Söz Kesimi Szde tak olarak birey taklyor mu arkadalar?

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar ben yarın akşam sözleniyorum istemeye gelicekler ve söz yüzüğü takacağız peki bunun haricinde geline birşey takılması gerekir mi? Sizler nasıl yaptınız fikir verirseniz çok sevinirim????

bana sözde birde söz bileziği takmışlardı genelde söz bilezikleri ince oluyo ama bana aldıkları baya kalın bişeydi tabi sözlün ve sen konuşursunuz durumu varsa alr yoksa alınmaz

Peki takılacak dersek, gidip sözlüne ''böyle birşey ya da şöyle birşey takmanız gerek '' mi diyceksin?

Sanırım sözlün ''ne takalım?'' diye sana sordu..

Genel olarak, bir bileklik tarzı birşey takılır ..
Takmayanlar da vardır tabii.
Bu tarz şeyler geleneklere adetlere göre değişir çünkü..

kuzenlerim falkan hep olmuştu ama biz demedik alınacak diye nişanlım dedi söz bileziği alacağız nasıl bişey olsun dedi ben hep ince bişeyler baktım oda bana daha kalın süslü şeyler gösterdi bunlardan birinden sec istersen dedi öle aldık yani isteme yok bizde ama bazı yerlerde söleniyo kız istemede bunlar bunlar olacak diye

canım bana da ince bir bleklik takmıştı kayınvalidem... bileklik de olur...ince bir bilezik de olur... ama takmak mecburi değil ...

Evet sordu bana erkek arkadaşım ama baya masrafımız oldu nişan içinde altın falan alındı o yüzden bende çok yüklenmek istemiyorum çok yakında nişanda olucak zaten ağustosda o yüzden tek bir yüzükle olabilir diye düşündüm..

nişan yakınsa olabilir olabilir ama illa almak isterlerse ince bi bileklikte olur öle cok pahalı diil bileklikler neden böle sölüyorum biliyomusun insanların laf söler duyar üzülürsün gerci kime ne ama söleniyo ve üzülüyo insan

canım bunlar yani normak bileziklere göre cok pahalı değil genede siz bilirsiniz durumlara bakılacak öle karar verirlir böle şeylere

cnm kendi isteginize baglı birsey takıp takmamak
sadece sözse yeterlide olur sonadan nasılsa nişan yapcakmısın o zaman takı takılır
mutluluklar dilerim hayırlı olsun inş a.s.

Canım hç sözlünü sıkıntıya sokma... Zaten nişan yakınmış... Zaten muhtemelen söz de aile arasındadır... Yüzükler yeter bence....
Sonuçta nemli olan sizin mutluluğunuz...
Bilezikle mutluluk olmayacağına göre sıkmayın birbirinizi...

canım benim nişanım sözden tam 1 ay sonra oldu, bu yüzdende sözde sadece tektaş bir yüzük takıldı .
bilezik set kelepçe nişanda takılıyor zaten ekstra sözde birşey takmaya gerek görmedim ben

canım bunlar yani normak bileziklere göre cok pahalı değil genede siz bilirsiniz durumlara bakılacak öle karar verirlir böle şeylere

Evet canım yinede bugün bir düşüneyimde karar veririz bakalım ağustosda nişan varya onda zaten takılacakda dediğin gibi biri birşey söyler laf gelirse onada canım sıkılır ama umarım olmaz öyle şeyler..

wallaa nişanım var 1 ay sonra kimse bana bişey sormuyor bilemiyorum yani.. bende sevmiyorum açıkçası şu alınmalı şöyle olmalı diye... ne takarlarsa artık kendi adlarına yani... hiç bir fikrim yok... :sm_confused:

grace yinede bence bir konuş sözlünle,
aileler bu tip şeylere önem veriyor , sen bir yokla derim bence .
set incimi düşünüyorlar normal altın setmi düşünüyorlar,
mesela deki sözlüne, şimdi inci set takalımda düğünde normal beyaz altın set alırız, yada tam tersini. bakalım ne diyecek, mutlaka konuşmuşlardır kendi aralarında çünkü

yok canım set filan alınmayacak ... bilezik gibi görünüyor bir kere ağzından kaçırdı bilezik filan diye ama nedir ne değildir hiç bilemiyrm... sormak hiç istemiyorum pinarim ya... annemlede konuştuk annemde dediki ne takarlarsa kendi adlarına boşver dedi...

hımm annenin bu tavrı güzel , biçok aile (benimkiler dahil) bu konuda sıkıntı çıkarabiliyorlar.
inşallah hayırlısı olur canımcım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…