Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım teşekkür ederm haklısınız. Net olmam gerekiyordu birikmiş ve dolmuşluklardan ötürü yaptığım yanlışlıktı.

n
Masallah kızının evinde kalırsa, damadın huzuru kaçar falan. Köye gidince sorunlar iki katına çıkacak.

Evde oturacaksa yapması gereken orta yolu bulmak gerekiyor . Eşinin adil olmasını sağlayacak. Ben kanaryanin evde oturmaktan memnun olduğunu düşünüyorum . Realist yaklaşacak o zaman . Bayram için ik iay önceden sorun çıkarmaya gerek yok. Giderken beni abime bırakacaksın bir gün sonra gelirim bu kadar basit . Paramız bu kadar varsa
Şunu harcayabiliriz gibi orta yolu bulacak

Herkesin hakkında hayırlısı olsun inanın bende yoruldum.

Rahat etmek istiyorsa uzakta bir eve taşınmakla başlayabilir.
İllaki devlete atanması gerekmiyor bunun için
Tabii çalışır, kazanır atanır onun için sevinirim ama şu durumda 5 sene daha idare edeyim belki birgün atanırım diye ömür geçmez.
Ya böyle ite kaka devam eder yada uzağa taşınır ve mesafe koyar
Tabii burda eş faktörü çok önemli
Eşi taşınmaya sıcak bakacağını hiç sanmiyorum
O yüzdende herkes asıl sorunun eş olduğunu söylüyor ama konusahibi ısrarla hayır sorun kp ve kv diyor. Eşide suçlu görüyot ama sorunun kaynağı olarak değil

Umarım teşekkür ederm haklısınız. Net olmam gerekiyordu birikmiş ve dolmuşluklardan ötürü yaptığım yanlışlıktı.

Senin yaptigin bir yanlis degil ki cok fazla yanlis var. Birikmenin ve dolmanin tek sebebi yine sensin. Bizim sana cok hak verdigimiz zamanlarda oldu, seni kirmayip tarafli oldugumuz cok zaman da oldu. Sen hic oz elestirini yapmadin. Kirilirsin, sinirlenirsin, uzulursun konu acar fikir alirsin ama sen son konunda cozduk dedigin halde hala kyvyi kotuluyordun. O insanlarin konusulmadik kotu yani kalmadi burada. Senin sinirin ve kinin hic gecmiyor ve kendinle birlikte bizleri de o insanlarin hakkinda burada konusturuyorsun. Kendi gunahina hepimizi dahil ediyorsun. Sonra yasim kucuk, tecrube diyorsun. Benim kocama bu kadar laf sayilsaydi 1.de dusunemesem bile 2.de ben ne yapiyorum ya derdim. Kocam iyidir demekle yaptigini aklayamazsin. Bu yaptiklarin bile saygiya ve evlilige cok aykiri seyler. Sorun sadece esinin ailesi degil.

Giderken kv varken, beni abime bırak diyemez. Kvsi çok fena.En kötü biletini alıp otobüsle gidecekti.
Bu sorunlar çözülmeden çocuk yapmaz umarım.
Evden taşınsa çogu problem çözülür.

İşte ben de o yüzden atansın dedim. Eşi şu an ayrılmak istemeyebilir ama atanırsa elinde kozu olur. Atandım ve gitmek zorundayım der

Giderken kv varken, beni abime bırak diyemez. Kvsi çok fena.En kötü biletini alıp otobüsle gidecekti.
Bu sorunlar çözülmeden çocuk yapmaz umarım.
Evden taşınsa çogu problem çözülür.
Kayınvalide ne kadar fena olursa olsun eşiyle anlastiktan sonra ağzını acamaz kayınvalide . Evden taşınacaklarina ben hiç ihtimal vermiyorum . Kuru sıkı gibi bağırıp çağırmakla değil mantıklı orta yol bulmak lazım . Ne kendi ailesine haksızlık yapacak ne eşinin ailesine

İşte ben de o yüzden atansın dedim. Eşi şu an ayrılmak istemeyebilir ama atanırsa elinde kozu olur. Atandım ve gitmek zorundayım der

Cok guzel fikir vermissiniz ama yanlis kisiye vermissiniz. Actigi cocuk konularini gormediniz sanirim. Burada sinirini atiyor ve kocam iyidir deyip yoluna devam ediyor. Bizler konustugumuzla kaliyoruz. Yoluna devam etsin umarim cok mutlu olur, herkes cok mutlu olsun ama kendin baskalarinin dedikodusunu yapip rahatlayacaksin diye niye bizi ortak ediyorsun o zaman. Baska konularda dik dur onerisi veriyor. Dik dursun o zaman herkesin yuzune soylesin, arkalarindan konusmak zorunda da kalmaz, sinir de yapmaz, dolmaz tasmaz.

Eşiyle anlaşmaya bile gerek yok aslında. Ben gidiyorum. Bu kadar.

Eşi ne iş yapiyor konusahibinin?
Oda gidebilecekmi?
Onu bilmiyorum ama en azından bir süre uzaklaşıp daha net bakar olaylara. Eşi de eğer değer veriyorsa bir şekilde yanına gider konu sahibinin. En azından adam da aileden ayrı bir yaşam şekli olduğunu idrak eder belki.

Çocuk konusu açtığını bilmiyorum ama bu şekilde devam ederse, çocuk olursa çok daha fazla sorun yaşar, onu biliyorum.

Bak küçük ayrintilara takilarak hatalı davraniyorusn . Araba benim diye birşey yok . Gerçek şu ki arabanın alınabilmesi için eşinin ailesi altın takmış sana ev vermişler. Bunun için onlara sürekli köle olmalısın demiyorum . Ama makul olmalısın . Küçücük ayrıntılara takılma . Sen gün içerisinde zaten artık düzeni kurdun sana karışan yok ya bayramda idare edecektin abine ugramayacaktin ya da dönüşte bir gününü orda kalarak geçirip otobüsle donucektin.

Evet eşini araba konusunda ikna edebilirsin ama sürekli bağımsız olamazsın .
Kendi adıma söyleyeyim ben bağımsız olurum çünkü bana maddi destekleri yok eşim bana gelip bunu da ailemle yapmak zorundayiz diyemez çünkü biz en baştan beri bağımsıziz. Ama bazı noktalarda bende ona ve ailesine uyum sağlamalıyım. Bayramda eşim beş güne yakın yoktu . Ailesinin yanında kaldı . Aman ben hamileyim bırakıp gidemezsin arkadaşlarınla bulusamazsin eşinin dediği gibi yanlız uyuyamam demedim . İstesem eşimi yollamazdim oram ağrıyor yok korkuyorum deyip vicdanına oynayabilirdim . Ama bu adil olmazdı işte çünkü onun da bir ailesi var. Nefes alması gerekiyor senin eşin bu ayrıntıyı atlıyor .

Ben şeyi merak ediyorum yukarıda yazılanlardan kaçını yapacaksın?
Gerçekçi olayım yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum zaten. Ortam şuan gergin hatalarımı not aldım ders çıkardım. Kitaplarım evde kpss aklımda. Ev almak istiyorum eşimede söyledim ne evi ev varya diyor. Bizim değil o ev diyorum bizde yok öyle diyor. Mutlu da değilim yani evde oturmaktan arabadan önce ev almak için yeltendim ben nasip arabaymış. Allah biliyor araba alırken de ev için niyetlendim. Bunların bunalma yükünü ben çekiyorum.
Görümcemin damadıda salmış bıkmış artık ne eşiyle ilgileniyor ne çocuğuyla. O iç güvey mi ? Hayır. Damat olduğu halde adamı kaale almıyorlar.
Geçen düğüne gidcekti görümcem hastaydı eşi dedi ki göndermicektim kötüydü. Kayınvalidem de “ mecbur gelcekti valla alırdım yok öyle “ dedi.
Dışardan göründüğü gibi sizde haklısınız ama yapıları bu. Ya babası çocuğun saçını kestirmiş beğenmemiş kaynanamla eşi. Demedikleri laf kalmadı. Olmamış biz götürürüz bu ne tip bırak bidaha sen götürme. Çocuk adamın bi durun Allah aşkına.
Sadece bana değil yani.

Sağolun yorumlarınız için. Herşey yetişkin olmaktan geçiyor bunu başarabilmeliyim.

Damatla kendini kıyaslama. Adamın üzerinden yükü alıyorlar aslında. Görümce bir şey olunca kendi ailesinden istiyor, bekliyor. Adamın o yüzden kafası rahat. Bana bulaşmasınlarda ne yaparlarsa yapsınlar diyordur büyük ihtimalle. Yoksa çok rahatsız olsa hiç durmazdı. Erkek o bir de. Çok daha farklı davranırdı. Yoksa sence damat görümcene çok mu aşık? Bir de onlara da illa ki maddi yardımları oluyordur. Öyle de olunca adam rahatını bozmaz tabii. Senin durumun daha farklı. Aile yapıları bu deyip çıkma işin içinden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…