanarım yanarım ona yanarım.
iki kıytırık bileziğe tav olduk evet dedik iyi mi :roflol:

banada çok saçma geldi erkek tarafı takabildiği kadar takar onların şanına kalmış,onun pazarlığı olmaz bizde öle şeyler yok

açıkca söyleyeyim bence tuhaf
takı takılır anlarım ama bunun miktarını belirlemek tuhaf nişanlınız bu konuda haklı
şu zamanda borçsuz evlenen yok denecek kadar az
birde üstüne evlenirken sermayem olsun diyorsanız gerçekten maddi durumu çok iyi biriyle evlenmeniz lazım

bunu söz konusu etmek bile hiç hoş değil
durumu varsa yapar zaten
ben erkek arkadaşınızı çok haklı buldum

arkadaşlar çok sağolun.ona da hak vermeye çalışıyorum söyledikleriniz sayesinde ama görünüşe göre bizimkiler diretir,vermeyiz bile deseler şaşırmam.zaten annem çok tamahkardır böyle şeylere.
mutlaka onlarda kabul etmezler.peki arada kalan ben olacağım ben nasıl davranacağım?

aileni ikna etmekten baska sansin yok. bu adet cok anlamsiz bir adet cunku. zaman zor zaman, herkesin ekonomik sikintisi var. bizde adet boyledir diyerek arkadasinin ailesine baski yaparsan bastan kaybedersin. dogru bir hareket degil bu. bence erkek arkadasin da buna cok uzlumustur, eminim ailesi de uzulur. eger mecbur tutarsaniz kendilerini sikintiya sokar takarlar istediginiz altinlari ama sen bu adamla bir omur gecireceksin, bu baskiyi unutmazlar, soyleyeyim. degmez 3-5 parca altin icin mutlu ve huzurlu olma sansini teptigine. hic degmez inan bana.

yani ne biliiiimmmm eger karşılıksız sevdiğine inanıyorsan bunun mevzusu bile olmaz yani ailen vermezmi seni ona bunlara almasa tamam ozaman güle güle mi dersin ozman oturup sevgini tart canım yani birbirine baglantılı konular baksana bu anlamda tatmin bekliyorsun etrafından arkadaşın adına üzüldüm ama hakkınızda hayırlısı neyse o olsun umarım bunları aşar ve mutlu bir evlilik yaparsınız

Vallahi bana da abes geldi, pazarlık eder gibi kaç altın verileceği falan ayıp şeyler bunlar bence.

Adet adet diye diye iki taraf birbirini yer her düğünde zaten. :delphin:

ozaman gideceksin bir imitasyoncuya ailenin dediklerini alıcaksınız e düğünden sonrada sizin olacağı için sorun kalmayacak canım :))))))) e alternatif yahu çözümleme yapmaya çalışıyorum başka fikri olan sölesin

bencee gorucu uslu olsaydı tabıkıde altın ıstenır abartılmayacak sekıldee ama eger adetı usulu neyse en ıyı gene aılelelr buu bılır amam tatlım eger durumları yksaa sanna bua altınları bı skeılde borcla asalr bılee evlenınce elınden cıraıpp geldıgı yere gerı gonderırler ve bu sıkıntıları sen yasarsın

Eeeee o zaman hata sizde tamamen!!
Neden ailenizin bu takı konusunda dayatacağını bildiğiniz halde zengin bir sevgili bulmadınız?
Biliyorum abes bir soru oldu ama takıları çocuk çakıltaşlarından toplamıcak di mi

neyse ya şimdiden bunları düşünüp zaman harcamanız gereksiz aslında tamam konu açılmış ama sende çaktırmadan fikrini öğrenebilirdin bukadar tantana olmazdı be şekerim zedelemeyin böle dünyevi şeyler için sevginizi

eğer annen tamahkarsa, bunu sevdiğine söyleyip onu bu
konuda uyarıp sonradan böyle huylarını ya da böyle adetleri öğrenip
şok olmasına ve sevginizin yıpranmasına izin vermemelisin bence.
araya maddi konular girince sevgi fasa fiso kalır. senin niyetin iyi olmuş olabilir
söylerken ama erkek tarafının aklına da "hemen iş ciddiye binince maddiyat öne çıktı"
diye takılır canım. Ailenin zihniyeti bu olabilir,
gelenekleriniz de bu olabilir ama senin tavrın önemli burda.
sen de onları savunur derecede davranırsan yıpranırsınız.
Ama destek olarak orta yolu bulmaya çalışmalısın.
Kızma ama hatalı davranmışsın.

o kadar bılezık almak bu krızde kolay degıl
arkadasınızda dedı ben ıs adamı degılım..
bende arkadasınız tepkısıne hak verdımm

eğer annen tamahkarsa, bunu sevdiğine söyleyip onu bu
konuda uyarıp sonradan böyle huylarını ya da böyle adetleri öğrenip
şok olmasına ve sevginizin yıpranmasına izin vermemelisin bence.
araya maddi konular girince sevgi fasa fiso kalır. senin niyetin iyi olmuş olabilir
söylerken ama erkek tarafının aklına da "hemen iş ciddiye binince maddiyat öne çıktı"
diye takılır canım. Ailenin zihniyeti bu olabilir,
gelenekleriniz de bu olabilir ama senin tavrın önemli burda.
sen de onları savunur derecede davranırsan yıpranırsınız.
Ama destek olarak orta yolu bulmaya çalışmalısın.
Kızma ama hatalı davranmışsın.

şiddettle katılıyorum sana canım :sm_cool:

Karşı taraf zaten seni seviyorsa bu süreçte elinden geleni yapacaktır. Bence senin yapman gereken aileni gerçekten buna ikna etmek... " Ben bu adamı seviyorum. Bu adam zaten beni sevdiği için elinden geleni yapacak. Bu kriz zamanı da kusura bakmayın ama kimse kimseye bu kadar altın takamaz. Sizin oğlunuz olsa, durumunuz çok da iyi olmasa ne yapacaksınız. " diyeceksin. Başta kırmadan onları ikna edeceksin. Bunun ben şimdilik başka çaresini göremiyorum...

bu takı meselesini konuşmak için bence erken hem sen neden konuşuyosunki bırak aileler halletsin ve oglan tarafının durumu yoksa sıkıştırmaya gerek yok onlarda alır heralde alabileceklerini

Back