Umarım teşekkür ederm haklısınız. Net olmam gerekiyordu birikmiş ve dolmuşluklardan ötürü yaptığım yanlışlıktı.sorunlarının kökünü bile bilmiyorsun , bu yüzden konuna sebep olanı değil ,konu içindeki insanları suçluyorsun sürekli
örnek veriyorum eşin ve ailesi bayram planı mı yapıyor ,aaa bizimkiler de toplanacak ben de çalışıyordum göremiyordum bu bayram plana beni katmazsanız iyi olur ,ben annemlerde olacağım
Kayınvalide ve görümcemden şikayet mi ediyorsun ,oturma evinde , ikinizde çalışıyorsunuz git uzak bi yerden ev bak, taşın 10 günde bir gör 2 haftada 1 git , dipdibe olup nasıl sorun çıkmamasını bekliyorsunuz ki ?
kv aşağı inmemi bekliyor ,yok kendiler gelmek istiyor ,gelirken görümcem şunu istedi vs vs bu sorunlar hep biter uzakta olunca siz de çekmezsiniz ,siz kadının evinde oturup sorun olunca da bana bunu dedi şunu dedi oluyor ,en iyi kv ile bile aynı evde sorun çıkar ,bunun çözümü gelip burada konu açıp onlara laf sokman değil
eşin 2 dk ya gönül almasın mesela (mecazen 2 dk dedim ) yada bi akşam yemeğine kalacağınızı bilmesin ,bi duruşunuz olsun ,eşiniz sizin sınırlarınız olduğunu bilsin ,sizden ayrı plan yapıldığında ailesine kanarya olmadan bişey diyemem biz şimdilik onu katmayalım cesareti olsun
ailene gitmek isteyince eşin “sensiz kalamam “ deyip seni etkileyemesin bilecek ki kararlısın ,senin yaptığını 10 yaşındaki çocuk yapmaz ,sırf eş ailene sözünü geçirdiğini göstermek için saçma sapan plan yapıp sonrada geldin kp hadi dedi ailemi görecektim bilmem ne diye kendini kandırdın , gitmeseydin mesela bu bi seçimdi ama sen ders vermek istedin ,onu bile yapamadın
bu hareketlerinle kimse sana saygı duymaz ,eşin bile duymuyor çünkü ,mantıklı hareket etmiyorsun
sürekli birilerini suçluyorsun ama “ben doğru davrandım mı “ diye kendine öz eleştiri yapmıyorsun ..
Belki görümcene ve kaynana göre onlar çok iyi sen kötüsün ,sen de onları kötülüyorsun demek ki başkalarının gözüyle de bakmak değerlendirmek lazım di mi ..
oraya götüreyim de ne olursa olsun diye gittin değil mi ? yine memnun olmadın.. kimseyle güç savaşına girmeyin ,net olup sınırlarınızı çizin yeter
kimse bizim istediğimiz gibi olmuyor keşke olsa lakin insanları da değiştiremeyiz ,o yüzden planı değiştiririz ,bazen görmezden geliriz mutluluğumuz için (bu susup oturmak değil ) bazı insanların yapısını kabullenmeliyiz ,benim kv despot biri mesela oturup ağlasam kendiöi paralasam ne değişecek? kadının özü bu yani
olayın özü : çözüm odaklı olursanız halledersiniz zamanla (umarım )
Ben şeyi merak ediyorum yukarıda yazılanlardan kaçını yapacaksın?Umarım teşekkür ederm haklısınız. Net olmam gerekiyordu birikmiş ve dolmuşluklardan ötürü yaptığım yanlışlıktı.
Masallah kızının evinde kalırsa, damadın huzuru kaçar falan. Köye gidince sorunlar iki katına çıkacak.
Herkesin hakkında hayırlısı olsun inanın bende yoruldum.Ütopik belki ama konu sahibi rahat etmek istiyorsa buna benzer bir yol izlemeli. Kanarya da zaten köye gidecekler hem rahat edeceğim hem de ev bana kalacak gibi düşünüyor ama işte o iş öyle olmuyor. Ben onun yerinde olsam hemen ders çalışmaya başlardım. Belki bu sene olmaz ama üç sene sonra olur, beş sene sonra olur ama en azından kendini kurtarır. Yoksa bu böyle devam edecek.
Rahat etmek istiyorsa uzakta bir eve taşınmakla başlayabilir.Ütopik belki ama konu sahibi rahat etmek istiyorsa buna benzer bir yol izlemeli. Kanarya da zaten köye gidecekler hem rahat edeceğim hem de ev bana kalacak gibi düşünüyor ama işte o iş öyle olmuyor. Ben onun yerinde olsam hemen ders çalışmaya başlardım. Belki bu sene olmaz ama üç sene sonra olur, beş sene sonra olur ama en azından kendini kurtarır. Yoksa bu böyle devam edecek.
Umarım teşekkür ederm haklısınız. Net olmam gerekiyordu birikmiş ve dolmuşluklardan ötürü yaptığım yanlışlıktı.
Giderken kv varken, beni abime bırak diyemez. Kvsi çok fena.En kötü biletini alıp otobüsle gidecekti.n
Evde oturacaksa yapması gereken orta yolu bulmak gerekiyor . Eşinin adil olmasını sağlayacak. Ben kanaryanin evde oturmaktan memnun olduğunu düşünüyorum . Realist yaklaşacak o zaman . Bayram için ik iay önceden sorun çıkarmaya gerek yok. Giderken beni abime bırakacaksın bir gün sonra gelirim bu kadar basit . Paramız bu kadar varsa
Şunu harcayabiliriz gibi orta yolu bulacak
İşte ben de o yüzden atansın dedim. Eşi şu an ayrılmak istemeyebilir ama atanırsa elinde kozu olur. Atandım ve gitmek zorundayım derRahat etmek istiyorsa uzakta bir eve taşınmakla başlayabilir.
İllaki devlete atanması gerekmiyor bunun için
Tabii çalışır, kazanır atanır onun için sevinirim ama şu durumda 5 sene daha idare edeyim belki birgün atanırım diye ömür geçmez.
Ya böyle ite kaka devam eder yada uzağa taşınır ve mesafe koyar
Tabii burda eş faktörü çok önemli
Eşi taşınmaya sıcak bakacağını hiç sanmiyorum
O yüzdende herkes asıl sorunun eş olduğunu söylüyor ama konusahibi ısrarla hayır sorun kp ve kv diyor. Eşide suçlu görüyot ama sorunun kaynağı olarak değil
Kayınvalide ne kadar fena olursa olsun eşiyle anlastiktan sonra ağzını acamaz kayınvalide . Evden taşınacaklarina ben hiç ihtimal vermiyorum . Kuru sıkı gibi bağırıp çağırmakla değil mantıklı orta yol bulmak lazım . Ne kendi ailesine haksızlık yapacak ne eşinin ailesineGiderken kv varken, beni abime bırak diyemez. Kvsi çok fena.En kötü biletini alıp otobüsle gidecekti.
Bu sorunlar çözülmeden çocuk yapmaz umarım.
Evden taşınsa çogu problem çözülür.
İşte ben de o yüzden atansın dedim. Eşi şu an ayrılmak istemeyebilir ama atanırsa elinde kozu olur. Atandım ve gitmek zorundayım der
Eşi ne iş yapiyor konusahibinin?İşte ben de o yüzden atansın dedim. Eşi şu an ayrılmak istemeyebilir ama atanırsa elinde kozu olur. Atandım ve gitmek zorundayım der
Kayınvalide ne kadar fena olursa olsun eşiyle anlastiktan sonra ağzını acamaz kayınvalide . Evden taşınacaklarina ben hiç ihtimal vermiyorum . Kuru sıkı gibi bağırıp çağırmakla değil mantıklı orta yol bulmak lazım . Ne kendi ailesine haksızlık yapacak ne eşinin ailesine
Onu bilmiyorum ama en azından bir süre uzaklaşıp daha net bakar olaylara. Eşi de eğer değer veriyorsa bir şekilde yanına gider konu sahibinin. En azından adam da aileden ayrı bir yaşam şekli olduğunu idrak eder belki.Eşi ne iş yapiyor konusahibinin?
Oda gidebilecekmi?
Çocuk konusu açtığını bilmiyorum ama bu şekilde devam ederse, çocuk olursa çok daha fazla sorun yaşar, onu biliyorum.Cok guzel fikir vermissiniz ama yanlis kisiye vermissiniz. Actigi cocuk konularini gormediniz sanirim. Burada sinirini atiyor ve kocam iyidir deyip yoluna devam ediyor. Bizler konustugumuzla kaliyoruz. Yoluna devam etsin umarim cok mutlu olur, herkes cok mutlu olsun ama kendin baskalarinin dedikodusunu yapip rahatlayacaksin diye niye bizi ortak ediyorsun o zaman. Baska konularda dik dur onerisi veriyor. Dik dursun o zaman herkesin yuzune soylesin, arkalarindan konusmak zorunda da kalmaz, sinir de yapmaz, dolmaz tasmaz.
Yani adam istediği yere gidiyorsa kadın zaten gidebilmeli ama kanarya sürekli eşim izin vermedi eşim öyle istemedi diyor .Eşiyle anlaşmaya bile gerek yok aslında. Ben gidiyorum. Bu kadar.
Gerçekçi olayım yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum zaten. Ortam şuan gergin hatalarımı not aldım ders çıkardım. Kitaplarım evde kpss aklımda. Ev almak istiyorum eşimede söyledim ne evi ev varya diyor. Bizim değil o ev diyorum bizde yok öyle diyor. Mutlu da değilim yani evde oturmaktan arabadan önce ev almak için yeltendim ben nasip arabaymış. Allah biliyor araba alırken de ev için niyetlendim. Bunların bunalma yükünü ben çekiyorum.Ben şeyi merak ediyorum yukarıda yazılanlardan kaçını yapacaksın?
Dogum için özel sağlık sigortasına üye olmayı düşünüyorduÇocuk konusu açtığını bilmiyorum ama bu şekilde devam ederse, çocuk olursa çok daha fazla sorun yaşar, onu biliyorum.
Sağolun yorumlarınız için. Herşey yetişkin olmaktan geçiyor bunu başarabilmeliyim.Senin yaptigin bir yanlis degil ki cok fazla yanlis var. Birikmenin ve dolmanin tek sebebi yine sensin. Bizim sana cok hak verdigimiz zamanlarda oldu, seni kirmayip tarafli oldugumuz cok zaman da oldu. Sen hic oz elestirini yapmadin. Kirilirsin, sinirlenirsin, uzulursun konu acar fikir alirsin ama sen son konunda cozduk dedigin halde hala kyvyi kotuluyordun. O insanlarin konusulmadik kotu yani kalmadi burada. Senin sinirin ve kinin hic gecmiyor ve kendinle birlikte bizleri de o insanlarin hakkinda burada konusturuyorsun. Kendi gunahina hepimizi dahil ediyorsun. Sonra yasim kucuk, tecrube diyorsun. Benim kocama bu kadar laf sayilsaydi 1.de dusunemesem bile 2.de ben ne yapiyorum ya derdim. Kocam iyidir demekle yaptigini aklayamazsin. Bu yaptiklarin bile saygiya ve evlilige cok aykiri seyler. Sorun sadece esinin ailesi degil.
Damatla kendini kıyaslama. Adamın üzerinden yükü alıyorlar aslında. Görümce bir şey olunca kendi ailesinden istiyor, bekliyor. Adamın o yüzden kafası rahat. Bana bulaşmasınlarda ne yaparlarsa yapsınlar diyordur büyük ihtimalle. Yoksa çok rahatsız olsa hiç durmazdı. Erkek o bir de. Çok daha farklı davranırdı. Yoksa sence damat görümcene çok mu aşık? Bir de onlara da illa ki maddi yardımları oluyordur. Öyle de olunca adam rahatını bozmaz tabii. Senin durumun daha farklı. Aile yapıları bu deyip çıkma işin içinden.Gerçekçi olayım yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum zaten. Ortam şuan gergin hatalarımı not aldım ders çıkardım. Kitaplarım evde kpss aklımda. Ev almak istiyorum eşimede söyledim ne evi ev varya diyor. Bizim değil o ev diyorum bizde yok öyle diyor. Mutlu da değilim yani evde oturmaktan arabadan önce ev almak için yeltendim ben nasip arabaymış. Allah biliyor araba alırken de ev için niyetlendim. Bunların bunalma yükünü ben çekiyorum.
Görümcemin damadıda salmış bıkmış artık ne eşiyle ilgileniyor ne çocuğuyla. O iç güvey mi ? Hayır. Damat olduğu halde adamı kaale almıyorlar.
Geçen düğüne gidcekti görümcem hastaydı eşi dedi ki göndermicektim kötüydü. Kayınvalidem de “ mecbur gelcekti valla alırdım yok öyle “ dedi.
Dışardan göründüğü gibi sizde haklısınız ama yapıları bu. Ya babası çocuğun saçını kestirmiş beğenmemiş kaynanamla eşi. Demedikleri laf kalmadı. Olmamış biz götürürüz bu ne tip bırak bidaha sen götürme. Çocuk adamın bi durun Allah aşkına.
Sadece bana değil yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?