sonunda ıstanbuldayımmmm:)
gezıp tozmaktan nete pek gıremıyorum arkadaşlar umarım herkes ıyıdır.kendınıze iyi bakın
selam eylul,iyiyiz walla ne yapalim(herkesin adina da konusurum boole iste:))
ben valiz toplamaya basladim,vizem cikar cikmaz ist.deyim.eskiden ne guzel bir tane canta ile gidiyordum rahat rahat,simdi onu da alayim bu da lazim olur diye dolduruyorum valizleri.sanki prensesim de bir ucak dolusu valizle yolcuuk yapmaya kalkiyorum:)))
ve yine sanki ist.de hicbirsey yok:)))insan her zaman kullandigi seyleri elinin altinda ariyor iste.bir de cocukla gidince esya sayisi ikiye katlaniyor haliyle.walla ozledim soyle cantami alip cikmayi.her sene soz veriyorum kendime az valizle gidicem diye ama olmuyor.
sen nasilsin neler yapiyorsun
sonunda ıstanbuldayımmmm:)
gezıp tozmaktan nete pek gıremıyorum arkadaşlar umarım herkes ıyıdır.kendınıze iyi bakın
slm canim tsk iyiyiz allaha sukurler olsun sen nasilsin neler yapiyorsun bende uzun zamandir giremiyordum netim bozuktu sinavim vardi guzel not aldim allaha sukurler olsun cok mutluyum optum canim :1hug:
bende ıyıyım canım.sevındım cnm guzel not almana.bende arasıra gırıyorum ıste.kendıne ıyıbak cnm gorusmek uzere.a.s.
bu bölüme pek yazan yok herhelde bende 90 sayfayı görünce sık sık mesajlaştığınızı düşünmüştüm belkide tatil olmasının etkisi vardır cevap veren yok ama ben yinede yeni gelişmelere göre birkac soru daha soruyumfisfisfis
bizde yeni öğrendik arabistanda birkac yerde daha türk okulu varmış(taif damman gibi )yani secenekler coğaldı dolayısıyla sorularda
Arkadaşlar yokmu aranızda bize bitavsiyede bulunacak olan türk okullarının hangisini tercih edeceğimizi şaşırdık daha doğrusu bu şehirlerden hangisinde yaşamak daha kolay ve ucuz
merhaba canim.yardimci olabildiysem ne mutlu.benim esim de universitede docent.ozel bi universite.bende univ.mezunuyum.ancak ewde oturuyorum.yani burda oyle bizim calisabilcegimiz yerler yok.ama duydumki yabancilar icin arapca kurslari warmis.belki tercih edersin.bir de ingilizce kurslari war.bunlara gidebilmen mumkun.hem dil kazanmis olursun.giyim tarzin nasil bilmiyorum ama burada kapanmak zorundasin.acik bir sekilde yasamak mumkun degil.abeye adi verilen giysileri var.tr deki kapali bayanlarin giydigi pardesu tarzinda.ancak daha hafif.ince ipeksi ve desen desen islemeli.ayrica cocuklarin rahatsizliklari varmis.gecmis olsun.burada her ewde klimalar war.onlar olmadan yasamak mumkun degil.bu da ister istemez alerjik durumlari dahada arttirabilir.riyadin havasi kuru.deniz yok.ama cidde de deniz war ve rutubetli bi hava nemli.ama ben riyadi da ciddeyide sewdim.bu iki sehri dusunnun.en buyuk ve en guzel iki sehir bunlar.simdiden size kolay gelsin.zor bi is.yeni bir hayata baslamak.bizde 2 senedir buradayiz.2 haafta sonra tr ye tatile gidiyoruz.sormak istedigin bisey olursa sorularini cewaplamaya calisirim.hoscakalben cok kolayolmayacağını biliyorum ama hem tecrübe olacak hemde belki dil öğrenebiliriz cocuklarımla
benim işim evde olduğu için fazlada bi şey fark etmeyecek ama tabi insan sıkılınca şöyle bi tek başına gezemiyosa zor
bide üniversiteyi başka şehirde okumuş biri olarak (özgür kız) eşimle coook tartışmayız inş ona bağımlı olmak bizide onuda sıkacak ama dediğim gibi hayırlısı
baska bi yer olsaydı bi fakülte daha okumak istiyordum ama sanırım orada bu olanaklar yok
ben fen bilgisi testleri ve dersane kitapları yazıyorum orada kitap imkanları nasıl buradan kaynakları taşımak zor olacak belkide tarayıcıyla bilgisayara yüklerim ama insanıneli kitaba dokunmayınca sayfalarını cevirmeyince zor
cocuklar sbs ye nasıl hazırlanıyo orada onuda aklım almıyo buradakiler deyim yerindeyse yarış atı gibi calışıyo mağlum eğitim şart
ama en büyük duam cocuklarımın allerji öksürüğü var havası iyi gelir inş:Saruboceq:
bide merak ediyorum oradaki öğrenciler sbs sınavlarına giriyorlarmı eğer giriyorlarsa nasıl hazırlanıyorlar
dersane etüt merkezigibi imkanlar varmı ?
eğer gelmek nasip olursa oradaki türklerlede tanışmayı isterim
sizlerin arasında sosyal faaliyetler nasıl beraber birşeyler yapıyormusunuz?
teşekkürler sevgili asamino sende olmasan hiçbirşey öğrenemeden umudumu kesecektim siteden herkesler tatile gitmiş mağlum yaz
verdiğin bilgileri eşimle paylaştım o da yurt dışındaki öğretmenlerin takıldığı siteden bilgi almaya calışıyor ne zormuş insanın düzenini bırakıpta bilmediği bi yere gitmesi bizim şehir daha belli değil sanırım tercih etme hakkı vere cekler aslında bir an önce belli olsada bizde ne yapacağımızı bilsek oğlum henüz 2 yaşında ama buradaki bazı anaokulları 3 4 yaşında alıyo orada durum farklı demekki
henüz konuşmuyo geç kaldı nedense? eşim milli eğitimde öğretmen yani memur onun için alacağımız belli miktar para bizi zaten ekstralar kurtarıyo
yaprak testler soru bankaları kitaplar falan.... inş orada işime devam edebilirim benim için evda calışmak daha rahat oğlumuda hem sosyal bi cevresi olsun hemde rahat calışayım diye iyi bi okula vermek istiyorum kızım zaten ilkokula başlayacak senin verdiğimn ve edindiğimiz diğer bilgiler ışığında medine riyed ve cidde yi secmeyi düşünüyoruz tabi kontenjan acığı varsa zor olacak biliyorum ama imkansız değil bizim için farklı bi tecrübe zaten görev süresi 5 yıl ve istediğin zamanda dönebiliyorsun ben ankarada yım
konyada okudum ayrıca bi dönem muştada yaşadım iklim şartlarıda bizimiçin ağır anlayacağın neyse hayırlısı bakalım gelince uyum sağlayabiliriz inş:Saruboceq:
çeşitli semtlerde oturduk en son keçiören ben biyoloji öğretmenliği okudum ankaranın yeri bendede başkadır hem doğduğum büyüdüğüm yer hemde memleketim başka memeleket tanımamsırnaşık şey
eğer gelirsek bende tanışmak isterim ayrıca biliyorum hareketli bi üniversite hayatından sonra eve oturup cocuk sahibi olmak bazen insanı bunaltıyor ama insan cocuklarına dönüp bakınca şükrediyor sanada iyi tatiller ben arada sırada foruma uğrarım yine mesajlaşalım yolumuza ışık tut tuğun için sağol