Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum. Keşke herkes kendi köyünden kendi memleketinden evlense.
Keşke herkes anlayışlı olda seridina. Ben köye nefretle bakan biri de değildim ama şuan inan nefret ediyorum desem yeridir. Evliliğime de zarar veriyor nefretim eşim ailem taşınınca gitmem gerekir her sene hadi olmasa bile 2 senede 1 diyor ki haklı anne babadır tabikide yeri gelir iki bayramda gidilir benimde ailem var düşüncesiz değilim ki. Anlamıyorum ilk evlendiğimde takılarımla evlerinin yanından arsa için zorlamalarını. Anlamıyorum geçen sene pandemide ramazan ayındaki kapanmada 3 gün boyunca hadi köye diye taciz etmelerini. Herkesin içinde biz gidicez sizde kızımla damadımla arabayla gelirsiniz diye emir vermelerini. İnsanı nasıl soğutabilirlerse o kadar soğuttular ya.

Günaydın Kanaryacım.
Yanlış anlama da eşin seni gene kandırıyor. Anneleri köydeyken 2 senede bir köye gidilmez. Aynı sene içinde bir, iki ya da üç defa gidilir normaldir de. Ana-baba-evlat özlenir.

Belli ki kibar bir aile değil, “siz de arabayla kızla, damatla gelin” cümlesi emir değil konuşma tarzları o. O sırada “eşin yooo biz gelmiyoruz” dese silah mı dayayacaklar? Köye koşarak giden senin eşin Kanaryacım.

Benim kayınvalide de öyle emirli konuşur, “biz eve geçtik, gelin, gelirken şunu alın der. Biz ya “tamam” deriz ya “geliriz ama onu alamayız orayı geçtik” vs. deriz.

Sen onların konuşma tarzlarına niye bakıyorsun? Olay eşinde bitiyor, ah bir anlasan…

Hep diyorum flört döneminde aile ilişkileri iyi gözlemlenmeli. Gerekirse tam 1 sene flört edip 2 bayram, 1 yılbaşı, 1 yaz tatili görmeli. Adam bu özel günleri nasıl geçiriyor, alışkanlıkları, gelenekleri neler görüp ona göre devam etmeli. Senin de eşin bu sene köye gitmeye başlamadı di mi?

Günaydın Lalem. Ben çok iyi anlıyorum hiç merak etme buraya sadece herşeyi anlatamıyorum. Kayınvalidem onu derken eşim yoktu eşime söylediğimde de biz ne istersek onu yaparız sen dert etme dedi ve gitmedik lakin diğer bayramda kendinde gitmeyi hak görüyor ve hazırlıklara başlıyor haha :) Tabikide aile köydeyken senede 1 ne demek yanlış anlamam aklınca beni yumuşatıyor gardımı alıyor sonrada dicek ama özlüyorlar zaten burda değiller falan filan işte kardeşimde gelicek beraber gidelim birsürü şey.

Lalem hiçte öyle değil konuşma tarzları onu diyen kadın işte ben geliyorum kahvaltı hazırlicaksınız diye emirler yağdıran kadın oraya buraya geliceksiniz diye konuşurken şimdi “ annem sen gelicek misin tamam annem “ diye konuşuyor. Çocuklara karışamam ben onlar adına karar vermiyim diyor. Çünkü ben değiştim herkesin emeği var.
Pazar günü 2 tane düğün vardı. Sabah birine gittik gitmem gerekiyordu eşimin çocukluk arkadaşı akşamkini tanımam etmem. Eşim ailesine “ akşam gelmeyiz ona göre “ dedi. Karı koca gittiler eşimde bırakmadı evde film izledik. Şöyle bir durum eşim köyü seviyor ve gitmek istiyor aynı dediğiniz gibi. Ah bilmez olur muyum sürekli köydelerdi Lalem. Kayınvalidem senede 4 5 kere belki daha fazla gidiyor. Eşim senede 1 giderdi garipsemezdim köyüdür normal sonuçta. Hep derdi ben öyle bizimkiler gibi sürekli gitmem rahat ol diye ama yinede batıyor bana Lalem.

Şunuda çok iyi biliyorum eşim istiyorsa çok güzel işliyor beni ki sorun çıkarmayayım bunuda zamanla anlıyorum. Kayınvalidem yine gidicek köye mesela damadıyla kızıyla Allah nasip ederse bizde tatile gidiceğiz çok heyecanlıyım.

Arkadaşim, görümcesi ile köye gidiyor. Bence sizinkilerin akrabası.

Ben sanırım biraz yabani düşünüyorum, eğer ki benim misafirim vs değilse aynı şehirde bile tek arabaya doluşup bir yere gitmeyi sevmiyorum. Çoluk çombalak,üst üste. Rezillik abi var ya evde otur gitme gezmeye daha iyi. Hele arabayı ben kullanmıyorsam arkaya oturuyorum midem allak bullak oluyor,kendi çocuğumun zırıltısı yetmezmiş gibi bir de elaleminkini çekiyorum. En sevmediğim şey. O yüzden emir versin vermesinler aynı arabada teee memleketten beridir görümce çocuğu,kp vs taşımak bile benim için zulüm. Sizi çok iyi anladım

Onlarinda cocukları var. Ama senin görümcen gibi manyak değiller. Daha mantıklı insanlar.
Çocuk 4 yaşına gidiyor çişe alıştırmak istemiyor. Kim temizlicekmiş vakti yokmuş çalışıyormuş. Annene vermeseydin 9 gün boyuncada evde izinliyken öğretseydin bunu düşünemiyor musun? Zaten iştesin vakit geçiremiyorsun ailecek keyif yapsaydınız. Kız vallahi anlamıyorum söylicem bir anneyi üzmekte istemiyorum. Yakın olsam güzelim alsana çocuğunu çıkın gezmeye gönderme annenle derim de olmuyor işte. Annesi de çocuk gezmiyor hava almıyor diye ayırıyor anne babasından. Ayırıcağına desene kızım sana ihtiyacı var diye. Kocamla yürüyüşe gidiyoruz çocuğu da alın küs oğlum dayıya diyor.
“Hep sen öğretiyorsun kötü şeyleri bu çocuğa anne alıştırma” dedim. Anne baba gelmemiş çocuğa neden ben bakayım ki ? Ya gözüne makas sokuyordu. Merdivenden düşücekti aklım çıktı. Telefonda annesiyle görüntülü bile konuşmadı nasıl üzülmüyor ? Peki kaynanam napıyor bana vericek çocuğumu köye alışamam yoksa benle kalsın. Ay hepsi manyak bunların.

Bence yabani değilsiniz olması gereken bu. Benim babamda böyleydi yıllarımız böyle geçti hatırlamak bile istemiyorum. İnsanın özel hayatını kısıtlıyor böyle şeyler. Hele ailede tek araba sizdeyse. Misafirliğe gidiyor bizle düğüne gidiliyor bizle. Aynı yere gidiyoruz millete hadi sen otobüsle de denmiyor anne baba kardeş. Tüm sorun aynı şehir ve yakın oturulması. Erkek olunca tüm aileyi de sırtlaması gerekiyormuş gibi oluyor birde. Hele kaynanam sanki kendi malıymış gibi abla seni oğlum almaya gelir hadi gelin bırakalım sizi oraya gidelim buraya gidelim. Ah ah.

Anne olarak nasıl uzak kalıyor çocuğundan anlamıyorum. Dört yaş tuvalet eğitimi tamamlamış olması gerekir. Benimkiler de dört yaşında şimdi kendileri girip çıkıyorlar. Eylül de kreşe gidecekler. Sizinkiler level atlamış rahatlıkta.

Anksiyetem tutuyor. Az da değil 9 10 gün. Zaten görmüyor çocuğu iş derken tatillerde anası alıyor. Çocuk yemekte yemiyor birininde aklına doktora götürmek gelmiyor. Karışamıyorumda kayınvalideme birşey söyleyince napsın çalışıyor diye savunma yapıyor.

Bazı insanlara birşeyleri anlatamazsın. Normalde çalışıyor ama bayram tatilinde evde, kocası ile keyif yapmak yerine evlâdina bakacak. Çalışan anne olmak psikolojik olarak çok yorucu ( en azından benim çevremde ki anneler) boş vakitlerini çocuklariýla geçiriyorlar. Hiç kimsenin başına atan yok.

Şu çocuğu da çişe alıştırın ne demek ya ? Kültür karmaşası yaşıyorum. Allahım nasip eder inşallah hayırlısıyla da tek istediğim evladımı iyi yetiştirmek biyerlere atmak değil. Kocasıyla keyif yapmadı ki 5gün boyunca 1 kere dışarı çıkmadılar gezmediler adam 1 kere oğlunu aramadı köyde.

Benim de tatillerde annem alıyor cocuklarimi, bende onun evladiyim o da bana kiyamiyor bütün kış iş ev çocuklar yoruluyorsun az dinlen diyor, zaten torunlarından ayrı kalıyor bırakmasam oturur ağlar yani. 2 haftadır annemdeler haftasonu alacağız diye şimdiden üzülüyor, bırakın okullara kadar kalsınlar diyor. Ben konunun buralarıni okumadım hakim değilim ama çocuğu başkasına atmak, keyif yapmak gibi şeyler okuyunca yazmak istedim. İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılanamak lazım.

Size mi dedi çise alıştırin diye. Çocuk olmadan bir bardak çay bile keyif bence. Üç tane var. Yedir, içir, temizle,uyut canım çıkıyor.

Çocuk olunca bir çok konuda zorlanacaksınız. Hayat görüşleriniz çok farklı. Mesela ben çok abur cubur vermem ama babam bana sürekli çok abur cubur veriyorsun diye kızar. Ben annemlerle çok yakınım ama sınırlar bellidir. Onların hayır dediği evet olmaz, umarım çocuk konusunda rahat bırakırlar.

Ama dört yaşında ve hala bezli normal mi? Çocuğunu araması normal mi? İş vakti değil özelliğe evde olduğu zamanda gelinle köye yollaması normal mi? Benim çocuklarım da annane de kalır. En fazla iki gece.

Kadının ne yaşadığını bilemeyiz. Belki çok daraldı, canı sıkıldı bilemeyiz yani. Kendisi ve annesi memnunsa, çocuk mutluysa bize ne? Sizinkiler iki gün kalıyormuş bazıları 1 saat bile bırakmaz, bazıları aylarca bırakır. Herkesin aile yapısı farklı. 15 temmuz zamanı daha küçük çocuğumu bırakmak zorunda kalmıştım mesela ben. Yani bilemeyiz işte. Kendi dogrularimizla insanları yargilamamak lazım.

Haklısınız

Korkmuyorum ve sorun olsada sınırlarımı korurum diye düşünüyorum. Köyde kayınvalidemin torununu çok şımarttığını söylediler bende otorite anne babada olmalı diyince senin kaynanana sökmez dediler. Mecbur sökücek ben annesiyim dedim bu konuda taviz vermeyeceğim.
Çişe alıştır derken anne babasıda söyledi.
Yeni evliyiz eşim bebek konusunda hevesli çocuğum olunca resimlerini çekicem bol bol dediğinde görümcem sert sesle “ senin böyle güzel çocuğun mu olur” dedi. Ah kendimi o kadar kötü hissettim ki. Cümledeki kötülüğü hala hazmedemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…