Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanarya sen ne kadar iyi olursan ol iki saat ugrayacaksin diye kadın hamile haliyle kayinvaldieyi de ağırlamış üstüne sen kayinbabanla gitmişsin daha doğumda da yanında kalmayı düşünüyorsunuz bence sizin aile ilişkiniz de aynı . Şu an hamile olarak söylüyorum görümcem kayınbaba ile uğrayacagiz dese ben kabul etmem birde kendi kayinailem gelecek bunu ağırlayacak ne gücüm var ne de enerjim . Sizde çok anlayışlı değilsiniz yani. Keşke kendin bir gün kalıp yengene yardım etseydin donseydin. Yazık günah . Kendine yapilmasini istemezdin. Üç yılda ilk defa gidiyorsan evlerine de tam gidecekzamani bulmuşsunuz valla

kendi kayın ailesine inat için ,kayınbabasını da sürükledi yengesine ,herkes kendine tek git dedi gitmedi ,ne kadar şöyle iyiyiz böyle yardım ettik desen de boş , 2 saatlik gideceğine hiç gitme doğumunda git hem gör hem yardımcı ol .. yok işine geldiği gibi davranıp sonra da biz çok iyiyiz yük olmadık diyor .. ne olursa olsun bırak hamileliği ben görümcemin kayınbabasını çekmek zorunda değilim mesela ,istemem .. çünkü zorunluluk yok kendi şımarıklığını geline ödetiyor ..
ayriyeten kendi ağzıyla söyledi bilerek inat ettim abim de abim diye tutturdum diye ,ee aynısını görümcesi yapsaydı dünyanın en kötü insanı ,görümcesi olurdu , yazık valla ben geline üzüldüm abisini gören düşünen insan önceden gider hamile yengesinin evini temizlerdi ,maksat kendi inadını yürütmekti ,herkesi de harcadı sevindi laf söyleyebildim diye ,koca insanı rezil etti

Allah selamet versin, çevrendekilere yazık

Yani kocam görsün olmayacagini diye kayınbaba taşımak tuhaf . Açıkçası gelin yine iyiymiş. Yük olmadığını düşünmek de çok yanlış kanarya onlar gibi olmadığını düşünüyor ama aynı kayınvalidesinin kafasında . Yük oldukları açık . Hamilelik yeterince külfetli valla yemek için yardım etmiş olsalar bile kayinvalidegil kalacak diye kadın mecbur evini temizlemek zorunda kalmıştır . Benim elim kolum kalkmıyor . İnat için değmez .

kendi istiyor ki kayın ailesi sıraya dizilsin emrimde olsun kimse karışmasın , eşim ailesine yüz vermesin ,benim sözümden de çıkmasın ama ben her şeyi söyler yaparım

bakın gelin yerinden kalkmasa bile rahatsız olur ,acaba yanlış mı düşünürler ,yemeği hazırladı ben de toplasam iyi olur gibi kendine stres yapabilir .. ayağını uzatıp ,kayınvalidesi her şeyi yapıp getirmiyor neticede ,ne kadar olursa olsun bişeylerin ucundan tutuyordur kadın ,evin düzenini bilen ,her şeyi ayarlayan yengesi sonuçta , yok aramış bişey yapma demiş ,ne yapacaktı zaten kuzu mu kessin özel olarak , arkandan kayınaileni toplayıp gelmişsin bu mu düşünmek yengeyi ? Orda da insanları geriyor resmen yengesini kullandı kendi emelleri için

Görümcesine de sorsak en iyi aile kendilerinin çünkü abisine ev verdiler ,hem de büyük olan evi verdiler kira derdinden kurtuldular (ev bakıyorum 3200 den başlıyor aklı başında evler ) ,bi köye gidilse benzine bile ortak olunuyor ,maddi manevi birlikteler

kanaryanın yengesine de sorsak neler söyler ama kendi bencillik yapıp sadece kendini kurtarma derdine ,biz iyiyiz diyor Ya ,kime göre demezler mi ?

şahsen bu zamanda kimse kimseye 1 lirasını yine vermiyor ,benim kv kurban kestiğini bile gizledi bizden .. biz kurban kesemedik, olur da isteriz diye korktu herhalde (asla tamah etmeyiz ) çağırmadı bile .. sanıyor ki en kötü kv kendisinin .. çok yanlış kafalarda

Valla benim bu bayram kendi ailem geldi ben çok yoruldum . Evime çünkü yetişemiyorum sagolsunlar eşim de ailemm de yapiyor. Ama anneme tarif ederken hem yoruldum hemde bunaldım ev çok dağınık rahatsız da oldum . kayinvalidem olsa on kat rahatsız olurdum. Bu yüzden yok yük olmadık çok iyi bir aileyiz falan . İşimize gelince geldiği gibi olmuyor . O kendimize beklediğimiz özeni başkalarına da göstermek lazım

Ayrıca kesinlikle maddi olarak bağımlılar eşinin ailesine . Bundan dolayı o sınırlar cizilemez

insanın annesi en azından tolere ediyor gidip dedikodunu da yapmıyor ,için rahat oluyor bi yandan .. ama kv ye herşey batabilir kendi kızlarına gidip anlatabilir ,sonuçta yabancı yani bi yerde ..

benim görümce gelecek ,özenli biriyim genel anlamda da iyi misafir ederim ama insan yine de çekiniyor aman bi eksik olmasın ev temiz olsun vs diye ,bunun iyi olmakla alakası yok

Çok merak ediyorum ,acaba kendinin görümcesi böyle kp alıp arkasından getirseydi , tepkisi ne olurdu ?
Görümcesi Dışardan pasta istediğinde üzerine yazı istemişti ,gıcıklık olsun diye yazdırmamıştı

şimdi gelir tabiki ağırlardım der ama yine kendini kandırır alışmışlar karı -koca sürekli kendilerini kandırmaya ,bu arada bana göre kayınailesi kendinden iyi ,en azından geliniyle sorun yaşanmasına rağmennnnn evlerini verdiler ,benzin de almışlar sonuçta uzun yol benzin çok gidiyor şu ekonomide ,”babanın ben bendende mi para alacaksın” deyip vermeyebilirdi mesela

Her ne kadar anneler bir dense de evet insan çekiniyor bence . Ben cekiniyorum yani baskasini bilemem ama . Laf ederse de değil tek mevzu kendi annem bile olsa işimi birinin yapması beni rahatsız ediyor . Sağolsun ben istemiyorim çok çabaladı annem ama ne olursa olsun rahat edemiyorum . Bir kadın olarak Sunshine nin bunu anlaması gerekirdi . O kendi güç savaşında başkalarını atlamış .

Ayrıca bence kendi gorumcesi bunu yapsa olay kesin çıkardı . Bu maddi olarak bağımlılıkları evle ilgili bitmeyecek. Üstüne üstlük benzin parası da alınmış . Eve de gece yarısı varilmis zaten mecbur kalkmalari gerekiyordu . Bu şekilde maddi bağımlılıklar bitmedikce bu konulari çözemez çünkü her güzellik bir arada olmuyor

yok işte ev versinler para versinler ama tansiyon aleti istediler diye sorun çıkarıp konu açıyor buraya

niye sen kimsin ki ? paşa torunumusun ,sana alınsın verilsin ama annesine cebinden beş kuruş çıkıncada onun lafını et

e çık kadının evinden o zaman ,git uzakta kiraya otur ,gidip gelmezsin çalışıyorsun zaten 10 günde bir ancak görürsün , niye gitmiyorsun ,para sıcak geliyor çünkü .. biz tek maaşız ben bu şartta olsam taşınırdım mesela ,kavga çıksın çıkmasın ben 3 bin kira verip huzurlu olmak isterim ..her şeyden şikayet edip kadının evinde oturuyorsun ,bu resmen üç yaşındaki çocuk şımarıklığı

şimdi dünyanın en iyi ailesi bile olsa aynı apartmanda oturulmayacağını öğrenmeyen kaldı mı mesela ,yoooo mümkün değil

insanları bana uyacaklar diye değiştirmeye zorluyor ,hoş olmayan tavırlar olabilir elbette kimse dört dörtlük değil ama elinde de kozun var = oturma .. bu kadar basit Yani

maddi yardım gelse de gelmese de bu kafayla bu kız hiç mutlu olmaz olamaz kendini yer durur

Rica ederim
Sunshine sizin nasıl davranacağınızı bilememenizi bu mesajla daha iyi anladım, yetiştirilme tarzınız yüzünden bocalıyorsunuz, eş ailesiyle farklı kültürdeyiz diyorsunuz ama arkadaşlarında söylediği gibi aslında aynı kültürdesiniz.

Anneniz belki yetiştirilme tarzından belki de gençliklerinde babanız annenizi ailesiyle görüştürmediği için orasını bilemem, anneniz kendi yaşadıklarını yaşamayın isterken yanlış yönlendirmiş.

Elbette iyi olun, olmadık sebeplerle tartışmayın ama ne yaşanırsa yaşansın erkeğin kadını ailesine göndermeme gibi bir hakkı yok, aileyle görüşme erkeğin veya kadının ödülü ya da cezası olamaz.
Kadın da erkek de istemezse eş ailesiyle görüşmez fakat eşini kısıtlayamaz yasak koyamaz.

Annenize abinize gitmek istediğinizde ezilip büzülmeyin, birinin ailesiyle görüşmesi başkasının iznine tabi bir şey değildir çünkü ya da inatlaşma aracı değildir. Gidiyorum dersiniz gidersiniz.

gerçekten Allah herşeyin hayırlısını versin, savaşa gider gibi gitmiş zaten, her cephede ateş etmiş. hala da sakinleşememiş. çok sevdiğim bir laf vardır. Üslubun karakterindir.
gurbette gelin değilsin, ne gerek var, neyi paylaşamıyorsun.
arabada benim, benzinin yarısı da benim.
yerden göğe kadar haklı da olsan, kp.i tersledim, kv.ye laf soktum, kocanın hesabını eve gidince soracam. totomuza kimseyi takma dedim, arabaya çöktüler.
hayatımda bir kere bile kayın tarafıyla, kocamın arabası, önde ben oturacam konusu yapmadım, düşünmedim bile, siz geçin önde daha rahat edersiniz dedim. keza kızımda aynını yapıyor. biz insan değil miydik.

Benim aile yapım farklı dese de değil aslında. Normal şartlarda kimseyi o eve sokamazsin. Ben kendimi düşünüyorum hayatta kabul etmezdim. 24 yaşında evlendim. Aynı şehri bile istemedim. Kültürel olarak çok farklıyız biliyorum sorun çıkacak her türlü .
Ben o şehirde yaşamış olsaydım şu anki şartlarımin belki üç katı daha iyi olurdu . Ama ne huzurlu ne mutlu olabilirdim . Özgürlük istiyorsan malesef feragat etmelisin. Benimde şu an lüks bir evim olabilurdi ama kendi sartlarimla bir araba alabildik . Ne kadar inkar etse de o arabanın alınma sebebi kayın ailesi . Benzin parasına bile ortaklar. Eşi ailesine çok düşkün bir gün sen vefasızlık yapıyorsun diye patlayacak .

Yanlış düşünüyorsunuz yengeme yardım için annem geldi. Üstelikte servise kadar ben yaptım yemekleride annem. Gelin harcandığı yok. Aksine çok mutlu oldu bayramları hep boş geçer
Hamile bir kadının bir saat bile fazladan ayakta kalmasınin ne kadar yorucu olduğu hakkında fikriniz yok. Herşeyi siz yapsanız bile onun düzeninin nasıl değişeceğini arkadaşlar uzun uzun anlatmış zaten diğer yorumlarda. Size göre herşeyi başkası yaptiginda misafir ağırlamak bu kadar kolay madem, neden kv.niz evi küçük diye misafirlerini size çağırdığında rahatsız oldunuz. Temizliği de eşiniz yapmıştı. Siz misafir gibi gideceğim diye yazıp durdunuz burda. Bencillikten başka bir şey değil yaptığınız.

Araba konusunu size katılmıyorum
Eşim ailesiyle fazla arabayla yolculuk yapmadım
Bazen kv bizimle biryere gelir, arkada oturur
Eşimin yanında ben otururum
Kp imle biryere gidecek olsak ön koltuğu verebilirim belki. Kaynıma falan vermem
Arabanın önüde arkasıda aynı yere gidiyor, önde rahat edersini anlamiyorum.
Önde yer vermemek saygısızlık değil bence

zaten kastım büyüklerdi. belli bir yaştan sonra arkada darlanmaları mümkün, kendi annemden babamdan bilirdim.
anlatmak istediğim ön arka mevzusundan çok tavır. araba benim ön koltuk benim mantığı var. sürekli vurgulanan o.

Bilmem.
Kp çok yaşlı olduğunu sanmiyorum. Kv 45 yaşındaymış kp çok yaşlı değildir bence
Öyle olsa bile benim tanıdığım yaşlılar arkada daha rahat ediyorlar, kemer tak çıkar uğraşmak istemedimleri için arkada daha rahat ediyorlar
Dediğim gibi kayınvaldeme vermem ön koltuğu kp deme duruma göre verebilirim.

Eşime göre saygı gösterisiymiş.

Kendi fikirlerimi sunuyorum zaten o yüzden sürtüşme oluyor doğal olarak.

Kendi fikirlerimi sunuyorum zaten o yüzden sürtüşme oluyor doğal olarak.
e hani kocanız mükemmeldi ,mükemmel eş yumurta haşlayan yada yatağın sert tarafına geçen değildir. Fikirlerinize saygı duyan ,sizin de bir birey olduğunuzu bilen ve farklı fikriniz olduğunda ona göre hareket eden biridir ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…