Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben eşime mükemmel demedim ki ?

Bence sizde en az eşiniz ailesi kadarsınız

Ben eşime mükemmel demedim ki ?
önemli olan oradaki kelime mi sizce , “ben eşimin her yaptığını burada anlatamam çok üzerime düşer ,yumurta haşlar , yatağın sert tarafına geçer çok seviyor” bilmem ne deyince mükemmel kelimesini kullandım ,yani o zaman hani çok değer verip üzerinize düşüyordu ?

Konu bu değil ki. Sağolun yorumlarınız için.

Konu bu değil ki. Sağolun yorumlarınız için.
Konu tam olarak bu.
Sorun eş ailesinden çok eşin kendisi. Görümce, kayınvalide kayınpeder hepsini at kenara bu sorunların yaşanma sebebi eşin.
Eşin çünkü dürüst davranmıyor. Aslında ailesi gibi bakıyor, ailesi gibi düşünüyor. İstediği hayat ailesinin şu an yaşadığı hayat. Ve senin ufak jestlere sözlere kolay ikna olduğunu biliyor. Genelde tatlı dille, haklısın canımlarla işi iki senedir idare etti.
Senin sorunun bitmez. Daha çok konu açarsın.
Çünkü eşin bu düzenden memnun. Sadece senin gazını alıp haklısın diyip geçiyor. Bayram için iki ay kavga ettin bak ne oldu? Tam olarak eşinin istediği oldu. Üstüne yemeğe çıkardı haklısın başım ağrıdı dedi dedin. Neden? Adam yine gazını aldı günü kurtardı. Ama çözüm olmayacak. Seneye de bir bahane ama napayım aşkım sen idare et bu bayramda diyecek. Adamın istediği bu. İki tarafı da idare etmek.
Anlamadığın şey bu.

Anlıyorum da benim ne yapmam gerekiyor ?

Tam olarak böyle düşünüyorum .

Bir şey yapamazsın. Birinin hayattan beklentisini değiştiremezsin. Adam böyle samimi bir hayat istiyor. Senin itelemenle düzelmez.
Seni değiştirebiliyor mu? Hayır. Sen de değiştiremezsin. İkinizin beklentisi başka hayatta. Orta yol bulacaksınız. O da her şeyi beraber yapmamanız demek. Yani o isterse köyüne gidecek sen abine gideceksin. Her yere beraber gitmeyeceksiniz. Bence başka bir yol yok. Kimse değişmez. Eşini de ağlamayla kavgayla değiştiremezsin.

Öncelikle o evden çıkman lazım. İkinci olarak devlete atan ve tayinini al, başka şehirde yaşayın. Üçüncü olarak mesafe koy ve net ol. Dördüncü olarak her bakımdan kendini geliştirmeye çalış. Yahu bunları sana hep söyledik zaten. Bunları yapmayıp, eş ailesi bana saygılı davransın dersen olmaz.

Önce suçu eşinin ailesine atmamayi öğrenmelisin tüm bunların sebebi eşin . Onu sundum kabul etmiyor bunu söyledim istemiyor bende napiyim e o zaman yengem de ailem de rahatsız olsun herkes içerisinde sorun çıkarıyim huzursuz olunca yapmazlar düşüncesi doğru değil . Sen böyle istiyorsun bende şöyle istiyorum ona göre başka plan yapacağız demelisin. Bağırmak ,kızmak çözüm değil . Ayrıca ekonomik bagimsizliginiz olmadığı için bazı şeylere malesef gözünü kapatmak zorundasın . İstesen de istemesen de kayınbabanin evinde oturuyorsunuz benzin parası alıyorsunuz bundan sonra maddi desteği kabul etme ilişkileriniz çok yüz göz olmuş

O evi kabul ettikten sonra zaten mesafe koyamaz. Yani arabayı satıp ev almaya bakacak yada bir kiralık eve çıkacak mesafeyi istiyorsa başka yolu yok. Ama yapamaz. Çünkü kocası asla o zora gelemez. Bedava evi bırakmaz. Ondan asla mesafeyi koyamazlar. Evi aldılar çekecekler

En mantıklısı atanıp başka şehire gitmesi aslında. Eş durumundan gelmeye çalışsa bile yine bir süre ayrı kalmış olur. Ya Kanarya sen bu işlerin hepsini evlenmeden önce halledecektin.

Köye gittiklerinde buraya kalmaya gelecekler kimin evine tabi ki oğlunun evine.. bu konunun tek çözümü uzaklaşmak

sorunlarının kökünü bile bilmiyorsun , bu yüzden konuna sebep olanı değil ,konu içindeki insanları suçluyorsun sürekli

örnek veriyorum eşin ve ailesi bayram planı mı yapıyor ,aaa bizimkiler de toplanacak ben de çalışıyordum göremiyordum bu bayram plana beni katmazsanız iyi olur ,ben annemlerde olacağım

Kayınvalide ve görümcemden şikayet mi ediyorsun ,oturma evinde , ikinizde çalışıyorsunuz git uzak bi yerden ev bak, taşın 10 günde bir gör 2 haftada 1 git , dipdibe olup nasıl sorun çıkmamasını bekliyorsunuz ki ?

kv aşağı inmemi bekliyor ,yok kendiler gelmek istiyor ,gelirken görümcem şunu istedi vs vs bu sorunlar hep biter uzakta olunca siz de çekmezsiniz ,siz kadının evinde oturup sorun olunca da bana bunu dedi şunu dedi oluyor ,en iyi kv ile bile aynı evde sorun çıkar ,bunun çözümü gelip burada konu açıp onlara laf sokman değil

eşin 2 dk ya gönül almasın mesela (mecazen 2 dk dedim ) yada bi akşam yemeğine kalacağınızı bilmesin ,bi duruşunuz olsun ,eşiniz sizin sınırlarınız olduğunu bilsin ,sizden ayrı plan yapıldığında ailesine kanarya olmadan bişey diyemem biz şimdilik onu katmayalım cesareti olsun

ailene gitmek isteyince eşin “sensiz kalamam “ deyip seni etkileyemesin bilecek ki kararlısın ,senin yaptığını 10 yaşındaki çocuk yapmaz ,sırf eş ailene sözünü geçirdiğini göstermek için saçma sapan plan yapıp sonrada geldin kp hadi dedi ailemi görecektim bilmem ne diye kendini kandırdın , gitmeseydin mesela bu bi seçimdi ama sen ders vermek istedin ,onu bile yapamadın

bu hareketlerinle kimse sana saygı duymaz ,eşin bile duymuyor çünkü ,mantıklı hareket etmiyorsun
sürekli birilerini suçluyorsun ama “ben doğru davrandım mı “ diye kendine öz eleştiri yapmıyorsun ..

Belki görümcene ve kaynana göre onlar çok iyi sen kötüsün ,sen de onları kötülüyorsun demek ki başkalarının gözüyle de bakmak değerlendirmek lazım di mi ..

oraya götüreyim de ne olursa olsun diye gittin değil mi ? yine memnun olmadın.. kimseyle güç savaşına girmeyin ,net olup sınırlarınızı çizin yeter

kimse bizim istediğimiz gibi olmuyor keşke olsa lakin insanları da değiştiremeyiz ,o yüzden planı değiştiririz ,bazen görmezden geliriz mutluluğumuz için (bu susup oturmak değil ) bazı insanların yapısını kabullenmeliyiz ,benim kv despot biri mesela oturup ağlasam kendiöi paralasam ne değişecek? kadının özü bu yani

olayın özü : çözüm odaklı olursanız halledersiniz zamanla (umarım )

Bu saydıklarınız okadar ütopik ki
Helede devlete atan, başka şehire taşın
Yani kısa vadede asla olacak şeyler değil
Konusahibine kızdığım ve katılmadığım çok konu var.
Özellikle eş ailesinin evinde oturup, araba benim istesem satarım ev alırım diye yükselmesi
Ee sat ozaman? Kaç aydır aynı şeyi yazıp bir adım ilere gitmemesi aslında ya o araba üzerinde söz sahibi olmadığını yada o evde kalmak istediğini gösterir.
Evde kalayım ama arabama ellemesinler bana dokunmasınlar, kocamı çağırmasınlar bizi rahat bıraksınlar, görümcem birşey istemesin, çocuğu gelmesin… hepsi birarada olmuyor işte.
Yani olurda bu aileyle mümkün değil.
Yoksa her aile apartmanında yaşayanlar bukadar sorun yaşamiyor.
Kendine göre haklı yanlarıda var, kira ödemiyor. Araba almış taksitini ödüyor. Şimdi ev alsa arabayı satsa arabanın konforundan vazgeçecek. Birde ev kredisiyle araba kredisi aynı değil, belki 10 sene ödeyecek.
Ozaman burda kalmak daha iyi diye düşünüyor muhtemelen.
İşte orda kalıncada bunları yaşamaya devam edecek.
Çünkü ne eşi ne ailesi konusahibi için değişmez, değişemez. Onlar hayatlarından memnun, gelin memnun değilse ya ayak uydursun yada canı isterse gitsin diye düşünürler.
Haklılarda adamlar yıllardır böyle yaşamış, eşide böyle yaşamaktan memnun. 2 senedir hayatlarına biri girdi diye insanlar neden düzenini değişsin, eşi bile değişmek istemezken ve konu sahibi ayak uydursun diye beklerken.

Ütopik belki ama konu sahibi rahat etmek istiyorsa buna benzer bir yol izlemeli. Kanarya da zaten köye gidecekler hem rahat edeceğim hem de ev bana kalacak gibi düşünüyor ama işte o iş öyle olmuyor. Ben onun yerinde olsam hemen ders çalışmaya başlardım. Belki bu sene olmaz ama üç sene sonra olur, beş sene sonra olur ama en azından kendini kurtarır. Yoksa bu böyle devam edecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…