Anlıyorum da benim ne yapmam gerekiyor ?
sorunlarının kökünü bile bilmiyorsun , bu yüzden konuna sebep olanı değil ,konu içindeki insanları suçluyorsun sürekli
örnek veriyorum eşin ve ailesi bayram planı mı yapıyor ,aaa bizimkiler de toplanacak ben de çalışıyordum göremiyordum bu bayram plana beni katmazsanız iyi olur ,ben annemlerde olacağım
Kayınvalide ve görümcemden şikayet mi ediyorsun ,oturma evinde , ikinizde çalışıyorsunuz git uzak bi yerden ev bak, taşın 10 günde bir gör 2 haftada 1 git , dipdibe olup nasıl sorun çıkmamasını bekliyorsunuz ki ?
kv aşağı inmemi bekliyor ,yok kendiler gelmek istiyor ,gelirken görümcem şunu istedi vs vs bu sorunlar hep biter uzakta olunca siz de çekmezsiniz ,siz kadının evinde oturup sorun olunca da bana bunu dedi şunu dedi oluyor ,en iyi kv ile bile aynı evde sorun çıkar ,bunun çözümü gelip burada konu açıp onlara laf sokman değil
eşin 2 dk ya gönül almasın mesela (mecazen 2 dk dedim ) yada bi akşam yemeğine kalacağınızı bilmesin ,bi duruşunuz olsun ,eşiniz sizin sınırlarınız olduğunu bilsin ,sizden ayrı plan yapıldığında ailesine kanarya olmadan bişey diyemem biz şimdilik onu katmayalım cesareti olsun
ailene gitmek isteyince eşin “sensiz kalamam “ deyip seni etkileyemesin bilecek ki kararlısın ,senin yaptığını 10 yaşındaki çocuk yapmaz ,sırf eş ailene sözünü geçirdiğini göstermek için saçma sapan plan yapıp sonrada geldin kp hadi dedi ailemi görecektim bilmem ne diye kendini kandırdın , gitmeseydin mesela bu bi seçimdi ama sen ders vermek istedin ,onu bile yapamadın
bu hareketlerinle kimse sana saygı duymaz ,eşin bile duymuyor çünkü ,mantıklı hareket etmiyorsun
sürekli birilerini suçluyorsun ama “ben doğru davrandım mı “ diye kendine öz eleştiri yapmıyorsun ..
Belki görümcene ve kaynana göre onlar çok iyi sen kötüsün ,sen de onları kötülüyorsun demek ki başkalarının gözüyle de bakmak değerlendirmek lazım di mi ..
oraya götüreyim de ne olursa olsun diye gittin değil mi ? yine memnun olmadın.. kimseyle güç savaşına girmeyin ,net olup sınırlarınızı çizin yeter
kimse bizim istediğimiz gibi olmuyor keşke olsa lakin insanları da değiştiremeyiz ,o yüzden planı değiştiririz ,bazen görmezden geliriz mutluluğumuz için (bu susup oturmak değil ) bazı insanların yapısını kabullenmeliyiz ,benim kv despot biri mesela oturup ağlasam kendiöi paralasam ne değişecek? kadının özü bu yani
olayın özü : çözüm odaklı olursanız halledersiniz zamanla (umarım )