Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

slm kızlar hepınız tr yemı geldınız arasıra yazın haberleselım demı amaopuyorumnanaktan

selam eylül hala tr de misin.ben gezmekten giremedim nete.zaman su gıbı akıyor walla,geleli bir ay oldu hergün dısarıdayım ama doyamadım daha.
ist.e gelmiyor musun hiç,ciddede görüşemedik burada görüşelim bari:roflol:

selam eylül hala tr de misin.ben gezmekten giremedim nete.zaman su gıbı akıyor walla,geleli bir ay oldu hergün dısarıdayım ama doyamadım daha.

slm senabranwı tr deyım canım.ıst bırak dısarı bıle yenı yenı cıkıyorum.esım gelıyor bırkac gune kadar bırlıkte donucez bır ay son ra ıns bu sene gorusuruz cıddede.senın donus ne zaman?gorusmek uzere canıma.s.

çeşitli semtlerde oturduk en son keçiören ben biyoloji öğretmenliği okudum ankaranın yeri bendede başkadır hem doğduğum büyüdüğüm yer hemde memleketim başka memeleket tanımamsırnaşık şey
eğer gelirsek bende tanışmak isterim ayrıca biliyorum hareketli bi üniversite hayatından sonra eve oturup cocuk sahibi olmak bazen insanı bunaltıyor ama insan cocuklarına dönüp bakınca şükrediyor sanada iyi tatiller ben arada sırada foruma uğrarım yine mesajlaşalım yolumuza ışık tut tuğun için sağol

aramıza hosgeldın ecemavı...bende cıddede oturuyorum suan tr deyım arasıra gırıyorum nete.asamıno burayla ılgılı cogu seyı anlatmıs zaten sana yardımcı olabılecegım yada soracagın bırsey olursa bende cevaplamaya calısırım.a.s.

slm senabranwı tr deyım canım.ıst bırak dısarı bıle yenı yenı cıkıyorum.esım gelıyor bırkac gune kadar bırlıkte donucez bır ay son ra ıns bu sene gorusuruz cıddede.senın donus ne zaman?gorusmek uzere canıma.s.

ben sanırım ağustos sonu dönerim,her zamanki gibi belli değil ne olacağı ama vizem dolduğu zaman dönmeyi düşünüyorum.inş. bu sefer görüşürüz,kendine iyi bak

SELAM KIZLAR
Bundan sonrakı yaşamımda ınsaallah MEDINEDE yaşamaya karar verdım bunu da rabbımın ıznıyle gerceklestırecegım.KK arkadasları olarak sızlere kapım her zaman acık olacaktır. Sızler tabıkı gencsınız Arabıstandakı şartlar sıze agır gelebılır ınsaallah ben ayak uydurabılırım .Hepınıze sevgıler..

slmm kızlarr bende geldım cok sukur ıstanbuluma opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan cok oldu gıremıorm sıcaklardan ınsanın canı bıseyde ıstemıo...senabrnwı cnm nasıl gezıosn ya bız kafamız dısarı cıkaramıoruz 3 hafta oldu fln gelelı tam gezmıs degılım hepınızıı cok opyorum kendıneıze ı bakın eylusum sen nasılsın esın gelıomus gozun aydın bakalım hayırlısı olsun a.s.

slmm kızlarr bende geldım cok sukur ıstanbuluma opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan cok oldu gıremıorm sıcaklardan ınsanın canı bıseyde ıstemıo...senabrnwı cnm nasıl gezıosn ya bız kafamız dısarı cıkaramıoruz 3 hafta oldu fln gelelı tam gezmıs degılım hepınızıı cok opyorum kendıneıze ı bakın eylusum sen nasılsın esın gelıomus gozun aydın bakalım hayırlısı olsun a.s.

sıcak mıcak dinlemem ben,gezerimdelikafadulden.:geldiğim ilk gün taksinin arkasına yükledik valizleri,taksiciye dedim ki;şöfeeer şöfeer,şööle bir istanbul turu atalım sonra gideriz evedelikafadulden.kucağımda iki çocuk,arkada valizler,bir güzel gezdim açılışı yaptım.roflol:eek: gün bu gündür beni tutabilene aşk olsun:teytey:bu arada,iyi ki getirmemişim kocayı,yoksa tuttururdu hadi gidelim eve diye:lepi:

selamarkadaşlar uzun süre annemdeydim internet olmadığı için cevap yazamadım ama biz umduğumuzu bulamadık cocuklarımız kücük diye bizi sadece ilköğretim olan Abha diye bi yere tayin ettiler:çok üzgünüm:
önce gitmekten vazgectik ama vazgectik deyince olmuyomuş gecerli bim mazeret istiyorlar sonrada nasip bölesi hayırlısı demekki deyip hazırlığa başladık anlayacagınız bindik bi alamete...
isteğimiz en kısa sürede yurt içi yer değiştirme şartlarından yararlanıp medine yada cidde riyad yada buralara yakın bi yerlere gelmek
bu arada Abha ismini bile daha önce duymadığım biyer bilgisi olanlar lütfen paylaşabilirmi? şimdiden paylaşımlarınıza teşekkürler:a015:

merhaba.ben 5 yıldır ciddede yaşıyorum,umarım arabistana geldiğinde herşey yolunda gider.
abha hakkında bilgi istemişsin,ben de birkaç şey yazmak istiyorum,umarım işine yarar.
ülkenin diğer bölgelerine göre daha soğuk bir yer ve zaman zaman da yağışlı.gördüğüm kadarıyla kış mevsiminde insanlar ceket ve kimi zaman da palto ile dolaşıyorlar.aslında bizim soğuk anlayışımızla onlarınki çok farklı.pek de palto giyilecek kadar soğuk değil bence ama adamcağızlar üşüyor işte ne yapalım:)))
sosyal açıdan ise(yine bana göre)insanları biraz daha tutucu(bu kıyası ciddeye göre yapıyorum tabi,yoksa riyadda tutucu bir şehir).
arabistanın hemen hemen bütün şehirlerine gittim ve oralardaki insanları yakından tanıdım.bana kalırsa her yer bir,tabiiki cidde,mekke,medine gbi şehirlerde yabancılara daha alışık oldukları için yaşam şartları hafif olabiliyor ama sonuçta başka bir kültüre adapte olmaya çalışırken zorluklar da kaçınılmaz oluyor.dünyanın neresine gidersen git bu böyle.illa ki birşeylere alışmaya çalışıyorsun,o süreci geçip,düzenini kurduktan sonra herşey yoluna girer.

Evet genelde soğuk anlayışları farklı
Cidde de soğuk ve yağş olduğu zamanlarda bizim suudlu komşular üşürlerdi
Sırtlarına bişeyler giyer ama çıplak ayak dolaşırlardı :bbo:

teşekkürler senabrnwi bizede yılın 3 ayı soba yandığı konusunda bilgi geldi coook tuhaf bi duygu daha önce adını bile duymamıştım umarım uyumsağlamak zor olmaz
abha cıkması canımızı sıkmadı değil ama nasip böyleymiş inş dil öğrenmek için fırsatım olur mağlum krizleri fırsata dönüştürmek lazım bide yer değiştirme ihtimalimiz yüksek

rica ederim,umarım yardım edebilmişimdir.en azından kafanda iyi kötü bir fikir oluşmuştur.
bazen insan hiç yaşayamam dediği yerlere bir şekilde adapte oluyor yada olmak zorunda kalıyor ama önemli olan nerede yaşarsan yaşa oradaki şartları kendi lehine çevirmeye çalışmak,çeviremediğin takdirde bunalıma giriyorsun ve mutsuz oluyorsun.herşey kendi elinde kısacası.kendini kötü bir yere gidiyorum diye şartlandırma bence,bulunduğun yerin olanakları içinde tadını çıkarmaya bak.
iyi şanslar ve en kısa zamanda Cidde'ye gelmen dileğiyle :KK66:

herkes tatilde galiba ,neredesiniz arkadaşlar.
kapacino,eylül,şıpsevdi....herkes aynı anda kayboldu ortalıktan:)))))

herkes tatilde galiba ,neredesiniz arkadaşlar.
kapacino,eylül,şıpsevdi....herkes aynı anda kayboldu ortalıktan:)))))

merhaba canim nasilsin tatilin nasil geciyor uzun suredir bende yoktum tatilimi cidde geciriyorum bende insallah tatilin guzel geciyordur benim yerimede soyle guzelce gez
canim cok sikkin artik siteye bile girmek istemiyorum siz yoksunuz diye sizleri cok ozledeim :1hug:eek:puyorum kenndine iyi bak

teşekkürler senabrnwi bizede yılın 3 ayı soba yandığı konusunda bilgi geldi coook tuhaf bi duygu daha önce adını bile duymamıştım umarım uyumsağlamak zor olmaz
abha cıkması canımızı sıkmadı değil ama nasip böyleymiş inş dil öğrenmek için fırsatım olur mağlum krizleri fırsata dönüştürmek lazım bide yer değiştirme ihtimalimiz yüksek

merhaba canim aramiza hosgeldin oncelikle nasilsin abha aslinda cok guzel bir yer yesilligi bol olan bir yer duymustum ben gitmedim ama esim iyi biliyor oralari insanlari biraz daha tutucu tabiki bende taif de yasadigim icin artik alistim buralara insan ilkbasta biraz sikiliyor alisincaya kadar sonra guzel geliyor umarim sende ayak uydurursun buraya ne zaman geliyorsunuzvereliniortak

merhaba canim nasilsin tatilin nasil geciyor uzun suredir bende yoktum tatilimi cidde geciriyorum bende insallah tatilin guzel geciyordur benim yerimede soyle guzelce gez
canim cok sikkin artik siteye bile girmek istemiyorum siz yoksunuz diye sizleri cok ozledeim :1hug:eek:puyorum kenndine iyi bak

iyiyim,fırsat buldukça geziyorum işte.havalar sıcak olduğu için akşamüstü çıkıyoruz.zaman .çok çabuk geçiyor ama dönüş vakti yaklaştı bile:KK43:
canın neden sıkkın,kötü birşeyler yoktur umarım..

iyiyim,fırsat buldukça geziyorum işte.havalar sıcak olduğu için akşamüstü çıkıyoruz.zaman .çok çabuk geçiyor ama dönüş vakti yaklaştı bile:KK43:
canın neden sıkkın,kötü birşeyler yoktur umarım..

sevindim tatilin keyfini iyi cikar ne zaman geliyorsun canimin sikkinligi kimse kalmadi butun arkadaslarim tatilde tabiki haliyle evde geciyor gunlerim ne yapalim insallah seneye banada nasip olur turkiyeye gitmek turkbayragi

merhaba canim aramiza hosgeldin oncelikle nasilsin abha aslinda cok guzel bir yer yesilligi bol olan bir yer duymustum ben gitmedim ama esim iyi biliyor oralari insanlari biraz daha tutucu tabiki bende taif de yasadigim icin artik alistim buralara insan ilkbasta biraz sikiliyor alisincaya kadar sonra guzel geliyor umarim sende ayak uydurursun buraya ne zaman geliyorsunuzvereliniortak

bu öğretim döneminde geleceğiz inş pasaportları cıkardık aslında bizdeki cesaret miş cünkü insan hiç bilmediği adını duymadığı bir yere cocuklarıyla gitmesi ......
dilde yok ama olsun gayret var:dance:
biz cocuklarla oturum almayı bekleyeceğiz inş arabistanda oturum almak uzun sürmüyordur sen tatilini bile orada geçirdiğine göre oralı olmuşsun artık
ama biliyorum hiç biryer vatanın yerini tutamaz

bu öğretim döneminde geleceğiz inş pasaportları cıkardık aslında bizdeki cesaret miş cünkü insan hiç bilmediği adını duymadığı bir yere cocuklarıyla gitmesi ......
dilde yok ama olsun gayret var:dance:
biz cocuklarla oturum almayı bekleyeceğiz inş arabistanda oturum almak uzun sürmüyordur sen tatilini bile orada geçirdiğine göre oralı olmuşsun artık
ama biliyorum hiç biryer vatanın yerini tutamaz

ben 17 yilima giriyorum buraya geleli artik alistim ama tabiki vatanin yerini tutmuyor haklisin insallah sizde gelirsiniz hosunuza gider buralari burda turk okulunda baya ogretmenin hanimlari ile tanistim bu sene son senesi olanlar aglayarak donduler cok hoslarina gitti buralari sizde bes yilligina geliyorsunuz herhalde dil icin ilkbaslarda zorluk cekersiniz ama zamanla ogrenirsiniz ingilizce dilini biliyorsaniz biraz daha olur

siteye kimsecikler uğramıyo herkesler tatilde galiba
burada abhadan birine rastlamam % kac ihtimal acaba soracak o kadar soru varki merak ediyorum internettede doğru dürüst bilgi yok

X