• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de tatillerde annem alıyor cocuklarimi, bende onun evladiyim o da bana kiyamiyor bütün kış iş ev çocuklar yoruluyorsun az dinlen diyor, zaten torunlarından ayrı kalıyor bırakmasam oturur ağlar yani. 2 haftadır annemdeler haftasonu alacağız diye şimdiden üzülüyor, bırakın okullara kadar kalsınlar diyor. Ben konunun buralarıni okumadım hakim değilim ama çocuğu başkasına atmak, keyif yapmak gibi şeyler okuyunca yazmak istedim. İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılanamak lazım.
Başından atıyor Bihter. Kayınvalidem sormuyor bile gidiyor hazırlıyor çocuğun valizini. Arka sokaktalar zaten. Gün içinde kaynanası bakıyor akşamlarıda en az 3 4 gün kaynanamda. Haftasonuda bi etütü var yine kaynanamda. Akşam kaynanamda tatiller de kaynanamda. Çocuğun anne babayla iletişimi sıfır eve gitmek istemiyor. Dinlenmek ayrı çocuğu atmak ayrı değil mi ? Köyde herkes kınadı. Çocuk bezleniyor mu hala neden böyle yapıyor kızın dediler. Bi ortamdaykende bakmaz kimin çocuğu bu diyede takılır. Kaynanamı mesela annem yemeğe çağırıyor çocukla geliyor. Düğüne gidicez çocukla geliyor. Fazla değil mi ?

Korkmuyorum ve sorun olsada sınırlarımı korurum diye düşünüyorum. Köyde kayınvalidemin torununu çok şımarttığını söylediler bende otorite anne babada olmalı diyince senin kaynanana sökmez dediler. Mecbur sökücek ben annesiyim dedim bu konuda taviz vermeyeceğim.
Çişe alıştır derken anne babasıda söyledi.
Yeni evliyiz eşim bebek konusunda hevesli çocuğum olunca resimlerini çekicem bol bol dediğinde görümcem sert sesle “ senin böyle güzel çocuğun mu olur” dedi. Ah kendimi o kadar kötü hissettim ki. Cümledeki kötülüğü hala hazmedemiyorum.

Allah kolaylık versin. Umarım hayal ettiğinden daha güzel olur. ❤️❤️

Kadının ne yaşadığını bilemeyiz. Belki çok daraldı, canı sıkıldı bilemeyiz yani. Kendisi ve annesi memnunsa, çocuk mutluysa bize ne? Sizinkiler iki gün kalıyormuş bazıları 1 saat bile bırakmaz, bazıları aylarca bırakır. Herkesin aile yapısı farklı. 15 temmuz zamanı daha küçük çocuğumu bırakmak zorunda kalmıştım mesela ben. Yani bilemeyiz işte. Kendi dogrularimizla insanları yargilamamak lazım.
Yargılamasamda çocuk için çok üzülüyorum. Yeme bozukluğu başlamış çocukta anne babayla bağı olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Allah kolaylık versin. Umarım hayal ettiğinden daha güzel olur. ❤️❤️
Amin sizede Rabbim kolaylık versin annelerimiz çok kıymetli. Ne emeklerle büyüyor bir evlat keşke kimse kimsenin kalbini kırmasa karışmasa da çiftlerde mutlu mesut devam etse. Sağlıklı olsunda gerisi önemli değil her bebek konusunda gelir aklıma o lafı Allah görüyor der susarım. Eşimde çok istiyor iyi eğitim verelerim gezdirelim okutalım bir baba olarak destek olsun. Keşke kreşe verseler çocuğu da gelişimine katkıda olsa. Sosyalleşse ortama girse gittiği tek yer park. Geleceği güzel olur umarım 🥰

Amin sizede Rabbim kolaylık versin annelerimiz çok kıymetli. Ne emeklerle büyüyor bir evlat keşke kimse kimsenin kalbini kırmasa karışmasa da çiftlerde mutlu mesut devam etse. Sağlıklı olsunda gerisi önemli değil her bebek konusunda gelir aklıma o lafı Allah görüyor der susarım. Eşimde çok istiyor iyi eğitim verelerim gezdirelim okutalım bir baba olarak destek olsun. Keşke kreşe verseler çocuğu da gelişimine katkıda olsa. Sosyalleşse ortama girse gittiği tek yer park. Geleceği güzel olur umarım 🥰

Büyüklerle yakın olunca karışmadan duramıyorlar bence. 😄😄 Ama bu evliliği ve ev içi huzuru bozmamali.

Yargılamasamda çocuk için çok üzülüyorum. Yeme bozukluğu başlamış çocukta anne babayla bağı olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Bence bu konular sizi hiç alakadar etmiyor.
Çocuğu anneannesiyle köye göndermesi başından atmak değildir. Yada sürekli yapışık gezmek zorunda da değil. Dört yalındaki çocuk dört gece beş gece annesinden ayrı kalabilir. Bu zaten normal olanıdır. Önerilir. Ayrıca çocukların tuvalete alıştırması da sadece ebeveyni alakadar eder. Benim oğlumu takip eden doktor mesela üç yaştan önce tuvalet eğitimini önermiyordu. Üç yaştan itibaren başlamak en doğrusu diyordu. Bu konularda bilio bilmeden dedikodusunu etmek size düşmüyor sunshine. Size ne?

Bence bu konular sizi hiç alakadar etmiyor.
Çocuğu anneannesiyle köye göndermesi başından atmak değildir. Yada sürekli yapışık gezmek zorunda da değil. Dört yalındaki çocuk dört gece beş gece annesinden ayrı kalabilir. Bu zaten normal olanıdır. Önerilir. Ayrıca çocukların tuvalete alıştırması da sadece ebeveyni alakadar eder. Benim oğlumu takip eden doktor mesela üç yaştan önce tuvalet eğitimini önermiyordu. Üç yaştan itibaren başlamak en doğrusu diyordu. Bu konularda bilio bilmeden dedikodusunu etmek size düşmüyor sunshine. Size ne?
Çocuğu görseniz anlardınız. Bir çocuğa alın şunu ayağımın altından çekil git şuradan of denmez. Yazık.

Çocuğu görseniz anlardınız. Bir çocuğa alın şunu ayağımın altından çekil git şuradan of denmez. Yazık.
Sizin burada dedikodu malzemesi etmeniz hala çirkin. Sizin sorununuz eşiniz ve ailesi. Görümce ve çocuğunun ilişkisi sizinle alakalı değil. Burada dedikodu malzemesi etmeniz çok yanlış.
Doğurmadan da ahkam kesmeyin sunshine. Çocuk bakımı hakkında uzaktan bilginizle ne anlıyorsunuz mesela? Benim de iki yeğenim var bakımlarını da biliyordum. Ama ilk iki sene ciddi anlamda zorlandım, uykusuzluk ve depresyon yaşadım. Şimdi 5 yaşında paşa gönlüm istediğinde annemde ablamda yatılı bırakıyorum. Mesela şu an ablamla kuzenleriyle yazlıkta. Biz gitmedik bir kaç gün yalnız kalmak istedik. Buradan benim anneliğimi sorgulayanın da alnını karışlarım. Benim de nefes almaya hakkım var. Dışardan yorumlamaya da kimsenin hakkı yok. Mesela tuvalet işi de kesin sınırları olan bir şey değil. Kimi çocuk 18 aylık hazır olur hemen halleder gibi hazır değildir. Net sınırı da yok. Benim bir arkadaşım 3,5 yaşından 4 yaşına kadar yerden kaka çiş sildi. Şu an bir arkadaşım da milletin gazıyla erkenden başladı tuvalet eğitimine çocuk kendi kakasından korktu yapmak istemedi. Okuldan destek aldığı çişi halletti kakası gelince yapamadı. Kabızlık sorunu nedeniyle başka yollara saptılar şu an beş yaşında kakası gelince bez taktırıyor bezine yapıyor. Annesi de babası da doktor bu arada şu an bu konuyla ilgili uzman desteği de alıyor. Çevresinde sizin gibi çok bilmişler yüzünden insan içine çıkamaz hale geldi bir ara. Her çocuk farklıdır ve farklı gelişim süreçlerinden geçerler. Kimisinin kolay yaptığını bazı çocuklar zor yapar. Kalkıp burada eleştirecek son insanlar biziz.

Sizin burada dedikodu malzemesi etmeniz hala çirkin. Sizin sorununuz eşiniz ve ailesi. Görümce ve çocuğunun ilişkisi sizinle alakalı değil. Burada dedikodu malzemesi etmeniz çok yanlış.
Doğurmadan da ahkam kesmeyin sunshine. Çocuk bakımı hakkında uzaktan bilginizle ne anlıyorsunuz mesela? Benim de iki yeğenim var bakımlarını da biliyordum. Ama ilk iki sene ciddi anlamda zorlandım, uykusuzluk ve depresyon yaşadım. Şimdi 5 yaşında paşa gönlüm istediğinde annemde ablamda yatılı bırakıyorum. Mesela şu an ablamla kuzenleriyle yazlıkta. Biz gitmedik bir kaç gün yalnız kalmak istedik. Buradan benim anneliğimi sorgulayanın da alnını karışlarım. Benim de nefes almaya hakkım var. Dışardan yorumlamaya da kimsenin hakkı yok. Mesela tuvalet işi de kesin sınırları olan bir şey değil. Kimi çocuk 18 aylık hazır olur hemen halleder gibi hazır değildir. Net sınırı da yok. Benim bir arkadaşım 3,5 yaşından 4 yaşına kadar yerden kaka çiş sildi. Şu an bir arkadaşım da milletin gazıyla erkenden başladı tuvalet eğitimine çocuk kendi kakasından korktu yapmak istemedi. Okuldan destek aldığı çişi halletti kakası gelince yapamadı. Kabızlık sorunu nedeniyle başka yollara saptılar şu an beş yaşında kakası gelince bez taktırıyor bezine yapıyor. Annesi de babası da doktor bu arada şu an bu konuyla ilgili uzman desteği de alıyor. Çevresinde sizin gibi çok bilmişler yüzünden insan içine çıkamaz hale geldi bir ara. Her çocuk farklıdır ve farklı gelişim süreçlerinden geçerler. Kimisinin kolay yaptığını bazı çocuklar zor yapar. Kalkıp burada eleştirecek son insanlar biziz.

Evet kendi çocuğu için korkuyor gibi geliyor bana..
Benim yeğenim mesela 1.5 2 yaş arasi kendi bezi bıraktı ztn konuşabiliyordu tuvaleti geldiğinde söylemeye başladı su an 2.5 yasinda ve keyfi gayet yerinde
gördüğüm tüm çocukların 2 yaş sonrasına kalması sorun mu demek olacak hayır 2 kardes bile farklı
Çocukla konunun hiç alakası yok
Senin derdin eşin ve senin net olmaman
Çocukla işin yok yapma burada malzeme etme

Evet kendi çocuğu için korkuyor gibi geliyor bana..
Benim yeğenim mesela 1.5 2 yaş arasi kendi bezi bıraktı ztn konuşabiliyordu tuvaleti geldiğinde söylemeye başladı su an 2.5 yasinda ve keyfi gayet yerinde
gördüğüm tüm çocukların 2 yaş sonrasına kalması sorun mu demek olacak hayır 2 kardes bile farklı
Çocukla konunun hiç alakası yok
Senin derdin eşin ve senin net olmaman
Çocukla işin yok yapma burada malzeme etme
O zaman çocuktan önce eşini düzeltecek. Asıl sorun eş. Eşiyle derdini çözmüyor burada görümceyi anneliği üstünden binlerce kadınla gömüp, minicik çocuğu malzeme ediyor.
Kadınların annelik yarışı yapıp anneliği malzeme etmelerinden çok sıkıldım ben.

O zaman çocuktan önce eşini düzeltecek. Asıl sorun eş. Eşiyle derdini çözmüyor burada görümceyi anneliği üstünden binlerce kadınla gömüp, minicik çocuğu malzeme ediyor.
Kadınların annelik yarışı yapıp anneliği malzeme etmelerinden çok sıkıldım ben.

Aynısını onada yaptiklarinda anlayacak.
Koydekiler bile kınadı demiş susturacagina dediğine bak.
Eşi ilede cozemez önce kendini değiştirmeyi göze alması lazim

Anneliğine bir lafım yok ki ? Elbette burda dedikodu yapmam hoş değil ama kimse tanımıyor görümcemi sonuçta. Yüzüne kendisini kötü hissettircek birşey söylemem de yapmam da. Çocuk tuvalet eğitimine hazır bunu herkes biliyor yazık değilmi sıcakta diye de söylerler görümceme ama ben karışmam yorum yapmam aksine sevmesemde savunurum annedir bilemeyiz ne yaşadığını diye. Kınamaktan korkarım kıza karşı bi yanlışım yok.
Hani diyorsunuz ya sizi ilgilendirmez diye ilgilendirir çünkü benim alanıma da giriyor. Gezmeye gidicez götürsenize şunu da gezsin diyor ben miyim annesi ? Daha birsürü şey anlatmak istemiyorum eşim ben niye bakıyorum demesine rağmen nerde bu çocuğun anası babası der güler. Çocuğun durumu iyi değil odaya kapatıyorlar korkuyorum diyor durduk yere yemiyor ki ben bu durumda iyi anlamda bile yorum yapmıyorum. Kimsenin anneliğine laf etmeyi bırakın dokunucak kelime bile kullanmam emin olun :)

Aynısını onada yaptiklarinda anlayacak.
Koydekiler bile kınadı demiş susturacagina dediğine bak.
Eşi ilede cozemez önce kendini değiştirmeyi göze alması lazim
Susturmak mı ? Benim haddime mi ? Annesi güldü anneyle işimiz yok benim çocuğum dedi. Annenin suratına bakmadıklarınla bile hoşuna gidiyor ben ne yapabilirim ? Bana bezleniyor mu dediler çalışıyor annesi müsait olamadı dedim 100 kişiden 99 u aynı şeyi söylüyor demekki bi problem var kızlar.

Keşke herkes anlayışlı olda seridina. Ben köye nefretle bakan biri de değildim ama şuan inan nefret ediyorum desem yeridir. Evliliğime de zarar veriyor nefretim eşim ailem taşınınca gitmem gerekir her sene hadi olmasa bile 2 senede 1 diyor ki haklı anne babadır tabikide yeri gelir iki bayramda gidilir benimde ailem var düşüncesiz değilim ki. Anlamıyorum ilk evlendiğimde takılarımla evlerinin yanından arsa için zorlamalarını. Anlamıyorum geçen sene pandemide ramazan ayındaki kapanmada 3 gün boyunca hadi köye diye taciz etmelerini. Herkesin içinde biz gidicez sizde kızımla damadımla arabayla gelirsiniz diye emir vermelerini. İnsanı nasıl soğutabilirlerse o kadar soğuttular ya.
yaşlıların bu kendi çıkarlarına göre planları sadece sizde yok , işinize geleni duyun, gelmeyeni duymayın bile. onlar gelirsiniz dedi diye gitmek zorunda değilsiniz. inanın bizimkiler de öyle her dediklerini yapsak kanımıza kadar sömürürler acıma sıfır.

Susturmak mı ? Benim haddime mi ? Annesi güldü anneyle işimiz yok benim çocuğum dedi. Annenin suratına bakmadıklarınla bile hoşuna gidiyor ben ne yapabilirim ? Bana bezleniyor mu dediler çalışıyor annesi müsait olamadı dedim 100 kişiden 99 u aynı şeyi söylüyor demekki bi problem var kızlar.

O zaman yarın duyacağınız laflara şimdiden hazır olun cunku olayı gorumcenizin anneliği zannediyorsunuz Cook yaniliyorsunuz

Valla doğurunca göreceksin eski insanların 99u sütün yetmiyor, bu çocuk aç, kilosu yetersiz de diyor. Eskilerin 99u aaa hala bezli mi AA hala emiyor mu, kucağa alıştırmışsın sen de diyor. O eskiler çok bildiğinden karışmıyor. Siz devam edin buna size de yapacaklar o zaman anlarsınız. Kucağınızda çocuk emerken ay bunun sütü yaramıyor, yağsız bunun sütü bak bak cılız bu çocuk benimkiler yosundu tosun da dediklerinde bakalım biliyorlar haklılar diyecek misiniz?

Valla doğurunca göreceksin eski insanların 99u sütün yetmiyor, bu çocuk aç, kilosu yetersiz de diyor. Eskilerin 99u aaa hala bezli mi AA hala emiyor mu, kucağa alıştırmışsın sen de diyor. O eskiler çok bildiğinden karışmıyor. Siz devam edin buna size de yapacaklar o zaman anlarsınız. Kucağınızda çocuk emerken ay bunun sütü yaramıyor, yağsız bunun sütü bak bak cılız bu çocuk benimkiler yosundu tosun da dediklerinde bakalım biliyorlar haklılar diyecek misiniz?

Emzirmek dışında çocuğu kucağına alabilir mi acaba o zaman onlar daha iyi biliyor der
Esi de annem özlüyor hayatımdan girer akşam yemeğinden çıkar nasıl olsa
Vay be ne haddime demiş çok hoş ya

Hani diyorsunuz ya sizi ilgilendirmez diye ilgilendirir çünkü benim alanıma da giriyor. Gezmeye gidicez götürsenize şunu da gezsin diyor ben miyim annesi ? Daha birsürü şey anlatmak istemiyorum eşim ben niye bakıyorum demesine rağmen nerde bu çocuğun anası babası der güler. Çocuğun durumu iyi değil odaya kapatıyorlar korkuyorum diyor durduk yere yemiyor ki ben bu durumda iyi anlamda bile yorum yapmıyorum. Kimsenin anneliğine laf etmeyi bırakın dokunucak kelime bile kullanmam emin olun :)
Ama bu tamamen senin sorunun Kanarya ben hiç bir çocuğun sorumluluğunu alamam kusura bakmayın annesiz getirdiyseniz siz bakacaksiniz diyeceksin . Arabaya da almayacaksin . Sen olayların hep yanlış tarafındasin . Bana göre çocuk annesiz dolasamaz ben olsam izin vermem de kayınvalidene bu durum bana ters sen sorumluluğu aldın madem yanından ayırma diyeceksin . Annesiyle gorumcen arasında olan durum onları ilgilendirir . Sen o onu diyor bu bunu diyor diye bkasrsan iki gün sonra çocuğun olunca onlar senin hakkında da konuşur. En iyisini annesi bilir deyip ağızlarının payını vermen lazım ki ilerde emin ol seni de eleştirecekler. Yanlış noktalara takılıyorsun kanarya kocan hayatından memnun peşine çocuğu takıyor sözde söylense de sen görümceye takıyorsun ,kocan benzin parasını alıyor pesinize çocukla kayınbabayi takıyor sen kayinbabaya takiyorsun

Bana daha doğmadan başladılar yok sen çok pimpiriklisn her şeye hastaneye gidiyorsun. Çocuk doğunca kızınca geri özür dileme otoriteyi bilsin senin yüzün yumuşak . Çocuk her agladiginda kucağına alma kucağa alışmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back