Sağolun yorumlarınız için. Herşey yetişkin olmaktan geçiyor bunu başarabilmeliyim.
Ben kocam iyidir şudur budur diye savunmuyorum ki günces. Hataları var ama çoğunluk olarak yanımda olduğu için ahkam kesemedim diyorum. İkisi ayrı şeyler. Evet yapmak zorunda ama işten erken geldi diye evi topluyor benim eşim sen yorulma diye yaptım der elbetteki zorunda yapmak ama bende bazı şeyleri göre yapmam gerekiyor. Adam dünyanın en kötü adamıymış gibi hadi yoluna gelmiyorum ben diyemedim. Olmadı yani.Cok guzel fikir vermissiniz ama yanlis kisiye vermissiniz. Actigi cocuk konularini gormediniz sanirim. Burada sinirini atiyor ve kocam iyidir deyip yoluna devam ediyor. Bizler konustugumuzla kaliyoruz. Yoluna devam etsin umarim cok mutlu olur, herkes cok mutlu olsun ama kendin baskalarinin dedikodusunu yapip rahatlayacaksin diye niye bizi ortak ediyorsun o zaman. Baska konularda dik dur onerisi veriyor. Dik dursun o zaman herkesin yuzune soylesin, arkalarindan konusmak zorunda da kalmaz, sinir de yapmaz, dolmaz tasmaz.
Ben eşimden izin almadım papatyam. Ortak nokta dediniz ya ortak nokta olarak giderken uğramaya karar verildi. İzin alıcak yaşı geçtik.Yani adam istediği yere gidiyorsa kadın zaten gidebilmeli ama kanarya sürekli eşim izin vermedi eşim öyle istemedi diyor .
Evet dediğiniz gibi bana dokunmasınlar diyor. İçin işinden çıkmaktansa çözmeye çalışıyorum da elime yüzüme bulaştı.Damatla kendini kıyaslama. Adamın üzerinden yükü alıyorlar aslında. Görümce bir şey olunca kendi ailesinden istiyor, bekliyor. Adamın o yüzden kafası rahat. Bana bulaşmasınlarda ne yaparlarsa yapsınlar diyordur büyük ihtimalle. Yoksa çok rahatsız olsa hiç durmazdı. Erkek o bir de. Çok daha farklı davranırdı. Yoksa sence damat görümcene çok mu aşık? Bir de onlara da illa ki maddi yardımları oluyordur. Öyle de olunca adam rahatını bozmaz tabii. Senin durumun daha farklı. Aile yapıları bu deyip çıkma işin içinden.
Giderken ugraninca ne kadar kalinacagini sende iyi biliyordin değil mi ? Bak benim babam olsa yemekten sonra çaya kalmazdik. Ortada bir plan varmış adam çok iyi bile oturmuş . Sen plandan memnun olamayacağını da biliyordun ama çözümü bulamadınız. Ortak nokta böyle birşey olmuyor herkesin memnun olması lazımBen eşimden izin almadım papatyam. Ortak nokta dediniz ya ortak nokta olarak giderken uğramaya karar verildi. İzin alıcak yaşı geçtik.
E yani. Normalde erkekler hiç çekmez çünkü. Adam eşinin de çoçuğunun da sorumluluğunu atmış karısının ailesine, kendi kafası rahat. Hem evde de düzeni var. Sorumlulukta yok. Zaten aynı yerde de değiller. Daha ne?Evet dediğiniz gibi bana dokunmasınlar diyor. İçin işinden çıkmaktansa çözmeye çalışıyorum da elime yüzüme bulaştı.
Ben kocam iyidir şudur budur diye savunmuyorum ki günces. Hataları var ama çoğunluk olarak yanımda olduğu için ahkam kesemedim diyorum. İkisi ayrı şeyler. Evet yapmak zorunda ama işten erken geldi diye evi topluyor benim eşim sen yorulma diye yaptım der elbetteki zorunda yapmak ama bende bazı şeyleri göre yapmam gerekiyor. Adam dünyanın en kötü adamıymış gibi hadi yoluna gelmiyorum ben diyemedim. Olmadı yani.
Dedikodu olarak bakmayın burda herkes fikir alıyor anlamanız adına detaya giriyorum. Dik durduğumu düşünüyorum aksi takdirde abimlere de gidemezdim ama olmadı işte hata yaptım. Lütfen kimsenin vebaline girmek istemiyorum yorulan yazmak istemeyen yazmasın devam edemeyeceğim zaten psikolojik olarak çöktüm.
Çözmeye çalıştığına emin misin? Gerçekten çözmek istiyorsan somut adımlar atman lazım.Evet dediğiniz gibi bana dokunmasınlar diyor. İçin işinden çıkmaktansa çözmeye çalışıyorum da elime yüzüme bulaştı.
Cahilliğim ne diyeyim gunces. Değiştirmeye çalışmasamda evet zorluyorum. Birazda zaman çözsün herşeyi moralim bozuk.Kocan iyidir, hatalari da vardir. Hangimiz hatasiz kuluz ki? Ben hatasiz biri degilim mesela. Sen hatasiz misin? Kocanin hatalari icin sen ne yaptin? Degistirmeye calistin, konustun adam hala ayni baktin sen hala uzuluyorsun ailesine cikistin. Bu dogru mu? Bak sana burada milyon kere fikirler yazildi. Kimse senin evinin icinde degil, iyisi ile kotusu ile ne yasadigini kimse bilemez. Evlilikte bir sorun varsa bunu yine ikiniz cozeceksiniz.
Biz evlendigimizde her seyi cok mukemmel cok dogru mu yaptik saniyorsun? Hatalarimizi da yanlislarimizi da esimizle oturduk konustuk cozduk birlikte dogruyu bulduk. Sonra oturduk ya biz sunu soyle yapmistik diye kahkahayi patlatip birbirimizle dalga gectik ama 3.bir kisinin bundan haberi olmadi.
Atmam gereken adımları biliyorum zamanı geldiğinde uygulamaktanda çekinmeyeceğim. Sağolun herşey için.Çözmeye çalıştığına emin misin? Gerçekten çözmek istiyorsan somut adımlar atman lazım.
Yoluna gelmiyorum ben demeyecektin zaten. Abimi çok özledim, yengem de hamile gitmem lazım. Bu bayram böyle olsun deyip, biletini alacaktın. Bu kadar.Ben kocam iyidir şudur budur diye savunmuyorum ki günces. Hataları var ama çoğunluk olarak yanımda olduğu için ahkam kesemedim diyorum. İkisi ayrı şeyler. Evet yapmak zorunda ama işten erken geldi diye evi topluyor benim eşim sen yorulma diye yaptım der elbetteki zorunda yapmak ama bende bazı şeyleri göre yapmam gerekiyor. Adam dünyanın en kötü adamıymış gibi hadi yoluna gelmiyorum ben diyemedim. Olmadı yani.
Dedikodu olarak bakmayın burda herkes fikir alıyor anlamanız adına detaya giriyorum. Dik durduğumu düşünüyorum aksi takdirde abimlere de gidemezdim ama olmadı işte hata yaptım. Lütfen kimsenin vebaline girmek istemiyorum yorulan yazmak istemeyen yazmasın devam edemeyeceğim zaten psikolojik olarak çöktüm.
Atman gereken adımlar evlilik birliğinin saygı ve sevgi içerisinde devam etmesi için gerekli . Yorumlar sen eşinle kötü ol gerekirse boşan diye yapılmıyor aslında . Bu şekilde tüm aileye yansıtılan olaylar iyi sonuç vermez . Kimse senin çektiğin gibi eşinin ailesini çekmez ama o ailede senin bu tavırlarını çekmez . Çocuğuna yaptırilan saç modeline bile laf etmişler . Bu ailede çocuğu olan kişi çıldırır . O yüzden sana sınırlarını koymani öneriyoruz . İki gün sonra eşin yine ben üzülüyorum diye başlayıp çocukla ilgili kararları da yalnız alabilir . Eslerin de birbirlerinin kırmızı çizgilerini bilip çekinmesi gereken noktalar olmalı . Bak bu onun bam teli aman oraya yaklaşmayayim demeliler. Her konu için demiyorumAtmam gereken adımları biliyorum zamanı geldiğinde uygulamaktanda çekinmeyeceğim. Sağolun herşey için.
Farkındayım papatyam. Köyleykende dedim benim hassas noktamdır çocukta otorite tek olucak anne baba sözü önemlidir diye. Kaynanana sökmez o dedi akrabası. Bende sökücek yapıcak bişey yok dedim.Atman gereken adımlar evlilik birliğinin saygı ve sevgi içerisinde devam etmesi için gerekli . Yorumlar sen eşinle kötü ol gerekirse boşan diye yapılmıyor aslında . Bu şekilde tüm aileye yansıtılan olaylar iyi sonuç vermez . Kimse senin çektiğin gibi eşinin ailesini çekmez ama o ailede senin bu tavırlarını çekmez . Çocuğuna yaptırilan saç modeline bile laf etmişler . Bu ailede çocuğu olan kişi çıldırır . O yüzden sana sınırlarını koymani öneriyoruz . İki gün sonra eşin yine ben üzülüyorum diye başlayıp çocukla ilgili kararları da yalnız alabilir . Eslerin de birbirlerinin kırmızı çizgilerini bilip çekinmesi gereken noktalar olmalı . Bak bu onun bam teli aman oraya yaklaşmayayim demeliler. Her konu için demiyorum
Tam sinir krizi geçirmelik vallahi ne desen haklısın.Keske en sonda gidin nereye gidiyorsanız ben gelmiyorum deseydin mort olsalardı hoş aman tatsızlık olmasın diye bizler yapamayız ama böyle böyle miciyorlar ortaya,çok büyük ayıp etmiş k.babanizİyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.
Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.Kurban bayramı konusu.
Selam kızlar iyi geceler. İçimi döküp uyumak istedim eski konu nasıl ekleniyor bilmiyorum ama özet geçmek gerekirse 2 senelik evliyim ve eşim memleketini çok seviyor ailesi burda. Kendi adına köye gitmeye karar verdiği için biraz rest çekmiştim özür dileyip düzelttik. Abimler yolumuzun üstü 1...www.kadinlarkulubu.com
Suç kayınpederimde de değil bende. Onlarla birlikte hareket etmeyip tek gitmeliydim ya da en başından kabul etmemeliydim. Bazen insan bilsede yapamıyor hayatına uyarlayamıyor banada tecrübe oldu:)Tam sinir krizi geçirmelik vallahi ne desen haklısın.Keske en sonda gidin nereye gidiyorsanız ben gelmiyorum deseydin mort olsalardı hoş aman tatsızlık olmasın diye bizler yapamayız ama böyle böyle miciyorlar ortaya,çok büyük ayıp etmiş k.babaniz
Katılıyorum. Keşke herkes kendi köyünden kendi memleketinden evlense.Köyü olan köyünden evlense keşke böyle sorunlar yaşanmaz. Ben de eşimin köyünden bıktıydım. Tatile gideceğimiz zaman ille köye uğranır. Ya da tatil dönüşü köye gidilir, rezillik. Arası açıldı da kurtuldum köy ziyaretinden. Aslında en doğrusu herkes kendi zevkine göre geçirmeli bayramı. Köy isteyen köye,ailesini isteyen ailesine gitmeli. Böyle sıcakta bir arabaya doluşup ziyaret eziyete dönüşüyor. Kurbanı da herkes evinde kesmeli,kaç yüz km ötede kesip de arabalarla et taşımak nasıl bir saçmalıktır.
Ah keşke inanın bıkkınlık geldi. Tamam eşimin köyü sevdiğini biliyorum bende severim ama insanın da bi sabrı var. Laf edince de kayınvalidem tabi gelcen mecbursun kocanın köyü diyor. Durup durup eşime köyden arsa al senin karın gelir köye bilmem ne diyorlar. “ şehirde büyüdüm senle gelmem çok meraklıysan köyden evlenseydin” diyorum kocama gülüyor. Dolduruş üstüne dolduruş sizd hiç gelmiyorsunuz izinlerinizi ayarların yok bi bırakın İstanbulu. Kafayı yemişler geldiğimizde erimişti etler zaten.Köyü olan köyünden evlense keşke böyle sorunlar yaşanmaz. Ben de eşimin köyünden bıktıydım. Tatile gideceğimiz zaman ille köye uğranır. Ya da tatil dönüşü köye gidilir, rezillik. Arası açıldı da kurtuldum köy ziyaretinden. Aslında en doğrusu herkes kendi zevkine göre geçirmeli bayramı. Köy isteyen köye,ailesini isteyen ailesine gitmeli. Böyle sıcakta bir arabaya doluşup ziyaret eziyete dönüşüyor. Kurbanı da herkes evinde kesmeli,kaç yüz km ötede kesip de arabalarla et taşımak nasıl bir saçmalıktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?