bu sefer diğer konularımdan farklı birşey paylaşmak istiyorum sizinle. bazı konuları gördükçe yine maalesef hatırladım.
bi kaç ay önce annemle oturmuş eskilerden konuşuyorduk, benim çocukluğum falandı konu. sonra annem bana birden öyle birşey söyledi ki şok oldum. ben küçükken (muhtemelen 1,5 - 2 yaşındayken) annem çalışmak zorundaymış, bana da bir komşu bakıyormuş. komşunun kocası gündüz evdeymiş gece çalışıyormuş, bir tane de oğulları varmış. annem bana dedi ki, ben çalışıyordum, sana bizim komşu bakıyordu, ama abin istemiyordu, o kadından alıp alıp seni eve getiriyordu dedi. bi gün annem benim altımı açarken ben acıyo diye ağlamışım. annem üstü kapalı anlatıyo, sonra nasıl aklına taciz geldi bilmiyorum. benim ananem eskiden annemler teyzemler ne zaman dışardan gelse hep altlarını kontrol edemiş, bişey oldumu diye. bir gün annanem benim altımı açtığı zaman anneme demiş, bu kız değil diye. ben evlendiğimde ertesi gün annem beni arayıp sormuştu kan geldi mi diye, garibime gitmişti. ben o yüzden sormuştum dedi. bunu abin, annanen, teyzen ve baban biliyor dedi. aynaya bakamayacak hale geldim, şok oldum birden. sonra ben geçen gün dayanamadım teyzeme sordum gerçekten böyle birşey var mı diye. hayır yok öyle birşey, annen hep korkardı sana birşey olacak, seni kaçıracaklar diye, kendi söylediğine kendi inandı dedi. benim annem depresyon hastası. ama öyle hayal görmüyo kriz gelmediği sürece. gayet aklı başında, işinde gücünde bir kadın. bu konuyu bir kere de ağlayarak kuzenime anlattım, baktım hiç tepki vermiyo. sende mi biliyordun dedim. evet biliyordum, hatta senin bacağında sigara yanığı falan vardı dedi. ben kaçarak evlendim. abim 'kardeşime böyle böyle biirşey yaptılar, kaçtı gitti, şimdi anlaşılınca öldürürler onu' demiş.
şimdi benim kafam çok karışık. annaanem teyzemlerin altını her kontrol ettiğinde neden onlara birşey demedi de, bana dedi kız değil diye? neden herkes biliyorda ben şimdi duyuyorum? doğru mudur değil midir kafayı yiyorum? şimdi çocukluğuma dönüp hatırlamaya çalışıyorum, ben daha 7-8 yaşındayken hatta belki daha da küçükken tacizin ne olduğunu biliyordum, nerden biliorum bu duyguyu bilmiyorum ama, farkındaydım taciz diye birşey olduğunun? mesela erkekler dedeler amcalar babalar dizlerine oturtup severler ya, ben küçüklüğümden beri rahatsız olurum, babamla aynı yatakta yatmam. geçen gün babam geldi bana sarıldı öptü, ben hemen bi tedirgin oldum bana saldırırsa diye. bu annemin anlattıklarından sonra olmadı ama, kendimi bildim bileli bu duygu var bende.
acaba diyorum annemin söyledikleri doğru da, benim yaşadığım da bilinçaltıyla mı alakalı? kafam çok karışık. evliliğim bile düzgün geçmedi birazda bu yüzden. afedersiniz tecavüze uğruyo gibi hissediyordum, ağlıyordum sebepsiz yere....
offf siz olsanız ne düşünürşünüz bu anlatılardan=(
zeysannncım ben açıkçası annenin psikolojisinin, anneannenin zamanında yaptığı kontroller yüzünden bozulduğunu düşünüyorum. Eminim ki sadece kontrol etmekle kalmamış, söylediği sözlerle ve tavırlarıyla da bu korkuyu annenin bilinçaltına yerleştirmiştir. Sürekli korkuyla yaşayan annen de en sonunda normal olarak depresyona girmiştir. Hatta bence babanla olan ilişkisinde bile problemler yaşamıştır emin ol. Sürekli böyle bir korkuyla yaşamış bir kadının da kızına aynı korkularla yaklaşması hiç de anormal değil. Sen bezin sıktığı için ya da pişik olduğun için bir an acıyor demişsin, o da hemen kötüye yormuştur. Yani bu konuyla ilgili olarak zaten annen de de anneannende de bir bozukluk olduğu aşikar. Senin korkunun sebebi de, anneannenin annene yaptığı gibi annenin de bir şekilde (aleni olmasa da, sürekli kontrol etmese de) senin biliçaltına bu korkuyu işlemiş olması bence. Annenin yıllar sonra sana böyle birşey anlatması da, ciddi anlamda psikolojik sorunları olduğunu gösteriyor. Gerçek bile olsa normal bir anne kızına böyle bir kötülük yapar mı hiç???? Normal yaşantısına devam ediyor olması ruh halinin normal olduğu anlamına gelmez... Ve yine normal bir anne, böyle bir olayı kesinlikle bütün sülaleye yaymaz, tacizci aileden biri değilse eğer. Sonuçta kızının kulağına gitme, rencide olma ihtimalini düşünür ve buna asla izin vermez!!!!
Ben bu duyduklarının, annenin bozuk psikolojisinin bir ürünü olduğunu düşündüm açıkçası. Bence sen de öyle düşün, düşünmemeye çalış. Yoksa farkında olmadan sen de kendi kızına bu korkuları yansıtırsın ve onun da psikolojisi etkilenir, bu zincir nesiller boyu uzar gider... Senden ilk ilişkide değil de sonradan kan gelmesi de gayet doğal bir durum, böyle olan binlerce kadın var, gerçekten kız olmasaydın asla kan gelmezdi. İçini ferah tut, annenle de arana biraz mesafe koy bence...
nasıl yani,annen daha çocukmuş,size bakıp kız değil diyen anneanne değil mi:26:
evet canım ananemdi. ananem annemlerin altını kontrol ettiğinde annemler daha çocukmuş. benim altımı kontrol etmek için değil, bezimi değiştirmek için açmış. karışık yazmışım
okurken sok oldum .Bunca zamandır boyle bırseyı bılıyorlarmış o zaman neden susmuşlar çok doğal birşey gibi bu kız değil demek hangi akla mantığa sığar hayret bişi ya...O yaşta hatırlamaman normal birşey ama ailenin bunu normal birşey gibi sanması anormal .Hangi anne baba bunu bildiği halde susar anlamıyorum
bende artık annemin hayal ürünü olduğunu düşünüyorum kızlar. düşünmemeye çalışıyorum. herkes biliyo dedi annem bana belki de herkes annemin kafasında öyle birşey yarattığını biliyordur. yani belki gerçeği biliyorlardır.
bence de artık hiç olumsuz düşünme. herşey gönlünce olsun...
kızlar bu konuyu nasıl sildirebilirim. hak verirsiniz ki sitede bu şekilde hatırlanmak istemiyorum. o yüzden silinse daha iyi olur benim için
benim ananem fena kadınmış yaa, her dışardan geldiğinde altını kontrol etmeler, dışarı çıkmasınlar diye bağlamalar, dayaklar...
annemin dediğine göre babam o zamanlar inanmamış. ve benim sevgili annem bu olayı ben evlendikten sonra tekrar açmış, babamda şuan babanemle konuşmuyor. (babanem bana bakmamış, komşuya baktırmak zorunda kalmışlar, o yüzden babaneme de kin duyuyo babam) yani eğer böyle birşey yoksa, baksanıza dağılan aileye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?