Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

selam arkadaşlar eşimin işi nedeniyle eylül civarı mekke medine riyad veye ciddede olacagız 2 tana cocuğum var bize neler tavsiye edersiniz hangi şehir yaşamak icin daha iyi orada evler nasıl(kiralık) bilmediğimiz o kadar cok şey varki nasipse 5 yıllığına geleceğiz:uhm:

nette kimse yok galiba herkes ler türkiyede lütfen mesajımı okuyan cevaplayabilirmi merak ediyorum sonucta hiç bilmediğim bir yer bir kızım bir oğlum var orada gecinmek için ne kadar para gerekli eşim öğretmen nereyi tercih etsek acaba? yaşam standartları nasıl cocuklarım ve ben ingilizce ve arpca öğrenebilirmiyiz?bayanlara üniversite okumak serbestmi? doktorlar ve sağlık hizmetleri nasıl(cocuklarım cok sık hasta olurda)ne kadar cok sormusum takdir edersinizki hiç bilmediğim bir yer herşey tam bir muamma
yoksa kuvveyti mi tercih etsek:uhm::çok üzgünüm:

sonunda ıstanbuldayımmmm:)
gezıp tozmaktan nete pek gıremıyorum arkadaşlar umarım herkes ıyıdır.kendınıze iyi bakın

sagol canım bende ıyıyım..ıkıtane cocukla normaldır sunualıyım bunu alıyım derken en az uc valız oluyor benım bırde kendıme getırdıklerımı dogrudurust gıymıyorum bıle burdan baska bısey begenıp alıyorum bosuna hersene hammallık ıste.gelmene sevındım sana ıyı tatıller canım donene kadar tadını cıkara.s.

slm canim tsk iyiyiz allaha sukurler olsun sen nasilsin neler yapiyorsun bende uzun zamandir giremiyordum netim bozuktu sinavim vardi guzel not aldim allaha sukurler olsun cok mutluyum optum canim :1hug:

bende ıyıyım canım.sevındım cnm guzel not almana.bende arasıra gırıyorum ıste.kendıne ıyıbak cnm gorusmek uzere.a.s.

bende ıyıyım canım.sevındım cnm guzel not almana.bende arasıra gırıyorum ıste.kendıne ıyıbak cnm gorusmek uzere.a.s.

merhaba canim tsk ederim iyi yapiyorsun senden cevap gelince cok seviniyorum guzel haberlerini alinca eylul sende kendine iyi bak canim optum ailene selamlar a.s.

bu bölüme pek yazan yok herhelde bende 90 sayfayı görünce sık sık mesajlaştığınızı düşünmüştüm belkide tatil olmasının etkisi vardır cevap veren yok ama ben yinede yeni gelişmelere göre birkac soru daha soruyumfisfisfis
bizde yeni öğrendik arabistanda birkac yerde daha türk okulu varmış(taif damman gibi )yani secenekler coğaldı dolayısıyla sorularda
Arkadaşlar yokmu aranızda bize bitavsiyede bulunacak olan türk okullarının hangisini tercih edeceğimizi şaşırdık daha doğrusu bu şehirlerden hangisinde yaşamak daha kolay ve ucuz

oncelikle hayirli olsun diyorum.sanirim arabistana geleceksiniz.peki henuz sehir belirlemedinizmi.ben riyaddayim.guzel bisehir.baskent.genel anlamiyla arabistanda hayat sartlari tr den daha ucuz.ama buradaki turk okullarinda egitim oradaki kadar guclu degil.yinede sizin tercihiniz.egitim konusunda sinifta kaliyor yani.benim henuz ufakliklar kucuk.ama cewremden duydugum bu.yasam fena degil.ama tr yle cok zit.kadinlar icin sosyal hayat sifir.cocuklar icinde zor oluyor.riyaddan bahsediyorum.sade3ce en eglenceli sey bol bol alisweris.cunku burada vergi olmadigi icin daha ucuz hersey.gidilip gezilebilcek yerler yok.ama 2-3 saatlik yerler war,denizi olan.riyadda deniz yok.ama ciddede war.ve kadinlar icin yasam biraz daha esnek.araba surmek yasak burda.oyle tr deki gibi otobusler,dolmuslar falanda yok.her yere taksiyle .aslinda esin olmadan disari cikmak zor.o yuzden burada yasayan bayanalar bu konuda eslerine bagimli.ama para biriktirmek icin cok ideal bir yer.kiralar hemen hemen ayni.ancak 1 yillik kirayi veriyosunuz.bazi ev sahipleri bunu 2 ye ya da 3 e boluyo.bazisi hepsini aliyo.ewler genelde 2 ya da 3 katli.oyle yuksak binalar yok.ewlerin balkonlari da yok.ama son katlarda teras olabiliyo.benim ewim boyle mesela.cok sicak bi ulke.ama nem yok.riyadda tabi.cidde bunun aksi.rutubetli cok orasi.ama guzel.cidde ya da riyadi tercih edin derim.bu ikisi en buyuk iki sehir.imkanlari daha iyi.siz bilirsiniz.simdiden size kolay gelsin.hakkinizda hayilisi olsun.:Saruboceq:

slm kızlar hepınız tr yemı geldınız arasıra yazın haberleselım demı amaopuyorumnanaktan

teşekkürler asamio benim eşim ve ben öğretmenim ama ben resmi calışmadığım için onun girdiği sınavları kazanması sonucunda geleceğiz inş
bende cevaptan artık umudumu kesmiştim cevapladığın için teşekkürler
mesele arap memleketleri olunca o kadar az bilgiye ulaşabiliyoruzki insanda neyle karşılaşacağını bilmeden gelmek istemiyo
cocuklarım kücük 6 ve 2 yasındalar
türk okulları hakkındaki duyduklarıma üzüldüm neden öyleki anlamadım millet yırtdışına cıkınca önemsemiyomu acaba
ama eşim işine cok değer verir önceden calıştığı köy okulunda daha önce hiç anadolu lisesi kazanan yokken onun zamanında 9 10 kişi kazandı tabi bunda cocukların gayretide cok ama bizimkide zaman ve emek verdi karşılıksız
şehir secme hakkımız varmış bunuda doğru kullanmak istiyoruz ama doğru ne onu bilmiyoruz avrupada akrabalarım var ama dediğim gibi arap ülkeleri bizim için yabancı
hakkımızda hayırlısı:Saruboceq:

ben cok kolayolmayacağını biliyorum ama hem tecrübe olacak hemde belki dil öğrenebiliriz cocuklarımla
benim işim evde olduğu için fazlada bi şey fark etmeyecek ama tabi insan sıkılınca şöyle bi tek başına gezemiyosa zor
bide üniversiteyi başka şehirde okumuş biri olarak (özgür kız) eşimle coook tartışmayız inş ona bağımlı olmak bizide onuda sıkacak ama dediğim gibi hayırlısı
baska bi yer olsaydı bi fakülte daha okumak istiyordum ama sanırım orada bu olanaklar yok
ben fen bilgisi testleri ve dersane kitapları yazıyorum orada kitap imkanları nasıl buradan kaynakları taşımak zor olacak belkide tarayıcıyla bilgisayara yüklerim ama insanıneli kitaba dokunmayınca sayfalarını cevirmeyince zor
cocuklar sbs ye nasıl hazırlanıyo orada onuda aklım almıyo buradakiler deyim yerindeyse yarış atı gibi calışıyo mağlum eğitim şart
ama en büyük duam cocuklarımın allerji öksürüğü var havası iyi gelir inş:Saruboceq:

merhaba canim.yardimci olabildiysem ne mutlu.benim esim de universitede docent.ozel bi universite.bende univ.mezunuyum.ancak ewde oturuyorum.yani burda oyle bizim calisabilcegimiz yerler yok.ama duydumki yabancilar icin arapca kurslari warmis.belki tercih edersin.bir de ingilizce kurslari war.bunlara gidebilmen mumkun.hem dil kazanmis olursun.giyim tarzin nasil bilmiyorum ama burada kapanmak zorundasin.acik bir sekilde yasamak mumkun degil.abeye adi verilen giysileri var.tr deki kapali bayanlarin giydigi pardesu tarzinda.ancak daha hafif.ince ipeksi ve desen desen islemeli.ayrica cocuklarin rahatsizliklari varmis.gecmis olsun.burada her ewde klimalar war.onlar olmadan yasamak mumkun degil.bu da ister istemez alerjik durumlari dahada arttirabilir.riyadin havasi kuru.deniz yok.ama cidde de deniz war ve rutubetli bi hava nemli.ama ben riyadi da ciddeyide sewdim.bu iki sehri dusunnun.en buyuk ve en guzel iki sehir bunlar.simdiden size kolay gelsin.zor bi is.yeni bir hayata baslamak.bizde 2 senedir buradayiz.2 haafta sonra tr ye tatile gidiyoruz.sormak istedigin bisey olursa sorularini cewaplamaya calisirim.hoscakal

sevgili asamino fikir edinmek için daha önceki mesajlarınızdan birazını okumuştum ama dil ögrenme imkanı hakkında bir türlü fikir edine memiştim böyle bi imkanın olduğunu bilmek güzel bizim görev süremiz 5 yıl nasip olursa oğlum okula başlamadan dönece ğiz ayrıca eşime türk okulları hakkında duyduklarımı söyledim neden öyle olduğunu anlayamadı çünkü burada yurt dışı görevi için ince eleyip sık dokuyorlar
önce yazılı sonra sözlü mülakat yaptılar eşim birinci sırada kazandı (branşı ile ilgili kitaplar yazmış olmasa kazanması biraz zordu bide hitap yeteneği iyi kendine güveni fazla olan insanlar arıyorlar) eğer daha önceki senelerden bekleyen yoksa bu dönem geleceğiz
okul secme hakkımız var o yüzden doğru tercih yapmak istiyoruz abaye giymek benim için zor olmaz tek düşüncem cocukların iyi yetişmesi calışma imkanı olmasa bile kitap yazmaya devam ederim diye düşünüyorum branşımla ilgili iş yapmak beni mutlu ediyor
kücük oğlumuda 4 yaşında iyi bi anaokuluna vermek istiyorum umarım en azından anaokulu imkanları iyidir:Saruboceq:

bide merak ediyorum oradaki öğrenciler sbs sınavlarına giriyorlarmı eğer giriyorlarsa nasıl hazırlanıyorlar
dersane etüt merkezigibi imkanlar varmı ?
eğer gelmek nasip olursa oradaki türklerlede tanışmayı isterim
sizlerin arasında sosyal faaliyetler nasıl beraber birşeyler yapıyormusunuz?

MERABA CANIM.BU KONUDA FAZLA BILGIM YOK.AMA OLMALI.ANCAK DERSANE TARZI SEYLER SANIRIM YOK.YANI COK OGRENCI OLMADIGI ICIN BELKI ETUD MERKEZLERI WARDIR.BUNLARI BURADAKI TURK OKULU NET ADRESINE GIRIP OGREN ISTERSEN.BENIM BILDIGIM KADARIYLA TURK ANAOKULU 5 YASTAN ITIBAREN ALIYOR.SENIN OGLANIN 1 YILI VAR SANIRIM.AMA BELKI ESINDEN DOLAYI TOLERANS GOSTEREBILIRLER.AYRICA TURK OKULU YERI BIRAZ UZAK.YANI BEN MERKEZDE OTURDUGUM ICIN BANA UZAK TABIKI.BURADAKI TURKLER ARASINDA COK DIYALOG YOK TABIKI.ANCAK OGRETMEN ARKADASLAR ARASINDA GORUSMELER ELBETTE WARDIR.BENIM TANIDIGIM TURK HIC YOK.SENEDE 1 KERE ELCILIKTE TURKLERLE TANISMA FESTIVALI YAPILIYO.ANCAK O DA COK ISE YARAMIYOR.ANLAYACAGIN HERKES KENDI HALINDE.BU ARADA SAGLIK IMKANLARINI SORMUSSUN.BIZIM OZEL SIGORTAMIZ WAR ISYERINDEN.DOLAYISIYLA MUKEMMEL BIR HIZMET BU.DOKTORLAR HASTANELER SUPEER.TABI ALLAH DUSURMESIN YINEDE.UMARIM HAKKINIZDA HAYIRLISI OLUR.HANGI SEHIRDEN GELECEKSINIZ BURAYA.BURASI FENA HALDE SICAK.HAZIRLIKLI GELIN.KISLIK PALTOLAR FALAN ASLA GETIREYIN.BEN GETIRMISTIM.AMA 1 KERE BILE GIYILMEDI.BENIM OGLUM DA 4 YASINDA SENEYE KRESE GIDECEK.AMA BIZ ULUSLARARASI OKULA GONDERECEGIZ.INGILIZCE EGITIM SADECE,MUKEMMEL.BIR DE BURANIN PARA BIRIMI RIYAL.MESELA 10 RIYAL 4.5 MILYON.1 RIYAL 450.000 ESKI PARAYLA.BU BAHSETTIGIM INGIZCE EGITIMLI OKULLAR YILLIK 6000 RIYAL FALAN.DAHA PAHALISI WAR.DAHA UCUZU DA WAR.BEN 2 SENEDIR BURDAYIM ASLINDA YENIYIM BENDE.ONCE SEWMEDIM SONRA ALISTIM DONMEK BILE ISTEMIYORUM.CUNKU COK IYI PARA BIRIKTIRILEBILEN BIR ULKE.SIZE BOL SANSLARvereliniortak

teşekkürler sevgili asamino sende olmasan hiçbirşey öğrenemeden umudumu kesecektim siteden herkesler tatile gitmiş mağlum yaz
verdiğin bilgileri eşimle paylaştım o da yurt dışındaki öğretmenlerin takıldığı siteden bilgi almaya calışıyor ne zormuş insanın düzenini bırakıpta bilmediği bi yere gitmesi bizim şehir daha belli değil sanırım tercih etme hakkı vere cekler aslında bir an önce belli olsada bizde ne yapacağımızı bilsek oğlum henüz 2 yaşında ama buradaki bazı anaokulları 3 4 yaşında alıyo orada durum farklı demekki
henüz konuşmuyo geç kaldı nedense? eşim milli eğitimde öğretmen yani memur onun için alacağımız belli miktar para bizi zaten ekstralar kurtarıyo
yaprak testler soru bankaları kitaplar falan.... inş orada işime devam edebilirim benim için evda calışmak daha rahat oğlumuda hem sosyal bi cevresi olsun hemde rahat calışayım diye iyi bi okula vermek istiyorum kızım zaten ilkokula başlayacak senin verdiğimn ve edindiğimiz diğer bilgiler ışığında medine riyed ve cidde yi secmeyi düşünüyoruz tabi kontenjan acığı varsa zor olacak biliyorum ama imkansız değil bizim için farklı bi tecrübe zaten görev süresi 5 yıl ve istediğin zamanda dönebiliyorsun ben ankarada yım
konyada okudum ayrıca bi dönem muştada yaşadım iklim şartlarıda bizimiçin ağır anlayacağın neyse hayırlısı bakalım gelince uyum sağlayabiliriz inş:Saruboceq:

ah ecemavi bende ankaradaydim buraya gelmeden once.hangi semtinde otturuyosun.ben balgatta cukurambardaydim. univrsiteyi de orada okudum.siyasaldan mezunum.sonra buraya geldik iste.benim de 1 oglum 4 yasinda bi de kizim 1.5 yasinda .onlarla zaman geciriyorum.ilk baslarda sewmemistim burayi.ama simdi donmeyi bile istemiyorum.cunku gelecek icin cocuklarimiz icin planlarimiz war.ve bunlari tr de gerceklestirebilmek cok zor.takdir edersin ki oradaki yasam sartlari cok pahali.kiralar masraflar ama burada kira derdi falan yok.esimin isyeri karsiliyor herseyi.bakalim bizde 5 yil kalmayi dusunuyoruz.ama bu sure sonunda donecegimiz kesin degil.belki de kalmaya dewam ederiz.herseyi allah bilir.insanin kurulu duzenini birakmasi cok zordur bilirim.buraya gelirken herseyimizi satmistik.cok zor oldu benim icin.ama daha iyisinin werir allah insalah.simdiden size allah kolaylik wersin.umarim hersey istediginiz gibi olur.ben bu haftasonu tatlie cikiyorum.temmuz gibi tr de olacagim.gercekten ozledim ankarayi.ailem hala orada.ablamlarda.umitkoyde oturuyolar.eger riyada gelirseniz umarim tanisma firsatimiz olur.gorusmek uzere.hoscakal:teytey:

çeşitli semtlerde oturduk en son keçiören ben biyoloji öğretmenliği okudum ankaranın yeri bendede başkadır hem doğduğum büyüdüğüm yer hemde memleketim başka memeleket tanımamsırnaşık şey
eğer gelirsek bende tanışmak isterim ayrıca biliyorum hareketli bi üniversite hayatından sonra eve oturup cocuk sahibi olmak bazen insanı bunaltıyor ama insan cocuklarına dönüp bakınca şükrediyor sanada iyi tatiller ben arada sırada foruma uğrarım yine mesajlaşalım yolumuza ışık tut tuğun için sağol

merhaba canim aramiza hosgeldin nasilsin ben uzun suredir giremiyordum sinavlara calisiyordum allaha sukurler olsun dun bitti sinavlarimiz ben taif de yasiyorum yazdiklarinizi okudum bizim burayada iki yil once turk okulu acildi buralari aslinda cok guzel korkulacak kadar degil ilk baslarda zor geliyor ama alistiktan sonra seviyorsun ayrilmak istemiyorsun buralardan ben 16 yildir burdayim burda ogretmenlerin eslerinden cok arkadasim var taifi anlatayim biraz taif biraz kucuk yer tabiki riyad baskent oldugu icin daha guzel cidde yabancilarin en cok yasadigi yer onun icin buralardan daha cok serbest bir sehir taifde en cok bedevilerin yasadigi yer oldugu icin biraz buralari siki tabiki ama eskisi gibi degil buralarida yavas yavas degisiyor artik buraya gelen ogretmenler cok memnunlar bazilari riyaddan geldi bu yil son seneleri bazi kisilerin ayrilmak istemiyorlar umarim sizde burayi beyenirsiniz gorusmek uzere a.s.

ben arabistanda yaşamak istiyorum oraya kendi başıma gidemezmiyim illa yanımda bi erkekmi olmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…