• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ki sarma bile sarıyor nabeer :KK70:

Ama gürcü damarı bir tuttu mu keçi gibi kuyruk dik ama :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
Benimki mutfak konusunda pek becerikli değildir. O yüzden yapabildiği şeyleri överim, sevinir. Ama evimize tamirci girmez, herşeyi yapar. Bulaşık makinesi yerleştirmeyi beceremez elde yıkar. O kadar yapabiliyor ama yapıyor.

İletişiminiz harika yalnız. ♥️Burada Kanarya çok doldu onun da etkisi var.

Olabilir ben evlilikte biraz zamana ihtiyaç olduğunu biraz görmezden gelme gerektiğini kaç kere yaşayarak ögrendim ama bu süreçte vermekten çekinmedim. O zaman hala iyileşememişken eve kapanıp kendime eziyet etmek istemedim orada geçirdiğim zamanın çoğunu odada dinlenerek geçirdim ama gitmek istedim sonuçta ilk bayramdı herkes hevesli idi. Bugün olsa yine fırsatları doğru değerlendirmek isterim. Zannetmeyin kavga edip kırılmadık çok yaşamışızdır. Ama ayak direyip banane hiç demedik iletişim kanallarını kapamadık.
Bir dönem pandemi sonrası terapi aldık ve ben eşimi ben kötüyüm yardım et diye ikna ettim, içeride doktora rica ettim eşim o kadar rahatladı ki. Doktor nasıl iletişim kuracağını buldu benim üzerimden yürüdü. Bir ay önce çok kötü hissettim yine koştuk bana pek bişey demedi 1 hafta sonra yine geleceksin dedi eşimi çağırdı sonra çıkınca yine bambaşka insan oldu beni rahatlattı. Ertesi hafta gittiğimde eşin kötü değil seni de seviyor onun güçlü yanlarını iletişiminizi besle hayatındaki zihnindeki karanlık seni rahat bırakacak dedi. Sıfırdayım sanıyorsun ama tecrübelerin ile sıfırdasın dedi. Gerçekten şu an bambaşka hissediyorum.
Ben yapabildiğimi yaptıkça net oldukça eşimin ailesi de anladı, sınırlarımı çizdi. Mesela 3 aydır evdeyim çalışmıyorum ve taşınıyorlar. Başka insanlar olsa 1 gr huzur vermezler ama benim hasta olduğum için evde olduğumu yapabileceğim birşey olsa yapacağımı biliyorlar ve gündüz ayrı akşam ayrı aradıkları oluyor.

Benimki mutfak konusunda pek becerikli değildir. O yüzden yapabildiği şeyleri överim, sevinir. Ama evimize tamirci girmez, herşeyi yapar. Bulaşık makinesi yerleştirmeyi beceremez elde yıkar. O kadar yapabiliyor ama yapıyor.

Kim dört dörtlük ki... Önemli olan yok saymaması değil mi?
Kv ve kp çok eski bir apartmanda yaşıyor. Komsular akraba gibi, herkes samimi
Bir akşam bir ses duyuyorlar tek yaşayan bir kadının bulaşık makinesi yanmış tutuşmuş. Komsular el atamıyor korkudan itfaiye fln çağırmışlar. Bizim ki çıkıyor patır patır makineyi söküp atıyor. Vay kahraman amca oluyor komşular hayran :D ama sen gelde kv ye sor evde nasıl :D

Aynen öyle. Bu tavır bile benzer kültürlerden geldiklerinin kanıtı aslında. Şimdi kadın kanaryanın abisine dese ki; bu ne böyle. Bayramda bu nasıl bayramlaşma...haklıdır. Ya da eş ailesi dese ki sen mi abini çok düşünüyorsun? Yengene hamile hamile iş yaptırdın. Ne diyecek Kanarya?
Yengeme iş yaptırmamak için annem geldi yardıma. Sarma sarmış tatlı almış çorba kavurma pilav yapmış. Abimle birlikte yaptık. Düşündüğünüz görümcelerden değilim.

Olabilir ben evlilikte biraz zamana ihtiyaç olduğunu biraz görmezden gelme gerektiğini kaç kere yaşayarak ögrendim ama bu süreçte vermekten çekinmedim. O zaman hala iyileşememişken eve kapanıp kendime eziyet etmek istemedim orada geçirdiğim zamanın çoğunu odada dinlenerek geçirdim ama gitmek istedim sonuçta ilk bayramdı herkes hevesli idi. Bugün olsa yine fırsatları doğru değerlendirmek isterim. Zannetmeyin kavga edip kırılmadık çok yaşamışızdır. Ama ayak direyip banane hiç demedik iletişim kanallarını kapamadık.
Bir dönem pandemi sonrası terapi aldık ve ben eşimi ben kötüyüm yardım et diye ikna ettim, içeride doktora rica ettim eşim o kadar rahatladı ki. Doktor nasıl iletişim kuracağını buldu benim üzerimden yürüdü. Bir ay önce çok kötü hissettim yine koştuk bana pek bişey demedi 1 hafta sonra yine geleceksin dedi eşimi çağırdı sonra çıkınca yine bambaşka insan oldu beni rahatlattı. Ertesi hafta gittiğimde eşin kötü değil seni de seviyor onun güçlü yanlarını iletişiminizi besle hayatındaki zihnindeki karanlık seni rahat bırakacak dedi. Sıfırdayım sanıyorsun ama tecrübelerin ile sıfırdasın dedi. Gerçekten şu an bambaşka hissediyorum.
Ben yapabildiğimi yaptıkça net oldukça eşimin ailesi de anladı, sınırlarımı çizdi. Mesela 3 aydır evdeyim çalışmıyorum ve taşınıyorlar. Başka insanlar olsa 1 gr huzur vermezler ama benim hasta olduğum için evde olduğumu yapabileceğim birşey olsa yapacağımı biliyorlar ve gündüz ayrı akşam ayrı aradıkları oluyor.
Benim şansım sanırım eşimin sakin ve sabırlı olması. Ben en başta çok hırçındım. Hatta buradaki yorumlarıma bakıyorum da eyvah eyvah yani... ama iyi niyet olunca zamanla aşılıyor gerçekten. Tabii karşılıklı olması şartıyla.

Yengeme iş yaptırmamak için annem geldi yardıma. Sarma sarmış tatlı almış çorba kavurma pilav yapmış. Abimle birlikte yaptık. Düşündüğünüz görümcelerden değilim.
Bu güzel bir davranış örneği. Olması gereken ama keşke bu kadar insanı toplayıp gitmeseydiniz. Anneniz veya siz geline yardımcı olmak istemiş olabilirsiniz ama takdir edesiniz ki o kadın sizin eşinizin akrabalarını ağırlamak zorunda değil. Hata anneniz de değil.

S Sunshine1 bir mesajınızda aile olmak çok zormuş gibi bir cümlenizi okumuştum, evet aile olmak kolay değildir, bazen kendi ailenizde hiç görmediğiniz bir şeyi yaşarsınız, nasıl davranacağınızı ne tepki vereceğinizi bilemezsiniz, bazen onlar sizi yadırgar vs.

Anneniz bile gelinsin sus demiş, her ne kadar bizler kafa yapımızı değiştirmeye çalışsak da hala toplumun geneline hakim bazı kemikleşmiş düşünceler pek değişmedi, değişmeye açık değillerse ve çevreye göre hareket ediyorlarsa insanları değiştiremiyorsunuzda.

Onlar bu kültürde yaşamışlar yaptıkları, söyledikleri, davranışları kendilerine tuhaf gelmiyor, aksine sizin yadırgamanızı garipsiyorlar.

Aileleriniz sürekli hayatınızda olacak, ama özel günler ama bayramlar, düğün derneklerle bir şekilde bir arada olacak, bazen bir yerlere birlikte gideceksiniz, aynı yerde kalacaksınız, burada mühim olan onların ne söylediği ne yaptırmaya çalıştığı değil, ikinizin ne yapacağı.

Birlikte hareket etmeyi öğrenmeniz gerekiyor, bu illa ki kavgayla olacak diye bir şey yok, aksine ben sürekli kavga dövüşle istekleri kabul ettirme taraftarı değilim, konuşarak konuşmakla anlatamıyorsanız icraate dökmekle çözüm bulmaktan yanayım, muğlak davrandığınızda o sorun sizinle seneler boyu geliyor çünkü.

Neden ısrarla benzer şeyler yazıyorsun derseniz, evlilikte sizin için önemli bir sorun haline dönen konuları zamana yayarak düzeltmeye çalışırsanız, alttan gelen diğer sorunlarla birikiyor, hepsini çözmek için çabalarken de siz ve evliliğiniz yıpranıyor, her sorun vaktinde çözülür rafa kaldırılır ki dön dolaş hep aynı noktada takılı kalmayalım.
Kalmayalım Valla Munem inan bende istemiyorum. Ben kendi aileme gittiğimde suçluluk duyardım ailemin biliçaltı işte. Aman kızım iyi ol seni bize göndermez derdi annem korktum zor aştım o kalıbı. İyiyim çok şükür ama bazen tıkanıyorum bu konuda da tıkandım. Kavga etmiyim inada binmesin diye düşündüm. Saygısızlık yapmadım kimseye ama kayınpederimin öyle söylemesine bozulduğum içinde tepki verdim eşimde hak verdi. Teşekkür ederim her yorumunuz için.

Ben kaynananın 45 yaşında olmasına takıldım. Çok genç.Ee kaynanan kaynanasına gidiyor mu acaba
Çok büyük ihtimalle kv de kendi kvsinden çok çekti ve zamanında çok ezildi. Şimdi de gördüğünü uygulamak istiyor. Yine büyük ihtimalle çocuklarını da kullanıyor.

Eşinizin ailesi de böyle diyordur. muhtemelen. Çünkü siz de gelininizi pek düşünmüyorsunuz normalde. Diğer konuda gelin hamileyse eşini bile götürme kendin git dendi. Senin kv. Kp.inin hamile kadının evinde işi yok, kadın belki kendi basinin çaresine zor bakıyor dendi. Ama siz dediğim olsun diye bunları duymazdan gelip kadına misafir toplayıp gittiniz. Bu da yetmezmiş gibi bir de evinde gerginlik çıkardınız. O da abinizle bu bayram aile kavgası yapmış olabilir. Hatta şuraya konu açsa onun görümcesi de güzelce linclenir. O yüzden kültür olarak pek farkınız yok arkadaşın dediği gibi. Herkes kendi bencilliği için gelini harcıyor.
Yanlış düşünüyorsunuz yengeme yardım için annem geldi. Üstelikte servise kadar ben yaptım yemekleride annem. Gelin harcandığı yok. Aksine çok mutlu oldu bayramları hep boş geçer

Bu güzel bir davranış örneği. Olması gereken ama keşke bu kadar insanı toplayıp gitmeseydiniz. Anneniz veya siz geline yardımcı olmak istemiş olabilirsiniz ama takdir edesiniz ki o kadın sizin eşinizin akrabalarını ağırlamak zorunda değil. Hata anneniz de değil.
Tabikide değil. Yengem kendisi istedi bir kere abimle çok davet ettkleri için memlekete gittiler 1 gece kalıp bende davet etmek istiyorum içimde kaldı gelmenizde hiç sorun yok dedi. Sordum anlattım yenge böyle böyle bi durum var ben sizi görücem hiçbirşey yapmıyorsun bak lütfen dedim. Kalmayacağız zaten yemeğede gerek yok ben tatlı herşey alırım dedim. Annem yinede gitti İstanbuldan 500 km yol.
Ben eşimede söyledim misafirim ben misafir mi götürücem ben bide yanımda diye. Dönüşte babamda olucak dedi. Ne diyim seridina ? Babanın ne işi var ya gelmesin dicem olmayacak o an sinirliyim zaten. Etlerin benzinle alakası yok işiniz ne tabi götürceksiniz der benim kayınvalidem. Eşim de bırakmadı bende istemezdim böyle olmasını.
Yarın işe gitmiyor ama sabah kalkıp yine beni işe bırakıcak. Adamın yapısı bu amaç hizmet olsaydı annesine 2 günlüğüne geliyoruz temizlikmi yapıcaz demezdi. Hatalı bunuda söyledim ona böyle olmamalıydı diye ama ben bu kadar yapabildim tecrübelerinizi bu kadar uygulayabildim öğrendim ki daha net olmalıyım.
Yeni girdim önceki yazdığınızı gördüm alıntılamadan önce bahsedeyim evet kayınvalidem kayınpederinden çekmiş kaynanayı bilmiyorum. Hakkını helal etmiyor beddua ediyor. Mecbur gitcen sende gelcen kocanın köyüne diyor hatta.
Birlikte oturmuşlar falan filan sıkıntı çekmiş biyere giderken karışmış bu daire eşimin dedesinin. Yapmışlar zamanında 35 senelik daire aktarılmış babadan oğula eşimde köy evini yapmış halletmişler.

Fark etmez, o da manipülasyon.
Yaşlılıkla ne alakası var? Evlendik diye ördek ailesi gibi her yere birlikte gitmek zorunda değiliz.
Hem madem ayrı kalamıyordu, o da gelseydi, bir gece birlikte kalsaydınız abinizde. Önemli olan birlikte olmaksa öyle de olunurdu ama önemli olan o değil işte.
Anası babası laf etmesin, konu komşu "bak x'in oğlu anasını babasını bıraktı, karısının abisine gitti" demesin, derdi bu.
3 senedir abinize gitmemiş olmanızın bir önemi yok ailesi için de eşiniz için de.

Ama bunun çözümü sizin yaptıklarınızı yapmak değil.
Siz kayınpederinizi azarlarsanız yarın o da sizi başkalarının yanında azarlar. Eşinize şişe ezerek tepki verirseniz yarın o da başkalarının yanında benzer bir şey yapar.

Zaten aynı binadasınız sınır mınır kalmamış. Üstüne köye gidip beraber kalıyorsunuz, çokça içli dışlısınız.
Siz de sorunlarınızı böyle tepkilerle çözmeye çalışırsanız önünü alamazsınız. Sonra bir bakmışsınız herkes birbirine ana avrat sövecek rahatlığa gelmiş.
Eşim yatalım 1 gece dedi. Tabi sonra babasının olucağını öğrendim. Yatamayız ne işi var misafirin de misafirinin yengemin evinde dedim. Sinirlendim ya baban neden geliyor ? O an öfke kusmamak için sustum. 3 senedir gidememiş olmam onun suçu değilmiş şartlar elverdiğinde yaparmış falan filan ay ne çene var adamda ya. 3 sene değilse 2 bayram senin suçun diyorum bende kimse kimseye laf yetiştiremiyor.
Kayınpederimi azarlamadım ama birazcık sert biraz güleç çıkıştım. Haklı olduğum için eşimde babam üzülmüştür yaptığına bence dedi çünkü cidden hakkım yenildi.

Tabikide değil. Yengem kendisi istedi bir kere abimle çok davet ettkleri için memlekete gittiler 1 gece kalıp bende davet etmek istiyorum içimde kaldı gelmenizde hiç sorun yok dedi. Sordum anlattım yenge böyle böyle bi durum var ben sizi görücem hiçbirşey yapmıyorsun bak lütfen dedim. Kalmayacağız zaten yemeğede gerek yok ben tatlı herşey alırım dedim. Annem yinede gitti İstanbuldan 500 km yol.
Ben eşimede söyledim misafirim ben misafir mi götürücem ben bide yanımda diye. Dönüşte babamda olucak dedi. Ne diyim seridina ? Babanın ne işi var ya gelmesin dicem olmayacak o an sinirliyim zaten. Etlerin benzinle alakası yok işiniz ne tabi götürceksiniz der benim kayınvalidem. Eşim de bırakmadı bende istemezdim böyle olmasını.
Yarın işe gitmiyor ama sabah kalkıp yine beni işe bırakıcak. Adamın yapısı bu amaç hizmet olsaydı annesine 2 günlüğüne geliyoruz temizlikmi yapıcaz demezdi. Hatalı bunuda söyledim ona böyle olmamalıydı diye ama ben bu kadar yapabildim tecrübelerinizi bu kadar uygulayabildim öğrendim ki daha net olmalıyım.
Yeni girdim önceki yazdığınızı gördüm alıntılamadan önce bahsedeyim evet kayınvalidem kayınpederinden çekmiş kaynanayı bilmiyorum. Hakkını helal etmiyor beddua ediyor. Mecbur gitcen sende gelcen kocanın köyüne diyor hatta.
Birlikte oturmuşlar falan filan sıkıntı çekmiş biyere giderken karışmış bu daire eşimin dedesinin. Yapmışlar zamanında 35 senelik daire aktarılmış babadan oğula eşimde köy evini yapmış halletmişler.
Kız üzülme bayramlar öyle kalabalık güzel oluyor. Kayınvaldem hayatta iken bir bayram benim annemler, görümcemin kayınvalidesi, bizler, dayılar filan derken 25 kişiydik evde 😂 yemeği kim yaptı, masayı kim kurdu kim kaldırdı, kahveyi kim yaptı anlamadık kalabalıktan. Sadece anneleri oturttuk, geri kalan işler su gibi aktı gitti. İşin garibi herkes konuşuyor, evden uğultu çıkıyor resmen ama gürültüye rağmen herkes birbirini anlıyordu 😂😂😂

Zaten başka bir kv profili beklemiyordum ben de. Neyse bundan sonra kimseyi takma peşine. En kesin çözüm o çünkü.

Çok büyük ihtimalle kv de kendi kvsinden çok çekti ve zamanında çok ezildi. Şimdi de gördüğünü uygulamak istiyor. Yine büyük ihtimalle çocuklarını da kullanıyor.
Belkide. Ancak bu kadar ataerkil kv, kendi kvsi ni ne zaman görüyor.Kendide kvsi ile köye falan gitsin. 45 yaşında kv mi olur 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back